»» ««

Súlyos baleset a szabadtüdős bajnokságon

Szabadtüdős

75 méteres merülést hajtott végre a spanyol szabadtüdős, amikor elájult, és lassan elkezdett visszasüllyedni.

Törökországban gyűltek össze a világ legkiválóbb versenyzői, hogy a CMAS égisze alatt rendezett mélymerülő szabadtüdős világbajnokságon részt vegyenek. Néhány tapasztalt búvár már az elején jelezte, hogy a biztonsági intézkedésekben vannak hiányosságok- sajnos már a verseny kezdeti szakaszában kiderült, hogy igazuk volt.

Egy spanyol búvár, Ramon Carreno Paz 75 méteres merülést hajtott végre. Amikor elindult a felszínre, de alig-alig haladt, a szakértők már látták, érezték, hogy baj van- s mivel ezt egy víz alatti kamera is közvetítette élőben, sokan láthatták mi történik. A búvár már majdnem 30 méterig úszott fel, amikor találkozott a biztosító búvárral. Utóbbi a felszínre ment, de a versenyző teljesen lelassult, majd elájult, és lassan elkezdett visszasüllyedni a mélybe. 61 méteren érték utol, majd onnan vitték a felszínre. A verseny második napját a baleset miatt felvetődött aggályok után törölték is.

Szerencsére Ramont gyorsan kórházba vitték, már sokkal jobban van, és nincs akadálya annak hogy gyorsan teljesen felépüljön.

[ Big Blue ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Yongala Wreck

Australia

3/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés