»» ««
elche hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1675. elche Ugrás 2008 dec 28. 01:28  
Nedves, félszáraz, száraz?
A száraz tulajdonképpen remek. Csak be ne ázzon. És legyen súlykeret a ruha, meg az aláöltözék utaztatásához. Szerintem a hivatásos búvárnak, aki úgyis egy helyen "állomásozik", nap mint nap merül, és előbb-utóbb úgyis kifázik, értelmes beruházás ha hajlamos a fázásra. 1-2 hideg vízi merülésért nem gondolom, hogy mindenkinek megéri ilyet venni, ráadásul tanulni is kell, szerintem nem is való mindenkinek. Költeni kell a mandzsetták cseréjére is, mert mondjuk a beázó száraznál minden más ruha jobb!

Mindenki nedvessel kezdi, és szerintem egy jó, paszentos nedves hosszú-hosszú időn át jó lehet. De akinek nem elég meleg, annak vastagabb kell, de ami nagyon vastag, azt kényelmetlen egy trópusi országba cipelni, szóval végül beszerez az ember ilyet is, meg olyat is. Szárazból elég lehet egyféle ehhez képest, többféle aláöltözettel.

A félszáraz nekem bevált. Nálam ez abban jelentkezett, hogy nincs problémám a vizelési ingerrel például, könnyebben veszem fel, mint a nedveset, elég egy overáll a dupla ruhákkal szemben, szóval könnyebb a poggyász. Nekem a jó félszáraz ruhám 15-25 fok között egyaránt kellemes. Csak van pár titka, nyilván. Az egyik az, hogy a kar- és lábrésznél tényleg jól zárjon, nyaknál hasonlóképpen, és akkor a törzsrészen nem is kell annyira szorosnak lennie, azaz különösen hideg vízben aláfér valami neoprén mellény. Fontos, hog legyen jó a szárazcipzár. Lehetőség szerint legyen a ruhában valami elasztikus betét, jobban illeszkedik, kényelmesebb felvenni. És persze a félszáraz soha nem olcsó (bár már 50-70 között lehet venni újat is). Befolyik a víz? Igen, befolyik. Csak éppen a folyamatos vízáramlás nincsen, tehát ez a fajta ruha számomra azért jobb, mert nem csak az elején meleg úgy-amennyire, hanem nagyjából hasonló szinten érzem melegnek a merülés elején meg végén. De lehet velem vitatkozni, biztosan van akinek nem jön be a félszáraz. Még egy apróság: a nem szárazcipzáros, kétrészes ruhákat is nevezik időnként "félszáraznak", de én most csak a rendes mandzsettás, szárazcipzáros ruhákról beszéltem, mert ami nem ilyen, az csak "álcázott" nedvesruha.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2048. elche Ugrás 2008 dec 28. 01:11  
Én azt mondom, ha a búvár fázik, akkor az nem jó. Nem élvezi a merülést, és nem is fog jó döntést hozni kiélezett helyzetben. Ráadásul amennyire én tudom, az ilyenkor kapkodott levegő is növeli a szervezetben maradó nitrogén mennyiségét. Azért a dekóbaj nem elhanyagolható kockázat, szerintem.
Természetesen én is úgy voltam vele, hogy a félszáraz ruha parasztvakítás. Most meg három éve szinte már csak ilyet használok. Mindenki maga dönt. A felszereléses fórumban majd ki is fejtem bővebben, melyikről mit gondolok. Itt most csak annyit mondok, hogy mivel nem vagyunk egyformák, mindenkinek a saját személyre szabott megoldását kell megtalálni, ami adott esetben az is lehet, hogy bizonyos helyeken hanyagolja a búvár a merülést.
2042. elche Ugrás 2008 dec 27. 19:46  
A fázás veszélyes lehet, de tény, a felszereléses dolgokat is érintjük már erősen. Ha még további ruha-tapasztalatokat szeretnél, inkább költözzön át a beszélgetés a másik fórumba.
2030. elche Ugrás 2008 dec 27. 19:00  
Nem tudom, nekem a felvétel megkönnyítésében sokat jelentett az, hogy a ruhának a pár elasztikus betéte miatt meglepően jó vastagsága ellenére a nyúlása. Aki ismer az tudja, hogy nem feltétlenül az az alkat vagyok, akinek olyan roppant könnyűnek ígérkezik a ruhába beleugrása, de a mostani cuccommal ez egy kezelhető dolog. Keresd a hyperstrech neoprén anyagú ruhákat, több ilyen is van, szerintem ha más megoldás nem vált be, akkor ez egy újabb esély.
2020. elche Ugrás 2008 dec 26. 21:20  
Van. Az én félszárazom szárazcipzárja függőlegesen van, nem vízszintesen, és a nyaknál kell a mandzsettát szorosra húzni. A vízszintes cipzár tényleg remek, jól is zár, de ahhoz, hogy a nyaknál jól zárjön, elég szorosnak kell lennie. Van egy ilyen ruhám is, az se rossz, csak már kicsit kinyúlt a nyakrész, tehát óvatosan kell vele bánni.
Nekem az a most már lassan három év, amióta kicsit is hűvösebb vízben félszárazban merülök, jelent némi változást a korábbi tapasztalataimhoz képest. Már Bunny is kérdezgette, miért ragaszkodom télen-nyáron a cucchoz...
Mindenesetre a te helyzetedben biztosan kell valami megoldás, mert egy hobbibúvár maximum marad a hajón, vagy máshova utazik.
2017. elche Ugrás 2008 dec 26. 21:12  
A válasz (szerintem) a félszáraz. A 7/5-ös ruhám kisebb és könnyebb mint egy dupla hetes, és ha nagyon hideg a víz, 14-15 fokos, akkor is csak egy 2 mm-es kis alámellényt viszek vele. Igaz, drágább is, mint egy egyszerű ruha. Az illeszkedése is jobb viszont, mert van benne pár elasztikusabb neoprénből készült betét. A régi ruháimat szépen lassan próbálom elpasszolgatni...
2014. elche Ugrás 2008 dec 26. 20:47  
Azért maradjunk csak meg ennél a fázós témánál... Én elhiszem, hogy van fázósabb ember, de ha a dupla hetes ruha is kevés 24-25 fokos vízben, nem célszerűbb szárazra váltani? Főleg hivatásos búvárnál. Mindenkire egyébként ez nem igaz, vannak helyi búvárok is, akik pár ezer merülés után is pólóban nyomják, tehát nyilván egyéni adottság kérdése is.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-12-25 Karácsony, nyugalom, szavazás
13. elche Ugrás 2008 dec 26. 19:50  
Alapvető tévedésben vagy. Egy forduló 25 képéből maximum 2-3 lehet, ami nem kap szavazatot.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1973. elche Ugrás 2008 dec 26. 19:21  
Jah, hát Garfieldék az én társaságomban a hivatalosan európainak számító búvárbázisok közül a legdélebbin merültek, és azért trópusi viszonyokat nem tapasztalhattak. De hőhatár se nagyon van.
Szóval azért az már nagyon nem okés, ha valaki remeg, mert annyira a fázik. Vajon mennyire lehet így kontrolláltan cselekedni? Párszor mindenki átél hasonlót. Én emlékszem amikor cudarul fáztam, csak arra tudtam gondolni, most már tényleg ki kéne jönni a vízből, de nagyon gyorsan...
1966. elche Ugrás 2008 dec 26. 18:29  
Hát én sem erőltetem. A szárazruhám úgy vészeli át 2008-at, hogy talán egyszer voltam vele víz alatt. A félszárazat viszont jól kihasználom, volt már velem Egyiptomban, Görögországban, Máltán, az Adrián, stb. Én nem szoktam fázni benne.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-12-25 Karácsony, nyugalom, szavazás
6. elche Ugrás 2008 dec 26. 18:25  
A mostani videós szavazásnál nem nulla pont, hanem egyszerűen nem kapott értékelést adott film. Kevesebb eredményből adódik az átlaga.
De minden rendszert adott helyzet szült. A fotósoknál is kevesebb képből indultunk ki, a filmeknél is eleinte kevesebb volt. 26 kép, 9 film az aktuális fordulókban: ez jó, de meglehet, alkalmazkodni kell hozzá úgy, hogy mondjuk 4 helyezést lehessen kiosztani. Az eredményhiányt azzal fogjuk orvosolni talán, hogy az éves összesítésnél minden olyan fotós sorrendje nyilvános lesz, aki elért legalább 10 pontot az összetettben (jelenleg 43 ilyen fotós van az összesítés szerint).
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1963. elche Ugrás 2008 dec 26. 18:05  
A hideg vízre tényleg lelkileg érdemes készülni. De engem nem annyira hideg rá meg, mint a hőhatár. Ha az elején 7-8 fokos a víz, és a végéig annyi, ez úgy elfogadható. De ami 22-ről indul és leesik 11-re, na az nem szokott nagyon bejönni...
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-12-25 Karácsony, nyugalom, szavazás
4. elche Ugrás 2008 dec 26. 17:45  
Meglepne, ha az unterwasseren megmaradna ez a rendszer. A szavazás ott teljesen súlytalan, nincs olyan ember, aki 20 képnél többet komolyan, rendesen lepontoz, így aztán gyorsan dob mindenki egy voksot a saját képére vagy a cimboráéra és kész. Ráadásul mintha nem is egyszerre indulna a szavazás minden feltöltött kép számára.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
7279. elche Ugrás 2008 dec 26. 13:33  
A helyzet az, hogy a szavazás módjáról kezdeményeztem vitát a fórumon, aminek nem volt visszhangja, november végén egyértelműen leírtam ide, hogy fog zajlani, amikor valaki érdeklődött, akkor is szóba került, hogy pontátlagolás lesz. Abszolút értékelem a szavazási rendszer kritikáját, csak nem a szavazás kezdete után, hanem előtte. Mert akkor még akár lépni is tudok.
Egyébként bárhogy csűrjük-csavarjuk, szerintem a dobogósok sorrendje ugyanaz lenne. De én már azt is felvetettem, hogy ne verseny legyen, hanem szemle, az az ötlet sem bizonyult népszerűnek.
Kissé tanácstalan vagyok az ügyben ezek után.
7274. elche Ugrás 2008 dec 25. 22:37  
Azért, mert ez most egy teljesen más pontozási rendszer. Mivel sosincs annyi film, mint amennyi kép a fotós versenyen, és néha nagyon eltérőek, nem lehet úgy összehasonlítani mint a fotókat, így teljesen logikusnak tartom, ha mondjuk két filmet is ugyanolyan jónak tart a szavazó. Lehet két öt pontos, esetleg két egy pontos, mindez elfogadható.
A rendszerből adódik, hogy ugyebár ha csak 1 film kaphatna egyféle pontot, minden szavazónál lenne 4 film, ami nem kap pontot, azaz semmilyen módon nincs értékelve. Extrém esetben lehetne olyan, hogy egy filmet senki nem pontoz, mert senki nem tartja elég jónak, kivéve egyvalakit, aki öt pontot ad rá, és vicces módon öt pont lenne az átlageredménye és nyerne.
Szóval igyekszünk a fotósokéhoz képest teljesen más versenyt máshogy is kezelni, értékelésében is.
7271. elche Ugrás 2008 dec 25. 21:12  
Hát kedves alkotók, ne lepődjetek meg ha esetleg váratlan végeredmények születnek a videós versenyen, sajnos hiába írtam bele, hogy kellene értékelni a filmeket, szemmel láthatóan még mindig van, aki kioszt 1-5 pont között 1-1 filmnek egy "helyezést" a többinek meg semmit. Az jár jól, aki semmit nem kap mert nem romlik az átlagpontja, de egy "első helyezés" szépen bele fog rondítani az átlagba. Sajna nem tudok mit tenni. Legalább kiegyensúlyozottabb lesz a végeredmény.
7261. elche Ugrás 2008 dec 24. 10:02  
Boldog Karácsonyt!
Ez az első víz alatti filmem volt, fényképezőgép video üzemmódjával.
http://www.youtube.com/watch?v=5QOdJwoZsB8
7243. elche Ugrás 2008 dec 23. 23:13  
A sajátja úgyis az ember édes gyermeke. Meg hát a saját filmednél tudod, milyen technikai problémáid voltak, amik a nézőket nem kell, hogy érdekeljék. Igazságtalan, de érthető.
7240. elche Ugrás 2008 dec 23. 23:09  
Hétköznapi értelemben szokatlan? Sasrája-raj, helfelhő, különlegesen tiszta víz, hasonlók? Ez már kézzelfogható dolog.
7235. elche Ugrás 2008 dec 23. 21:27  
Tőlem mehet, de többek kérésének megfelelően, egy kicsit írjuk körül.
7213. elche Ugrás 2008 dec 23. 10:57  
Portré: Két versennyel ezelőtt volt. Neked mandarin, nekem delfin, Jules-nek meg "osztottan", a Hany-s roncsos film.
Természetes fény: ilyen volt a mostani filmem, teljes egészében. Ez szerintem nem egy jó megkötés. Alapvetően nem vagyok híve a technikai megkötésnek a kiírásban, inkább a tematikait pártolom.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12485. elche Ugrás 2008 dec 23. 10:15  
Pár embernek már kipanaszkodtam magam. Most már igyekszek higgadni.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
7204. elche Ugrás 2008 dec 23. 09:39  
De csak ismételni tudom magam: jöhet jó témaötlet, akár egy mondattal kiegészítve, mire is gondol a felvető. De azzal nem tudok mit kezdeni, hogy legyen "másmilyen". Ennek a vége ugyanis mindig az: "találjon ki valamit Che akkor".
7202. elche Ugrás 2008 dec 23. 09:37  
És végülis, melyik tetszett neked a legjobban? Gondolom az, ahol a legjobban érezted az összhangot az általad elképzelt "Tempó" felfogás és a film között. Ha mindenki így szavaz, az nyer, aki a leginkább megérdemli...
7200. elche Ugrás 2008 dec 23. 09:35  
Nekem az is jó...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12480. elche Ugrás 2008 dec 23. 09:20  
Önkontroll, kérlek, önkontroll.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1937. elche Ugrás 2008 dec 23. 09:19  
Hallottam már ilyenről (a Submarine-ban is volt ilyen sztori), szerintem létezhet.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
7192. elche Ugrás 2008 dec 23. 09:06  
Akkor mondj egy példát a szerinted megfelelő témára. Ez nem fotó, hogy ha van egy képem amin felismerhető a csikóhal, akkor beleillek a csikóhal kiírásba. Ha a Tempót mondjuk jobban körülírjuk, akkor lehet, a lassabb filmek nem fértek volna bele, vagy akár a Garfieldé sem, ami egy ügyes ötletből indul ki, de meglehet, egy korlátosabb kiírás esetén bele se vág a kolléga.
Nekem személy szerint fontosabb a több film, mint a valamiféle témához ragaszkodás. Így is megküzd a legtöbb videós azzal, hogy egyszerűen nincs elég felvétele- az ember nem szívesen nyúl vissza ahhoz, amiket egyszer már felhasznált. Szerintem egyébként lehet bízni a szavazókban is, majd eldöntik ők, mi a fontosabb a számukra. Ettől függetlenül minden témajavaslatra nyitott vagyok, csak az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy általánosságban mindenki tud tanácsolni, végül aztán nekem kell jönni valamivel. Eddig volt olyan témánk, hogy Big Blue, Földszint, Roncs, Portré, Tempó, ezeknek szerintem jelentős részét én agyaltam ki, pedig szívesen átadom másnak a választás dicsőségét.
Még nem volt tolongás a konkrét ötletekkel. A Magic nem az enyém, és én nem tartom rossznak.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12474. elche Ugrás 2008 dec 22. 23:03  
Fegyvernek jobban örülnék.
Mindegy, ez úgy látszik már csak egyre rosszabb lesz.
12463. elche Ugrás 2008 dec 22. 22:04  
Jules barátomnak már meséltem, részletezni most nem szeretném, de mindegy. Jön a karácsony, mikor legyen ideges az ember ha nem most?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
7187. elche Ugrás 2008 dec 22. 21:20  
Ez egyébként teljesen jó ötlet, kár, hogy most nem jutott eszünkbe.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12449. elche Ugrás 2008 dec 22. 21:09  
Barátaim, roppant idegessé váltam egy bosszantó esemény miatt egy pár perce, ami sajnos nem is múlandó kellemetlenséget jelent majd. Ergo azt javaslom, nyugodtan egyezzetek meg bármilyen témában (én a Magicre szavazok), nekem most TÉNYLEG teljesen mindegy.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
7185. elche Ugrás 2008 dec 22. 20:56  
Kár, hogy most nem cseréltünk DVD-ket, megcsináltam volna én a konvertálást és feltöltést valahova. No mindegy, úgyis lusta voltam még szavazólapot csinálni.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12438. elche Ugrás 2008 dec 22. 20:46  
Hehe, ez most nem jött be, szinte sose eszek bejglit, mákos süteményt. Gyertek, legalább elfogy.
12437. elche Ugrás 2008 dec 22. 20:45  
Majd egyszer rájössz, mi mennyire működik ilyen demokratikus módon.:) Eddig se volt semmi baj azzal, ha az ötletekből kiragadok én egyet. A többi elvárás a filmmel (max. 5 perc és legyen jó) úgyis marad.:))))
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
7182. elche Ugrás 2008 dec 22. 20:38  
Köszönöm, megvan, lekaptam.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12431. elche Ugrás 2008 dec 22. 20:32  
Fiúk, agyaljatok. A Magic nem is tűnik annyira elveszettnek.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
7178. elche Ugrás 2008 dec 22. 20:31  
Természetesen tőlem megy postán az enyém, megnézem, kié van még itt esetleg DVD-n, és ha hozzájárulnak, akkor elküldöm neked egy lendülettel.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1666. elche Ugrás 2008 dec 22. 20:20  
Nézd, jön a Karácsony, nem lenne szívem elutasítani egy ötletet, ezért azt mondom: megfontoljuk.:)
1663. elche Ugrás 2008 dec 22. 20:17  
Mivel sokféle szakmai témát (fotózás, felszerelések, balesetek, egyes országokhoz kapcsolódó témák, sőt a gépház is) illetve a cikkek valamint képgalériák megvitatását is kivettük az általános fórumból, nem világos, miért ne kerülhetne oda bármi vicces...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12406. elche Ugrás 2008 dec 22. 18:33  
Ott merülhetsz is... De én sajnáltam anno egy brüsszeli hétvége teljes árát rákölteni.
12396. elche Ugrás 2008 dec 22. 16:29  
A videós témák azért jöttek eddig ritkán, mert általában hárman-négyen érdeklődtünk a verseny iránt, és abban bíztunk, hogy az a jobb, ha "összevárjuk" 4-5 hónap alatt az érdeklődők filmjét. Viszont most kilenc, nevezett filmmel át is lehet ezt gondolni, és rendszerszerűbbé tenni az ad-hoc versenyeket.
Témajavaslat ettől függetlenül is jöhet.
12361. elche Ugrás 2008 dec 22. 13:00  
Én meg folyamatosan úgy érzem, hogy őrt állok a munka frontján.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
7169. elche Ugrás 2008 dec 22. 12:43  
De igen! És a versenyből is kizárunk! És Zookot is! Meg Garfieldot! Mindenkit!:)))
7161. elche Ugrás 2008 dec 22. 11:54  
Budha és Jules filmje érdekes, sok benne a munka, nagyon jól használják a technikát, de megvallom, nem teljesen az én világom ez a technokrata megoldás. Az jó, hogy elszakadtak a szokásos búvárfilmes témáktól, és mind a kettőben voltak szerintem roppant erős képek, pl. a naplementében úszó manták, vagy Jules-nél a záró rész, de most nekem összességében a két humoros videó jobban tetszett.
Vizes filmje teljesen beleillett a Tempó témában, egyszerű, de a helyzet miatt én érdekesnek találtam. Filmként számomra nem volt olyan kimunkált, de szerintem ez illett a témához. Pygmy ahhoz képest, hogy kezdőként vágott bele a filmvágásba, aránylag jól eltalált több képet is a zene hangulatához- igaz, nagy segítsége volt, hogy jó képekkel dolgozhatott. Szép 5 perc volt a film, csak az a vezérvonal hiányzott belőle, ami mondjuk Budha vagy Garf filmjében megvolt. Sebaj, később majd jön az is.
Zook animációja meglepett: ilyet is lehet, állóképből? Friss, dinamikus, szép. Filmként persze nehezebben értelmezhető, de akkor sem lóg ki a sorból, örülök, hogy vetítette. DD inkább hagyományos slideshow-t hozott, az is szép volt, de a filmek közt nem indítja, szerintem indokoltan. Így is köszönet érte. Divefoto felvételeiben meg látszott, hogy jó technikával, nagy rutinnal dolgozik, de összességében a film nekem kevesebbet adott, mint a számomra leginkább tetsző darabok.
Zenékről annyit, hogy a Zooké tetszett, a Garfieldé elég adott volt, a vizesét és pygmyét is kedveltem. Ez most kicsit klipes szemle volt, ezért vettem külön ezeket. OGlee stílusa nem az enyém, de illett a filmjéhez. A Solaris nem a szívem csücske...
7158. elche Ugrás 2008 dec 22. 11:35  
Egyébként azt szeretném mondani, hogy amíg a szavazólap össze nem áll, addig sem tilos a filmek linkjét feltenni, a filmeket megosztani. Legalább lehet készülni a szavazásra.
OGLee filmjét, ha kritizálni szeretném- nem szeretném inkább kritizálni.:) Úgy gondolom, hogy ha az első perc gátlástalan ökörködését még jobban sikerült volna a középrészben továbbvinni, akkor a végén levő nagyon hangulatos baromkodással szerintem a válogatás legerősebb filmje lett volna, a Garfieldé mellett.
Garfieldéról nem akarok különösebben semmit mondani- jól kitalált, jól megcsinált, szórakoztató, nagyon a helyén van, és persze a közönség is vette.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-12-12 Gondolatok a szervizelésről
198. elche Ugrás 2008 dec 22. 10:31  
A mostanában megfordulós szófordulatból kikövetkeztetheted: igen, ez is rákerült a palackra. És mivel nem a tied, még csak meg sem bütyköltem idehaza.:))))
193. elche Ugrás 2008 dec 22. 10:22  
Oké, de ahol én mostanában megfordultam, alap volt, hogy a cucc rákerült a palackra, és lehetett legalább felszínen tesztelni, hogy a nagyon durva hibák egyből kiderüljenek.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12344. elche Ugrás 2008 dec 21. 22:32  
(Egyébként a közösségi élményről jut eszembe, a Duna II Autonómián megy egy jópofa doku, a Táncrend.)
12343. elche Ugrás 2008 dec 21. 22:30  
Régen dicsértek ennyit (filmjeimért és fotóimért nem is nagyon fognak), ezért mindenképpen megérte. Azért havonta nem lesz.:) Viszont szerintem jók voltak az arányok (40-50 perc vetítés és 3-4 óra együttlét, beszélgetés), és ha nem is mindig filmes versennyel, de hasonló felépítéssel lehetne ilyet csinálni, hiszen a fotósok képeiből is lehetne válogatni egy érdekes vetítős programot.
Fórum v1.105 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Suadi, Korall Gardeen

Sudan

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 18m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés