»» ««

Búvárengedély Dél-Afrikában

Külföld

A búvárturizmusban dolgozók szkeptikusak a védett övezetekre vonatkozó új merülési szabályokkal kapcsolatban.

A környezetvédelmi és turisztikai hatóság a jövőben megköveteli, hogy a Table Mountain Nemzeti Park, a Bird Island, Pondoland és Aliwai Shoal körzetében merülő búvárok rendelkezzenek egy speciális engedéllyel. A búvárturizmusban dolgozók szerint viszont az új szabály értelmetlen, ugyanis egyáltalán nem fogja a törvények szigorúbb betartását eredményezni. Természetesen a saját bevételi forrásaikat is védik, hiszen Dél-Afrikában komoly vonzerő a búvárkodás.

Az új engedélyt a postahivatalokban lehet majd kiváltani 75 rand ellenében (ez nagyjából kétezer forint), egy évig lesz érvényes, és ellenőrzéskor fel kell mutatni. Dean Channon, az UnderwaterWorld tulajdonosa szerint ezt úgysem tudják meg ráadásul ellenőrizni, és mi lesz például azokkal, akik vasárnap érkeznek, merülnének, ám a postahivatalok zárva vannak, veti fel a kérdést. A befolyó összeget pedig csak akkor tudják hasznos célokra fordítani, ha az erre vonatkozó szabályozást is tisztázzák.

Egy másik érdekelt szerint a jelenlegi védelem ellenére így is sokan károsítják a nemzeti parkokat, és ha azokat a törvényeket nem sikerül betartatni, miért pont a búvárengedélyekkel sikerülne ez? Blessing Manale, a hatóság szóvivője szerint viszont az engedély alkalmas lesz a búvárkodás szabályozására. Ez fogja majd megakadályozni, hogy a búvárok bármit kihozzanak a vízből. A merülési engedélyt ugyanis a búvárkodás előtt kell kiváltani, és ezek a búvárok folyamatosan a tengerészeti felügyelők ellenőrzése alatt állnak majd. Aki viszont nem tudja bemutatni az engedélyt, annak elkobozzák a felszerelését, és komoly büntetésre is számíthat.

[ IOL ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Dél-Afrika-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Claudia

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés