»» ««

Végzetes feledékenység

Külföld
2006. december 28.

A halottkém vizsgálata szerint egy újralégzős búvár azért vesztette életét, mert elfelejtette bekapcsolni a készüléket.

A 48 esztendős brit férfi, Nigel Lees még 2005 őszén vesztette életét, ám csak a közelmúltban zárult le a vizsgálat, amibe az újralégzőt gyártó céget is bevonták. A búvár néhány társával közösen bérelt egy hajót pár napra, és a végzetes napon egyedül indult el merülni. Egyik társa akkor indult el keresésére, amikor már túl hosszú ideje volt a víz alatt. 15 méteres mélységben talált rá, de már nem sikerült újraéleszteni.

Bár Lees tapasztalt búvár volt, valószínűleg egyszerűen nem kapcsolta be a légzőkészüléket, és így az nem kevert pótlólagosan oxigént a légzőgázba. A felszerelést hibátlannak találták a vizsgálat során, tehát minden bizonnyal emberi hiba okozta a balesetet. Ráadásul, mivel a férfi egyedül merült, nem is siethetett senki a segítségére.

A közelmúltban szintén újralégzős merülés közben vesztette életét a többszörösen díjazott olasz búvárfotós, Alessandro Dodi. Az ő esete egy másik fontos biztonsági tényezőre hívja fel a figyelmet, ugyanis valószínűleg szívroham következtében lett rosszul, eltűnt és mire társa megtalálta, már nem tudott segíteni rajta. A 48 esztendős Dodi, aki civilben ügyvédként dolgozott Milánóban, 1974-ben kezdett búvárkodni, tehát komoly tapasztalattal rendelkezett.

[ CDNN ]

Kapcsolódó link: Alessandro Dodi honlapja
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Giannis D Wreck

Egypt, Red Sea

8/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Olympus e-pm1, 28-84mm, UW tok

Ár: 105.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés