»» ««

Videó a bálnavadászatról

Környezetvédelem

Ausztrália fényképeket hozott nyilvánosságra a héten az ausztrál vizeken "tudományos kutatást" végző japán bálnavadászokról.

A képeken a japánok többek között egy anyaállatot ölnek le borjával együtt. A japánok szerint az ausztrálok csak indulatokat akarnak kelteni és diplomáciai konfrontációra utaznak.
A Déli-óceánon garázdálkodó japán bálnavadászok után az ausztrál kormány egy halászhajót és egy vámhajót küldött, melyek feladata az volt, hogy fényképeket és videofelvételeket készítsenek a vadászatról egy esetleges nemzetközi perben felhasználható bizonyítékként.

Bálnavadászat videóhoz klikk ideA sokkoló képeket a legnagyobb ausztrál lapok címlapon hozták; az egyik képen még a bálnaborjú robbanó szigonytól szétroncsolt belső szervei is jól látszanak.
A The Daily Telegraph és a Today még petíciót is indított a bálnavadászat ellen (ausztrál állampolgárok számára), melyet közel 100 ezren írtak eddig alá. A kampány arcának egy 15 éves tini aktivistát választottak, aki az aláírásokat majd elviszi Tokióba.

A japánok nemes egyszerűséggel "érzelmi propagandának" nevezték az akciót és azzal vádolják Canberrát, hogy félrevezeti a közvéleményt, mert a legtöbb képen látható, együtt kifogott nagy és kis bálna nem anya és borja; nincs közük egymáshoz. Ezt annyira fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy a bálnavadászatot szervező japán Cetkutatási Intézet igazgatója külön közleményt adott ki róla, továbbá sajnálatosnak nevezte, hogy Ausztrália bálnavadászat-ellenes politikája negatívan befolyásolhatja a két ország üzleti kapcsolatát.

Kapcsolódó link: A bálnavadász cég weblapja

[ Zöld magazin ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Hin Daeng

Thailand

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcetcápa teknős mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés