»» ««
VasMacska hozzászólásai:

  fórumok / Országok fórumai / Szudán
208. VasMacska Ugrás 2008 ápr 05. 21:39  
Nekem bizonyíték kell, nem ígéret! Bizonyíts!
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
741. VasMacska Ugrás 2008 ápr 05. 09:58  
Ki kell tehát bővíteni a merülés előtti társellenőrzési listát:ne feledd el megkérdezni a társadat, hogy extrém esetben agresszíven viselkedik-e? :)
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
205. VasMacska Ugrás 2008 ápr 05. 09:51  
Levehető módon készítsd, hogy a vaksi és idős hölgy, ha a szárazon keresgél, ott ahol valamikor régen méretes darab volt, megtalálja most is...
(bebeee, azénemberem már talált négyzet alakút is, meg olyat is, aminek pereme van, hogy kicsit árnyékoljoooon, és én majd azért az lcd nézőke elé fogom kérni a nagyítót, ahonnan nézem. :)))
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-04-05 Vad szex a tenger mélyén
1. VasMacska Ugrás 2008 ápr 05. 09:42  
Na, de fiúk! Ne higgyetek annak, aki az állítja, hogy nem számít! :-))) ( vice-versa)
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
203. VasMacska Ugrás 2008 ápr 04. 16:44  
nagyító lcd-re? Én is akarok ilyet! Légy kedves a know how-t elchevel közölni.:-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5150. VasMacska Ugrás 2008 ápr 03. 10:50  
Jól van akkor, nem képezelődtem! Amikor a tv.-ben láttam a filmet, akkor én azonnal mondtam, hgy ez nem ismeretlen ez a faj, hiszen ezt még én is láttam aki pedig sose volt abban a tengerben, mert ezeket Garf és mne már régen lefotózta, és szerintem már a dc képtárban is benne vannak.
Ami meg a bejátszott filmek minőségét illeti, hát a csapnivaló az enyhe kifejezés volt rá. Zavaros, szüke, meg ilyenek. ( DD hol vagy? hogy is kell ezt?:-)))
Nem is értem, hogy aki víz alatti felvételeket akar mutogatni a tv-ben nem keres rá a neten, hogy ilyet hol csinálnak, és kik?  Szerintem csak idetalálna a DC-re, ha akarna, itt meg már csak nem téved el.
A csipeszes gyüjtés, abba jó kis üvegcsébe pedig, - ne legyenek kétségeid- minden bizonnyal azért történt, hogy ha nem is gombostűre, de gyüjteménybe tegyék szegény jószágot. A tudomány fennkölt nevében.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-03-31 Áprilisi Tengeri Só
15. VasMacska Ugrás 2008 ápr 02. 00:13  
:) Erről van szó Nyuszómuszó!
13. VasMacska Ugrás 2008 ápr 01. 23:24  
Hát jó.
Lehet, hogy egyet kell értenem veled.

Ilyennek is kell lenne valakinek...(másképp miért is szeretnénk a Garfieldot télapót.:)

7. VasMacska Ugrás 2008 már 31. 22:43  
Te Hatás !  ha elmégy sóra, és aztán adnál egy helyszíni tudósítást, annak nagyon örülnék, ugyanis én, ( meg rajtam kívül gondolom még jó sokan) sajna nem tudok ott lenni, vidéki elfoglaltságom okán. És aztán, gonoszul megkritizálhatnád az ottlátottakat, elhangzottakat...

Sőt, ha nagyon szigorú (:) akarnék lenni, akkor még adós vagy  az indiai utazásod és merüléseid elmesélésével is.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-03-25 Ha elmarad a társellenőrzés...
12. VasMacska Ugrás 2008 már 29. 07:38  
Lehet túl sok Helyszínelőket néztem, meg lehet, hogy szakmai ártalom, de  az idegenkezüségre nem gondolt komolyan senki? A roncsban két év utáni megtalálás ( bár én kétszeri olvasásra sem találtam olyan közlést a cikkben, hogy a búvár maradványait a roncsban találták meg) szerintem mindenképpen felveti egy alapos nyomozás elvárhatóságát. Milyen vizsgálat az, ami  ilyen esetben nem a bűncselekményből eredő halálból indul ki.
Más kérdés aztán a vízihulla maradványaiból való vizsgálati következtetés helytállósága, márcsak a két éve vízben ázó test tulajdonságainak elképzelése után. Szerintem.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
730. VasMacska Ugrás 2008 már 29. 07:23  
A gáláns megoldás nem ez lett volna.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-03-23 A Védegylet felhívása a víz világnapján
26. VasMacska Ugrás 2008 már 27. 12:55  
De. Csak gondolkoztam  és  úgy döntöttem, hogy az örökös, valóságos, titkos belső  tanácsosom csak nem akarna halálra sértegetni, hogy ostoba, inkorrekt és bugyuta vagyok..... Legalábbis reméltem.:) Merthogy akkor biztosan itthon marad a világkörüli búvárfilmes útról!

Tudod a tűrési küszöböm  ebben a tekintetben bizonyosan magasabb az átlagnál, mert az utóbbi időben a bírósági eljárások kapcsán az ellenérdekű felektől ( jogi képviselői segédlettel) megkaptam már, hogy" A volt házastársam első pillanattól kezdve megfelelő emberi érzésektől mentes társat találva ügyvédje személyében, folyamatosan zaklattak gyermektartásdíj megfizetéséért, amit az ügyvédnő tudatlansága, vagy szakmai hozzá nem értése miatt a munkahelyemen nem jól vontak le. Az ügyvédnő megoldó képessége  csak abból áll, hogy végrehajtót küld  a már így is jelentősen megfaragott számlámra. "
A saját ügyfelem ezt rövidebben fogalmazta meg: "Végre hozzájutottam a gyerekeim javára megítélt gyermektartásdíjhoz, és az elmaradásokhoz."
Így aztán megszoktam, hogy akivel szemben következetesen érvényesítem a jogszerű és jogerős ítéletek, az nem szeret. Majd ha legközelebb baja lesz, eljön hozzám, és azt mondja: Ügyvédnő, csak úgy bánjon el az ellenféllel, mint ahogy velem tette. És ekkor helyére kerülnek a dolgok megint:)
23. VasMacska Ugrás 2008 már 27. 00:59  
Nos, amit a bíróságról írtál, mint vágyálomról azzal teljes mértékben egyet értek, magam is támogatnám.
Csak jelenleg  sajna ez sem így működik. A bíró első feladata pölö, amikor kezébe kap egy keresetlevelet, akkor az, hogy megvizsgálja azt, hogy _hogyan nem kell_ az abban foglaltakkal foglalkoznia. Azaz, van-e helye idézés kibocsátása nélküli elutasításnak, vagy áttételnek. Ez, azonnal egy befejezett ügyet jelent abban a hónapban a bírónak. Ugyanis ők havi statisztikákat készítenek és jelentenek le, ami az eredményességüket mutatja: hány ügyet fejezett be abban a hónapban. És akinek ugye sok befejezett ügye van, az jól dolgozik. Az jutalmat is kap. Noha igaz, hogy a Polgári Perrendtartás szabályai szerint nem jogellenes a bíró eljárása, de mégsem oldotta meg az ügyet. Ha elég kitartó az ügyfél, akkor újra benyújtja a keresetét, jó esetben kiküszübölve az összes idézés kibocsátása nélküli elutasítási okot. Aztán már csak azzal kell megküzdenie, hogy az írott jogszabályt a bíró is úgy értelmezi-e ahogyan azt a jogalkotói szándék létrehozta. Régen voltak ún Jogpolitikai irányelvek, amik megmondták, mit hogy kell érteni, ha már nem voltak jól megfogalmazva a jogszabályok, vagy félreértésre adhatott okot bármi. Ma már ilyenek nincsenek. A bíró úgy értelmezheti a jogszabályt, ahogy  akarja. (Így aztán előfordul, hogy egyik bíró  szerint a parkoló társaság fényképfelvétele elegendő bizonyíték, míg a másik szerint nem, mert nem hitelesített a fényképezőgép. És persze hasonló tényállsok mellett ellentétes ítéletek születnek.)  
A jogalkotás során pedig igenis figyelemmel vannak arra, hogy évente több ezer jogászt képeznek ebben az országban, az ügyészség és bíróság felvesz évente kb. 50-50 főt, a többit meg el kell tartani valahogy, hát nosza szabadítsuk el az ügyvédi pályát,  hadd legyen jó sok ügyvéd.  Ahhoz, hogy ez a sok ügyvéd megéljen, olyan jogszabályok kellenek, amiket az átlagpolgár első olvasatra nem is ért meg, nemhogy alkalmazni tudja. Tehát menjen csak szépen ügyvédhez. Hogy ez így is legyen, nosza írjuk elő a kötelező jogi képviseletet, mert mégse járja, hogy az értetlen, indulatos ügyfél pl. csak úgy maga fordulhasson a Legfelsőbb Bírósághoz egy felülvizsgálati kérelemmel. Meg írjunk elő ügyvédkényszert ingatlan tulajdonjogának átruházáshoz, meg még a cégbejegyzéshez. Ja, hogy lassan mindegyik ügyben blanketta szerű szerződésket vár el a hivatal? Hát istenem nem várhatjuk el tőlük, hogy mesterien cizellált szerződésekből, és az ügyfelek butuska megállapodásaiból ők bogozzák ki, hogy az megfelel- e a jogszabyályokak. De az ügyfél akarhatja  azt, amit a hivatal elvár tőle...


És amikor én azt tapasztaltam, hogy egy kis tiszai falu jegyzője, a nagy és komoly árvizi védekezés után rögtön kap a kicsike kezeihez néhány millió forintot, amivel besétálhatott az első Audi kereskedébe és ripsz ropsz rendel magának egy vadiúj, igényei szerint összerakott, igény szerinti színűre bőrülésezett járgányt, meg vásárol rá egy személyes rendszámot, akkor ne tessék velem elhitetni, hogy ez a jegyző a következő tavasszal, amikor megindul a folyó nem akar újra néhány milliócskát kapni. Persze ha nem jön ki a víz, akkor ugye - bár a védekezés sikeres volt, mert kellően felkészültek az áradásra, megerősítették a gátat - az egyén pénztárcájára lebontva mégsem volt ez sikeres, hiszen ugyan nem mosott el semmit az árvz, de nem is kapott érte nagypénzt az adott személy.
Tehát a kontra-érdekeltségi rendszer itt is működik.

Lehet erre azt mondani, hogy mellbevágó, bugyuta, meg ostoba, de ettől még ez van. Nagyon szomorú ez, mert  így működtetik a világot, és főleg azok  működtetik így, akiknek éppen nem így kellene.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Acélzátony
71. VasMacska Ugrás 2008 már 24. 19:32  
Na, mostmár, hogy G.Nyuszi jól megkritizált mindenkit, és halvány utalásokkal jelezte, hogy van azért elismerésre méltó kép is, vagy legalábbis bizonyos képek, bizonyos részei elsimersére méltóak lehetnének- ha nem lenne ott a kép többi része, :)-  mostmár nyugodt szívvel leadom szavazatomat a nekem tetsző három legjobb képre, a nem beállított, nem komponált, hanem az életből ellesett és megörökített pillanfelvételek közül.

Ez a "videós kép" azért tetszik nekem, mert az én, elvi síkon felállított, Fotós Érdemek Felsorolása című fejezetemben előkelő helyet foglal el a "pillanat megörökítése", mint  fotós feladat. Ezek szerint ezt maradéktalanul sikerült megoldani, mégiscsak benne van az a dinamizmus, amit féltem, hogy nem nem jön át a kapáslövésen.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5077. VasMacska Ugrás 2008 már 24. 10:02  
Az jutott  eszembe, hogy milyen jó lenne, ha a bejelentkezett felhasználók láthatnák, hogy éppen ki van jelen az oldalon, hogy kivel lehetne beszélni. Tudom, aki akar válaszol a felvetett a témára, de akkor is. Jobb szeretném én ezt látni is.:) ( mondhatnám ide, hogy Kedves Zoltán  Bunny! Hmmm? ) Úgy látszik túl sok tv-t néztem az elmúlt napokban, reklám mérgezésem van!
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-03-23 A Védegylet felhívása a víz világnapján
6. VasMacska Ugrás 2008 már 24. 09:57  
Ja, és hanyas betűmérettel gondoltad azt az egy oldalt? Én megoldom...:-)
5. VasMacska Ugrás 2008 már 24. 09:55  
Hát erről beszélek (nyuszómuszó).....:) Amikor őseink a Tisza szabályozásával olyan nagy eredményeket értek el, és mai napig dicsőítjük ezen tevékenységüket, és szobrot, emlékművet  állítottak neki éppen Szegeden akkor közhírelni kellene végre, hogy ez a Tisza szabályozás igen nagyon elhibázott ökológiai döntés volt. És visszafordíthatatlan. Most itt állunk időnként elönt a árvíz, időnként meg kiszárad a fél Alföld. Persze az se lenne jobb, ha Karcag határában még csíkot lehetne fogni... De ez a nagy,  központi vízügyi megoldások dolga. De ameddig tényleg minden árvizi helytállásért prémiumot kapnak a vízügyben, addig ugye a qui prodest elmélet alapján nem várható tőlük hatékony megoldás arra, hogy az árvizek ne okozzanak nagy gondot. Persze nem azt akarom én ezzel mondani, hogy a vízügyi hivatal okozza az árvizet. Dehogy. Csak eszembe jutott pl. egy mobil gát, amit egy magyar feltaláló mutatott be a Pomezsanszki féle tv műsorban vagy húsz éve, ami abból indult ki, hogy a gátra fektetett fólia valami belső zsebbel rendelkezett, amibe belefolyt az árvizi víztömeg, és maga tartotta meg a gáton belüli vizet, mint a vízből saját magából kialakított gát. Na ezt se alkalmazzák azóta se.
A házi szintű megoldásokat kellene tudatosítani mindenkiben, mert azt amit egy ember megtehet, azt meg is kell tenni. Ha nem teszi meg, akkor az olyan hiány, amit helyette senki se pótolhat.
Példa: Ahol lakom, Pesten egy kertes társasház, amiben az önkormányzat is tulajdonos. Persze az udvaron ahol csak lehet autók állnak. A kapubejárót végre ellepte a fű, na nem pázsit, csak az a porcsinos talajtakaró, port megkötő zöld. Meg véltelenül kinőtt egy sudár ecetfa a szomszéd szürke beton kerítése mellett, amire a közvetlen szomszédunkkal közösen borostyánt, meg valami virágos futócserjét igyekeztünk felfuttatni, az éves hajnalka borítás mellett. Meg csinált egy kis zöld pázsitot meg egy kis virágoskertet a bejáratunk elé. Nyírtuk, locsotuk, esténként kiültünk,  szomszéd kitette gyerekét a gyepre, szóval tetszett, élveztük.   Na, szóval jött egy másik szomszéd, és egyik hajnalban, mire felébredtünk derékba törte a már lombos, árnyékot és zöldet adó ecetfánkat, letépdeste a kerítésről az addig felfutott növényeket, kitépdeste a virágokat a kerítés mellől. És mire észrevettük és kirohantunk, hogy mi s fenét csinál, már végzett is. És közölte, hogy ez őt zavarta a kocsijával való kiállásban, és a Caddy-jének összekarcolta azalját az a sok gaz, ami a bejárón nőtt. (mondom azt is, meg a pázsitunkat is rendszeresen locsoltuk, nyírtuk, sőt mi is ott jártunk ki-be a garázsunkba.) Az hogy leordítottam a hajat a fejéről, már semmit se segített, már végzett, és  mint néhány hét alatt kiderült, addigra le is permetezte a bejárót, vagy csak simán felhintette sóval, nem tudom, dea fű kiszáradt, és azóta ott fű nem nő. Ellenben van por, salak, és azt annak rendje módja szerint hordja viszi a szél.
( ja ő nem is itt lakik, csak van egy lakása, amit kiad bérbe, és itt tartja az autóját) A közvetlen szomszédom azóta elköltözött, ő is kiadta bérbe a lakását, és én is a költözést preferálom... szóval ilyetén érintett vagyok magam is az egy emberre lebontott megoldások elvárhatóságában.
Ha másra nem lenne jó a "tegyük meg ezt meg ezt, és akkor jobb lesz nekünk" tudatosítás, csak hogy az ilyen csöffedt agyú szomszéd szerű lények is megértsék végre, hogy a növényzetnek milyen szerepe van a túlélésünkben, már megérné.  Nekik kellene ezeket a konkrét dolgokat az agyukba töltögetni.
1. VasMacska Ugrás 2008 már 23. 09:56  
"válasszanak olyan vízkezelési és területhasználati megoldásokat, amelyekkel lehetövé válik a csapadékvíz helyben tartása, a természetes zöldfelületek növelése, és a használt vizek újrafelhasználása, illetve párologtatása. "
Az emberek szivesen választanák az olyan "megoldásokat", amivel mindez elérhető. De jó lenne, ha valaki valahol elérhetővé tennék ezeket a megoldásokat, mert csak az nem ismert a nagyérdemű publikum előtt, hogy hogyan is kellene ezt a "megoldást" választani, megvalósítani. És főleg mi ez a "megoldás"?? Valaki vállahatná végre a megmondó ember szerepét is. Mert okosat, szépen hangzót, bárki tud mondani. Ha azt mondják, hogy a kertemet nem locsoljam, mert az árt a környezetnek, az egy kézzel fogható "megoldás". De hogy tartsam ott a csapadékvizet, ami lezúdul és megáll az udvaron? Azt onnan valahogy ki kell vezetni. Legfeljebb szépen előveszem a dédszüleim vashordóját, amit az eresz csatorna lefolyójához állítottak, és összegyűjtöm a tetőről a az esővizet, és amig tart azzal locsolok. ( ami persze jól beposhad időközben,és képes rettentő büdös is lenni.)De ezt én szerencsés, még láttam, hogy csinálják, de az én gyerekeim csak azt látják, hogy a lezúduló vizet elnyeli a városi csatornarendszer. Már ha el bírja nyelni.
Azt gondolom, hogy nemcsak az önkormányzatoknak és az ingatlantulajdonosoknak ( gondolom itt a termőföld tulajdonosokat kell érteni) kellene megmondani a megoldást, hogy mit tegyenek, hanem a kisembereknek is, akinek csak egy udvarnyi területe van.

Lehet, csak én vagyok kötözködő hangulatban igy húsvét vasárnap reggel, de szeretnék végre olyan megoldást olvasni valahol, hogy mit kéne tenni.
Belenéztem a Védegylet honlapjába is, de nem találtam a megoldást...

Persze a címzett nem a Divecenter.

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Acélzátony
51. VasMacska Ugrás 2008 már 21. 20:54  
Hogyhogy? Az én szobám ablaka a tengerre néz!
A baj csak az, hogy nem látszik ide...:>()
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
35. VasMacska Ugrás 2008 már 18. 23:36  
Ugyanmár! minden csak viszonyítás kérdése. Lehetsz te zsenge nyuszika , mondjuk  más szafari résztvevőkhöz képest!:)
32. VasMacska Ugrás 2008 már 18. 22:31  
Vacsoraidőben, éhes  tengerlakók közé menni, sötétben, áramlásban, nem igazán nyerő konstelláció... legalábbis szerintem.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5043. VasMacska Ugrás 2008 már 17. 20:46  
Hmm, semmi konkrét! Csak feltűnt, hogy Tornalja, meg hogy forrás van a tó alján. És emiatt volt érdekes. Nekem speciel eszembe se jutna itt merülni. Amikor hazai vízben merültem, megfogadtam, hogy ez háromszor fordult elő: először, utoljára és soha többé. (uis. tengeri beteg lettem a víz alatt a gomolygó iszapban) A merülés  mégiscsak kedvtelési, nem pedig szívatási. Sztem.
Érdekes lehet, ha kipróbáltad, hogy milyen az, amikor a forrás fölött vagy éppen? Mennyire emel a beömlő víz?
5040. VasMacska Ugrás 2008 már 16. 23:24  
:-) Köszönöm. És a merülőhely adatbázisba is betetted?
Érdekes lehetett, amikor a búvár ásványvízben merül. Mitől volt csak 1-2 m a látótávolság? voltak lebegő részecskék, vagy csak a sötét miatt nem láttál?
5038. VasMacska Ugrás 2008 már 16. 13:48  
bővebben!
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
19. VasMacska Ugrás 2008 már 15. 08:31  
És egyébként is! Akinek jár, az csak nyugodtan használja! :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5035. VasMacska Ugrás 2008 már 15. 08:27  
Most perszehogy kiválóan érzed magad, de majd akkor kérdezzük meg, mikor napnyi repülés után hazaértél a friss, szeles, 6-10 fokos tavaszba, hogy:‘Apa kabar?’ Na akkor mondd, hogy Bagus...:) Te, napégette gaz macska!:)
4986. VasMacska Ugrás 2008 már 10. 21:42  
Szerintem nem. Ha nem lennék búvár és nem lenne ott a Vörös tenger, én magam sem mennék.
4984. VasMacska Ugrás 2008 már 10. 20:15  
Igen, Törökország is jó választás! A víz nyáron kb. 28 fokos, az ország minden ellenkező híresztelés és várakozás ellenére nagyon kulturált, nekem szép emlékeim vannak Törökországról. Különösöen a Kleopátrta beach-ről, meg az ottani óriási hullámokról!( miután megtanultuk kezelni őket, mert addig ott görgette a strandoló közönség apraja nagyját a parton, az apró kavicsok között.:)
4982. VasMacska Ugrás 2008 már 10. 18:14  
Kedveskéim egy két és fél éves, meg egy öt éves gyerek nem akar se túrázni, se barlangba menni. Az is nagyszerű lesz, ha a család egy helyben maradhat, nem kell cuccolni száz holmit, babát, cumit, cumisüveget kispárnát meg egyebeket egy sétához  magával vinni a felnőtteknek. ezek a gyerekek még legalább ebéd után, délután alszanak, tehát helybenjárós program kell nekik. Szerintem egy full panziós ötcsillagos üdülőkomplexum kell leginkább, ahol van az ekkora gyerekeknek is elfoglaltság, program, gyerekmedence, játszóház,  hogy a szülő is tudjon két mély lélegzetet venni.
Én nem is tudtam milyen igazán jó dolog nyaralani, míg a gyerekeim meg nem nőttek sőt leginkább akkortól tudom, mikor már  itthon hagytam őket,  és nélkülük mehettem el...  Korábban a szüleim tették tönkre a nyaralásaimat, hogy végighordoztak egy - egy országon, mint a véres kardot, aztán meg a gyerekeim, hogy sose akartak  a szállodából, apartmanból sehova menni. Most az igazi, hogy nélkülük nyaralok. :)
4927. VasMacska Ugrás 2008 már 08. 21:26  
Hát tessék! Arrafelé némelyek akkorák, mint egy Macska ülve:))) És ebben a kocsmában se táncolhasz az asztal tetején.
És mondd, van ezeknek az apró növésű népeknek rendes hosszúságú ágyuk, vagy úgy alszol, mint Hófehérke a hét törpénél? Keresztbe fekve hét ágyon?:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-03-01 Képek a Vörösről: a győztes
7. VasMacska Ugrás 2008 már 01. 23:10  
És még mondjátok, hogy az ókori rómaiak nem voltak előrelátóak és bölcsek: omnia vincit amor!
( de azért a macsek is szerencsés: nyaralás alatt nem kell mosogatni:>)  
Hajrá Éva, csak így tovább!!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4832. VasMacska Ugrás 2008 feb 28. 23:18  

Ime kedvenc maszkom, imádom, és nem vagyok hajlandó másban merülni. Van belőle sárga is:

és az ember egészen széleslátókörű benne.
Jó hogy eszembe jutattad PDIC!  Szólok a nyuszinak, hogy hozzon egy újabbat húsvétra. :)

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3585. VasMacska Ugrás 2008 feb 28. 23:05  
"Nincs szebb két érett férfi szerelménél" - az  idézet Arisztotelesztől való. Hát csak próbálgassátok....:)

3583. VasMacska Ugrás 2008 feb 28. 22:53  
Én úgy emlékszel dd szólt, hogy elment sielni. Kért kimenőt is. Ti nem olvastok fórumot? csak írjátok.:)))
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4788. VasMacska Ugrás 2008 feb 27. 08:39  
hmmm:)) talán a merülési adatbáziban meg lehetne nézni, hátha van bejegyzés? PPP
4685. VasMacska Ugrás 2008 feb 23. 07:02  
Jó merüléseket, kellemes pihenést, sok látnivalót földön vízen(ben) levegőben!
4579. VasMacska Ugrás 2008 feb 17. 20:53  
Ez igen! ügyes vagy!
még hat - nyolc ilyen ügyes ember egy gépen csekélyke kézipoggyásszal, és kárba vész a pilóták összes felszállás előtti számítása...
4554. VasMacska Ugrás 2008 feb 16. 17:00  
Yeeee:)
4548. VasMacska Ugrás 2008 feb 15. 18:37  
Itt a jövő autója!  Mostantól nemcsak sétálni lehet elmenni kocsival, hanem búvárkodni is! :>) Juhhééé! Ez ám a szép új világ!
4534. VasMacska Ugrás 2008 feb 14. 22:24  
...a zoxigénpalackosról?:-)
4531. VasMacska Ugrás 2008 feb 14. 21:55  
Majd adj egy hozzáférést, ahol normál méretben is megtalálhatóak a képek, saját albumba mentés céljából.( meg a perekhez is a rendes felbontás szükségeltetik :>)
4530. VasMacska Ugrás 2008 feb 14. 21:44  
Ohó, perelni mindig lehet. És mindenkit. Csak jól kell megfogalmazni a kereseti kérelmet, és tudni bizonyítani. Na, ekkor meg is lehet nyerni a pert!
4477. VasMacska Ugrás 2008 feb 14. 17:53  
Bakker a nyugdíjas otthonban is dobálják be a egymást  a tengerbe!?! Na tessék! Akkor nem is lehet az olyan rossz hely!:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3380. VasMacska Ugrás 2008 feb 13. 17:35  
Háát, én szoktam látni a fogát a papagályhalnak is, meg a murénának is, van foga (és vicsorítja is) a cápának - ezt látni sem akarom(!), meg kimutatja némely búvár is a foga fehérjét...
Szerintem annyira nem elveszett téma ez.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-11 Földszintről a csúcsra
42. VasMacska Ugrás 2008 feb 13. 16:39  
Ez ám a magyar virtus! Film még sehol, de kampány, az van! :->)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Vörös és mégis kék
12. VasMacska Ugrás 2008 feb 11. 18:13  
Kedves maat-szia ! Ez szép vízalatti kép, de nem akarnád inkább ezt benevezni a fotósversenybe?
Ezzel ott is eséllyel indulhatnál.
Amit én itt elkezdtem az a felszíni felvétellel rendelkezők részre egy kék-vörös "emlékfotó" bemutató.
Azt javaslom, ezt a csigás - csodát  küldd el a versenyre.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4428. VasMacska Ugrás 2008 feb 10. 21:41  
Amott nem akartam reagálni a pléh macskára. De most eszembe jutott, hogy is szoktak téged nevezni szeretteid? Bolhás, molyos bundájú..?
Persze Che is csak  a vasárnapi ebéd után merte ezt végiggondolni is...

Amúgy persze hadd menjen a kommandante Szudánba, csak szóljatok időben, hogy komoly  összegű életbiztosítást kössek rá, magamat jelölve meg kedvezményezettnek, és jó étvágyat kívánjak a kalapácsfejűeknek. Mert naná, hogy cápaeledelként jut oda nélkülem .:)

  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-09 A Nemo33 nyomában
3. VasMacska Ugrás 2008 feb 09. 20:18  
Nézzünk néhány sztereotíp dolgot, Belgiumról mi jut eszünkbe?
Csokoládé,de nem feltétlenül a táblás ipari termékre kell gondolni, hanem a kézzel készített, igazán jó minőségű csokoládéból készült két falatnyi gyönyörűséges bon-bonra tessék gondolni. Néhány nagyevő csokoládé fogyasztó egyöntetű véleménye szerint ez annyira finom, hogy ebből két, max. három darab után nem lehet többet megenni. Annyira tömény, és annyira laktató.
Itt ( is ) árulják a méltán híres belga csokoládét:

Aztán a brüsszeli csipke. Leheletfinom vert csikpe, amit évszázados hagyományos elkészítési mód szerint, kézzel "vernek". Nekem van szerencsém ezt közelről ismerni, mert az anyukám még bámulatos ügyességgel maga is készített ilyen csipkéket. Rengetege kézzel esztergált fa orsóra tekerik fel a csipkeverő cérnát, és az orsókat össze-vissza forgatják, dobálják át egymáson, jobbról balra,  vissza, egymáson át, és láss csodát; az előre rajzolt kigombostűzött mintát egyszercsak elkezdi formázni a cérna, és ott a végeredmény a leheletfinom csipke. Kár, hogy ma már nem "divatos". Bár nekem is van, hála az édesanyámnak, néhány szép darabom, és ezek büszkén ott ódivatúskodnak a koloniál könyvesállványon.


A belga konyha is jó hírű, némelyek úgy tartják, kifinomultabb, mint a francia és a mi ízlésünkhöz is közelebb áll. Nos hát Brüsszelben egy ilyen éttermes utca részlete következik itt. Végigsétálva a választék azért nagyon hasonló mindegyik étteremnél, a turista menű szinte szó szerint egyforma mindenütt, az árak is hasonló fekvésben vannak. És  az ételek nagyon finomak.


A neve volt érdekes számomra ennek a helynek.
Mi, régebben születettek, mondhatnám az "ötödik ikszen túl " :))),

még felkapjuk a fejünket arra a szóra, hogy burzsoá.

És aztán persze az Atomium. Amit szépen felújítottak és csillog villog.
Szóval egy szó mint száz, megérte ez a hosszú hétvége, kellemesen telt el, bár mint minden nagyváros, bizonyos részei ennek is tele vannak szeméttel, nagyon különböző bevándorlókkal, kéregetőkkel, ja és persze túristákkal. A vidéki Belgium azért nyugalmasabb emberibb és élhetőbb. Mint a vidéki nagyvárosok nálunk is.
2. VasMacska Ugrás 2008 feb 09. 19:40  


Ez itt egy fedett bevásárló utca, kimárványozva, tisztán, kellemesen.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
4407. VasMacska Ugrás 2008 feb 09. 10:54  
No Bunny itt a kedvező alkalom. szólj Adrinak!
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Veliki Zid

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 61m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelycápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés