»» ««

Eltűnt és feltehetően meghalt egy búvár Egyiptomban

Vörös-tenger

Bár a hatóságok megtalálták a felszerelésének egy részét, az olasz állampolgárságú búvárlegenda még nem került meg.

Eltűnt és feltehetően meghalt a Vörös-tengeren egy legendás búvárlegenda. Andrea Zuccari annak ellenére, hogy rekordokat állított fel a maszk nélküli mélységbe merülésben, augusztus 28-án eltűnt búvárkodás közben a Vörös-tengeren.

Zuccari rutinszerű búvárkodást végzett Sharm el Sheikh közelében, hogy karbantartási munkálatokat végezzen egy búvárplatform összekötő kábelein. Az merülésen technikai felszerelést használt, wing és egy szkúter is volt vele, miközben körülbelül 45-50 méteres mélységbe merült.

Tragikus módon a 48 éves férfi soha nem bukkant a felszínre. A hatóságok vizsgálatot indítottak, és a kutatás során megtalálták a búvár felszerelésének részeit. Zuccarit - aki eltűnt és feltételezhetően meghalt a népszerű üdülőhely partjainál - azonban még nem találták meg. Eltűnése aggodalmat keltett, mivel ismerte a környék vizeit, és búvárként nagy tapasztalattal rendelkezett.

Zuccari korábban rekordot állított fel, mint aki a legmélyebbre merült maszkot viselve Sharm el Sheikhben. A lenyűgöző rekordot megelőzően a fiatal Zuccari búvároktatóként képezte magát a népszerű üdülőhelyen. Végül megtalálta szenvedélyét a szabadbúvárkodásban, és 2007-től kezdve kezdett rekordokat felállítani.

Az olasz származású férfi 2012-ben még a Freediving World Apnoe Központot is létrehozta az üdülőhelyen, ahová a világ minden tájáról érkeztek emberek, hogy a helyszínen edzhessenek.

Két évvel később Zuccari szabadbúvár rekordot állított fel azzal, hogy 175 méter mélyre merült maszk nélkül. A bravúrt mindössze 3 perc és 13 másodperc alatt érte el, ezzel olasz rekordot állított fel, és ő lett a világ második legmélyebbre merülő férfi búvárja.

A Deeper Blue szerint később ezt nyilatkozta a sajtónak: "Ez az eredmény duplán megér számomra, hiszen ez nemcsak az olasz rekord, hanem a világ legmélyebb merülése is, amelyet valaha maszkban végeztem".

Később, 2017-ben megdöntötte saját rekordját, amikor maszk nélkül 185 méterig jutott.

Zuccari több No Limits rekordot is felállított az extrém sportágban, és azt tervezte, hogy még idén részt vesz a freediving világbajnokságon - a közösségi médiában megosztott promóciókat.

Sajnos azonban most már kevés remény van arra, hogy a búvárt megtalálják, mivel már egy hete eltűnt.

[ www.ladbible.com ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Hin Daeng

Thailand

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcetcápa teknős mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés