»» ««

Végzetes feledékenység

Külföld

A halottkém vizsgálata szerint egy újralégzős búvár azért vesztette életét, mert elfelejtette bekapcsolni a készüléket.

A 48 esztendős brit férfi, Nigel Lees még 2005 őszén vesztette életét, ám csak a közelmúltban zárult le a vizsgálat, amibe az újralégzőt gyártó céget is bevonták. A búvár néhány társával közösen bérelt egy hajót pár napra, és a végzetes napon egyedül indult el merülni. Egyik társa akkor indult el keresésére, amikor már túl hosszú ideje volt a víz alatt. 15 méteres mélységben talált rá, de már nem sikerült újraéleszteni.

Bár Lees tapasztalt búvár volt, valószínűleg egyszerűen nem kapcsolta be a légzőkészüléket, és így az nem kevert pótlólagosan oxigént a légzőgázba. A felszerelést hibátlannak találták a vizsgálat során, tehát minden bizonnyal emberi hiba okozta a balesetet. Ráadásul, mivel a férfi egyedül merült, nem is siethetett senki a segítségére.

A közelmúltban szintén újralégzős merülés közben vesztette életét a többszörösen díjazott olasz búvárfotós, Alessandro Dodi. Az ő esete egy másik fontos biztonsági tényezőre hívja fel a figyelmet, ugyanis valószínűleg szívroham következtében lett rosszul, eltűnt és mire társa megtalálta, már nem tudott segíteni rajta. A 48 esztendős Dodi, aki civilben ügyvédként dolgozott Milánóban, 1974-ben kezdett búvárkodni, tehát komoly tapasztalattal rendelkezett.

[ CDNN ]

Kapcsolódó link: Alessandro Dodi honlapja
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fishhead

Maldives

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

Mares Trilastic 5-4-3 Lady 6-os

Ár: 35.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés