»» ««

Bíróság előtt cápagyilkosság miatt

Környezetvédelem

A védett szürke dajkacápa megszigonyozása miatt készülnek a hatóságok vádat emelni egy búvár ellen Ausztráliában. A férfi arra hivatkozik, hogy önvédelemből cselekedett, mivel a cápa meg akarta támadni őt.

"Azokban a percekben úgy éreztem, hogy vagy én élem túl, vagy ő. Meg voltam győződve arról, hogy az állat meg akar enni" - nyilatkozta a The Daily Telegraph című lapnak a vétkes búvár. A június 9-én történt bűncselekményt a helyi halászati felügyelőség illetékese fedezte fel. A tettes kilétéhez alig férhetett kétség, mivel a felügyelő a Sydney melletti partszakaszon végzett ellenőrző körútja közben a búvárt a frissen megölt szürke dajkacápa teteme mellett találta.

A szürke dajkacápa (Carcharias taurus) a kihalással fenyegetett, védett fajok közé tartozik, ám kétségtelenül előfordulhat, hogy veszélyt jelent az emberre. A szóban forgó példány azonban - hangoztatják az ausztrál természetvédelmi illetékesek - még fejletlen állat volt.

Amennyiben valóban vádat emelnek a férfi ellen, ő lesz az első, aki az érvényben lévő jogszabályok alapján bíróság elé kerül, azóta, hogy a cápafajt védetté nyilvánították 1984-ben. Akár kétévi fegyházat és/vagy kb. 220 ezer ausztrál dollár pénzbüntetést is kiszabhatnak rá.

[ nezo.hu ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Boonsung Wreck

Thailand

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés