»» ««
elche hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3289. elche Ugrás 2008 feb 01. 16:36  
Nagyon egyszerűen csak annyi: határidő. Majdnem három hónap lett volna eredetileg is, volt kétszeri hosszabbítás, mert egyébként egyetlen versenyfilm maradt volna. Ha a versenyt komolynak tartjuk, akkor bizony annál a határidőnél le kellett volna zárni. Mi itt egymást közt, haverileg megbeszéltük, dobjunk rá még egy keveset. Meg lehet ezt tenni; de tudod, akkor a "meghirdetjük, lebonyolítjuk" rendszert nem nevezhetjük hibátlannak. Én azért nem akarok kiírni még egyszer ilyen versenyt, mert én még azt is elfogadom, hogy csak mi érdeklődünk, de ha igazán mi sem, akkor mi van?... Mi van, ha Jules-nek nincs új anyaga (láttad, már megint a Shipshez nyúl, Mr Recycler:))), neked meg mondjuk túl sok az elfoglaltságod, és akkor maradunk ketten Garffal? Egyszerűen az életképességgel van gondom, a tervezhetőséggel. E pillanatban nem fest úgy, hogy ha akár jövő hétre, akár augusztusra kiírok akármilyen fordulót, arra biztosan kapok néhány, kiírásnak megfelelő filmet időben. Úgymond meg sem kell hirdetnem semmit, azt mondom itt a fórumon, a következő forduló témája mondjuk a Vörös-tenger, utána várom a filmeket az emailcímemre, aztán ha pár hónap alatt bejön pár, akkor az addigiakból lesz verseny, ha nem, akkor meg feledésbe merül. Szóval nem teszem ki a dc-re főoldalas hírnek, amikor itt egymás közt úgyis le tudjuk rendezni. Eszem ágában sincs fenyegetni meg könyörögni senkinek, aki szeretné megmutatni a filmjét, mutassa, szeretettel látjuk. Végülis ez egy önkéntes dolog.
3286. elche Ugrás 2008 feb 01. 15:00  
Oké, sokat rágtuk, de szerinted ez így jó, hogy mi hárman-négyen, akik cimborák is vagyunk, egymás közt elversenyezgetünk?
3284. elche Ugrás 2008 feb 01. 14:11  
Tehát videós verseny. Jules javasolta az évi egy, szemlerendszerben bonyolított dolgot, korlátozás és kötött téma nélkül. Ez sem rossz, csak pont nem az, ami miatt ez az egész dolog képbe került.
Mondom az én meglátásaimat. Első kérdés: kell-e szavazásos, versenyszerű lebonyolítás, vagy egyszerűen feldobjuk a témát és aztán várjuk a filmeket, amelyek belekerülnek egy videótár jellegű helyre, ahol bárki nézegetheti? Bár most is kap minden film szavazatot (persze van, aki többet, és van, aki kevesebbet), azt érzem, nem könnyű összemérni a filmeket, a neten megosztva azokat. Ha azt mondjuk filmet csinálni nem ugyanaz, mint képet (és ez igaz is), azért az is tény, hogy filmet értékelni is más, mint fotókat. 10-12 filmnél bizony már azon a határon ingadoznánk, hogy messze nem nézné mindenki a filmeket, legalábbis az összeset. Akkor meg nem értünk el sokat. Végülis a cél az lenne, hogy megmutassuk a munkáinkat, nem? Akár úgy is, hogy a filmekhez önálló vitafórum kapcsolódhatna, ahol adott film esztétikai-technikai ügyeit lehetne elemezni.

A jelenlegi időtartam korlátot azért tartom jónak, mert így van valami, amihez igazodni kell. Nem extra dolog ez, éppen elég verseny van a világon, ahol létezik ilyen, vagy még szigorúbb limit. Lehet az eltörlésén agyalni, de akkor tuti, hogy komoly értékeléseken alapuló versenyt nem lehet összehozni, mert akkor is lesz, aki két percet csinál, meg lesz, aki huszonkettőt.

Egyelőre ennyi, vitaindítónak.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-01 Januári győztes, februári kiírás
46. elche Ugrás 2008 feb 01. 13:59  
A versenyprogramot igyekeztünk normálisan összeszedni, most mind a ketten tettünk bele ötleteket, így lett aránylag változatos. Remélhetően a későbbi témákra fel tud készülni az is, akinek még nincs olyan fotója.
A videó... Fiúk, fiúk, nektek semmi sem elég?:) Szerintetek mennyire értelme lenne egy témára és beküldési határidőre lebontott versenyprogramnak a videósoknál?:)))) Én már említettem, hogy jöhetnek ötletek (Jules írt is), éppen annak figyelembevételével, hogy a videó nem fotó. De most egyelőre azt mondanám, hogy az eddigi bonyolítás nem feltétlenül ideális. Gondoljuk át, beszéljük meg. Továbbiak a fotós-videós fórumon, itt ünnepeljük a győztest, van miért.:)
16. elche Ugrás 2008 feb 01. 11:06  
Értem én a lelkedben zajló konfliktust: szeretnél normális lámpákat, de tudod jól, hogy azt a pénzt sokkal inkább a feleséged cuccára kellene költeni. Én azt mondom, hogy add el a videós dolgaidat, ennek Dupla is meg én is örülni fogunk, látod, Dupla még azt is elmondta, hogy a túlsúly csak probléma. A korábbi felvételeid archívumát pedig bocsásd más, elmélyülten dolgozó, de snittekért könyörgő alkotók rendelkezésére, így a filmezés terhét ledobhatod.:))))
7. elche Ugrás 2008 feb 01. 10:01  
Ez pont ugyanúgy van, mint ahogy nem ellenőrizzük azt sem, a beküldött képet tényleg az csinálta-e, aki küldte: bízunk mindenki becsületességében.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4350. elche Ugrás 2008 jan 31. 22:51  
Ha előfordulsz még odakinn, lehet, kérnék valamit.:)
4346. elche Ugrás 2008 jan 31. 21:18  
Nem minden nyugat-európai ország mentesül, ez egy idézet az egyiptomi külügyminisztérium honlapjáról:
"Nationals of Cyprus, Denmark, Finland, Germany, Norway, Russia and the United States are partially exempt from Egyptian visa fees and will, therefore, pay a reduced fee."

Ez a forrás.

Viszont a schengeni csatlakozásnak erre az ügyre nem sok befolyása lehet... Mint ahogy az USA vízum is kétoldalú megállapodásokon alapul.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
821. elche Ugrás 2008 jan 31. 19:53  
Elég az adatbázis főoldalán a keresés alatti új merüléses részt megnézni...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4343. elche Ugrás 2008 jan 31. 18:44  
Árak, árak.:) Végülis inkább április végéig már kibírjuk, és akkor megpróbáljuk ezt a Taba-dolgot. A német hétvége ára majdhogynem elvinné annak a felét, ami azért némileg túlzásnak tűnik - bő két nap áll szemben egy héttel, és 3-4 medencés merülés 12-15-tel a Vörös-tengerben. (És nitrox for free...)
4340. elche Ugrás 2008 jan 31. 17:17  
A párom most délután mégiscsak lebeszélt az űrmedencéről, mindenféle okokból...
4327. elche Ugrás 2008 jan 31. 12:53  
No igen, csak ez aligha márciusi téma.:)
4325. elche Ugrás 2008 jan 31. 12:48  
Rendben, még egyeztetek itt is, és persze nekünk is úgy jobb, ha négyen megyünk egy autóval, stb.
Elfogadható árú szállást már találtam, kérdés, hogy konzervatív (3 ott töltött éj) vagy agresszív (1 éj) esetleg átmeneti megoldás a szimpatikus. Az agresszív olcsó de kényelmetlen.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-30 Veszélyben a DSLR-ek?
39. elche Ugrás 2008 jan 31. 12:46  
Igen, MMII. Állok elébe a kihívásnak, de szívesen odaadom nálam ügyesebbnek... A felszínre meg van Szmenám, Zenitem, Prakticám, stb.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4321. elche Ugrás 2008 jan 31. 11:08  
Itt az az alap, hogy az árban csak palack és ólom van, tehát mindenki hozza a magáét.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-30 Veszélyben a DSLR-ek?
35. elche Ugrás 2008 jan 31. 10:53  
Szerintem több gép jönne össze, mint potenciális versenyző.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4318. elche Ugrás 2008 jan 31. 10:52  
Na kérem szépen, a helyzet az, hogy az űrügynökség medencéje havonta egy nap merülhető, két órán át, max. 10 embernek. Ez villámgyorsan behatárolja, melyik nap lehet menni, ugyanis ez mindig egy szombat.:) Tehát csütörtökön indulva, pénteken a Monte Marét merülve, szombaton meg az ügynökséget, vasárnap haza lehet érkezni (Köln Pesttől 1152 km, ami gyakorlatilag végig sztráda). Kaptam két időpontot (márc. 15 és ápr. 19.) szóval belátható időn belül vagy ekkor menne akinek szándékában áll, vagy...:) Árak: az űrmedence 59 euro, a Monte Mare lehet 4 órás vagy egész napos belépővel, korlátlan merülésszámmal, szaunával stb, az ára ettől függően 19-39 euro hétköznap. De felszerelés nincs az árban, ezért is jobb az autó.
http://www.monte-mare.de/de/indoortauchzentrum.html
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-30 Veszélyben a DSLR-ek?
33. elche Ugrás 2008 jan 31. 10:39  
De erre volt megoldás zorro auto35-öse, de szerintem akadnak még másnál is elfekvőben MX-5-ök, hasonlóak, esetleg Ewa-Marine zacsik, amik arra éppen megfelelnek, hogy egy ezer forintos gépet víz alá vigyen bárki. Az a nagy helyzet, hogy ha víz alatt digi kompakt lesz, elég sok ember (pl. te is...) gyakorlatilag úgy fotóznál, ahogy nagyon sokáig fotóztál is.:)))
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3279. elche Ugrás 2008 jan 31. 10:37  
Jut eszembe, hogy azonos témából mit lehet kihozni, egy új brüsszeli élmény: a szépművészeti múzeum legalsó, -8-as szintjén, és a legfelső szinten is van egy-egy Szent Antal megkísértése c. kép. A lentit Salvador Dali, a felsőt Hieronymus Bosch festette, nagyon izgalmas mind a kettő, de egészen máshogy. Tanulságos volt.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4308. elche Ugrás 2008 jan 31. 10:28  
Felmerült a lehetősége egy másik zárttéri búvárkodásos hétvégének, Németországba, március közepén. Egyik úticél az Európai űrügynökség gyakorlómedencéje, a másik egy ehhez közel eső elég jól kiépített hely, a Monte Mare. Mind a kettő Köln közelében van, a magas repjegyárak miatt érdemesebb lenne autózni. Én még töprengek, de ha valakit még érdekel, meglátjuk, mit lehet belőle kihozni.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-30 Veszélyben a DSLR-ek?
31. elche Ugrás 2008 jan 31. 10:23  
Kompakt és analóg... Ha már van kijelződ, az egész nem olyan.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-24 Videós verseny, 2008
63. elche Ugrás 2008 jan 30. 23:21  
Azért a közös munka nem olyan egyszerű ügy, ha valóban közösen dolgoznak. A mi esetünkben sem volt ez a klasszikus közös meló, és talán ilyen szinten ez nem is életszerű. Jules ötletét feljegyeztem, de másnak is lehet gondolata arról, hogy lehetne továbbvinni a dolgot. Viszont hogy valamiben biztosan ellentmondjak a kollégának, nálunk biztos nem lesz "dolgozd fel újra a régi filmjeidet" forduló.:))))
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-30 Veszélyben a DSLR-ek?
20. elche Ugrás 2008 jan 30. 22:01  
Nézegess régi Hass-könyveket, és olvasd el, milyen technikával fotózott.:)))))
17. elche Ugrás 2008 jan 30. 21:46  
Víz alá mondjuk 10 méterig használható egyszer használatos gép, 2 merülés alatt használható egy gép?... Bár az emberek túlnyomó többségének már az is elég kihívás lenne, ha bármilyen vaku nélküli analóg géppel kellene dolgozni. Nekem is van egy MMII-m, egyszer kísérleteztem...
15. elche Ugrás 2008 jan 30. 20:21  
De hol van ez a kiírásban említett extra-gagyi kategóriától?:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-24 Videós verseny, 2008
51. elche Ugrás 2008 jan 30. 15:59  
Na tessék, máris egy elképzelés. Mert bár engem ér a vád, hogy temetem a versenyt, azért be kell látni, te sem ficánkoltál a szabott kiírás keretei közt.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3265. elche Ugrás 2008 jan 30. 15:38  
Bár ez az összeállítás pár hónapos:
/hirek/1250/Uj-kompakt-gepek
a DX-1G még most is szimpi. Szerintem hosszabb távon is kielégíti egy amatőr igényeit, de azt nem tudom, mennyibe kerül most.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-24 Videós verseny, 2008
45. elche Ugrás 2008 jan 30. 15:13  
Kevesebb szabadidőt kíván fotót feltenni? Ez igaz.
A Steel film cirka 4 napig készült, és azért azt nem lehet mondani, hogy ne lenne benne munka, miközben több, mint három hónapot hagytunk a dologra. Szóval szerintem a fotós versennyel teljesen párhuzamosan csinálni ezt a versenyt nehézkes. Sőt. És ennek a versenyformának a létét kérdőjelezem meg én. Azon el lehet gondolkodni, mit kellene kitalálni annak érdekében, hogy ne hagyjuk elveszni azt a végeredményt, ami most ebben a pár filmben is realizálódott, de úgy, hogy ne hirdessünk olyan versenyt, amire senki nem készül el időben, stb, stb.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3263. elche Ugrás 2008 jan 30. 15:06  
Ez már elhangzott, csak ebből nem derül ki az úr pontos neve, elérhetősége. Én azért nem adom meg ezeket, mert nem is tudom...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4288. elche Ugrás 2008 jan 30. 11:11  
Feltettem pár képet a Nemós merülésről:
/merulohely/331
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-30 Veszélyben a DSLR-ek?
7. elche Ugrás 2008 jan 30. 11:02  
Nekem van elfekvőben otthon pár ilyen cucc. Szólj, és kapsz.:)
5. elche Ugrás 2008 jan 30. 10:48  
Hehe, ilyen gépem nekem is van pár, sőt, fekete-fehér filmeket magam is hívtam elő bátyám segítségével. Nem tegnap volt.:))) Mindenesetre ezt még akár be is merném zacskózni.:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-24 Videós verseny, 2008
25. elche Ugrás 2008 jan 30. 00:25  
Még egy apróság. Teljesen megértem azokat, akiknek nehéz dönteni és sorrendet felállítani, de a szabályok egyértelműek, tehát ha két azonos helyezést oszt ki valaki, azt a szavazatot semmiképpen sem veszem figyelembe. Ilyen formán felesleges is a kételyeket megosztani és az érvénytelen szavazatot elküldeni... (Ezzel mellesleg a kedvenc filmjeit bünteti a szavazó, mert nem hogy 3-3 pontot nem oszt ki senkinek, de 3-2-1 pont helyett is nullát kapnak tőle.)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3256. elche Ugrás 2008 jan 29. 22:22  
Ha vészhelyzet van, tudod, hogy az enyémre kölcsönben számíthatsz.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-24 Videós verseny, 2008
24. elche Ugrás 2008 jan 29. 21:58  
Na, hát persze hogy a képekből meg a "produkciós iroda" nevéből gyorsan rájöhetett aki akart, ki áll az "ötödik film" mögött. A címe, a steel prod., meg az egész nagyjából egyfajta játék, kísérletezés. Nem kell véresen komolyan venni, mint ahogy az alkotók sem úgy vették, hiszen ez egy meglehetős rohammunka volt. Viszont éppen ezért lehetett az egész film könnyed és laza, pár megoldással, amit már rég ki akartam próbálni, és a kapott anyagból nekem ez sikerült. Az éjszakai blokkot kedvelem, a zenét is, rengeteg dolgot nyilván máshogy oldana meg mindenki, mint ahogy ha most visszanézem, én is sok dolgot újravágnék. De mit ne mondjak, nem ilyen filmeket szoktam csinálni, nem is vagyok járatos ezekben a dolgokban, és ebből a szemszögből nézve egy nézhető kis filmecskének tartom, amiből pár elem kedvemre való, és egyszer majd még jól jöhet ez a kis gyakorlat.

A Megfigyelés... esetén egyáltalán nem bánt a depresszióra, nyomasztó hangulatra vonatkozó utalás. Hiszen valahol ez cél is volt; és esetleg még le is csapódhat valami abban, aki nézi. Most azért nagyon kilóg a többi film közül, hogy ilyen jellegű hangulata még nyomokban sincs egyiknek sem, de én ezt nem (sem) bánom. A gyenge képminőség miatt nyúltam a totál képeknél a színek torzításához, a kék-piros párhuzam szebb kibontásához több kép kellett volna, de az élet kegyetlen.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3237. elche Ugrás 2008 jan 27. 10:12  
Nem mazli ez, hanem a sors lepett kozbe, hogy tehetsegem megmutatasahoz rendelkezesre alljon a megfelelo technika.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4237. elche Ugrás 2008 jan 26. 20:53  
Nos, kiikszeltuk a Nemo33-at, nagyjabol ugyanazt tapasztaltuk mint brekkk. De azert erdekes volt meg jo, szoval jo volt igy telen ez az oriasi "furdokad", a kellemes meleg vizevel. Persze nyilvan nem eroltetjuk, hogy minden hetvegen itt meruljunk, de azert egyszer jo poen volt. Csinaltam rovidke videot is, hogy aki meg topreng, jojjon-e vagy sem.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-24 Videós verseny, 2008
8. elche Ugrás 2008 jan 25. 12:24  
Nyilván a mi filmjeinkben sok az útkeresés, a kísérletezés, hiszen egyikünk sem kiforrott alkotó, felhasználható anyagban sem dúskál mindenki. Szóval amellett, hogy egy kis néznivalót is adunk, tanulunk, vitázunk és jó esetben fejlődünk.
No, majd ha visszajöttünk Brüsszelből, megnézem, mennyire van kedve a társulatnak a szavazáshoz, mert én abból (is) mérem, összességében mennyire tetszettek a filmek.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4232. elche Ugrás 2008 jan 24. 20:06  
Sőt, már pár nappal korábban:)))
/hirek/1454
4227. elche Ugrás 2008 jan 24. 15:47  
18-kor, és 19:50-re érk.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-24 Videós verseny, 2008
3. elche Ugrás 2008 jan 24. 13:36  
Szerintem érdekes a mezőny, eltérőek a stílusok, de valahol mindegyikben érződik koncepció, elképzelés. Jó így, hogy az időkorlát miatt kényelmesen végig lehet nézni őket rövid idő alatt.
Ez film, nem fotó (nem is mondom, hogy terítsünk:)), szóval a nem tökéletes filmet is eladhat egy jó kép, egy ügyes ötlet, lendületes zene, bármi. Érdekességet mindegyikben találtam, értekezést is írtam már róluk, de a szavazásnál most azért az egyéni habitus többet számít, mint a filmesztétikai elemzés mélysége. Én már mindet többször láttam, elfogult is vagyok, többet nem is mondanék róluk.
Néha azért magam is meglepődök, mennyire összetett és sokszínű műfaj a mozgókép... és persze nehéz.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4223. elche Ugrás 2008 jan 24. 12:39  
De ennek egyszerű az oka: a német búvárpiac szerintem volumenében csak a japánhoz, amerikaihoz hasonlítható. A német búvár szeret merülni, sokat merül, változatos helyeken, és még pénze is van. Ráadásul szerintem nem tartoznak a problémásabb búvárok közé. Szóval ha valaki csinál a világ bármelyik pontján egy bázist, amire azt lehet mondani, "német bázis", elég biztos a piaca. Így aztán nyilván egészen más az utazásszervező alkupozíciója is, ha mondjuk Sulawesire tud garantálni egy évben 15-20 legalább tízfős csoportot... Sokkal több a repülőjárat is az egzotikus országokba, rugalmasabbak a feltételek, jobb árakat lehet találni.

Másrészt a meglehetősen önjáró külföldiek közül manapság elég sokan szerveznek maguknak repjegyet meg szállást. Az utazásszervező csak úgy veheti fel a versenyt, ha kínál ugyanúgy kedvező árú repjegy+szállás csomagokat. Kisebb a nyereség, de nem is kell foglalkoznia telepített idegenvezetővel, hoteltranszferrel, stb. A Kanári-szigetekre (nyilván én erről tudok a legtöbbet) a legolcsóbb utakat így szervezik, kapsz egy vouchert meg egy repjegyet, de a többi a te dolgod. És persze tele van a piac specializált búvárutazás-szervezőkkel is, így aztán az árakat kordában tartja a konkurrencia is.

Szóval más világ, más. Nyilván akkor meg végképp nyeregben van a szervező, ha valaki távoli helyre utazna, ahol nem meri magára vállalni a szervezést az átlagember, vagy belekezd, de nem profiként rémületes árak jönnek ki, miközben szervezett körülmények közt egészen elfogadható ajánlatot kap. Ha az utat ezer euróért adja valaki, akkor még a 10 százalékos nyereség sem rossz, feltéve, hogy sokan utaznak. Ha egész évre hat főt tudok beszervezni, rajtuk kell megkeresnem a betevőt, hát, akkor vastagabban fog a ceruza... Mindenesetre én, aki elég sokat szervezgettem már magam is, el tudnám képzelni, hogy szervezett úton, nyugodt körülmények közt menjek el egzotikus helyre, akár valamelyest drágábban is. De ez utóbbi sem biztos, mert helyismeret híján, gyengébb alkupozícióban egyáltalán nem tuti, hogy olcsóbbat tudnék összehozni.
4216. elche Ugrás 2008 jan 24. 12:15  
Autózik, eszik, pakol... Meg ilyesmi.
4211. elche Ugrás 2008 jan 23. 16:03  
Pluszmínusz egy nap, nem nagy ügy.:) Hamarosan minden kiderül és mindenki derül...:)
4209. elche Ugrás 2008 jan 23. 10:57  
Uh-oh. Dolgozunk rajta. Tesztüzem, meg minden.:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Bohóchal
123. elche Ugrás 2008 jan 23. 00:42  
Lehet, kisgéppel, vaku nélkül, illetve... De ez majd kiderül, ha sikerül.
119. elche Ugrás 2008 jan 22. 22:55  
És nem érdemled meg?:) Micsoda mázli, hogy a Nemóba úgyse vihetek lámpákat. Nincs poggyász, nem lehet velük problémám... Szép az élet. És még a víz is 30 fokos.:) (Igaz, bohóchal sem lesz.)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3203. elche Ugrás 2008 jan 22. 16:20  
A vízhőfok nem stimmel igazán, de a többi bizony nem áll messze a valóságtól... Napközben 23-24 fok, és az ár is rendben van. Kis szerencsével bálnázhatnak is, mert a szállodától 300 méterre van a búvárbázis, ahol csinálnak ilyen programot.
3201. elche Ugrás 2008 jan 22. 16:04  
Én spec. most megutáltam, mert pont a megfelelő szálláshelyre mennek, roppant kedvező kondíciókkal.:)
3199. elche Ugrás 2008 jan 22. 15:37  
Most nem én utazok, hanem egy barátom, Tenerifére.:)
Fórum v1.105 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Dolphin Reef

Israel, Eilat

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 13m, látótáv: 10-25m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés