»» ««
VasMacska hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
7891. VasMacska Ugrás 2008 aug 04. 09:09  
Hol leszel nem elérhető? ( már megint!)
7887. VasMacska Ugrás 2008 aug 04. 09:03  
Adjál linket hadd nézzem!
7886. VasMacska Ugrás 2008 aug 04. 09:02  
Ki tudhatja a dolgok miértjét?
7883. VasMacska Ugrás 2008 aug 04. 08:58  
Ajánlom a találka helyéül ezt az általunk kedvelt intézményt mely ár - érték arányban a csúcsközeli.

7880. VasMacska Ugrás 2008 aug 04. 08:51  
Hja kérem, a  gondos szülői nevelés:-)))


7875. VasMacska Ugrás 2008 aug 04. 08:36  
Éppen itt lenne az ideje egy olyan fórumos találkozót csinálni, ahol személyesen is megismerkedhetünk a beszélgetőtársakkal. ( azon az ötön kívül:-))), persze ők is jöhetnének:)
Talán Titkár úr! Lenne szives.....
7871. VasMacska Ugrás 2008 aug 04. 08:21  
A zodiákos beszállás nekem sem a kedvencem... A mostani búvártúrán  az volt az egyetlen nem piros pontos ténykedése a dm-nek, hogy annak ellenére, hogy még a hajón szóltam, hogy nekem nagy nehézségeim vannak a zodiakba való  visszaszállással kapcsolatosan,( konkretice nem tudok kimászni saját erőből) és a dm megígérte, hogy csak menjek nyugodtan majd ő személyesen fog nekem segíteni.
Mivel tudom, hogy van ehhez ez speciális  behúzási technika, ( merthogy a sérült, esetleg magatehetetlen búvárt is be kell valahogy venni a zodiákba mentés során) és ezt a technikát Ashraf többünkön gyakorolta is még a 2005-ös szafarin, - nyugodt voltam.
A segítsége, ami abban merült ki, hogy  kedvesen és hangos szóval biztatott a zodiák másik végéből, nem bizonyult hatékonynak. Kellett a legfiatalabb búvár aki visszalépett a vízbe, és kisegítette kedves szülőjét a tengerből, miközben életem választott párja  és sokan mások, segítő kezekkel húztak kifelé.  Még szerencse, hogy közben nem ért rá senki filmezni...:)
7866. VasMacska Ugrás 2008 aug 03. 23:38  
A valóságos, belső és titkos ámde fantom tanácsost? Ismerni nem ismerjük személyesen. De szeretjük. Meg van neki már két kisvanekje is:-) Azért jó sok mindent tudunk róla, begyüjtöttük az infókat:-)))
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
5195. VasMacska Ugrás 2008 aug 03. 20:02  
ez egy szuper megoldás lett, éljen a gépház!:-) ezek nekem még a feltöltötteken túl is megvannak. azt hiszem a maestro nem ellenezné az ide csoportosítást ...:)
link01
link02
link03
link04
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
7854. VasMacska Ugrás 2008 aug 03. 19:30  
Ugye? Nekem is mondott olyat az a kütyü, igaz Krétán,  a világvége gyepszélen, hogy "újratervezés, az első adandó alkalommal fordulj vissza." Na, most ez azután következett be, hogy levitt egy olyan  keskeny földútra, ahonnan csak emelkedőre felfelé, visszatolatva tudtam szabadulni, és amikor végre az aszfaltos út szélén voltam, akkor kaptam a "helyes irányt". Mondanom se kell, hogy negligáltam az utasítást, és a jól bevált: tájékozódjunk a térkép és a napjárás alapján elvet követtük.

Nem is lenne rossz az az operai aláfestés!  Pl. egy ilyenre, mit tudnátok alkotni? ( csak hogy Placido Domingónál maradjunk:)
7831. VasMacska Ugrás 2008 aug 03. 12:36  
Üdvözlet neked is. Örülünk, hogy csatlakoztál a mindenkinél okosabb fórumozók kritizáló társaságához. Egy évnyi szótlan olvasgatás után.
7774. VasMacska Ugrás 2008 aug 01. 22:44  
Ne higgy a szóbeszédnek! Ezek itt csak kavarják az információkat, ami persze darabjaiban mind mind igazak. Vagy ahogy a tudós mondá vala:társalgási implikatúra esete forog fenn. Odavetett félinformációkból az ember agya összerak valamit, ami a szokásos szabvány mentén leképeződik az agyában: fotómodell,  che ma szép ( tegnap akkor nem vol az?) tehát a kommandante  szép férfi istenségként,( persze ezt én már régen tudom róla) a menő fotós modelljeként tengeti innetől kezdve napjait..  

De hogy is jönne össze neked a fekete körszakáll?
7757. VasMacska Ugrás 2008 aug 01. 18:57  
Már bocsánat.... de  ha valakinek lenne még ezzel kapcsolatosan mondanivalója, szerintem az csak mondja el nyugodtan. Neked meg nem kell rá válaszolnod. Nem kötelező mindenre  azonnal csípőből tüzelned, ami mozog.

Az elméleti tudás, amit álmondból felébresztenek is tudni kell, pedig nagyon is hasznos. Hisz az előjön egy olyan szituációban is - a készség szintre való bevésés okán - amikor épp gondolkozni se tud az ember, és ész nélkül, automatikusan  a jó dolgot csinálja.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1259. VasMacska Ugrás 2008 aug 01. 16:01  
Anno dacumal, amikor még divatos volt a faliújságra lelkesítő jelmondatokat írni, volt egy kiírás, bizonyos személyi szabadságot korlátozó intézményeknél a személyzeti  részen: Ne csak őrízd, gyűlöld is!
Jó ez, hogy legalább így betekintést kapunk, hogy hogyan is tekintenek ránk bizonyos csoportvezetéssel megbízott dm-ek. Másrészről persze ők is vallják:"egy hajos merülesen mindenkinek papirja van arrol, hogy önalloan, merülötarssal merülni kepes. ezt elözöleg a nyaralas kezdeten szerzödesben alairtak, kartyat mutattak rola, logbook-ot mutattak rola, es checkdive-ot csinaltak." De persze ettől még egy csapat hülye maradunk a szemükben, akik fizetünk azért nekik, hogy ott legyenek velünk, vezessék a csapatot, és ha kell segítsenek. Persze a segítséghez nem sötétben félős, egyedül 5 méternél mélyebbre merülni nem merő, gyereklány erejú, és  méretű dm-ket kéne képezni.
1237. VasMacska Ugrás 2008 júl 31. 17:28  
Az úgy volt, hogy az egyiptomi palackok 12 literesek, szép hosszú, karcsú példányok. A palackra egyszerí szerelsz fel, mert a merülések után csak a reduktort szereled le a palackról, mert a mellénye marad rajta, úgy töltik a helyeden. A tépőzáras csatos rögzítés meg pont oda esik, ahol  a palckot be kéne tolni az előre kivágott és a rögzítést szolgáló keretbe, a fedélzeten. Namost a kisegítő személyzet ezt úgy oldja meg, ahogy csak tudja, magyarán sz@rul, mert feltolja a rögzítést. Innen meg egyenes út vezet ahhoz, hogy amikor beülsz a palackod elé, a mellényed elé, felcsatolod a tépőzáras övet, bekattintod a csatod, meghúzod a vállhevedert, és felállsz, már nem látod se a palackodat, se azt, hogy hogy áll, mert ugye a hátadon van.
Ha netalántán te vegy az utolsó, aki vízbe lép, mert a többiek már mind ott várnak....
A palack ugyan nem esik ki, hiába lazul meg a rögzítése, mert a nyakra  övezett heveder tartja valamelyest, de elég zsenánt érzés, hogy az óriás lépés alkalmával mintha a vádlidat súrolná valami. Na ez a palackod.

Igen, a társellenőrzés fontossága...  

Mentség persze van..., a  sokadik merülés után nem életszerű, hogy az addig jól rögzített palack egyszer csak önállósítja magát. És mint tudjuk, az ilyen életszerűtlen helyzetekből adódnak a balesetek.
Ettől kezdve a  felszerelés ellenőrzés elmaradhatatlan része volt a kérdés: figyelj, nem lóg a palackom? Sose lógott többet.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
7702. VasMacska Ugrás 2008 júl 31. 13:10  
Talán fel kéne hívni a figyelmet, az adatbázis feltöltésnél, hogy kérjük a pontos adatokat közölni, csak semmi dezinformáció, kérem!  :-)
Delegalább úsztunk egy jó nagyot, és zodiákoztunk is:-(
Név: Közvetlen a Dungis hely melletti majdnem semmi.
7700. VasMacska Ugrás 2008 júl 31. 12:58  
Sőt maga Mimo is azt mondta, hogy neki még ilyen csoportja  nem volt, aki nem akart naponta többször 50 méterre leugrani, és hogy ez így tiszta nyaralás, még neki is.  Egyébként csúcs az a fickó,  nem volt ideges, elsőre még a szabadtüdős uszonyával csapatot vezetett, ami kicsit gyors tempó volt, de később belátta, hogy a fotósnak a kamerája a buddy-ja, aki meg csak néha visz gépet, az a maga két három emberével együtt nézelődik a víz alatt. Akivel meg ő merült, azoknak mindent megmutatott, sőt összevárta a fotósokat, videósokat is, és hangos szóval ( értsd: kiabált a víz a altt:-) felhívta a figydelmet a látnivalóra. Igy láttunk pölö termetes krokodilhalat. Minden merülésen volt valami, ami miatt azt mondhattuk, hogy igen, ez is jó kis vörös-tengeri merülés volt!
Egy szó mint száz, szuper túra volt. pont olyan, amilyet én szeretek. Nyugis, békés, nézelődős, jó társaságban, meleg vízben, ráérősen, semmi rohanás, semmi nagy úszások, semmi áramlással szembeni küzdelem, fürdőruhában, minden ólom a zsebben, éltünk, mint hl a vízben. Bármikor indulnék vissza.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
155. VasMacska Ugrás 2008 júl 20. 11:20  
Ebből is következik, ne napozzunk maszkban:-)))
152. VasMacska Ugrás 2008 júl 20. 10:13  
nem tudom milyen anyag okozta a sárgaságot, de ha csak a használat, meg az idő, akkor nekünk száraz állapotban egy száraz papírtörölközővel való átdörzsölés segített.( bár nálunk nem én vagyok a búvárfelszerelés felelős, de mintha commandante ezt említette volna megoldásként annak idején...:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
7378. VasMacska Ugrás 2008 júl 17. 17:30  
Attól tartok, te itt szopatod, sőt szívatod szegény atengercsendjét. Vagy nem jól látom? :-)
És micsoda öreguras kijelentés ez a "neveletlen fiatalok"? Aki az lenne, az úgyse értette, már az elején se, hogy hol is pattog az a magas labda...D
7364. VasMacska Ugrás 2008 júl 16. 23:52  


Kedves Démon, mint fáradt  újsütetű Zanya és kedves  büszke Zapa!
Szeretettel gratulálok, a gyermeknek hosszú boldog életet, szüleinek pedig sok örömet és boldogságot kívánok!
(Azannyát mekkora újszölött ez a fiú!  Most dobhatod ki az 56-os ruhákat meg a mini pelenkákat, mert még születése előtt kinőtte!:-)))
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Humor
74. VasMacska Ugrás 2008 júl 16. 21:59  
Na most a humor cím, itt, nem ezt jelenti. Ahogy a nagyok szokták mondani: olvass mielőtt írsz,  vagy kérdezel.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1009. VasMacska Ugrás 2008 júl 16. 17:53  
vagy úgy!  ez ennyire friss! akkor mégsem vagyok annyira elmaradva ( ld. másik fórumon tett hsz-om) csak néhány órás a késésem:-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
7355. VasMacska Ugrás 2008 júl 16. 16:59  
azért csak lassan ezzel a szülés választással. Mint a nők tudják, szülés után hat hétig fel se kéne kelni az ágyból, nemhogy merülni. Tehát inkább a gyökérkezelés....
7354. VasMacska Ugrás 2008 júl 16. 16:57  
hehe, ezt a  váltás módot én még eddig észre sem vettem.
7277. VasMacska Ugrás 2008 júl 15. 18:10  
El ne felejtkezzünk  arról a csöpp kis apróságról, hogy ezek az arab férfiúk azért,  akkor házasodhatnak, ha van házuk, ahova viszik az asszonyt,  és eltartják ám a feleségüket, és gyerekeiket...  Így is tetszik?
7257. VasMacska Ugrás 2008 júl 15. 15:13  
Nehéz is lehetne azt egy abszolut demokratikus szellemben nevelkedett nőtől elvárni, hogy tudomásul vegye, hogy nőtársait ott  csak tárgyként kezelik, semmi mások csak egy rejtegetni való dísz, akivel ráadásul azt tehet férje-ura, amit csak kénye kedve diktál.
És ez felsőbbrendűség kiérződik a  legtöbb  helyi férfiból többi (külföldi ) nő felé is.
Amikor  Sharmban elmeséltem egy Jamaica nevű üzletben az ottani árusoknak, akik teával kínáltak bennünket, és beszélgetni akartak velünk, és érdeklődtek, hogy mivel fogflalkozik a párosunk férfi tagja, és ő elmondta, hogy neki mérnöki végzettsége van, a hölgy pedig jogász, és szóba került hogy én, ha éhes vagyok, egyedül bemegyek ebédelni bárhova, bármilyen étterembe, leesett az álluk. Hát még amikor azt is mondtam, hogy a saját  autómmal, egyedül eljárok vidéki bíróságokra is tárgyalni, ahol sokszor büntető védelmet látok el, akkor  hitetlenkedtek egy sort, hogy ez itt bizony lehetetlen lenne.
Szóval én se élnék ott, vagy ha mégis, már rég én lennék a fő kékharisnya az emancipációs forradalomban.:-)
7110. VasMacska Ugrás 2008 júl 11. 08:33  
A kiváncsiság nem baj, csak nem mindig díjazzák. Pölö, amikor én kiskölyök voltam, én is nagyon kíváncsi voltam, és nagyon érdkelt, hogy minek mi van a belsjében. Így leginkább a nagyanyám kis asztali üveglapos oldalú órája érdekelt, mert annak egy rész látható is volt.  Szét is szedtem, sőőt, össze is szereltem!

Csak bizonyos kis lendkerekek, felhúzószerkezet, meg ilyenek nem fértek bele vissza....
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
5034. VasMacska Ugrás 2008 júl 10. 22:19  
A keret a lényeg. ebbe már egy akármilyen nagyítóból kivett lencse mehet bele.
5031. VasMacska Ugrás 2008 júl 10. 19:20  
Hohóóó, és ebben az a jó, hogy hátulra is fel lehet szerelni, ( a vaksi öreg hölgyek kedvéért):-)  Én is kérek ilyet!
Közbeszerzési pályázatot írok ki rá, az nyeri, aki a legolcsóbban ki tudja hozni. ( mint látom gyári új se egetverő drága, mert 57 dollár)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
7102. VasMacska Ugrás 2008 júl 10. 19:13  
Látszik, hogy apja emlőin (sic!) nevelkedett:)))))
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-07-08 Bajban a világ végén
6. VasMacska Ugrás 2008 júl 08. 22:15  
:-) vajh, valami igaz történetet dolgozott fel a dokumentum filmjében?:-)

(Jut is eszembe! Nincs valami újabb hír az elsodródott két búvár  ügyében? Kifizették a mentési költségüket az eladott sztori díjából?:-) )
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6988. VasMacska Ugrás 2008 júl 08. 22:11  
hehe, a főszerk. nem érti a viccet:-)
6972. VasMacska Ugrás 2008 júl 08. 17:06  
Ja. Útálunk is. Vagy hogy is szokták mondani: Gebedj meg:) persze majd csak ha a többiek szóhoz jutnak:))
6815. VasMacska Ugrás 2008 júl 01. 16:08  
Hát ahogy gondolod.... majd elfoglalom magam valami mással, valahol máshol. :)
6814. VasMacska Ugrás 2008 júl 01. 16:06  
Ez a Bali... hmm. beszéljünk még erről a napokban:-) ha már oly szerencsések vagyunk, hogy munkaidőnket mi állapítjuk meg, hát legalább a szabadidőnket is mi oszthajuk be:-)
És mégis dolgozom akkor most, mert ebben a rohadt melegben ki a fenének van kedve túlzsúfolt helyeken, tömegben nyaralni. Most az összes hivatal, bíróság egyre kihaltabbá válik, hisz mindenki elment nyaralni.  Juhééj most kell dolgozni.:-)
Látjátok milyen szépen meggyőztem magam?:-)
6812. VasMacska Ugrás 2008 júl 01. 15:59  
Kész, meggyőztetek! Csütörtökön még elmegyek tárgyalni, aztán nem dolgozom!
6740. VasMacska Ugrás 2008 jún 30. 08:14  
Hehe, azt hitted ugye, hogy a végére izgalmas lesz! Hát nem. De volt olyan meccs, ami a 85 perc után lett pörgős, és két percen belül két gól esett ( nem a tizenegyesek lövése idején:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-06-26 Filmverseny: zárult a harmadik forduló
35. VasMacska Ugrás 2008 jún 27. 18:48  
hátt üss össze valamit. Az tuti jogtiszta lesz:-) és elég lesz 3-4 perc:-))

  fórumok / Hírek fórumai / 2008-06-20 Adriavizit 2008: SeaHorse Diving Center, Pag
8. VasMacska Ugrás 2008 jún 22. 17:25  
Közlekedésről: az első autópálya szakaszon a határtól sem odafelé sem vissza nem volt hajlandó nyugtát adni a díjszedő, és át is vert bennünket, pedig odafelé kunával fizettünk, visszafelé pedig euróval. Mindkét alkalommal olyan 200 Ft.-nyi összeggel:-( A dolog technikája  akként volt, hogy iszonyat apróban adta vissza a visszajárót, és persze az ember nem áll neki a felnyílt sorompónál számolgatni az aprót, hanem azon mód átteszi a jobb egyen ülő markába az egészet.
A második szakaszon korrekten  nyújtották a visszajáró pénzt a nyugtával együtt, centre annyit, amennyit a számla mutatott.
Odafelé komppal mentünk át Pagra, az autóért a sofőrrel 110 kunát, a plusz személyekre pedig fejenként 16 kunát fizettünk.  Visszafelé végig a szigeten a híd felé jöttünk. A had használatáért fizetni nem kellett, és megmondom őszintén a híd egy rövidke kis híd, szinte észre se vettük:) A szárazföldön azonnal felhajtottunk az autópályára, és ezzel a hosszabb a autópályás úttal pontosan annyi idő alatt értünk a határra, mint odafelé a szerpentines részen. A magam részéről inkább az autópályás hosszabb  utat preferáltam, a kényelmesebb, könnyebb haladás, és a nem jelentősen drágább használat miatt.
( és van egy mulasztásom: bocs, de  sem az autópályán, sem a kompon, nem kértem se az építési se a használatba vételi engedélyt, se a műszaki dokumentációt, se a hajózási, se a kikötési engedélyt és azt sem tudom hány éves a kapitány.... de volt út, volt komp, és működött. Igaz, hogy a komp motorja erősen füstölt,  tehát a zöldkártyával lehetett valami bibi..:)
5. VasMacska Ugrás 2008 jún 21. 23:23  
     A még éppen kiskorút pedig, vizsgázott búvárként hoztuk haza
4. VasMacska Ugrás 2008 jún 21. 23:16  
Az appartman jól felszerelt konyhája, ami nem látszik, az az embermagasságú hűtőszekrény, méretes mélyhűtővel.

 ez meg itt a fürdőszoba.
                                                                         ezt a kilátást meg az itthoni  teraszomról is elnézegetném....
3. VasMacska Ugrás 2008 jún 21. 23:03  


A bázis kora reggeli fényben ( és persze a búvárok még alusznak....:)
2. VasMacska Ugrás 2008 jún 21. 22:58  


ez a víz lötyög ott a kert végében:-), a bázis hajója meg készenlétben, indulásra készen.
1. VasMacska Ugrás 2008 jún 21. 22:53  
Egy kis személyes adalék horvátországi tapasztalotokról:
Határ: semmi különös, útlevélcsomóra rápillant, kézmozdulattal továbbküld, magyar és horváthatárőr és vámos is.
Gyerekről nem kérdez. Igaz, ránézésre közel nagykorú, mint ahogy   4 hónap múlva a valóságban is.
Útravalóról hűtőszatyorról nem is kérdeztek, nem is néztek semmit.
élelmiszer árak: tej, dobozos, 1 liter 4,99 kuna ( 1 kuna 35,8 Ft.) azaz szinte fillérre egyezik az itthoni árral. ezt nem érdemes vinni.
sör: literes családi kiszerelés: 13,49 kuna
fagylalt, dobozos, 1200 gramos kiszerelésben ( szuper finom, négyféle íz egy dobozban)  35,90 kuna.
Éttermi árak: Moby dick étterem, udvarias, odafigyelős, kedves kiszolgálás,  rendes adagok, magyar nyelvű étlap - ami kicsit magasabb árakat tartalmaz, mint a német nyelvű... állítólag azért, mert a német nyelvű étlep tavaly előtti, a magyar nyelvű, meg idei, és az már a mostani árakat tartalmazza..... hát értem én....- szóval három személyes haltál, ami sehol a világon nem olcsó vacsora  sörrel,  többszörös pepsi colákkal, előétellel: 260 kuna. Egyébként egy egy adag étel, pleskavica, csevapcsicsa, pizza, olasz tésztafélék, rántott szelet általában 40-46 kuna. ebben a köret is benne foglaltatik.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
4787. VasMacska Ugrás 2008 jún 21. 22:16  
bjutiful sendi botom, semmi más:-))
  fórumok / Képtár megjegyzések / Maszk mögött
119. VasMacska Ugrás 2008 jún 21. 16:57  
Kisbálna is csak sznorizik.
Mégis mindkét kép  pontosan hozza az elvárt feelinget.
Szóval Aladár, te csak ne legyél szőrősszivű!:-) És használd ki az ingyenes szavazási lhetőséged:-)))
118. VasMacska Ugrás 2008 jún 21. 16:49  
ezen is csak a sznori csöve látszik....
117. VasMacska Ugrás 2008 jún 21. 16:46  
Lehet itt még szemezgetni, van még itt olyan kép, ami nem felel meg a szó szerinti kiírásnak.... amin maszk ugyan van, de nem készülések  búvár.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6635. VasMacska Ugrás 2008 jún 19. 23:09  
wow, nagy ember lettem.....  időnként szembejön velem az általam készített fénykép.
Ez pedig csak azt jelentheti, hogy a kép jó,- legalábbis bélyegméretben használható:))  
Büszke vagyok rá. (Már csak valahol jelölni kéne, hogy mire is lehetek büszke... most pölö a nyitóoldali Ismét peregnek a képek  cikkhez csatolt fényképet én követtem el tegnap előtt.)
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Um El Faroud Wreck

Malta

3/6 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésroncs merülésmesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés