»» ««

Partravetett bálna Párizsban

Környezetvédelem
2017. augusztus 4.

Hogy kerül a bálna egy folyó partjára? Kamionnal.

Egy Belga művészcsoport, a Captain Bloomberg Collective utazó kiállítási tárgya egy élethű, életnagyságú partra vetett cet. A fekete óriás fogakkal teli szája nyitva, a szeme az égnek mered. Egy rejtély a mélyből, egy kérdés az emberiségnek: MIÉRT? A partravetett hatalmas emlős mindig címlapsztori, döbbenetes élmény - még úgy is, ha csak műanyag és alumínium.

A kiállítás célja a környezetvédelemre való figyelemfelkeltés mellett az oktatás is. A készítők bemutatják a bálnán lévő élősködőket, valódi fogat és bálnabőr, sőt bálnaolajat is. A bemutató mindig roppant népszerű az gyerekek körében is.

A szobrot éjszaka helyezzük el a parton, a partrasodródást vérrel és bűzzel tesszük élethűvé - írja a művészcsoport a weboldalán. Reggelre a tetemet elkerítjük, hogy az embereket távol tartsuk, színészeink tudósnak és egy kitalált "North Sea Whale Association" szervezet hivatalos személyeinek öltöznek, teljes tudományos felszereléssel imitálják a hivatalos helyszínelést. Mintát vesznek a tetemből, a sajtónak pedig nyilatkoznak az esetleges okról, sőt bemutatják a mintául vett fogat, cetolajat, parazitát stb, miközben extra információval szolgálnak a cetekről. A bemutató alatt a színészek együtt működnek valódi helyi tudományos társaságokkal, akik az oktatás és a móka kedvéért kamu interjúkat készítenek, és együttműködnek az alkotókkal.

Az utazó kiállítás eddig több országot és helyszín is bejárt, Anglia, Spanyolország, Hollandia, Németország és természetesen Belgium mellett most épp Franciaországban állítják fel szobrot.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fekete-víz / Feketenyéki tó

Slovakia

3/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléstengeri füves élőhely édesvizi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

Atomic Aquatics Cobalt 2

Ár: 85.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés