»» ««
elche hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
16384. elche Ugrás 2009 már 28. 12:17  
Nekem is rendszeresen szóváteszi a főnököm, hogy sokat lógok a gép előtt. De könnyen kiengesztelen egy sörrel, ráadásul most a főállásom az internetes melózás...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2399. elche Ugrás 2009 már 28. 12:03  
Bécs, talán. De repülőgéptársaság függő. Egyébként az most már Magyarországon is lassan bevezetésre kerül, hogy a kézinek is mérik a súlyát.
2391. elche Ugrás 2009 már 28. 11:58  
Hát, nem tudom. Olyat is láttam már, hogy két kézipoggyász mérés, egy a check in pultnál, egy második közvetlenül a gépre szállás előtt...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
8518. elche Ugrás 2009 már 28. 11:36  
Feltették a Deep Indonesia győzteseit. Vannak érdekes képek a kompaktoknál is, és az sem lepett meg, hogy viszontláttam Marina Kochetova fotóit is a díjazottak közt.
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-03-28 Dinamittal halászók felelősek egy búvár haláláért
7. elche Ugrás 2009 már 28. 11:29  
A hal nem robban szét, hanem a lökéshullám megöli, de egyben marad.
6. elche Ugrás 2009 már 28. 11:28  
Ezt én sem értettem. Több forrásból is utánaolvastam, és mindenütt azt írták, a buborékok miatt dobták oda a dinamitot. Persze ha a búvár maga után húz egy előírásos búvárbóját, arról csak nem gondolják azt, hogy valami nagy sügéré...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2387. elche Ugrás 2009 már 28. 11:21  
Ha van előnye a horvát túráknak, akkor az az, hogy kvázi kamionnal is mehetsz. Ha valaki nem riad meg a kicsit hidegebb édesvizektől, ugyanúgy el lehet menni Ausztriába is. De amikor repülünk, akkor a mostani helyzethez kell igazodni, ami kevéssé kedvező e pillanatban. A búvárkodás afféle különleges, drága hobbi, és a légitársaságok a maguk részéről jelenleg jellemzően nem támogatják azzal a búvárokat, hogy rugalmasabbak lennének súly tekintetében velük.
2385. elche Ugrás 2009 már 28. 11:18  
Azért nem tudok okosat mondani, mert évekig utazgattunk úgy, hogy 3-4 kiló túlsúllyal senki nem foglalkozott. Aztán tavaly volt az első év, hogy a sorban állás közben egyre több embert láttunk, aki előttünk kotorhatta elő a bankkártyáját, vagy mehetett fel a cég irodájába kifizetni a túlsúlydíjat, és azóta én nagyon óvatos duhaj vagyok. Sajnos a társasjáték árát párszor kifizetheti az ember ilyen költségekkel, és ez eléggé kellemetlen tudat.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
16370. elche Ugrás 2009 már 28. 11:14  
Téged nagyon szíven üthetett, hogy nagy nyilvánosság előtt tettem közzé a jótéteményedet. Nem kell ezt megpróbálni kompenzálni, egyszerűen csak nézz magadba, Vader, és döbbenj rá, ott pislákol még a lelked mélyén a jóság.:))
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2379. elche Ugrás 2009 már 28. 11:06  
A helyzet az, hogy nincs egységes kezelése ennek a dolognak. Van olyan légitársaság, ahol búvárcucc ingyen vihető, van olyan, ahol ingyen lehetett vinni de a közelmúltban ez megszűnt, van ahol csak drága kilónkénti felár van, van ahol búvárcuccra lehet egy aránylag kedvező árú plusz súlykeretet venni. Ha átszállsz, akkor lehet, hogy a két légitársaság előírásai és súlykeretei nem egyeznek meg.
Szerintem a kiindulás az, hogy a vásárolt cucc legyen jó, de aránylag könnyű, aztán nagyon spórolósan kell pakolni, például szafarihoz tényleg nem kell sok ruhanemű.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
16334. elche Ugrás 2009 már 27. 22:34  
A hét híre, hogy áááááávadász igenis RENDES EMBER, mert Edka első szavára küldi a megmentő sütireceptet. Raindrop pedig megtudhatta egy kamu szudáni, nőkre vonatkozó merülési tilalom kapcsán, hogy sajnos nem minden férfi ilyen rendes. Apropó, Szudán: Don barátunkat is utolérte a gazdasági válság, és csak az tűnik pozitívumnak, hogy a cápákat viszont nem érdekli az ilyesmi- legalábbis most még így tudjuk, ha meg nem, lesz miért viccelődni Garfieldon. Mindenesetre úgy fest, az idén is lesz esély a hiénázásra, még akár felszerelés szinten is, hiszen pygmy mélységmérőjéért sorban áll Káplán, kovax és Vanek, de az utóbbit nem kell komolyan venni. Apropó, Vanek: már 763 (vagy több, vagy kevesebb) napja nem tudjuk, hogy hibrid vagy wing. Mirciről viszont már tudjuk, hogy csak kilengés volt a vonzalom a rózsaszín cuccok után, így a nedori által beindítandó Pink búvár shop elvesztette egyik leendő törzsvásárlóját. És sajnos a boltjában nem tervez fehér wingeket árulni, így Aladár is hoppon maradt, aki vagy maga szerint angyali teremtés, vagy a hálás beosztottak emlegetik az égieket vele kapcsolatban rendszeresen, mindenestre szárnyak nélkül félkarú búváróriás. Thomasbúvár biztosan Dorogon fog merülni, Luciferin valószínűleg, Edka meg csak ígérgeti, de az igazán durva az lenne, ha Garfield merülne ott Vanekkal, ám ezt egyikük sem teheti meg, mert merülés közben nincs internet, és Kékbálna lenyúlhatja előlük a kerek hozzászólásokat, a nagy hozzászólók törvénye alapján. A jegyzőkönyv vezetését Tigger, hitelesítését pedig Vasmacska vállalja majd a kerek számok elnyeréséről, a DC pedig két napi ingyenes fórum-hozzáférés és korlátlan számú hozzászólási lehetőség felajánlásával támogatja minden ezredik wing-témájú megjegyzés beíróját.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Magány
421. elche Ugrás 2009 már 27. 21:37  
Oké, akkor az lesz, hogy a te nevedben én szavazok a három zook-képre.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
16325. elche Ugrás 2009 már 27. 21:27  
Ugyan, egyszerű ez. A te hozzászólásaidat simán összegzem egy mondatban például.:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Magány
419. elche Ugrás 2009 már 27. 21:24  
Igen, a játék a lényeg. De ha valaki belerondít, pont a másik öröme, szórakozása miatt kell nekem lépnem. Ám mivel nem gondolom ezt égbekiáltó dolognak, ezért nem valami nyilvános tetemrehívás az egész, csak célzás.
De ugorjunk, remélhetően ez a probléma nem lesz probléma. Mindjárt megmutatom, hogy melyik három képet küldte zook be álnéven, amire szavazhatsz.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
16320. elche Ugrás 2009 már 27. 21:04  
Bizony. Lesz is ma este egy rövidke.:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Magány
417. elche Ugrás 2009 már 27. 20:57  
Lehet jövő hónaptól bevezetjük ezt a megoldást.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
16318. elche Ugrás 2009 már 27. 20:48  
Lehet. Ez növeli a munkakedvem.:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Magány
414. elche Ugrás 2009 már 27. 20:35  
Hát ez a legnehezebb ügy, tény. Az a helyzet, véleménye sokmindenkinek lehet, de ha én értékelek, az például nem egy annyira fajsúlyos dolog. Kényszeríteni meg senkit nem tudunk, talán csak Zookot, mert tudjuk hol lakik és ha nem értékel, akkor megisszuk minden italált ami otthon van.:)))
412. elche Ugrás 2009 már 27. 20:17  
Az a baj, hogy ha két mezőnyre két profi, de más összetételű zsűrit eresztenek rá, akkor sem ugyanaz a végeredmény lesz. A zsűritagok éppen úgy lehetnek elfogultak fotóssal, képpel, témával, helyszínnel, lehet jó és rossz napjuk, stb. Amúgy zsűris versenyből van idehaza, működő szavazós viszont nincs más, szóval megtartjuk ezt a rendszert.:))
410. elche Ugrás 2009 már 27. 18:37  
Ha sor kerül belenyúlásra (mondom, ilyen még soha nem volt), akkor azt közzé is fogjuk tenni, mert úgy korrekt. Csak ismételni tudom, az ilyen finom célzás azt a célt szolgálja, hogy ezt soha ne kelljen megtennünk. Egyébként végignézve a versenyek végeredményeit, nagyon nehéz elképzelnem, hogy bárki úgy érezné, nálunk a jó képek labdába sem rúghatnak támogatás nélkül.:))))
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
16311. elche Ugrás 2009 már 27. 18:11  
De az, ha valakinek úgy tetszik...:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Magány
405. elche Ugrás 2009 már 27. 18:10  
Szerintem így kicsit belterjes lenne a verseny. Éppen az a jó, ha sokakat be tudunk vonni a versenybe résztvevőként, nézőként és szavazóként is. Interneten mozgunk régóta már, nagy meglepetés nem ér, ismerjük a trükköket, és azért ahhoz képest, hogy az OB-n nem tudták kiadni a közönségdíjat, mi még nagyon jól állunk.:) Egy ilyen megjegyzés csak azt a célt szolgálja, hogy még azelőtt szóljunk, mielőtt bárki vérszemet kapna, és nekünk kellene komolyabban közbelépni. Nyilván ez is elég, minden érintett megérti, és a verseny eredménye ugyanúgy nem torzul, mint ahogy eddig sem torzult sose. Az élmezőny most sem fog meglepni senkit, véleményem szerint.:)
402. elche Ugrás 2009 már 27. 17:41  
Ez tendencia kérdése. 1-2 szavazatnál, ami komolyan végeredményt nem befolyásolhat, én nem fogok nyomozgatni az után, hogy valakinek tényleg az a kép tetszik-e. De pl. ha egy nap bereggel 10 új tag, és mind a tíznek annyi tevékenysége van csak, hogy egy fotóra nyomjon gyorsan egy első helyet, azért az feltűnik. Ilyenkor már meg tudjuk nézni, hogy milyen IP-címről jöttek a voksok, mert ha még azok is megegyeznek, akkor is lehet, hogy önhatalmúlag felezzük az érintett kép pontszámát, vagy a sorozatszavazatok közül csak egyet veszünk figyelembe- de ez csak elméleti lehetőség, soha ilyet még nem kellett tennünk. Komolyan ezzel soha nem kellett foglalkoznunk, mert 99%-ban tiszta a verseny, ez szerintem egy meglepően jó arány. Amit most szóvátettem, semmilyen módon nem befolyásolja az érdemi versenyt, egyszerűen csak emberileg bánt, ennyi. Mellesleg végképp kikerülhető ez a probléma, ha sok a szavazó, ha az a sok ember, aki megnézi a fotókat, voksol is. Ezért biztatok én erre mindenkit.
400. elche Ugrás 2009 már 27. 17:27  
Tudom én, hogy kötődhet az ember még gyengébb fotóhoz is, ha ő van rajta, vagy ott volt amikor készült, vagy ha egyszerűen a fotóshoz kötődik. Engem ez nem zavar, pláne mert a győzelemhez elsősorban jó kép kell vagy olyan nagy felbiztatott "rajongótábor", amit mi simán kiszűrünk és lépünk rá.
Egyszerűen csak udvariatlan dolognak tartom, hogy valaki figyelemre sem méltatja a többi beküldött képet, filmet, pedig azokban is munka van, és némelyik bizony nagyon szép. Nem tetszik, ha egy videósversenyen a haver filmje 5 pontot kap, a többi meg, hogy rontsa az áltagukat, 1 pontot. Nem a végeredmény miatt, hanem egyszerűen csak... Ezek nem hivatásos versenyek, szerintem minden bátor résztvevő megérdemli azt a kis respektet, hogy ha valami jót tesz le az asztalra, akár úgy is pontot adok rá, hogy nem családtagom.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2369. elche Ugrás 2009 már 27. 17:11  
Hibátlan.:) Szóval szerintem simán létezik olyan, hogy valami nekem nem kell ezért-azért, és féláron is gond nélkül átadom. (Vagy olcsóbban.) Üzlet, a két fél kölcsönös örömére.:)
2367. elche Ugrás 2009 már 27. 17:06  
Maradjunk a felszereléses vonalnál (bár felszereléshiénák is vannak, és néha jó, hogy vannak, mert nyomott, de elfogadható áron visznek el másnak már felesleges dolgokat). A magam részéről nyomásmérőt csakis egy komputer beszerzése után vennék... Abszolút tartaléknak.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Magány
398. elche Ugrás 2009 már 27. 17:03  
Hm. Ha valaki megkéri a barátait, ismerőseit, hogy regisztráljanak be, majd még azon a napon a fotósversenyben szavazzanak, de úgy, hogy csak az ő képére adjanak egy első helyezést, szerintem a korrektség kedvéért azt is elmondhatná a barátoknak, hogy ott van még 25 kép a versenyben, és a tisztesség kedvéért legalább a második-harmadik helyet is adják ki a nekik tetsző képeknek. Mindenesetre a helyzet úgy hozta, hogy ilyen módszerekkel az élmezőnyhöz felzárkózni nem lehet, mert annál sokkal több, nem irányított szavazatot adtak már le, de a tendenciákat mi azért még látjuk. És ha a második-harmadik hely nem baráti szavazat, akkor legalább úgy érezhetjük, hogy a barátjuk nekik esetleg tényleg nagyon tetsző képén túl még hajlandóak korrekten értékelni a többi fotót is.
Előre is köszönjük.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2354. elche Ugrás 2009 már 27. 14:11  
A magyar merülési szabályzat szerint kés nélkül sem lenne szabad merülni, Egyiptomban mégis kevés magyar búvár visz magával a víz alá. Egyébként nincsenek abban butaságok, de mint minden ilyen szabályzat, sokkal inkább általános, és komolykodóan szigorú, és persze magyar viszonyokhoz van illesztve.
2350. elche Ugrás 2009 már 27. 14:06  
Neeem, a fekete-sárgára gondoltam.:)
2348. elche Ugrás 2009 már 27. 14:02  
És ez szerinted mennyire racionális (és betartott) elvárás?
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
958. elche Ugrás 2009 már 27. 13:48  
Safaga környékén vannak jó kis helyek, ahol remekül lehet szóródni egy nagyobb csapatnak is, mert több, különálló koralltömb van ideális távolságra egymástól. Az olyan nagy roncsokon is mint a Salem mindenkinek jut hely.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2345. elche Ugrás 2009 már 27. 13:47  
Nitroxhoz második mélységmérő? Mi okból? Komolyan kérdem. Ha a komputereddel baj van, ami elég ritka, még csak akad egy merülőtárs melletted, akinél ellenőrizheted az aktuális mélységet, nem?
2344. elche Ugrás 2009 már 27. 13:46  
Ugyan! A víz alatt kellemes pasztell színe lesz pár méter mélyen már.:)
Tusa esélytelen? Az SF-6 uszony szerintem nagyon korrekt.
2341. elche Ugrás 2009 már 27. 13:38  
Persze, nem neked, értem én, naná. Csak úgy beugrott.:)
Egyébként nyilván nem racionális "kidobni" a jól bevált, drágán vett cuccot, ez tény. De pár éve máshogy is terveztünk, mondjuk évi 2-3 Adria, meg szerencsével 1 Vörös-tenger mellett indokoltabbnak tűnt a vastagabb ruha meg a nagyobb emelőképességű mellény.
A konkrét típusokat azért dobtam be, mert csak utalni akartam volna rá, ma manapság szinte mindenki árul ilyen könnyített mellényt, választék bőven van. Mellesleg létezik szélsőséges megoldás is, ami szerintem már túl nagy kompromisszum, pl. a ScubaL Aquarius.
2337. elche Ugrás 2009 már 27. 13:26  
Rendben, de ti például nem videóztok és nem fotóztok. Nekem az a gondom, ha most tényleg elkezdenek kézit is mérni, és szigorúan fizettetnek (ennek jeleit már tavaly ősszel is láttam), az amúgy is megdrágult egyiptomi búvárutak ára még tovább emelkedik. Akkor már inkább igyekszem kombinálni. Az én mellényem is minőségi darab, integrált is, jó is, és a szerencse úgy hozta, könnyű is. Ma is lehet kapni, ma is bárkinek merném javasolni. De ott van pl. a Beuchat X-Air Light, a Mares Pegasus, az Oceanic Islander, vagy az én Cressim mind könnyű, kényelmes, megbízható mellény, szó sincs arról, hogy valami roppant nagy kompromisszumra kényszerítené a búvárt ez a döntés, legalábbis szerintem.
2333. elche Ugrás 2009 már 27. 13:18  
Szerintem meg részben szinte mindenki eljut oda, hogy legalább egy cuccból van egy második is. Amikor kezdtem, tök normális dolognak tűnt, hogy egy dupla 5 vagy 7 mm-es ruhával évekig elmerülök mindenhol. Aztán csak beszereztem egy vékony overállt. Amikor megvettem az első csizmámat, egy nem túl vastag, nem is kemény talpú csizmát választottam, ami aztán nem vált be igazán a tavaszi Adriában. Amikor másikat vettem, ez is megmaradt, és azóta is használom melegebb vízben, szafarin. Tehát nekem sincs két mellényem, a reduktorból meg azért került beszerzésre több, mert nem csak magamra kellett gondolni. Az uszonyok meg egyszerűen csak érdekeltek, megfordult a kezeim közt több is, volt, ami megmaradt, volt, amit eladtam.
2329. elche Ugrás 2009 már 27. 13:13  
Ahol ezt mindenképpen figyelembe venném, az a mellény, 3,5 kilóig már széles a mellényválaszték, jó, minőségi darabokat lehet venni minden gyártónál. Redónál nem akkora tétel, de ott is léteznek könnyebb darabok. Az uszonynál lehet nagy különbség, az Oceanic V12 vagy a Jetfin párja több, mint 3 kiló, egy Oceanic Viper, ami szintén kellemes darab, 1,7, a Mares Quattro 2,2. A csizmánál meg tudni kell, hogy az ember merül-e igazán hideg vizekben vagy sem, és ha nem, felesleges az ultravastag talpú, 7 mm-es csizmák között válogatni, egy normál 5 mm-es bőven elegendő. Szóval van pár apróság, amire lehet figyelni az első szettnél is.
2324. elche Ugrás 2009 már 27. 13:03  
őt nem is a hátamon viszem.:)
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
941. elche Ugrás 2009 már 27. 13:03  
Szerintem én egy másik hajón leszek. És ha van isten, akkor mindig más merülőhelyeken horgonyoznak a hajók, így sose lesz csúcsforgalom a víz alatt.:) Egyébként a tervezett merülőhelyek többségénél sekélyen vagy nem annyira sekélyen "be van betonozva" a tengerfenék, ez a safagai útvonal pont ideális kezdőbb búvároknak, kezdő szafarizóknak.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2322. elche Ugrás 2009 már 27. 13:00  
Pontosan. Voltak tragikus kölcsönzési élményeim, pénzben is, de inkább minőségben. A messze legjobb szetteket Neufelden kaptam, de oda meg pont mindig viszünk mindent, nincs súlyhatár.:) Egyébként ismerek magyar búvárbázist is, ahol tényleg igazi minőségi cuccokat adnak, szóval időnként lehet ezzel is számolni, de csak időnként.
2319. elche Ugrás 2009 már 27. 12:53  
Én számolgattam már azt is, hogy ha kritikus a helyzet, mit kellene itthon hagyni. Mellényt? Nem egy extra, de súlyintegrált, ellentétben a sok helyen bérlésre tartott cuccokkal. Ruha? Ha nem találok jó méretet véletlenül, az problémás. Higiénia is van a világon ráadásul. Reduktor? Hát nem akkora súly. Így aztán az uszony tűnik reális lehetőségnek, de ott is kell előre egyeztetni, mert ahol csak papucsos uszonyokat tartanak, pedig jó kis köves parton kellene begázolni a vízbe... Ennél már jobb megoldásnak tűnik a súllyal spórolós "második szereposztás". Két csizmám van, két uszonyom, több ruhám. Mellény, reduktor eleve könnyű. Nekem ez a megoldás vált be.
2316. elche Ugrás 2009 már 27. 12:32  
A 23-ról tudok én is, de pl. TVL chartnernél szerintem 20. Egyébként úgy tudom, a gondot az jelentheti, hogy mostanság elkezdték a kézipoggyászt is mérni.
2311. elche Ugrás 2009 már 27. 12:06  
Számolgatni kell, hogy mennyi a súlykeret, melyik cucc mennyit nyom, stb. Épp a közelmúltban volt egy kis egyeztetésünk Bunnyval, hogy melyikünk cucca milyen súlyú, és kiderült, hogy a látszólag nem sokat jelentő különbségek összességében azt hozták, hogy a mellény, a reduktor, a csizma és az uszony összesen az én szettemben 3 kilóval könnyebb. Ha mondjuk a táska is nehezebb másfél kilóval, és mondjuk egy egyiptomi útnál vékonyabb ruha híján nyáron is 5 mm ruhával utazik az ember, akkor már majdnem öt kilóról beszélünk. Manapság olyan híreket hallani, hogy egy útra kilónként 8 euro a pótdíj. Azaz ha a plusz öt kilóból három már túlsúlyba megy át, ez 24 euró, odavissza 48, ami jelen árfolyamon 15 ezer forint. Egyetlen úton! 2-3 egyiptomi útnál komolyan megéri bizonyos felszerelésekből egy második, könnyebb, utazásra szánt példányt venni. Vékonyabb csizma, a nehezebb gumi anyagú uszonyok helyett műanyag, egy olcsóbb, vékony overáll, stb. De akár még a drágább táska is olcsóbb hosszú távon, ha nagy, erős, viszont könnyített.
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
922. elche Ugrás 2009 már 27. 11:57  
Végülis több csoportban zajlik a merülés, ha van 1-2 ismerős, megbízható búvár, már megvan a kis csapat magja. Mondjuk amikor legutóbb Safagában voltunk, csoportos merülés se nagyon volt, inkább párban.
918. elche Ugrás 2009 már 27. 11:43  
Úgy gondolod, hogy egy napi hajó nem süllyedhet el, noha kisebb, sokszor pont ugyanoda megy mint a szafarihajó (Safaga környékére ez biztos igaz), és jobban túl van zsúfolva?:)))
Nem különösebben van miért félni- nem egy ember van, akit meglepett, hogy a szafari igazság szerint kényelmesebb és lazább mint egy parti bázisú, napi kihajózású túra.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
2307. elche Ugrás 2009 már 26. 23:40  
Sok sikert a kereséshez.:) Egyébként ilyenkor jövök rá, hiába van olyan márka, ami szimpatikusabb számomra mint a többi, mégsem ügyeltem sose igazán arra, hogy egyféle gyártótól származzon a garnitúrám. A leggyakrabban használt szettemben gyakorlatilag minden meghatározó cucc különböző márkájú.
2299. elche Ugrás 2009 már 26. 23:15  
Kénytelenek vagyunk mostanában egyre inkább áttérni a könnyű sporttáskákra. Örülök, ha találok olcsót és strapabírót, ami nem túl nehéz, ezen túl a színe már alig számít...
2297. elche Ugrás 2009 már 26. 23:09  
Szerintem főleg az ázsiai és amerikai piac miatt lennie is kell bőven ilyesminek. Az ebay-en a búvárcuccok közt rákerestem a pink mask szavakra, és tucatszám akad ilyen. Persze mivel elég sokan átcímkézve veszik ugyanazoktól a keleti tömeggyáraktól a maszkokat, még az is lehet, hogy valaki olyanra bukkan a neten, amit más néven, más színben már jól ismer itthonról is.
2295. elche Ugrás 2009 már 26. 23:01  
A Tusának van sok színes cucca mostanában, de nem rikító, hanem inkább pasztell árnyalatokban, szerintem jól néznek ki. A Mares meg az új maszkjait reklámozta azzal, hogy mindenféle színben léteznek. Az interneten persze bőven van ilyen, de próba nélkül maszkot kevesen vesznek (jogosan).
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
16290. elche Ugrás 2009 már 26. 23:00  
Színes felszereléses témát inkább a felszereléses topikban viszem tovább.
Fórum v1.105 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Shag Rock

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés