»» ««
elche hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
3435. elche Ugrás 2007 dec 12. 11:29  
Szerintem ez óriási kacsa. Mi lenne a pici vörös-tengeri partszakasszal rendelkező országokkal, mint Izrael és Jordánia, nem lenne többé tengerük? Mi lenne a tengerparti üdülőhelyekkel, mint Hurghada, Sharm, Eilat, Aqaba? Gyakorlatilag kiirtanák az összes korallt. Cserébe viszont gyalogtúrákat lehetne tenni a Thistlegormban...
Ugyan.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-12-12 Repülés merülés után- új kutatások
2. elche Ugrás 2007 dec 12. 10:51  
Csak nem akarsz búvártúra-utóhatás tesztelőnek jelentkezni?:)
Azért csak érdemes mindent számításba venni. Olyan sokan merülnek visszafogottan, kompjuterrel, aztán mégis dekókamra a vége...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2953. elche Ugrás 2007 dec 11. 23:42  
Nem, az egy másik Db. Az itteniben épp egy versenyfilmet készít az aranykezű alkotó.:) Ahogy látom, ez is a kétperces kategóriába kerül majd.
2950. elche Ugrás 2007 dec 11. 21:10  
Irigykedj csak.:) Én anno bosszankodtam miatta, hogy a vizelési inger gyakran jelentkezett, a félszáraz használata óta még nem volt ilyen gondom. A másik téma sem érintett még, viszont emlékszem egy merülőtársra, aki kétségbeesetten igyekezett Gran Canarián a vízbe, félig letolt cuccban... Hogy a témánál is maradjunk: emlékeim szerint videós volt.:))))
2948. elche Ugrás 2007 dec 11. 20:12  
Nos, én a magam részéről annyit mondhatok, a félszáraz ruhám használata óta néhány, a korábbi időszakot jellemző dolog már nem tényező a búvárkodásban a számomra. Rofos Rulez.
Viszont a sampon kell, mert a bázis "gondossága", amivel a cuccunkat nyirkosan a bezárt táskában hagyták napokig, azt eredményezte, hogy pár dolog még a szokásosnál is, hm, kellemetlenebb szagú lett.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 A búvár
43. elche Ugrás 2007 dec 11. 15:58  
Én is Mr. PayPal vagyok, annyiban tudok segíteni.
40. elche Ugrás 2007 dec 11. 15:40  
Szerintem ez olyan, amikor a két autó roboggal egymással szemben. Az "kapja előbb el a kormányt", aki korábban küld képet. Kis szerencsével túlságosan kivártok, és akkor másnak lesz esélye előbbre kerülni a rangsorban.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
3414. elche Ugrás 2007 dec 11. 13:48  
Jah. A szénatom meg a diszlokációk expandált zónájába diffundál. És ezt én még értem is, de több jelentősége így sincs itt.:))))
3406. elche Ugrás 2007 dec 11. 09:30  
Brüsszelbe igyekvők, lassan utolérem magam, és mennek majd infók a kiruccanásról. Egy kis türelmet kérek.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2944. elche Ugrás 2007 dec 11. 09:29  
Ha-ha. Egyrészt szerinted az a nyaralás nem is nyaralás volt, hanem inkább sarki túlélőtúra, tehát keményebb volt, mint ha melóztam volna. Másrészt mint írtam, éjszaka fejeztem be. Nappal gyarapítom az országot munkám révén, éjjel dettó, csak akkor a kulturális életben alkotok maradandót.:)
2941. elche Ugrás 2007 dec 11. 00:28  
Kedves versenytársak, váratlan ihlettől vezérelve a nap folyamán kitalált ötlet éjfélre kb. 90 százalékosra megvalósult. Szóval nekem lesz versenyfilmem, most már ne hagyjatok magamra.:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 A búvár
17. elche Ugrás 2007 dec 10. 23:36  
Húúúúha.:) Hát érdekes, döntsenek róla a többiek közösen. Kiderül, ki fél az ebadta versenytárstól.:)))
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-12-10 Szünetel a hévizi merülés
5. elche Ugrás 2007 dec 10. 21:39  
Nem értek hozzá, és láttam, végigbeszéltétek már. Vajh mi a kisbarlang egyébként? Remélem, nem a Molnár.:) Hogy pénzről szól-e? Naná, minden. A búvárkodás nem olcsó hobbi. A kérdés az, hogy mit lehessen megvenni a pénzedért. Dorogi merülési lehetőséget, vagy barlangi búvárkodást? Ez utóbbi csak itt és nálunk természetes. Külföldön egy Molnárhoz vagy Hévízhez hasonló helyen magamfajta hobbibúvárt még csak a bejárat közelébe sem engednek. A több, mint 250 merülésem ellenére még azért szemmel tartanak az első merülésen, és nem erőltetik a 20 méternél nagyobb mélységet sem, nemhogy barlangba vinnének. Haragudni nem tudok rájuk, féltik a bőrüket, az üzletüket. Sajnos történt már ebben az országban pár végzetes és még több szerencsés kimenetelű barlangi baleset, ezért én inkább óvatos duhaj vagyok. Nem voltam Hévízen, és igazán nem is erőltettem soha, mert a saját szabályaim szerint nem nekem való.
3. elche Ugrás 2007 dec 10. 21:11  
A fene tudja, hogy, mint van ez, de ez nem csak természetvédelmi terület, hanem egy nagy mélységben levő zárttéri merülés is egyben. Dolgozzanak ki erre szabályokat azok, akik jártasak benne- a biztonság alapvetően nem pénzkérdés.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 A búvár
4. elche Ugrás 2007 dec 10. 12:07  
Eh! Elbuktad, későn szóltál.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2933. elche Ugrás 2007 dec 09. 23:09  
Végre vissza tudtam nézni a víz alatti felvételeimet. Nem váltottam meg a világot, de találtam köztük olyat, aminek örülök, mert kicsit "makrósabb", érdekes közelkép. Aztán lassan azt is csak kitalálom, mi lesz majd a filmben- ötlet már van.
2932. elche Ugrás 2007 dec 09. 18:04  
Eh, jót is tenne egy kis filmcsinálásos lazítás. Ma hazafelé az autópályán egy felüljáróról valami pont a szélvédőmre esett, csinos koncentrikus kör alakú repedéseket eredményezve. Na ez most éppen nem hiányzott.
2930. elche Ugrás 2007 dec 09. 11:37  
Az öt film jó dolog, de én is úgy vagyok vele, hogy elsősorban a saját alkotói kedvemet szeretném kiélni, aztán ha még nemes versengés is lesz a dologból, DUPLÁN jó.:)
2918. elche Ugrás 2007 dec 08. 15:25  
Nekem most nagyon elbillent a mérleg a felszíni felvételek irányába, tehát lehet, lazításként gyorsan összedobok 3-4 percnyi érdekességet La Palmáról, és közben meg azon kínlódok, mi a fenét találjak ki a versenyfilmhez. Az ötletből, amit La Palma előtt kitaláltam, nulla százalékot sikerült megvalósítani.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
3396. elche Ugrás 2007 dec 08. 10:34  
Bécsbe nem a búvárboltok kedvéért mentünk ki, de ha már ott voltunk, jártunk a Seastarban és a Lorencben is. Nekem most be kell szereznem egy kompjutert, nézelődtem, de a realitás az, hogy abban a kategóriában, ahol én keresgélek, semmivel sem voltak jobb ajánlataik a magyar a boltoknál, és ugye a garancia, stb. Szóval azt kell mondjam, e pillanatban nagyon közel vannak a magyar és a nyugat-európai árak, letaglózóan jó akciókat sehol nem láttam. Kivéve persze a YAKS formálható szájrészt, ami a JAX más név alatt és féláron árult változata, na abból vettem egyet. De kompjutert itthon fogok venni, pedig én is mindig jól szétnézek vásárlás előtt a piacon. (És ezt most nem azért mondom, mert folyamatosan olyan ajánlatokkal ostromolnak, hogy fogadjak el egy ingyen komputert, hogy aztán azzal lehessen hirdetni, "El Che is ilyennel merül!":D) Amikor ötvenezer forint alatt több reális alternatíva is van, én teljesen elégedett vagyok a kínálattal.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2912. elche Ugrás 2007 dec 08. 10:27  
Két ostoba (milyen más?...) kérdésem van. 1. Akkor van fotós forduló? 2. Van videós versenyre gyúró versenyző rajtam kívül?:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
3395. elche Ugrás 2007 dec 08. 10:12  
Hát konkrétan az a helyzet, hogy a Jules által nekem elpasszolt nagylátó előtétlencse mellé beszereztem felszíni használatra egy jó kis halszemet (a tokba sajnos nem fér), viszont ezzel lehet jó kis nagylátó képeket dobni. Viszont azóta láttam egy olyan nagylátót, ami talán a tokba is belemenne. Ki kellene próbálni.
3393. elche Ugrás 2007 dec 07. 23:24  
Többször kerültünk esőbe, de abszolút kiszámíthatatlan volt az időjárás. A sziget közepén a nagyon magas hegy csúcsa messze a felhők szintje felett volt, szóval a sziget egyik oldalán esett, a másikon meg nem. De hát tudod, szivárvány nincs első nélkül.:) Kétszer is belefutottunk ebbe a teljes köríves változatba.
3389. elche Ugrás 2007 dec 07. 21:09  
La Palmáról írok majd hosszabban is, de azért pár szó. A sziget kicsi, de magas. Szerpentinkedvelők előnyben, no meg hegyi túrázók, számozott, jelölt útvonalak vannak sok helyen, feltüntetik a nehézséget, a hosszát, milyen szintkülönbség van plusz-mínusz, stb. de akad pár autóval is megközelíthető, egészen különleges, vadregényes hely. A tengerbe normálisan bejutni pár strandon lehet, ahol útálatos kis aprókavicsos (szinte homok) fekete aljzat van, ami mindenbe belemászik. A többi helyen meredek sziklafalak zuhannak a tengerbe. A víz alatt gyengébb, mint más Kanári-szigetek, de azért a kövek között nézelődve lenne mit találni, ha az embernek normális vezető jut. Ha...

Na mindegy, pár felszíni hangulatkép. A sziget egy részén erősen érződik a vulkanikus tevékenység (nincs 40 éve az utolsó kisebb kitörésnek), máshol meg nagyon zöld. A gyakori eső miatt pedig nem meglepő egy szép szivárvány felbukkanása.






3388. elche Ugrás 2007 dec 07. 20:52  
Hm, Dupla barátom, asszem igazad lehet. Én is eltaláltam a "névbitorlóid" honlapjára, mert egyből három hírlevelet kaptam tőlük, nyilván a másik fórumból származó címek alapján. Nézegetem a búvárhíreiket, olyan ismerősek... Csak az eredeti forrás, az mintha nem szerepelne ott. Esetleg mi vettük át tőlük? Skizofrén állapot!:)

Látod, a divecenters.hu oldaltól viszont nem tartok. Bár Scott Adams kifejti a Dilbert-könyvben, hogy a fogyasztó eredendően nem tud különbséget tenni a más minőségű termékek között, és ezért jó eséllyel lehet próbálkozni a gyengébb minőségű, de hasonló csengésű termékekkel (pl. Popsi Cola...:D), én már csak úgy vagyok vele, az elég kevés, ha valaminek a neve hasonló. Bosszantana? Hát persze. De azért emiatt most még nincsenek álmatlan éjszakáim. Nyilván sokan akarnak érvényesülni ezen a piacon (a helyezkedés jeleként értékelem az oktatói találkozó körüli viharocskát is), minden szegmensben, de abban a kellemes helyzetben vagyunk Bunnyval, hogy a meló mellett sok örömet is okoz a dc, jó "hazaugrani" még távolról is a kis fórumos csapathoz, szóval ha valaki szintén sok munkával, szintén a búvárkodást szeretve csinál jó kis honlapot, ám tegye. Amikor valakinek viszont a divecenters.hu az első ötlete, ami eszébe jut egy honlap indításánál, szerintem sokat elárul a szándékairól. (A másik fórum dolga sem izgat, azt sem nagyon tudom, mi zajlik ott, biztos van, aki a dc-t, vagy személy szerint valamelyikünket nem szereti- én egyelőre az átolvasatlan hozzászólástömeggel küzdök itt, és ez éppen elegendő.)

De erről ennyit, van pár fotóm (felszíniek), amit bedobok az utazásról mindjárt.
3344. elche Ugrás 2007 dec 06. 20:27  
Mirci, teljesen igazad van, ezert amikor ilyen helyre (a vilag egyik legmeredekebb szigete...) utazik az ember, erdemes elore tervezni. Elso napokban a magashegyi kirandulasok, utana a merules. Bar itt olyan nem volt, hogy "sik reszek", a sziget kozepen volt egy affele hago, ahol csak alig 1000 meterre kellett felmenni az atkeleshez a masik oldalra. Jo poen ez is, egy kb. 760 negyzetkilometeres szigeten.

Mellesleg az ekezethiany oka, hogy eppen Becsben vagyunk, megtoldottuk a nyaralast ket nappal. Az ido itt is viszonylag szep...
3248. elche Ugrás 2007 dec 04. 10:37  
Ez a tegnapi merules azert bosszantott, mert a vezetonek az elejetol tudnia kellett volna, nincs esely barlangozni. Ami nem egy tragedia, azert az aljzaton volt eppen eleg eloleny, lett volna okom ott videozgatni. Igy viszont semmi, de semmi ertelme nem volt az egesz erolkodesnek. Szoval baromi hulyen jott ki a dolog.
Azert volt mas vicces dolog itt: peldaul amikor felautoztunk a legmagasabb pontra, 2416 meterre. Az oda vezeto ut kezdetetol kb. 10 km volt a tavolsag legvonalban, de a kisse kanyargos ut 36 km hosszu volt. Mindenesetre Bunny te csak ne vigyorogj: ez aztan olyan szep zold sziget, ami utan mindig vagyakoztal.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2837. elche Ugrás 2007 dec 03. 20:35  
Ja. Riaszto vagyok. Ma este meg mar rohadtul faradt is, es nem sikerult egy ertelmes felvetel se. Igy jatszodjatok.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
3234. elche Ugrás 2007 dec 03. 20:31  
Roviden: nincs. Hosszan: amikor olyan helyzet merult fel, hogy a bazis alkalmazottai donthettek volna a mi szempontunkbol jol vagy rosszul, mindig az lett a vege, hogy rosszul jartunk. Merulesszervezes meg egyeb ugyeket figyelembeveve egyarant. Azt hiszem, nemet barataink kisse elkenyelmesedtek itt, egyetlen jo fej volt, egy itt tanonckodo magyar srac, aki korrekt is, normalis is, de mondtam neki, hogy igyekezzen mas bazison is tapasztalatot gyujteni.
3232. elche Ugrás 2007 dec 03. 20:19  
Az en koromban mar tudom, hogy vannak lelketlen emberek. Ok azok, akiket nem fog el a sirogorcs, ha kiderul, nekem (pont nekem!) nem sikerult valahol hibatlanra a merulesem.

Kerem, ok ne olvassanak tovabb.

Szoval a mai nap masodik merulese az utobbi par ev legnagyobb szivasa volt. Minden, ami vacak lehetett, az vacak is volt: rohadt messze kellett gyalogolni a vizpartig, hullamzasban, szembearamlasban kellett volna merulni, mindezt azert, mert vegre valami erdekeset akartak mutatni, egy nagy ureget-barlangot. 25 perc es 90 bar multan odakinlodtuk magunkat, a vezeto mutatta, hat a viz befele visz, ezt most kihagyjuk. Aztan 25 perc kinkeserves tempozas vissza, atvagni gyalog a homokos strandon, aztan mar csak par lepcso es kb. 150 meter seta, es hipp-hopp! mar a bazisnal voltunk. Egyebkent ha nem kinlodunk teljesen feleslegesen, hanem valahol az elejen megallunk, meg valami gyenge kozepes merules is lehetett volna, par halrajszeruseggel, meg tintahalakkal, de igy... Hat ez van. Ne La Palmara jojjon merulni, akit erdekelnek a Kanari-szigetek, es tennem hozza, ne ezt a buvarbazist valassza.
Garf, tudom, hogy te a felszolitasom ellenere eljutottal idaig: nem kell aggodnod kaprazatos felveteleim miatt. Cirka 200-250 masodpercre saccolom a nem teljesen hasznalhatatlan anyagot. (Ami nem egyenlo a joval.) Hat, evvan. Es persze az is bant, hogy Gran Canariara vittem a csapatot, nem ide,  hogy velem egyutt szivjanak.:) De tudjatok: soha nem adom fel. Ide nekem azt a nyavalyas teli Hurghadat.:D
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2821. elche Ugrás 2007 dec 02. 12:02  
Olasz etteremben paella? Ize... Itt Spanyolorszagban furan neznenek...:) Remelem raktak ra boven a friss tengeri herketyunkbol, mint itt szokas...:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
3198. elche Ugrás 2007 dec 02. 11:59  
Helyzetjelentes La Palmarol: a viz homerseklete a legkisebb tenyezo, 18 meteren 21 fokos, szoval eppen jo. Viszont hosszuak a gyaloglasok a parton, raadasul homokban, a viz alatt bo tiz meteres a latas (a hirek szerint altalaban 41, csak persze "pont most..."), sokkal kevesbe erdekes az elovilag, mint Gran Canarian, es a buvarbazist sem Dave es csapata uzemelteti. (A vezetonek bizonyara remek fotoi lesznek majd, mert minden temara ravetodik, aztan amikor vegkepp sikerul bezavarni valami uregbe adott elolenyt, johetunk mi, fizetovendegek...)
Szoval ha van olyan elvetemult, aki elvezi a magashegyi gyalogturakat, szeretni fogja ezt a szigetet, ami egyebkent autoval turazva is nagyon szep, de merulohelybol tudok jobbat barmelyik masikon. (Legalabbis eddigi ket merulesunk alapjan. Nem eroltettuk, mert voltak eleg kellemetlen idojarasu napok, talan meg hetfon probat teszunk.)
Azert persze olyan nincs, hogy ne latnek valami olyat, ami korabban nem: az a tengerfeneken setalo, kekszarnyu hal (morgohal?) kerult elo, amit en meg itt a Kanari-szigeteken nem lattam, meg mashol se. Es szerencsere a vezetonk nem tudta eleg messzire uzni a masodik peldanyt, igy meg tudtam orokiteni.:)))))
3158. elche Ugrás 2007 nov 28. 05:05  
mire nem jo az ingyenes wlan a becsi repteren... szoval a repjegy itt vart, gond egy szal se. megyunk a telbe, hoba, fagyba. sajnaljatok.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2805. elche Ugrás 2007 nov 27. 18:51  
Hááát, én azt mondanám, hogy talán jobban jársz, ha csatlakozol hozzá, mert biztosan többet látsz, mint amiket képeken meg tud örökíteni egy szabadtüdős búvár.:) Egyébként a kezdők többsége vesz egy digitális gépet, amihez vesz egy vízalatti tokot is, és ezzel a szettel kezd el fotózni. Ez azért százezres nagyságrend, még egyszerű gépekkel is. Arra kell vigyázni, hogy nem minden géphez létezik ilyen speciális búvártok, tehát először a tokokat érdemes böngészni, aztán ár, méret, fényképezőgép tudása alapján pedig lehet választani. Kis ízelítőként például érdemes megkukkantani ezeket a tokokat, hogy az árakról képet alkothass:
Víz alatti tokok
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
552. elche Ugrás 2007 nov 27. 15:49  
Egyszer Fuerteventurán a hajó alatt maradtunk még páran, míg a levegőelfogyósokat felvitte a DM. Hárman egymás környékén merültünk, egyik srác eltűnik. A másik fickóval nézünk egymásra, most mi legyen (egyiket sem ismertem korábbról, spanyolok voltak), várunk, forgolódunk, úszkálunk- hát ez így nem jó, irány a felszín. Eltűnt srác ott ücsörög: megunta, jelezni meg gondolta minek.
Én egyébként általában élek az egy perces szabállyal, de ilyenre akkor kerül sor általában, ha a víz pár méter mélysége csábít arra, hogy lemaradjak a társamtól, és esetleg a látótávolság is olyan, hogy könnyű szétválni a párnak. De nem csinálok gondot abból sem, ha a másik nem jön fel: a felszínen sokkal könnyebben meglelem a buborékok alapján.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
3145. elche Ugrás 2007 nov 27. 15:26  
Találd ki a szabályait, és lesz.:) Jó poén lenne, végre egyszer mindenkinek esélye lenne zsákolni.:))))
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
549. elche Ugrás 2007 nov 27. 15:03  
Magam sem tartom isten adományának a veszettül fotózó-videózó DM-et...
522. elche Ugrás 2007 nov 26. 22:16  
Szerintem attól függ, mit értesz társellenőrzés alatt. A palack nyitogatása az problémás is lehetne, de pl. az, hogy a társamnak mondom, nézd meg a levegőt (közben én is nézem az enyémet), ólom rajtad van-e (én is nézem a sajátomat), mellényedet felfújtad-e (én is fújom a sajátomat) teljesen rendben levő dolog, fordítva dettó. Sose voltam annyira magabiztos, hogy azt gondoljam, én nem tévedhetek.:)
517. elche Ugrás 2007 nov 26. 20:15  
Sajnos attól tartok, az a három "elsodródott" búvár a 90 méter mélyre merült orosz trió, és náluk valószínűleg nem az elsodródást fogják bejegyezni a tragédia okaként...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
3126. elche Ugrás 2007 nov 26. 13:17  
Az a balek még mindig melegebb vizekben merül, mint azok a nem balekok, akik az év akármelyik szakában 20 méter alá mennek az Adrián- és ők vannak többségben.:) Ja, azt elfelejtettem volna írni, hogy ha a postán nem jönnek meg a cuccok, az iroda ígérete szerint a reptéren kell őket átvenni, tehát le azért nem maradunk?:))))
3124. elche Ugrás 2007 nov 26. 12:39  
Gondolom van egy sejtésed, hogy ennél sokkal keményebb ugratásnak ítélném meg, ha nem érkeznek meg azok a bizonyos dokumentumok... Ha viszont megjön, az ehhez hasonló megjegyzésekre és az azokat tevőkre sokat és szeretettel fogok gondolni a decemberi tavaszban.:)
3120. elche Ugrás 2007 nov 26. 11:43  
Nem, ez valami német Neckermann iroda, és ezúttal komplett csomag, tehát repjegy, szállás és transzfer egyben. Az ára nagyon jó, a többit meglátjuk. (Mondjuk nem az első eset, hogy késik a papír. Ezek a németek nem ismerik a magyar posta "képességeit".)
A 700 métert azért szabtam magamnak határként, mert én úgy gondolom, tisztában kell lenni a képességeinkkel, ha mélyebbre mennek, hát úgy jártam.:) A 15 mantának nem kirakni kell, hanem előzetes egyeztetés után végigúszni ezt az útvonalat, én meg majd számítógépes grafikai megoldással teszem egyértelművé. Az üzenete az lesz, hogy én ilyeneket látok a merülések alatt még a földszintről is.:)))))
3118. elche Ugrás 2007 nov 26. 11:17  
Szerda hajnalban. De hogy némi örömhírt is mondjak, még nem érkeztek meg az utazási dokumentumok, pedig lassacskán ideje lenne. Ez a kis aggódás kísér, hogy ha olcsón oldod meg az utat, úgy látszik...
A film koncepciója éppenséggel összeállt, már csak apróságoknak kell összejönnie hozzá, pl. azt tervezem, hogy a végén egy 10-15 mantából álló raj olyan utat követve úszik, ami a "VOTE FOR CHE" szavakat írja le.:))) Illetve lenne egy snitt egy ámbráscetet követve, amikor leúszik vagy 700 méterre. Már intéztem magamnak 15 literes palackot.:)
3116. elche Ugrás 2007 nov 26. 10:37  
Hát most nekünk pontosan a tizede jut a Tahiti nyaralásnak, de azért éjszaka 18, nappal 22 fok- ennél most Hurghadában sincs sokkal jobb idő. A vízzel meg csak azért sem foglalkozok. Egyébként is, minek költöttem azt a sok pénzt minőségi (Made in Italy) félszáraz ruhára?:)
3109. elche Ugrás 2007 nov 26. 10:09  
Szerintem tiszta kitolás lenne egy 6 hetes nyaralás ajándékként, mert annyi szabadságot egyben senki nem vehet ki. (Csak én. Tehát nekem pont jó- ok, elfogadom.)
3103. elche Ugrás 2007 nov 25. 00:42  
Ti búvárok mindent megvesztek magatoknak, mi már nem tudnánk igazi meglepetést okozni semmivel..:) Tartsunk ajándékozást, vagy hagyjuk meg ezt a következő, decemberi fordulóra?:) (Ha nem jön új, jobb javaslat, akkor mindenképpen nagyon nyílt lesz a téma: búvár, víz alatt vagy felett.)

Megjegyzem, minek egy hétre elmenni Tahitira? Legalább kettő! Mivel így felvetésed teljesen ellentétes elképzeléseimmel, elvetem, tehát valószínűbb valami jópofa könyv felajánlása.:)
Apropó utazás: járt már valaki vajon Tobagón? Remélem PDIC barátunk már unja magát Dahabban, és talán a segítségemre siet.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
2798. elche Ugrás 2007 nov 24. 21:31  
Reklám az m2-n? Itt még a teljes stáblistát is leadják.:)
2793. elche Ugrás 2007 nov 24. 19:16  
Ha már érdekes és meghatározó hatású filmekről beszélgettünk, íme egy ajánlat, ma este 20.05-től az m2 műsorán: Koyaanisqatsi
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
3101. elche Ugrás 2007 nov 24. 15:09  
Nem feledtem.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
503. elche Ugrás 2007 nov 24. 14:02  
Hát nem is tudja az ember, hogy mire gondolnak ezek a "nagyon képzett" búvárok. Rekordkísérlet? Mit bizonyít egy ilyen rekord? Azt, hogy mennyire veszélyes a levegős mélymerülés? Remélhetően már elég sokan tudják, akik pedig nem fogják fel, azokat semmi nem fogja elriasztani. Azért nekem úgy fest, manapság arra tendál a búvároktatás, hogy a kezdő búvárok többségének sikerült megtanítani, mi az értélmes határ, amit nem érdemes átlépni. Egyre több a búvár, de egyre kevésbé hallok "jópofa sztorikat" 60-70 méteres merülésekről.
Fórum v1.105 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Anchor Bay / Popeye Village

Malta

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely tengeri füves élőhelyföldközi tengeri muréna

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés