»» ««
elche hozzászólásai:

  fórumok / Hírek fórumai / 2008-08-09 Vád alatt egy oktató
37. elche Ugrás 2008 aug 12. 07:23  
Ha te ilyet leírsz, szerintem már az oktatói tanfolyamra jársz...
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-08-11 A világ tíz legjobb bálnaleső helyszíne
2. elche Ugrás 2008 aug 11. 10:30  
Csendben megjegyzem, hogy pont a Magyarországhoz legközelebb eső Kanári-szigetek, Madeira és Azori-szigetek említésre sem került, pedig tengeri emlősök keresésére szakosodott hajótúrák mindegyiken vannak. Nagy bálnákért az Azorira kell menni, de a másik két szigetcsoporton is van mit nézni.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
8326. elche Ugrás 2008 aug 11. 10:24  
Na álljunk meg egy szóra, teljesen nyugodtan mondhatom, legális a gépemen az oprendszer, a vágó szoftverért fizettem, nem Photoshopot vagy MS Office-t használok, hanem ingyenes szoftvert, amelyek tudása hasonló és a céljaimnak pont megfelelnek. Az én gépemen nincs nem legális program, és jó ideje át is álltam a lopott cuccokról az ingyenesekre. De ha lenne is; ez azért nem hekkelés. Mellesleg egy videót egyetlen helyről eltüntetni a neten eléggé értelmetlen, mert nyilván sok más videomegosztón fenn van ugyanez, vagy más, hasonlóan fura videók.
8322. elche Ugrás 2008 aug 11. 10:05  
Az informatikus nem egyenlő a hekkerrel, sőt, nagyon nem. Kb. olyan, mint ha valaki azt mondaná egy régésznek, hogy lopjon el pár értékes régi műalkotást, hiszen tudja, hogyan kell ezeket az ősi cuccokat kezelni.:)
Hidd el, a legtöbb ember azért elolvassa azokat a kommentárokat. Én is így tettem...
8308. elche Ugrás 2008 aug 10. 22:36  
A véleményem a videó alatti kommentárokat olvasva az, hogy megkapják ott a megérdemelt elmarasztalásokat.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
340. elche Ugrás 2008 aug 10. 21:50  
A dizájn nagyon nem mindegy, miért vennél méregdrágán cuccot, ami nem tetszik és ezért nem is érzed magad benne jól? Épp fotós barátainkkal beszéltük, nem mindegy, hogy néz ki a modell képen: merre fordul, milyen a tartása- és hogy milyen cucc van rajta. Ettől függetlenül a vezetőnek talán az sem mindegy, hogy legyen valami feltűnő színű, sárga vagy pink felszerelésre, amiről könnyen azonosíthatják.
338. elche Ugrás 2008 aug 10. 20:33  
Egy merülésvezetőn egyszer láttam érdekes megoldást a vendégeknek esetlegesen átadandó pluszsúlyra, ha jól emlékszem, Izraelben. Az 1-1 kilós ólmokra erősen kötözve egy karabinert szerelt és azokat a mellényére akasztotta. Ha szükség volt rájuk, nem zsebből  zsebbe próbálta átrakosgatni, hanem karabinerrel pillanat alatt rárakta a delikvens egyik D-gyűrűjére- egy merülést így is végig lehet csinálni, és egyszerűen kezelhető a dolog.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-08-09 Vád alatt egy oktató
10. elche Ugrás 2008 aug 10. 12:44  
Ez természetesen igaz. A dolog inkább arra utal, hogy előfordul, ezt vagy azt a részét a tanfolyamnak nem szakképzett oktató felügyeli. Ebben az esetben is nyilván az oktató elmondta, figyelmeztetett, stb, ez rendben is van, de vajon hányszor fordult és fordul elő, hogy nincs ott az oktató akkor sem, amikor segíteni tudna? Az oktatói tanfolyam fontos része, hogy a jelöltnek képesnek kell apró jelekből észrevennie, ha valami nem stimmel. Tőled vagy tőlem ezt senki nem várja el. Nekem nem tűnik fel, hogy a tanuló már stresszel, már akármi okból pánikol, nem lépek közbe azelőtt, hogy baj történne. Egy rutinos oktató viszont ezerszer gyorsabb lereagálja, amikor ilyen jelet észlel. Ennyi pont elegendő lehet egy baleset megelőzésére- tényleg úgy megy ez, hogy egy megfelelő pillanatban történő kézfogás, vagy bármi más elég egy búvár megnyugtatásához, még mielőtt bármi történik. Ha az oktató nincs ott, akkor ennek az esélye nullára csökken. Bár ez csak magánvélemény, mert nem vagyok oktató.

Még emlékszem rá, amikor a barátnőm kezdő volt, és először merültünk meredek falaknál, ilyen helyzetben egyből megfogtam a kezét, ez megnyugtatta, nem ijedezett, nem kapkodott. Ha nem így teszek, talán hosszú időre belevésődik valami félelem a nagy kék mélységtől, vagy esetleg úgy érzi, "leesik" és fellövi magát, ami nagyon nem szerencsés.
5. elche Ugrás 2008 aug 10. 12:16  
Kis hazánkban? És külföldön? Két intrós egy AOW hóna alatt?...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
334. elche Ugrás 2008 aug 10. 11:30  
Tökéletes egyenmegoldás nincs. Befolyásol a pénzügyi helyzet, hogy mennyit és hol merülne a búvár, és persze az ízlés is számít. Uszonyból például a jó uszonyozási technikával rendelkező, edzett búvár akármelyiket választhatja, egy olcsóbb is nagyszerűen megfelel. Ruhát is befolyásolja, hol akar az ember merülni. Ha magyar-adriai-egyiptomi túrák egyaránt szóba kerülhetnek, akkor az 5-ös overáll, 5-ös rövidruha részekből álló, jól kombinálható cuccok elég jók. Nekem most használatosként van egy olcsó 3 mm-es hosszú, egy minőségi 7/5-ös kezeslábas és egy száraz, ez utóbbi szintén nem drága, mert nem használom sűrűn. A mellény szerintem legyen integrált és könnyű, ha repülőn is viszi az ember. Komputerben olyan alaptípust vennék, ami tud nitroxot is, ha több pénz van rá, akkor persze lehet gázváltásos, digitális tájolós cucc. Reduktorban pedig aránylag ismertebb márka, amit a világ bármely sarkán tudnak alapszinten szervizelni, pl. AquaLung vagy Scubapro, de nem a legolcsóbb modell, hanem már kiegyensúlyozott legyen, a fagymentesség csak akkor számít, ha tényleg szóba kerülhet nagyon hideg vízben a merülés. Akit ez nem hoz lázba, annak mindegy. Efféle összeállítást szerintem teljesen elérhető áron ki lehet hozni.
331. elche Ugrás 2008 aug 10. 11:12  
Vanek egyéni játékos és szereti a puzzle-t meg a fejtörőket.:))))
325. elche Ugrás 2008 aug 10. 10:53  
Pár mellény és pár merülés tapasztalata mondatja velem, hogy én azért semmiképpen nem akarom túllihegni a mellénykérdést. Emlékszünk, a Halcyonnak is volt egy sorozata, amit hibás inflátorokkal szereltek fel, és ez szerintem elég kellemetlen ügy volt (azt hittük egyik búvártársunkról, hogy egyszerűen csak roppant béna, azért liftezik fel-alá, pedig esküdözött, hogy a mellény volt a hibás- kiderült, neki volt igaza), szóval én ilyeneket már nem hiszek el, hogy ez vagy az a márka minden körülmények közt hibátlan terméket produkál. Tudom, hogy az én kis mellényemnél létezik szebb, jobb, korszerűbb, de amíg egy túrán, ahol 20 méter alá is alig megyünk, ellötyögünk a jó meleg vízben, és a mellény jól viselkedik, kényelmes, megbízható és még súlyintegrált is, addig én elégedett vagyok azzal ami van.
324. elche Ugrás 2008 aug 10. 10:47  
Megjött, van rá lehetőség, de nem én vagyok a szakértő, sőt. Továbbítsam a kérdésed Bunnynak, vagy írsz neki te?
319. elche Ugrás 2008 aug 10. 10:05  
Ja, mellesleg Halcyon, találtam egy ilyen ajánlatot:
http://www.vatera.hu/halcyon_hatlebegteto_84442763.html
318. elche Ugrás 2008 aug 10. 10:03  
Az enyém nagyjából kettő és fél kiló. Hidd el, ez a súlykülönbség azért nem rossz dolog egy repülőútnál. Mert van két nagyon rossz forgatókönyv: az egyik az, hogy a felárakkal pár hosszabb utazáson kifizeted újra a mellény árát. A másik meg az, hogy úgy döntesz, túl nehéz és nem viszed, és valami ilyen-olyan leharcolt mellényt kapsz bérlésre, aminél még a könnyű, plasztik, de megbízható saját mellény is százszor jobb lenne.
304. elche Ugrás 2008 aug 08. 22:22  
- Drágám, kinéztem egy új autót, megveszed nekem?
- És milyen az az autó?
- Piros...
:)
298. elche Ugrás 2008 aug 08. 21:41  
Ugyan, a telivállas mellény teljesen szuper. Mennyit röhögtél rajtam, amikor csak olyat tudtam kölcsönözni... Én nem nevettem olyan sokat, mert felfújva meglehetősen elszorította a nyakamat. Borzasztóan kényelmetlen, nyilván nem véletlenül alig létezik már ilyen.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1318. elche Ugrás 2008 aug 08. 20:10  
A veszélyes esetet (nevek, időpontok nélkül) akár ide is leírhatnád részletesebben, ha úgy gondolod, tanulsága van mindannyiunk számára. Sose voltam egyébként egy mélységmániás, és amikor ilyen-olyan apróbb gondok jelentkeztek mondjuk 12 méteren, mindig eszembe jutott, negyvenen mennyire lehetett volna kezelni a helyzetet?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
8283. elche Ugrás 2008 aug 08. 20:07  
Nézd, amit írsz, az szép. Ha visszaolvasod, kértük, hogy írjon azokról a szuper merülőhelyekről, ahol járt. Nem nagyon tette, a leginkább konkrét infót a hortobágyi lovairól adta. Közben viszont minden különösebb háttér nélkül közölte, mi itt össze-vissza hencegnünk és hazudunk, nekem is sejtelmesen írogatta, nézzek magamba. Meg ugye, mi, magyarok mind irigyek vagyunk. E pillanatban semmi igazolását nem látom annak, hogy nem pont ő beszélt-e csak úgy a levegőbe.

De neki is éppen úgy nyitott a fórum a továbbiakban is, mint mindenki másnak, ha értelmes dolgokról beszél, ha sztorizik, ha jópofizik... De idejön, beszól és vádol, aztán elmegy- hát, mit mondjak erre? Várjuk vissza, ha nem az marad a vezérvonal, hogy mi -ugyebár- csak füllentünk és irigykedünk a másik füllentéseire.
8244. elche Ugrás 2008 aug 07. 22:36  
Igen, leggyakrabban a legnagyobb számban forgalmazott, két ablakos maszkokhoz könnyű dioptriás lencsét szerezni, ilyen a Technisub Look. Viszont nem mindegy, hogy pluszos vagy mínuszos korrekcióról van szó.
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
659. elche Ugrás 2008 aug 07. 10:02  
Azért kíváncsi leszek, magában az országban változnak-e még a dolgok a közeljövőben. Pl. új repülők, stb.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
8201. elche Ugrás 2008 aug 07. 00:32  
Holnap? Az még 23 és fél óra. Addig sütkérezek a megjegyzésed egyik érintettjeként a dicsfényben.:)
8195. elche Ugrás 2008 aug 07. 00:22  
Csak óvatosan a vitázással! Szerintem van egy 15 lovas ménes Hortobágyon, ami képbe került alapanyagként.:)
8189. elche Ugrás 2008 aug 07. 00:15  
Jah, te is esélyes vagy. De aki nem vesz részt a fórumvédő harcokban, könnyen kieshet az elit csapatból.:) Megjegyzem, viccet félretéve, hogy nem tudom, az az öt búvárkás megjegyzés miből fakadt. Oké, vannak pár hozzászólásos emberek. Na de azért tényleg sokan vannak, akik rendszeresen beleszólnak a társalgásba, szóval meglepett ez a félmondat.

Mindegy is; én alapvetően nem szeretnék és nem is akarok különbséget tenni 1 és 1000 hozzászólásos ember közt (persze azért magánemberként az már az én dolgom, kinek a véleményében mennyire bízok), a fórum mindenki számára nyitott. Aki viszont maga nem nyitott a fórumra, előbb-utóbb úgyis elmegy.
8173. elche Ugrás 2008 aug 06. 18:40  
A Big Five tagsági kritériumait azért más határozza meg. Ugyebár alapból benne vagyok én. A lófejes zsarolási potenciállal rendelkezők. Esélyesek a nagyszájúak, de csak kizárólag azok, akik teljesen megalapozatlannak tűnő állításokkal és sztorikkal jönnek. Na meg tuti helye van annak, aki csontot hoz a kiskutyámnak.
8096. elche Ugrás 2008 aug 06. 12:55  
Uramatyám.
Úgy látom ki kell bővíteni a fórumfejlécet:
- a leírt marháskodások ellenére senkit nem tesz el láb alól a búvársztori-maffia, mert sasrájákról mesél;
- senki nem nyomoztat senki után, lovak után pedig főleg nem;
- az interneten sem mindenki tizenéves;
- Németországon kívül is van búvárkodás, más nemzet fiai is járnak szép helyeken;
- mindenkinél van egy öregebb és tapasztaltabb.
8089. elche Ugrás 2008 aug 06. 12:49  
Nekem útbaesik a Hortobágy. Majd lenyomozom.
8083. elche Ugrás 2008 aug 06. 12:42  
No comment.
8080. elche Ugrás 2008 aug 06. 12:39  
Én nem lovagolok. Már a Tenkes kapitányában is megmondták: elől harap, hátul rúg!:)
8078. elche Ugrás 2008 aug 06. 12:37  
Nehéz megfelelni az elvárásaidnak. Okés, akkor mesélek én.
Szóval az úgy volt, hogy a múlt heti safagai szafari első napján, a hurghadai kikötőben állt a hajó a melegben, mi bosszankodtunk, miért nem hajózunk már. Egyszer csak a hajó orránál felbukkant egy hatalmas hátúszó. Mivel mindig a nyakamba van kötve a maszk, tigrisugrással a vízbe, és megláttam a cetcápát! A víz kicsit zavaros volt, ezért csak később tűnt fel, nem is egy volt, hanem egy egész raj! És pont nem volt nálam kamera... A többiek meg napoztak, ezért maradtak le a látványról.
Megy ez nekem, meséljek a többi napunkról is?:)))))
8076. elche Ugrás 2008 aug 06. 12:33  
Okés, nyertél, te vagy az egyik az öt búvárkából, akik csak chatelgetnek- keblemre! De inkább írogass, mint hogy a lovak közelében ólálkodj.
8070. elche Ugrás 2008 aug 06. 12:27  
Hogy is mondtad? Messziről jött ember azt mond amit akar? Főleg ha nem is mond semmit?:)
8063. elche Ugrás 2008 aug 06. 12:21  
Hm. És szerinted ha -nem nagyzolásból, hanem hogy halljunk új helyekről- írnál nekünk arról, merre jártál és mit láttál, nem járna jobban ez az egyébként egyáltalán nem zárt közösség? Mit kezdjünk azzal, hogy közlöd, van, aki füllent? Essünk kétségbe? Verjük meg azt, akit te teljesen ismeretlenül hencegéssel vádolsz?
Inkább jöjjenek a sasráják!...
8057. elche Ugrás 2008 aug 06. 12:11  
Tök jó, hogy tifelétek mások a szokások. "Ú, de jó neked, hogy sasrájákkal meg cetcápákkal vízipólóztál, nekem meg csak a schweisenbengergi bányató jut, ebihalakkal, persze kicsit sem irigykedek rád.":) Ne viccelj, mindannyian szépet akarunk látni a víz alatt, mind irigyek vagyunk kicsit a másikra akik szuper helyen merülnek, a baj nem ez. Az a probléma, ha ahelyett, hogy én is dolgoznék azért, hogy eljuthassak a szép helyekre, a másikat szólom le, netán őt akarom megakadályozni az utazásban.
8051. elche Ugrás 2008 aug 06. 12:05  
De ha a messziről jött embernek videója és fotója is van, akkor meg sem kell szólalnia.:)
8047. elche Ugrás 2008 aug 06. 12:01  
Vicc, humor, irónia... Ilyen dolgokban érdemes gondolkodni.:) Az emberek ugratják egymást, de ez teljesen normális búvárkörökben. Végülis ez nem akadémiai kerekasztal. Mindenkinek voltak nagy találkozásai, én például delfinekkel kevésbé voltam szerencsés, mantából meg másféle rájákból viszont több is akadt. Más meg "cápaspecialista". Ha soha nem mesélnénk arról, hol, ki, mit látott, soha nem derülne ki az sem, miért érdemes ide vagy oda elutazni.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Verseny
44. elche Ugrás 2008 aug 06. 11:28  
Ha jól rémlik, ez a csapat egy hajmeresztően extrém "búvárhajóval" jött. Egy rozzant halászcsónak, magas peremmel, pár búvár, kísérők... A sznori elhelyezése ehhez képest fel sem tűnt.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
287. elche Ugrás 2008 aug 06. 08:59  
Igen, ez az én Oceanic lámpám. Volt már velem úgy, hogy videóra szereltem, de ahhoz túl kicsi a szöge, maximum közelre jó. Simán merülni vele viszont remek, nappal is, éjszaka is. A fénye nem túl erős, de azért a pici lámpáknál nyilván izmosabb, és egészen jól kézreáll. Én is szeretem az akkus dolgokat, de ha a három elemmel gond nélkül kibír a cucc egy tucat merülést, akkor nem izgat annyira a kérdés.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
8025. elche Ugrás 2008 aug 05. 22:05  
Mivel nekem mostanában volt csalódásom is német bázissal, így inkább most a teljes előítéletmentesség oldalán állok. Az általam legjobbnak tartott bázisok között van német, spanyol, angol, török, osztrák, de könnyen lehet, hogy ha most visszamennék az összes, annak idején jó bázisra, érnének csalódások. Voltak egészen meglepő kalandjaim, nagyon zűrösnek kinéző olasz bázisról például kiderült, teljesen rendben van minden, svéd bázisról kiderült, hogy a maguk felfogása szerint mindent jól csinálnak, csak az a felfogás nem olyan, mint amit megszoktam máshol. A gyengébb bázisok között pedig volt török, görög, spanyol, német is. Szóval eddig nekem vegyesek a tapasztalataim. De ha én aránylag felkészült vagyok, észnél próbálok lenni és saját, megbízható felszerelésem van, akkor inkább csak morgolódni szoktam, bajba kerülni nem.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
284. elche Ugrás 2008 aug 05. 21:22  
Hát, én százezer forint körüli összeget biztosan nem adok lámpáért... Vettem egy kicsit izmosabbat nemrég, 35 rugó volt, Oceanic, elemes, LED. Elbír jópár merülést ezekkel az elemekkel, fénye is van, de azért még így se tudom biztosan, megérte-e nekem a cucc. De legalább jól néz ki.:)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Verseny
14. elche Ugrás 2008 aug 05. 16:58  
Akkor ki is csinálta ezt a felvételt? Mégiscsak szerencsésebb lenne saját regisztráció alatt nevezni, szerintem. Már csak a félreértések elkerülése végett.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
7986. elche Ugrás 2008 aug 05. 14:27  
Te, néha nagyon meglepő élményekben lehet részed. Konkrétan Korfun van a Himmelsloch nevű üreg: kb 8-9 méteres mélységben kezdődik, de akkorra, hogy két búvár elfér egymás mellett vagy alatt. És ahogy mész befele, látod a sejtelmes fényjátékot, mert a belső részén a felszínre lehet emelkedni, és a barlang teteje nem zárt, beszűrődik a fény. Nagyon szép és nagyon könnyű merölőhely, hajóval kb. 10 perces út volt a bázistól. És van még két ehhez hasonló hely, ami a múltkor kimaradt, viszont megnézném őket. Szóval búvárilag sem rossz ez. Mellesleg az én párom is búvár, de afféle kultúrbúvárok vagyunk: vannak az ezerrel merülős utak, mint a szafari, meg van az ilyen, ahol van víz is, meg más is a programban. (Persze DC-ileg sem rossz, ha utazásos cikkek rovatunk nem kizárólag vörös-tengeri és adriai írásokból áll, időnként ez is szempont. Miért ne lehetne családdal nyaralni, és azért bevállalni 1-2 merülést? Számukra pedig pont ezek a helyek lehetnek érdekesek.)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1278. elche Ugrás 2008 aug 05. 14:20  
Szerintem itt két dolog ütközik: igen, van az a DM, aki megteheti -mert van rajta kívül hat másik a bázison-, hogy karrierje elején csak DM-light feladatokat vállal, a másik meg azzal kell szembenézzen, hogy egyéni játékos, tehát ha van egy DM kártyája, neki mindenhez értenie kell. Nincs kinek feladatot lepasszolni. Ebben a kérdésben úgyse lehet igazságot tenni, meg nincs is jelentősége: magadnak felteszel egy kérdést, és magadnak is kell rá megválaszolni. És a választ befolyásolja nem csak a búvár-, hanem az élettapasztalatod is (garantálom, hogy te és Seshat ebben sem vagytok kompatibilisek), hogy hol és kinél tanultál, milyen élethelyzetben, és persze, hogy mi a célod. Hogy megélj a munkádból, aránylag jó szolgáltatást nyújts a fizető vendégnek, de másnap már ne is emlékezz rájuk, vagy egy kis baráti társaságnak az élére állj, és az okozzon örömet, hogy jól érezzék magukat- pénztől függetlenül. Soktényezős egyenlet, és el tudom képzelni, neked más a végeredménye, mint másnak.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
7983. elche Ugrás 2008 aug 05. 13:54  
Jaja. Két napja boldogítom magam a 30-40 kbit/sec sebességű GPRS-sel. Fórumozni hagyján, de...
7962. elche Ugrás 2008 aug 05. 11:24  
Egyébként, hogy jogos szimpátiát ébresszek magam iránt, megmutatom épp milyen helyen lebzselek:


7961. elche Ugrás 2008 aug 05. 11:12  
Van praxisom benne, ha utánanéznék, fellapozom a naplómat, vagy elolvasom itt a cikkeimet.:))) Merültem már Korfun, Rodoszon, Krétán, nagy csodák nincsenek, de például Korfun vannak nagyon szép üregek, nyár végén a víz sem rossz. Nyilván ilyen helyen nem tervez az ember tíz merülést, de 4-6 simán belefér. Ahol mi merültünk, a búvárkodás nem volt drágább, mint az Adrián. Egyébként is szeretem Görögországot.:) Egy afféle "merülünk egy keveset, de főleg lazázunk" típusú nyaralás jár a fejemben, de ez persze csak akkor, ha a körülmények kedvezőek, az árak kellően nyomottak, és nem vagyok épp túl lusta.:) Szeptember végén már 80-85 körül vannak a repjegy, illeték, szállás kombinációjú utak, igaz, ennyi pénzből már majdnem a Kanári-szigetekre is elmehetek. De -kövezzetek meg- én megnézném még Bulgáriát is, aztán ott van a jó öreg Törökország. Meg Taba. De gyanítom, ha lesz ebből az egészből valami, kb. egy héttel az út előtt válik véglegessé. Mert az se katasztrófa, ha kimarad ez a szeptember.:)
7959. elche Ugrás 2008 aug 05. 09:49  
Én mindenkit meghívok mindenre, naná. Mint a mesében: "Lesz bőven mit enni, inni, csak hozzatok magatokkal!":)
Egyébként komoly problémák folglalkoztatnak. Az augusztusi baráti kiruccanást nem tudom a programba iktatni, őszre nem tudom érdemes-e egy szafarit szervezni, lehet, megint valami last minute szigetre vesszük az irányt... Egy szeptemberi, olcsó Korfu, lazázás, merülés még beleférne. Talán.
Nehéz az élet...
7947. elche Ugrás 2008 aug 04. 15:35  
Azért a búvártalálkozók kapcsán szögezzük le, hogy sokszor jöttünk össze például a Tengeri Són, meg voltak már alkalomszerű összejövések, sőt közös túrák, szóval az effajta parti nem ismeretlen, csak éppen nem feltétlenül volt dc-s felhangja a dolognak. Nyilván kisebb, nagyobb, közepesebb volumenű csoportok, néhol mi csatlakoztunk résztvevőként más által szervezett rendezvényhez (Búvár Bál), de minden az igényektől-elképzelésektől függ. Bár nem vagyok jó benne, lehet szervezni összejövetelt, persze ha tudjuk előre hány főre lehet számítani. A tóparti rendezvényhez is találunk partnert, étteremben is lehet gondolkodni, vagy mondjuk ha olyan merülne fel, akkor uszodában, ahol akár kis tesztelési lehetőséggel segítjük a búvártársakat, akik vásárlás előtt állnak, netán élő búvárbazár- az ötletek száma végtelen. Konkrét javaslat lehet itt a fórumon is, meg közvetlenül nekem is, aztán meglátjuk.
7864. elche Ugrás 2008 aug 03. 23:25  
Meg persze a fantombúvárt, Vaneket sem ismeri senki.:)
7862. elche Ugrás 2008 aug 03. 23:05  
Igen, hagyjuk ezeket a belső "poénokat", némelyiken én kevésbé tudok felszabadultan nevetni.:) Most azért legyünk annyira őszinték, hogy van olyan, aki elsőre a fórumon nem ismerve a helyi viszonyokat, kissé feltűnést kelt, és nem pozitív értelemben. (Ugyebár értek már megjegyzések arról, hogy itt van egy belső kör, ami "összezár".) De éppen az a szép, hogy az első megnyilvánulások azért senkiről nem alapozhatnak meg ítéletet. Viszont barátságok, kedves ismeretségek kovácsolódtak itt, és hogy ez fórumos társalgásban is megnyilvánul, ez engem nem zavar, hanem éppen ellenkezőleg, valahol nagyon szép dolog. Miért ne lehetne meggratulálni, ha egy fórumról ismert búvárnak új taggal bővült a családja? Miért is ne lehet elmesélni, ha mondjuk sikerül egy felvételi? Szerintem ez teljesen rendben van, és aki esetleg nem ismeri adott személyt, olvassa a következő hozzászólást. Feleslegesnek tartom visszakeresni mondjuk az utolsó 2-3 nap felvetődött témáit, de fotózásban, felszerelésben, általános búvárkérdésekben, merülőhely tanácsadásban is volt diskurzus. Van olyan fórum, ami jobban áttekinthető a napi 1-2 hozzászólással. De mi itt nem ezt célozzuk...
Szóval csak ismételni tudom magam: ha valaki berúgja az ajtót, mindenki felkapja a fejét. De ha leül az asztalhoz, senki nem fogja elküldeni.
Fórum v1.105 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Zenobia wreck

Cyprus

7/7 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 41m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben földközi tengeri muréna legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés