»» ««

Végzetes mélység

Külföld
2007. október 13.

Felkészült búvárok jól átgondolt merülései is végződhetnek tragédiával ha valami balul üt ki.

Egy írországi balesetben egy technikai búvár vesztette életét 70 méteres mélységben. Egy búvárcsapat tagjaként végzett felmérést az U-778-as számú tengeralattjáró roncsánál, videóra akarták rögzíteni a roncs állapotát. A térségben számos más, a II. világháború idején roncs is nyugszik, ám Derry város tanácsa a tengeralattjáró roncsát szeretné kiemeltetni, hogy ki lehessen állítani.

Az áldozat, egy négy gyermekes apa rutinos búvár volt. Bár társai észlelték, hogy problémái vannak, nem tudtak segíteni neki, és nem tisztázták a baleset okát sem. A búvár felszínre hozása nehéz feladat a mélység miatt.

Az áprilisban Santonorini szigeténél elsüllyedt Sea Diamond nevű tengerjáró hajó roncsának vizsgálata közben szintén életét vesztette egy búvár. A 44 éves búvár egy csapat tagja volt, ami a 140 méteres mélységben nyugvó hajó elsüllyedésének okát szerette volna kideríteni. A hajó 1600 utasát és legénységét sikerült kimenteni, ám két francia turista eltűnt. A balesetért a kapitányt vonták felelősségre.

A balesetet szenvedett búvár túl gyorsan emelkedett fel, és a felszínen a dekompressziós betegség tüneteti jelentkeztek nála. Bár azonnal kórházba szállították, életét már nem sikerült megmenteni.

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Gordon Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajok korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

SubSee +10 Dioptriás Macrolencse

Ár: 49.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés