»» ««

Negyedmillió dolláros kincs

Külföld

Szerencsés floridai kincskereső búvárok akadtak rá egy rakás 300 éves arany érmére.

A Wabasso Beach közelében merülő kincsvadászok leletét 200 ezer dollár értékűre becsülik. A Capitana nevű hajó meglehetősen meglepő helyen, a parttól kevesebb, mint száz méterre volt, amikor a búvárok megtalálták a homok által betemetett 48 arany pénzérmét. Úgy gyanítják, egy spanyol galleon fedélzetén voltak, ami tíz másik hajóval együtt süllyedt el 1715-ben egy hurrikán következtében.

A hajó kapitánya, Greg Bounds arról mesélt, milyen érzés nap mint nap kihajózni, majd eredmény nélkül visszatérni. Ám amikor eljön a nagy nap, akkor az élmény leírhatatlan. Ahogy az Floridában szokásos, a hajó munkáját egy cég, az 1715 Fleet Queen's Jewels kötelékében végezte.

A fedélzeten levők már akkor látták az integetésből, hogy a víz alól feljövő búvár kincsre bukkant, amikor egy szavát sem értették. Ezzel a kinccsel nem csak a hajón dolgozó búvárok, hanem a kutatási jogok birtokosa is szépen keres. A kincsvadászok pedig egy pár percig élvezték az aranyérmék csörgésének a hangját, miután a fedélzetre hozták azokat.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Jackfish Alley

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés üreg vagy barlangkorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal nagy rája

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés