»» ««

Régészek várják az érdeklődő búvárokat

Külföld

Egy angol felségvizeken elsüllyedt tengeralattjárót kutató búvárokhoz csatlakozhatnak az önkéntesek.

Augusztus 11-14. között a Nautical Archeology Society (NAS) a Holland V védett roncsán fog dolgozni. A 35 méteres mélységben nyugvó hajó Littlehampton közelében található, és a Seabreeze 3 charterhajóval indulnak a merülésre a búvárok.

A felmérési engedéllyel rendelkező Mark Beattie-Edwards elmondta, ebben az évben a teljes hajótestet vizsgálják meg, hogy össze tudják vetni azt a tervrajzokkal, és a védett roncsot jelző új bóját is kihelyeznek. Bárki, aki szívesen csatlakozna a projektben részt vevő búvárokhoz, vagy egyszerűen csak kíváncsi a roncsra, most megteheti azt.

A Holland V igazi történelmi jelentőségű hajó, hiszen ez volt a Royal Navy első szolgálatba állított tengeralattjárója 1903-ban. 1912-ben vonták ki a szolgálatból, és miközben vontatták, és hat mérföldnyire délkeletre a Royal Sovereign világítótoronytól megsérült és elsüllyedt. 1995-ben fedezte fel egy kenti búvár, Jerry Dowd.

Az augusztusi programban való részvétel egy napra 65 angol font, kettőre 125 és négy napra 230. További részletek a NAS honlapján (http://www.nasportsmouth.org.uk/projects/holland5.php) találhatóak.

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fishhead

Maldives

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés