»» ««
elche hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3368. elche Ugrás 2008 feb 13. 08:37  
Azt viszont lehetne, hogy a film afféle "portréfilm" legyen, vagy kizárólag egy fajról vagy egy konkrét egyedről szóljon az egész.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-12 Rodale's Top 100
4. elche Ugrás 2008 feb 12. 13:39  
Persze minden viszonylagos. Az, hogy valami nincs benne az első tízben valamelyik listában, attól még megelőzhet sok más helyet. A Vörös-tengernek azért úgy átböngészve a voksokat, erős konkurrenciája volt: Palau, Indonézia, Galapagos, a Nagy korallzátony... A sok búvár számára izgalmas, nagyobb élőlények (cápa, manta, teknős) terén bizony az egyiptomi Vörös-tengernél akadnak jobb helyek.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3365. elche Ugrás 2008 feb 12. 09:56  
Egyszerűen csak arról van szó, hogy a dolgok összefüggnek: ha megfelel az időszaki verseny, ahol a határidő kérdése nem kérdés, mert beeshet az időszak végéig bármikor a film, akkor csak pontozni lehet...
3363. elche Ugrás 2008 feb 12. 08:51  
Ez elméleti kérdés, és hát mindenre lehet ellenérvet hozni: a fotósversenyen is három helyezés van, mégis fordult már elő, hogy apró pici különbséggel nyert valaki, nem is egyszer. Szerintem a filmes versenyek azért nem így alakultak, mert mindkét fordulóban volt egy-egy, nagyon népszerű film, ami szerintem pontozva is jobban szerepelt volna, mint a többi. Szimpátiaszavazás? A helyezési sorrendnél nem létezik ilyen? Sőt, még inkább? De én azért nem gondolnám, hogy téged meg Garfot 25 beszervezett cimbora tett volna az első helyre.:)))) A pontozás a lebonyolítás jellege miatt fontosabb egyébként is. Addig amíg nem próbáltuk, nem tudjuk, működik-e, én végiggondolva a dolgokat, a holtversenyek esélyét aránylag kicsinek láttam, és látom most is. Mindenesetre még nem kaptam felvetést jó másodtémára a roncsos mellé, pedig az sem ártana.
3361. elche Ugrás 2008 feb 12. 08:06  
Hát, a mostani helyezésosztásos rendszerben ugyanúgy benne van a holtverseny lehetősége. És mivel ott nagyjából háromfokozatú a skála, itt meg öt, az esélyek is hasonlóak lehetnek, szerintem legalábbis.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4438. elche Ugrás 2008 feb 11. 21:48  
Teljesen igazad van! Na én _ezért_ nem megyek. Port Szudán már lejárt lemez, úgy járnak oda, mint más Budakalászra, bezzeg Taba! Azt kutya sem ismeri!:))))
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-11 Földszintről a csúcsra
26. elche Ugrás 2008 feb 11. 19:58  
Szerintem a véleménnyel nincs gond, akár jó, akár rossz. Feltéve, hogy vélemény és nem ítélet.:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Vörös és mégis kék
13. elche Ugrás 2008 feb 11. 18:23  
Oda már nevezett másikat.:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-11 Földszintről a csúcsra
22. elche Ugrás 2008 feb 11. 18:08  
Te pedig bonyolítsd a kritikusok dolgát azzal, hogy képet küldesz.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3353. elche Ugrás 2008 feb 11. 17:59  
Ez a mondat arra vonatkozott, hogy a cikket több százan klikkelték a filmekkel, míg a fórumról szerintem kevesebben jutottak el a filmekhez, tehát többen nézték őket, mint ahányan voksoltak. A filmek nézegettségét böngészve is látszik, hogy többször nézték meg őket, mint ahányan szavaztak. Én abban bízom, hogy ez a pontozás jobban tetsző lenne a szavazóknak, mert az is meglehet, hogy valaki csak a kedvenceire adja a maximumot, a többit nem értékeli, stb. Egyébként jól érted, igen, lehetne akár az összes filmre maximális pontot adni, vagy ahogy tetszik.
3347. elche Ugrás 2008 feb 11. 16:15  
Az eddigi reakciókból, ami a két forduló legkedveltebb filmjeire jött, úgy érzem, bőven akadna 5 pontos szavazat is. Végülis a 4 meg az 5 fokozatú skála nem igazán nagy különbség, de minél nagyobb a skála, annál nagyobb a szórás, tehát jobban elkülönülnek az eredmények. A merülőhelyeknél nem szempont, hogy azt tudjuk mondani, a 3,73-as hely jobb, mint 3,64-es, a filmversenyben viszont igen.
3345. elche Ugrás 2008 feb 11. 15:59  
Ez most nem összevethető, mert a filmek egyszerre kerültek az igazi nyilvánosság elé, szerintem a fórumot olvasgatók száma kisebb, mint a konkrét szavazás kapcsán filmet nézőké. Nincs "két héttel később érkezett" kérdés.
Jelenleg az első hely 3 pontot ér, a második 2 pontot, a harmadik 1 pontot. Sima összeadás adja a végeredményt (nincs előttem a tábla, kb. 92-55-37-28-13 pontok voltak, 40 szavazatból).
A helyezés helyett pontozás váltás két oka: ha nem egyszerre kerül fel, elég vicces "helyezést" adni, miközben esetleg valaki, akinek a filmje két héttel később kerül fel, mindenkiénél jobban tetszik. Az új rendszerben megteheted, hogy nem egyszerre nézed az összes filmet, hanem az elején megnézed azokat, amik már ott vannak, pontozod, aztán később amikor jön újabb versenyző, megint benézel, és adsz neki egy pontot. Ergo ha mondjuk 15 versenyfilm van, nem kell egyszerre végigülnöd őket. Szerintem ez jó, bár a túl sok film esélye egyelőre azért kérdéses. Viszont ez utóbbi miatt lehet pontozni is, helyezések helyett. A fotósversenynél éppen az a helyzet, hogy nem hiszek 20-25 versenyfotó mindenki általi végignézésében és pontozásában, de a filmes verseny 5-6 filmjénél ez a módszer működhet. Azt is tudomásul kellett venni, hogy ha nagyon eltérő a filmek stílusa, nem könnyű azt mondani melyik az első, melyik a második. Hát ezek a fő érvek a pontozás mellett.

Mindenesetre az új módszer mellett szól szerintem az is, hogy ha valaki ezért-azért-amazért pár nappal később küld filmet, szerintem gyakorlatilag semmi hátrányba nem kerül, de ha mégis kevesebben szavaznak rá, ennek következményével is tisztában van. Amikor azt mondtad, hogy csak azt fogadjam el, aki időben küld, nos, én ezt nem feltétlenül támogatom, mert mi van, ha később áll össze az anyag, bármi közbejön, elromlik a számítógép, stb? Nem vagyunk profik, akik ebből élünk, és filmet csinálni tényleg tovább tart, mint keresni egy képet és elküldeni. Ezt a pár napos csúszást simán tolerálja ez a megoldás, sőt, ha netán simán kiment valakinek a fejéből, többségünk munkamódszerét ismerve, a többi film láttán hirtelen beugrik, mit is felejtetett el, és pár nap alatt megcsinálhatja, amit már rég kitalált, csak épp háttérbe szorult a mindennapos ügyek mellett. Annak minimális esélyét látom, hogy bármi korrekció érdemben beleszóljon a vetélkedésbe, mert azt még el tudom képzelni, hogy valaki egy júni 1-30 között meghirdetett versenyre 6-án küldjön filmet, de az tényleg meglepne, ha 29-én mutatná meg a filmjét. De mégis, ezt is számításba veszem esélyként. Az is lehetséges, hogy korrekciós szabály csak a szavazatok közti eltérés bizonyos százalékánál (10-15-20) lép érvénybe, egyébként meg simán a legjobb átlagú nyer.
3343. elche Ugrás 2008 feb 11. 14:52  
Lássunk néhány modellt! Ha mindenkinek egyidőben bejön a filmje, minden szavazó voksol rá, akkor az ún. korrekció olyan, mintha nem is lenne. Ez egy sima alapeset. De még a szavazatok pár százalékos eltérése esetén is minimális a korrekció.
Miért tartom én indokoltnak? Vannak olyan filmek, amiről többen beszélnek, amik esetleg megosztják a szavazókat. Alapesetben könnyebben adnak az emberek jó pontot, az átlagos filmek felett elsiklanak. Előfordulhat, hogy a nem annyira izgalmas film a kevés "rajongójától" jobb pontot kap, mint a több embert érdeklő. Vagy a határidő végén beérkezett film csak kevés szavazatot szerez, de a szerencse úgy hozza, hogy a kevésből jobb az átlaga, és élre kerül. Szóval én értékelném azt a filmek pontátlaga mellett, hogy mekkora közönséget késztet értékelésre. És pusztán mellékesen ez a határidős dolgokban is segít. De a "fűnyíró" nem tetszik, csak azért, mert valaki két héttel később küld filmet, ne legyen alapból 20%-kal rosszabb pontja mondjuk. Nyilván aki később küld, kevesebb szavazattal számolhat normál esetben, ezt be kell kalkulálnia minden potenciális érdeklődőnek, de ha ennek ellenére lenyomja a mezőnyt, ám legyen úgy.
3342. elche Ugrás 2008 feb 11. 14:45  
Szerintem a Ships hosszabb, a képekkel egy új filmet kéne csinálnia. Az meg nem inkorrekt.
3341. elche Ugrás 2008 feb 11. 14:39  
A korrekció maga a büntetősáv, de nem direkt módon. Mindenki maga dönt, és maga szervezkedik...
3338. elche Ugrás 2008 feb 11. 14:05  
Tehát a lényeg az, hogy a filmek közzétételére, nézegetésére egy hosszabb, 30 napos időt tervezek. Ami előtte bejön, egyből felkerül, aki később készül el, az is, csak nyilván vállalva azt a hátrányt, hogy kevesebb voksa lesz. Itt két lehetőség van, mivel nem biztos, hogy minden film egyszerre kerül fel, ezért nem sorrendre kell szavazni, hanem a filmeket kell pontozni, 1-5 között, és vagy ezek a pontok összeadódnak (aki később küld, kevesebb szavazatot kap, akár jobb átlaga ellenére is a többi mögé szorulhat), vagy a pontok átlagát egy korrekciós számmal szorzom, ami filmre a leadott voksok és az összes filmre leadott átlagos szavazatszám aránya, persze a túl nagy ingadozást elkerülendő négyzetgyök alatt. Ez az ötlet nem az én fejemből pattant ki, az IMDn-n van hasonló, és én egyébként is jogosnak érzem, hogy a több embert megmozgató, több szavazatot generáló filmeket ebből a szempontól is értékeljük. De az sem elképzelhetetlen, hogy az utolsóelőtti napon beeső film annyira izgalmas, hogy még így is több szavazata lesz, mint a többinek, de szerintem ez nem inkorrekt: ha valaki meg tudja mozgatni a közönséget, hát rajta. Ha felkerül a filmje, kampányolhat a fórumon amellett, hogy mindenki megnézze és szavazzon, mert néhány közepes szavazat többet is érhet, mint egy jó. Hát most ez az elképzelés vázlatosan.

A két témából az egyik valami olyasmi lenne, hogy A múlt emlékei (roncsok és romok), a másikra lehet ötletelni, még nem találtam ki semmit. Persze ebből csak akkor lesz valami, ha a társulat nyitott rá.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-11 Földszintről a csúcsra
14. elche Ugrás 2008 feb 11. 13:55  
Fotós fórumban folyt.
12. elche Ugrás 2008 feb 11. 13:46  
Körvonalazódik egy egészen új jellegű kiírás. Az "anyaghiányos" alkotókra tekintettel két témakört adok meg, más lesz az értékelés módja, és behozok egy új tényezőt is, ami a határidős ügyeket teszi okafogyottá.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3336. elche Ugrás 2008 feb 11. 13:22  
Fotósok, ne feledjétek, február 15. a határidő a Deep Indonesiára, van külön kompakt kategória is.
http://www.underwatercompetition.com/Deep_Indonesia_2008.php
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4435. elche Ugrás 2008 feb 11. 09:34  
Persze, az újdonság is, hiszen egy árnyalatnyival más az élővilág, békahal, csikóhal másfelé nem annyira látható a Vörösön, cápa meg manta az pedig már sehol nem biztos. (Októberben az Elphinél... vagy sem?:) ) Amit kinéztem, azért is szimpi, mert Werner Lau bázisa van, velük meg jó tapasztalatom volt még pár éve Sharmban.
4433. elche Ugrás 2008 feb 11. 09:07  
Háát, ez nagyjából igaz is lehet, azzal a kitétellel, hogy "Taba" név alatt az izraeli határtól jó 20-30 kilométerre eső nagy üdülőtelepeket is futtatnak, némelyikük már majdhogynem Nuweibához van közelebb. De nagyjából hasonló lehet minden hely az Észak-Sinain szerintem is, a kérdés inkább csak az számomra, hogy az a bizonyos házizátony mit tud és mit nem. Ha öt napon át hajózgatni kell valami normális helyért, akkor már Sharm vagy Hurghada is éppen olyan jó lenne.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-08 Donald Sutherland veszélyes búvárkalandja
34. elche Ugrás 2008 feb 10. 20:30  
Még hogy nem csak a húszéveseké a világ? Dehogynem!:))))
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4427. elche Ugrás 2008 feb 10. 20:18  
Elvileg ezen a télen sima katalógusút a Kartago Toursnál a tabai nyaralás. Február végéig a gép Sharmban száll le, és kb. 200 km-es busztranszfer vár az utasra, március-áprilisban viszont az utak kb. 10 rugóval drágábbak, de a gép Tabában száll (bár ez szerintem csak egy megálló a sharmi charternek), és onnan már csak 40-50 km-es a transzfer.
Szinte minden út all inclusive, de pár szállodában van búvárbázis, illetve házizátony, ahol elvileg méltányos összegért sokat lehet merülni, egyénileg. A kérdés csak az (persze mindig és mindenhol), hogy e pillanatban senki olyat nem ismerek, aki pontosan tudná, milyen is ez a házizátony, egy merülés is sok, vagy tíz után is érdekes? A helyi bázisokat közel felesleges faggatni, szerintük nyilván SZUPER!:) Némi felárért meg lehet hajós és jeepes túrákat tenni más merülőhelyekre is. Hát kb. ennyi.
4424. elche Ugrás 2008 feb 10. 13:36  
Taba csak akkor jöhet szóba, ha merüléssel, úttal és mindennel együtt megáll 190 alatt, ez most igaz, kb. 15 merüléssel, még úgy is, hogy 1-2 napon át kihajózik az ember, mert nem nagy a felár. És persze a költség ugyanannyi sem igaz, hiszen Tabát nem én fizetem a páromnak, míg sejtésem szerint a szudáni két hét finanszírozásának a felét aligha vállalná magára.:)))) (Megjegyzem, most LM áron Taba még egy jó 40 rugóval olcsóbb, de februárban nem vágyok oda.)
De e pillanatban mindenféle okokból semmilyen útra nem fizetek be... ez a realitás.
4420. elche Ugrás 2008 feb 10. 12:41  
Pedig minden okod meglenne rá.:) Luciferin tudna jó összevetéseket tenni, csak valakinek finanszíroznia kellene ezt a tudományos célú expedícióját.:)))
4418. elche Ugrás 2008 feb 10. 12:07  
Na ez az, könnyű így leszólni, hogy nem is ismered.:P
4416. elche Ugrás 2008 feb 10. 11:35  
Azért ne essetek abba a hibába hogy túl nagy elvárásaitok legyenek Szudán kapcsán. Alapvetően ott is csak víz van, meg pár élőlény benne, ugyanúgy mint mondjuk Csepelen.:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-08 Donald Sutherland veszélyes búvárkalandja
30. elche Ugrás 2008 feb 09. 10:24  
Maradjunk a hexadecimálisnál, az úgyis használatban van. Én jól érzem magam így 21 évesen.:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Vörös és mégis kék
9. elche Ugrás 2008 feb 08. 23:28  
Én még töprengek az "igazi" versenyfotón, de erre könnyebben tudok képet választani.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4391. elche Ugrás 2008 feb 07. 14:40  
Neked könnyű, alig utazol és alig költöd a pénzed.:)
4388. elche Ugrás 2008 feb 07. 14:08  
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-04 Búvárút a világ végére
55. elche Ugrás 2008 feb 06. 20:42  
Csak viccelődünk, mert Thomas, a dorogi tó vízimanója lelkes dokumentálója a helyi víz alatti világnak, és kb. fél perc alatt bebizonyítja egy jó fotósorozatával, hogy van olyan érdekes, mint Yap és Palau együttvéve.:) (Megjegyzem, nagy bajom nekem sincs a hellyel, azzal viszont nehéz volt megbékülni, amikor a legutóbb egy hétvégi merülés kedvéért le akartunk autózni, és meghökkentően nagy forgalomba ütköztünk kifelé Pestről, majd utána végig. Ettől lesz igazi kihívás a merülés.)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-06 A naptej árt a koralloknak
11. elche Ugrás 2008 feb 06. 20:38  
Nyilván nem könnyű modellezni, de én azért elképzelek egy sekély korallos öblöt mondjuk Mexikóban, ahova sok tucat amerikai turistát (nem csak búvárt, hanem sznorizókat is) elvisznek, és akik jó szokás szerint nyilván fülig be vannak kenve, hááááát... Elég sokáig gondolták, hogy a tenger mindent elnyel, és tényleg, sok víz ez, mégis mintha bizonyos tengeri élőlények húsában kicsit sok lenne a nehézfém. Szóval össze tudnak adódni a hatások.
8. elche Ugrás 2008 feb 06. 20:06  
Ebben nem vagyok szakértő, de igyekeztem utánaolvasni, és ilyesmit találtam:
"Minden napozószerben fizikai és kémiai fényvédők keverékét találjuk. A fizikai rész nagyon finom mikropor, legtöbbször titánium-dioxid, amely a napfény teljes spektrumát visszatükrözi a bőrről, mintha annak felszíne parányi tükrökkel lenne bevonva. Önmagában ez lehetne a legideálisabb fényvédő, hiszen spektrális szélessége a legnagyobb, "alatta" tényleg árnyékban vagyunk... A fényvédők másik komponense kémiai. Ezek olyan ciklikus vegyületek, amelyek rabságba ejtik a hám felső rétegébe becsapódó nagy energiájú fényfotonokat, ezáltal azok genetikai károsító hatása nem jön létre... Ugyanakkor a kémiai fényvédők átalakulási, lebomlási termékei sem veszélytelenek, allergiát, toxikus hatást válthatnak ki a szervezetben, különösen akkor, ha a használók a fényvédő erősségét a mennyiség növelésével próbálják fokozni."

Tehát én, aki azért szoktam használni ilyesmit, azt hámoztam ki a dologból, hogy próbáljak odafigyelni az összetételére annak, amit magamra kenek. Ez szerintem még egy vállalható kompromisszum.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-24 Videós verseny, 2008
73. elche Ugrás 2008 feb 06. 18:31  
Rossz a memóriád, rákérdeztél és én pedig elárultam.:)
70. elche Ugrás 2008 feb 06. 17:33  
A fotós versenyek szavazatátlagát mindenképpen hozza, a megelőző forduló szavazataihoz képest nem tudom, mennyi lesz.
67. elche Ugrás 2008 feb 06. 16:31  
Igen, gyűlnek, gyűlögetnek a voksok. Lesz eredmény, ha erre kérdezel, igazság szerint az egyik film el is húzott picit. De még van pár nap, vagy mi.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-04 Búvárút a világ végére
44. elche Ugrás 2008 feb 06. 10:32  
Az a kellemetlen Sziszi esetében, hogy se a hideg víz, se a magyar tavak nem számítanak ismeretlen közegnek a számára.:))) Szóval csínján az invitálásokkal.:)
22. elche Ugrás 2008 feb 05. 14:34  
1100 dolcsiból kijön a repjegy? Többre tippeltem, ez magyar pénzben 200 alatt van. Szóval látom én, hogy olcsóbb, csak nehogy valaki félreértelmezze, és azt higgye, a Wakatobi túra árának negyede a Lembeh.:)
15. elche Ugrás 2008 feb 05. 11:50  
Repülőjeggyel együtt? Sziszi árában az is benne volt.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
828. elche Ugrás 2008 feb 04. 23:51  
Benézted.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3319. elche Ugrás 2008 feb 03. 23:56  
Ehhez annyit tennék hozzá, ez nem egyedi dolog, kis hazánkban a Búvárfotós OB vagy más versenyek esetén is fontos szempont az, hogy legyen mezőny, legyen rangja a vetélkedésnek, mert eleve nincsenek sokan akiknek ott a helye, és közülük sem mindenki ugyanannyira lelkes.
3312. elche Ugrás 2008 feb 02. 19:27  
Az eredeti határidőre csak én készültem el, kinevezhettem volna magam fordulógyőztesnek. Mégis jobban örülök annak, hogy vannak vetélytársaim, pedig így esetleg nem győztes, hanem utolsó leszek. A magunk számára is létező rangot azért mindez is befolyásolja, szerintem. És a verseny jellegéből adódóan senki nem szívesen nyúl anyagokhoz az archívumból (ellentétben a fotós versenyekkel, ahol ez szinte kötelező a változatos témák miatt), tehát figyelembe kell venni a potenciális érdeklődőket, ki mivel tud jelentkezni, és ennek fényében kell valami témára, határidőre gondolni. De ismerjük magunkat, és most közzé tenni egy felhívást, hogy mit várunk négy hónap múlva, nem tűnik racionálisnak. Viszont kitűzhetünk olyan témát, amire a távoli határidőre gondolva akár többen is tudnának többféle verziót kitalálni. A filmeket tegyük közzé, ne a kiírást, mondhatni.
3310. elche Ugrás 2008 feb 02. 14:40  
Nem ez lett volna a téma, csak mondtam valamit. De mindegy.
3308. elche Ugrás 2008 feb 02. 14:26  
A felhívás itt a lényeg. Ha mi egymás között tudjuk, akkor e pillanatban az is elégnek tűnik. A fotósverseny más, mert ott azért mindig feltűnik egy-egy új arc. Nyilván a szavazásnak a főoldalon a helye, ha lesz. De egyszerűen nem szívesen hirdetek meg nagy nyilvánosság előtt olyasmit, ami aztán marad a mi szűk köreinkben. Ha befut jópár film amit viszont érdemes a közösség elé tárni, az más tészta. Szóval én most minden okfejtésnél kis csipet-csapatunkból indulok ki. Jules már deklarálta, hogy nem nagyon lesz új anyaga, nekem sem tudom, mikor lesz. Tehát semmi értelmét nem látom, hogy a mostani eredmények ismertetésével együtt az előző két forduló mintájára meghirdessek egy versenyt kettőtöknek, és szerintem ez titeket sem motivál roppant módon. Amit elmondtál, lépés a jó irányba, én azt mondanám, legyen mondjuk két olyan téma hogy "Ember a vízben" meg mittudomén természetvédelem, és aztán még egy szabadonválasztott, terjedelemkorlát nélküli anyag. Ha ezeket előre lehet tervezni, akkor akár már egy igazi vetítésben is szívesen gondolkodnék, mert az jól sült el a Bálon is.
3305. elche Ugrás 2008 feb 02. 13:42  
Ha jól sül el a verseny, akkor a versenyzők érdeme, ha nem, akkor meg az én hibám. Csodálod, hogy töprengek?:)
3300. elche Ugrás 2008 feb 02. 12:05  
Áh, simán csak rágódom. Szerintem három kötött és mondjuk több szabadonválasztott téma sok, kettő plusz egynek több a realitása. Már csak azért is, mert heteken át folyamatosan szavaztatni az embereket elég furi lenne, gondolom én.
3298. elche Ugrás 2008 feb 02. 11:04  
Első tény az, hogy jó és érdekes filmek lettek a kiírások végeredményei. A második az, hogy sokan nézik is ezeket, szavaznak is rá. Ezek miatt nem mondanék le a dologról, de a nyögvenyelős működés miatt szeretnék reformot. Amit írtál azt értelmezem, elsőre úgy fest vannak benne jó felvetések, még átgondolom.
3294. elche Ugrás 2008 feb 01. 17:26  
Azt vártuk? Én inkább a versenyjelleg erősítése miatt gondolom jobbnak a nagyobb mezőnyt, legalábbis e pillanatban így gondolom. A határidő betartását inkább attól vártam, hogy sokkal hosszabb időt próbáltunk hagyni a munkára. Nyilván a mostani tanácstalanságban benne van az is, hogy nekem sincs új, aktuális anyagom, tehát a 2-3 havonta rendezett fordulókhoz bizony 2-3 havonta rendelkezésre álló jó anyagok kellenének. A saját cuccaim újrafeldolgozásait, csak azért, hogy legyen mezőny, nem tartom jó megoldásnak. Emiatt is kell most azt mondanom, ha rövid határidővel bármit meghirdetnénk, abban én sem tudnék résztvenni. Nehéz ügy ez.
3292. elche Ugrás 2008 feb 01. 17:04  
Nos, akkor nézd meg jobban azt a cikket szeptember közepéről, amiben ez a pár sor szerepel...:)
"Többek kérésére módosul a videós verseny beadási határideje... az a döntés született, hogy a Big Blue címet kapó első fordulóra a művek 2007. október 1. éjfélig nevezhetőek."
Fórum v1.105 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Gamul Kebir

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés