»» ««

Több nagy fehért látnak a vízben

Külföld

A halálos ausztráliai cápatámadás után arról érkeztek a hírek, hogy nem csak az áldozat tartott mostanában a ragadozóktól.

A kagylókat gyűjtő Peter Clarkson tragikus halála után többen megszólaltak az ügyben. Egybehangzó vélemények szerint a tavalyihoz képest jóval több nagy fehér cápát lehet látni, és ezt megerősítették a búvárok mellett a szörfösök is. A kagylógyűjtésben dolgozókat tömörítő szervezet elnöke leszögezte, hogy a búvárok egyre gyakrabban találkoztak mostanában cápával, ráadásul a ragadozók hosszabb időt töltenek a búvárok közelében, nem csak elúsznak mellettük, és ez aggodalmakat okoz. Egy szörfös szintén arról mesélt, hogy amikor barátaival épp a vízen voltak, egy öt méteres nagy fehér bukkant fel mellettük alig 20 méterre, egy fókával a szájában- az emberek azonnal ki is mentek a vízből. ő úgy látja, hogy a védettségük óta van több ezekből a cápákból, amelyek egyre közelebb merészkednek a partvonalhoz a beszámolók szerint.

A Port Lincoln Diving Services tulajdonosa arról beszélt, hogy a hivatásosok mellett a kedvtelési búvárok is több nagy fehért látnak. Leo Stewart szerint csak a közelmúltban 17 állatot figyeltek meg a Neptune sziget közelében. Mivel a kagylógyűjtők sokat vannak a vízben, tőlük hallotta először ő is, hogy sok a cápa ebben az évben. Ám nemrég két Coffin Bay közelében merülő sportbúvár mellett bukkant fel egy cápa, ők természetesen azonnal kijöttek a vízből, ám a ragadozó még percekig a hajó körül maradt.

Közben arról is vélemények jelentek meg, hogy a két nagy fehér cápa egyidejű támadása mennyire szokatlan jelenség. A CSIRO kutatója, Barry Bruce szerint előfordult már ugyan, hogy megfigyeltek hasonló több egyed által végrehajtott támadást fókák vagy delfinek ellen, de egyáltalán nem rendszeres az ilyesmi. ő is megerősítette, hogy az idén sokkal több cápáról kapott jelentést, mint korábban. Szerinte ebben akár a szokatlan időjárás is közre játszhatott.

[ portlincolntimes.com.au nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Ausztrália-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Sabina

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés