»» ««

Hayden Panettiere és az élővilág

Környezetvédelem

A csinos színésznő népszerűségét igyekszik jó célok szolgálatába állítani: ceteket véd és cápával merül.

Galéria: Hayden akcióban
A 19 esztendős hölgy, aki kora miatt joggal érdemli ki az ifjú üdvöske címet, elsősorban a Hősök (Heroes) című sorozat rajongói számára lehet ismerős, bár felbukkant már néhány hollywoodi produkcióban is. Hogy színészi adottságai vagy külseje miatt vált inkább népszerűvé- ez talán nem is annyira fontos annak a fényében, hogy ismertségét szeretné környezetvédelmi ügyek érdekében felhasználni. Tudjuk jól, az ismert emberek közreműködése sokat lendíthet egy kampányon, és a tengerentúlon egyre inkább profin szervezett akciók szinte már versengenek is azért, kiket tudnak ügyük mellé állítani.

Végülis ha pont erre van szükség az emberek figyelmének felkeltéséhez, akkor különösebben rosszat nem lehet mondani erről a módszerről. Főleg úgy, hogy Hayden Panettiere nem csak a fotóját adja a felhívásokhoz, hanem részt is vesz megmozdulásokban. 2007-ben Japánban volt ott egy tiltakozáson, ahol egy csapatnyi aktivista szörfdeszkákon a tengerbe úszva próbálta akadályozni a delfinek legyilkolását, amire minden évben sor kerül Taiji közelében. Sajnos eredményt nem tudtak elérni, de a világ ismét hallhatott erről a mészárlásról, és készült egy felkavaró dokumentumfilm, The Cove címmel. (A Sea Shepherd honlapján lehet többet megtudni erről a gyilkolásról- vigyázat, a képek sokkolóak!) Tavaly pedig a Save the Whales Again! kampány szóvivőjeként aláírások gyűjtésébe kezdett az interneten a socialvibe.com oldalon, amiket a Bálnavadászati Tanács (IWC) júniusi ülésén szeretnének átadni a résztvevőknek.

Hayden ráadásul nem csak az emlősök védelmének érdekében kampányol. A tengerek valamennyi élőlénye iránt elkötelezett emberként Ausztráliában egy akváriumi cápás merülésen vett részt, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a cápák veszélyeztettségére. Egy szó mint száz, Hayden valószínűleg elég sok fiatal, de a környezetvédelemre keveset gondoló rajongóhoz juttathat el üzenetet, és ez minden más körülménytől függetlenül pozitív dolog.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 6. Kékbálna 2009 ápr 18. 22:28  
Wazze! Akkor hiába tanítják meg őket? Fejbe lesznek lőve és kész.
 5. elche 2009 ápr 18. 22:07  
Hm. Nem fa, de szigony és pont oda...
 4. Bunny 2009 ápr 18. 22:04  
MIért, a delfinek és bálnák között nagy a halandóság fejbe fúródó fahasábok miatt?
 3. Kékbálna 2009 ápr 18. 21:52  
Helyesebben meg tud sérülni csak piszokl gyorsan gyógyul. Egy esetet kivéve amikor a fejébe ment egy fa darab. Aztán amikor a boncnok kihúzta a fejéből akkor felépült pár perc alatt és lelépett.

Na szóval, ha ezt a trükköt megtanítja a delfineknek és bálnáknak nem lesz nagy baj belőle. :)
 2. elche 2009 ápr 18. 10:51  
Bizony, ő sérthetetlen. Biztos ezért nem félt a cápáktól...
A további 1 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Giannis D Wreck

Egypt, Red Sea

8/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés