»» ««
VasMacska hozzászólásai:

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Felcsigázva
239. VasMacska Ugrás 2007 jún 22. 10:21  
:-) dehogynem! nemes egyszerűséggel elalszom...:-)
232. VasMacska Ugrás 2007 jún 22. 08:16  
Egyetértek. Az 5. pont az a "megörökítő fotós" akinek a képeit szivesen nézegetjük. Ha ehhez órákat hasal a polipfészek előtt, akkor éppen arra  a megörökítendő pillanatra vár. És ha elcsípte, akkor mi fénykép fogyasztók örülünk, mert látunk egy igen szép képet, amit elmentünk a saját könyvtárunkba, és azt mondjuk ez igen! ( de én odateszem azt a fényképet is, amin a fotós meglátta és lefotózta az aljzaton rejtőzködő polipot, mert az meg attól érdekes, hogy alig észrevehető... nekem...az egyedi különösön ízlésű, nem szakértőnek..:-)))
229. VasMacska Ugrás 2007 jún 21. 16:42  
A fénykép az adott pillanat lenyomata kell, hogy legyen, ha plakátszerű, beállított, homogén háttér elé terelt akármi van a képen, akkor az már nem az a valós pillanat, amit én szeretnék látni. Ezért útálom a beállított arcképeket, nem  a szivem csücske a sorba állított, szépen mosolygó család, viszont szeretem azt az elkapott pillanatot, ami jellemző arra az egyedre, amit megörökít a fénykép. Én ezért nem szeretem a fotósokat, akik újra kezet fogatnak a csapatkapitányokkal, átadatják a díjat, vagy újra meggyújtatják a szülinapi tortán a gyertyákat... a fotózás a pillanat csapdába ejtése. Ha elmúlt, akkor vége, és ha lemaradt róla a fotós, akkor neki meg a fotós névnekl annyi... A jó fotós képes ezt a valós pillanatot megfogni. 
A polip is akkor igazán elkapott pillanatban fotózott lény, amikor az aljzaton a kövek között, beolvad a háttérbe. Amikor úszik a nagy kéksében akkor persze akárki észre veheti, akinek van szeme. Az, hogy persze ehhez oda kell hasalni a kövek közé, és figyelni, az vele jár. De nekem többet mond egy "zavaros háttér" előtt, valós környezetében megmutatkozó élőlény, mint a szépen komponált,  homogén háttér elé áthelyezett csikóhal portré. A szememet kimeresztgettem amí megláttam az a fránya csikóhalat ott a nagy kő alatti füvek mellett, és nem volt homogén háttér mögötte.  Egyedi véleményem szerint a fénykép a valóság lenyomata, ami általában nem tökéletes, és nem poszter-szerű. Persze szivesen nézegetem én is a nagy, emlegetett éas egéyb más, általunk nagyon kedvelt honlapokon lévő képeket, pl Eric Cheng fotóit, de nekem többet mondanak Edka balinéz pillanatai, vagy mne mexikói képei, mert tudom, hogy az valódi, az úgy volt, olyan volt, és nem beállítás, photoshop és egyéb bolsevista machináció eredményeként tökéletesebb a valóságnál. :-) Lásd: milyen ciki volt a jégmadár eset is...pedig az a kép maga volt a tökély. Csak nem volt igaz. Állítólag. 
És hozzászólni is azért mertem itt, mert ez nem a hivatalos fotós fórum. Ott csak akkor zongorázok közbe, ha nem szakmai kérdésekről van szó. Mert ahhoz nem értek. Én csak nézek, és ami tetszik tetszik, ami nem, az nem. És most pedig szavazni fogok:-)))
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
874. VasMacska Ugrás 2007 jún 21. 14:37  
"Szóval feltehetően több lesz a nyugis merülés.:)" Majd szavadon foglak...:-)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Felcsigázva
201. VasMacska Ugrás 2007 jún 20. 21:28  
Nem lehetne a nem indult képek kategóriájában is szavazást rendezni? Ebben a körben, mindenki találna szavazatra méltó képet.
analog-dialog: nem akartam  én kötözködni veled, de ahhoz hogy ki tudjam választani mi a szép, mi teszik nekem, nem kell mindig pontosan megmagyarázni, hogy miért.( mint tudjuk, szép az ami érdek nélkül tetszik, vagy valahogy így szólt a kanti szépség fogalom, már ha jól emlékszem filozófiai tanulmányaimra) Persze az aranymetszés szabálya mindig, mindenhol érvényesek és a  klasszikus, jó, arányos kompozíció alapja. Meg lehetne sorolni a színekre vonatkozó alapelveket,  a formák párosítását, de izlések és pofonok eléggé különbözőek. Nem hiszem, hogy egy új képi látásmód  vagy láttatás-mód  eleve elvetendő. Hol lennének akkor Picasso képei, vagy Dali különc formái. Nem mindig a hagyományos, a nagyok által elfogadott és preferált látásmód  az, amin mindenkinek nézni-látni kell. Azért persze tiszteletben tartom a te véleményedet, és hozzáértésedet, de mint mondtam én csak a user,  felelősségtől mentes, átlag fogyasztói véleményemnek adtam hangot, ami kizárólag az én ízlésemet mutatja, ami eddig a többség véleményével egybeesett a korábbi témák szavazatai és nyertes képei alapján.  ( azon meg megintcsak lehet vitatkozni, hogy az ízlésem vagy a modorom jobb:-))
És miért várunk 3 hónapot? Én addig felépítem a Csubakka védelmet:-))

zook: nagyon szivesen adok tanácsot legközelebb a képek válogatásánál, csak mutasd mid van :D  (és még tanácsadási díjat sem számlázok:-)))
170. VasMacska Ugrás 2007 jún 20. 16:11  
milyen lámpa? hol láttátok hogy itt is lámpa lesz a nyeremény? és hogy egyáltalán lesz tárgynyeremény? A szimpla dicsőség már smafu? Hát megértem hogy analog már szavazni se akar...:-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
857. VasMacska Ugrás 2007 jún 20. 16:06  
Legfeljebb itt majd mindenki álnevet választ magának :-) ez a könnyed  nyári szezonra való "el-balta" tetszik nekem is. Egy strigula ide.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Felcsigázva
157. VasMacska Ugrás 2007 jún 20. 14:05  
"...a homogén háttér alapkövetelmény... " Bocs analog-dialog...
Nekem erről az jut eszembe, hogy homogén háttérrel szoktak portré fotót készíteni a fotós műteremben. Tudjátok arra gondolok, ott a lelepedőzött kartonparaván előtt, kicsit áll alá támasztott két ujj, billentett fejtartás, csillogósra nyalt ajkakkal ábrándosan elmerengeni a jövőnek ködfátyolába.
Persze a képeslapszerűség fontos, de a valósághoz vajmi kevés köze van sokszor... Én azt értékelem egy képben, ha az a valami(ki) aki a képen van, az  természetes közegében van, felismerhető, és a kép éles. Persze, én jobb szeretem az ún sajtó fotót, mint a plakátot. 
No, ez csak egy  vélemény, és nem is szakértői.
Én ki fogom adni az első három helyezést, :-) de hát én csak egy user vagyok, nincs általánosan lefixált zsinórmértékem, és minimum követelményem,  és a  mostani felhozatalból  is ki tudom választani a nekem legjobban tetsző hármat.
153. VasMacska Ugrás 2007 jún 20. 13:34  
és miért  is nem ezt a képet küldted be a versenyre????? :-(
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
796. VasMacska Ugrás 2007 jún 14. 23:01  
Ja igen! és ajánlom figyelmedbe a 792. bejegyzést! Hatás tud valamit a világ dolgairól...
795. VasMacska Ugrás 2007 jún 14. 22:59  
Kicsit nem figyelek oda, és már a bőrömre megy a játék?:-)
Commandante! te szegény.... milyen gonosz dolgok is történnek veled... ( ...majd ezután, csak érj haza!!!) :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
276. VasMacska Ugrás 2007 jún 11. 11:23  
Hahó Gépház! Mennyi? :-) Nem kéne a Felcsigázva  című versenyt legalább egy külön cím alatt meghirdetni, nemcsak úgy a kettecskén eredményhirdetés cikk második felébe elrejtve? Vagy csigavér :-) , várjak szépen soromra?:-)
275. VasMacska Ugrás 2007 jún 11. 11:18  
Nézd csak, itt fentebb, a hozzászólás ablak bal alsó sarka alatt: "Ugrás az utolsó olvasott beíráshoz" klikk oda, és máris ott vagy, ahol abbahagytad! :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
749. VasMacska Ugrás 2007 jún 11. 11:04  
Akinek meg kétsége van a csiga nevét illetően, illetve az angol és latin nevét illetően, az ezt a honlapot eredményel böngészheti. Ha nem sikerült volna a csatolás, akkor íme: http://www.slugophile.org/taxon/page/author.php
ezt egyébként már meghivatkoztam  egy korábbi hozzászólásban a kettecsként eredményhirdetésnél:-)
746. VasMacska Ugrás 2007 jún 11. 09:30  
És mi van akkor, ha a kép küldője ezzel a számmal léphet be a fórumra, és  védheti magát - ha akarja. De a kritika az kritika, nem pedig támadás, itt nem védekezni és magyarázni kell, hisz a kép magáért kell, hogy beszéljen...
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-06-06 Kettecskén - eredményhirdetés
3. VasMacska Ugrás 2007 jún 06. 18:41  
Á, nem megy ez nekem. Kézihajtánnyal a honlap címe:
http://www.slugophile.org/taxon/page/author.php
2. VasMacska Ugrás 2007 jún 06. 18:39  

Na még egyszer: itt
1. VasMacska Ugrás 2007 jún 06. 18:34  
Peter Ajtai honlapján  kicsit kezelhetőbb csigás gyüjtemény van. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ez a mérce...:-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
775. VasMacska Ugrás 2007 jún 06. 09:15  
Nem ütöm bele az orromat, az biztos :-)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
208. VasMacska Ugrás 2007 jún 06. 08:27  
Bár minden kívánságom ilyen hamar teljesülne!
Gratulálok a győztesnek, szép volt Éva!  Végre egy nyertes női fotós!!
(vannak neked csigás képeid is....)
207. VasMacska Ugrás 2007 jún 06. 08:24  
Mikor lehet felsorakozni az ünnepélyes eredményhirdetésre?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
773. VasMacska Ugrás 2007 jún 06. 08:22  
Azt hiszem kis  technikai segítséggel ez is megoldható lenne... Az űrhajósoknál is megoldják valahogy. Itt meg a zacskót pl. lehetne a lábaknál elhelyezni,  és mindjárt két legyet egy csapásra: melenget is. :-)
752. VasMacska Ugrás 2007 jún 05. 10:50  
És ebben nem igazán az életkornak van szerepe, hanem annak, hogy ki mennyit meült már. Láttam én már huszon-éves divemastert a vörösön félszáraz ruhában merülni és fázni, amikor én még, mint kezdő búvár, kölcsönzős, lbő, lötyögős,  rövid ruhában ellubickoltam. Igaz, én még most is kellemesen elúszkálok vagy cirka 40 percet az ötös ruhámban + egy rövid  ruhával fölötte a  8 fokos Grüner See-ben fázás nélkül... ( rossz nyelvek szerint legalább fáztam volna....:-)
(bár az igazat megvalla a kezem kicsit  fázott, mert a kesztyűm egy vékony trópusi kesztyű volt, lévén, hogy a vastag kesztyűink lyukasak voltak, de megoldottam, mert bedugtam a kezemet a hónom alá és kész!)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
632. VasMacska Ugrás 2007 jún 04. 21:36  
Hát milyen világ ez, ha már egy öregasszonynak is NI-t lehet mondani...:-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
605. VasMacska Ugrás 2007 máj 30. 23:02  
Most olvaom, hogy vasárnaptól olcsó áron lehet beszerezni hosszú és rövid ruhákat, maszkot, uszonyt, és sznorit itt.
Tavaly vettünk egy ugyanilyen  hosszúruhát a fiamnak.
Aztán  vettünk  egy maszkot is pórbaképpen, és  életem párja azóta se hajlandó más maszkban merülni, mert annyira bevállt. Úgyhogy hajrá! ( én is akarok venni egy ilyen oldalablakos maszkot...:-)
604. VasMacska Ugrás 2007 máj 30. 11:11  
Vagy  legyen a zsebben, vagy a mellény egy hevederére csatolva , vagy a konzolba betéve egy egyszerű, ámde annál megbízhatóbb mélységmérő. Bár én még nem hallottam olyat, hogy merülés közben egy komputer csak úgy elromlott volna.... persze én még sok egyebet se hallottam.
A táblázat használatának megtanulása szerintem csak arra jó, hogy a kezdő búvár számszerűsítve is lássa,  és a számolgatások során a heuréka felismerés szintjén is rögzítse az agyába az összefüggést  a mélység, a nyomás, és nitrogén mennyiség a  sűrített levegőben, illetve ezek kiürülésének ideje között. Ha csak annyi marad meg a táblázatból,, hogy minél mélyebbre megyek, ott a nyomás - amin a belélegzett levegőt  is kapom- nagyobb, ez azt jelenti, hogy több nitrogén van a belélegzett levegőben, ami  végülis felhalmozódik a testemben, és ez csak záros határideig folytatható, és csak lassan és óvatosan lehet felfelé jönni, ( nem gyorsabban, mint a kilélegzett buborék),  és ne felejtsünk el folyamatosan lélegzeni,és a merülés elején menjünk mindig a mélyebbre, nem pedig a merülés végén,  és tartsuk be a az 5m-3p szabályt, már elég lehet a túléléshez.
Aztán meg, mivel általában vezetett merüléseken veszünk részt, a merülés tervezése sem a kedvtelési búvár feladata, ő csak figyeljen jól a breefing-en, hogy visszataláljon:-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
563. VasMacska Ugrás 2007 máj 30. 10:51  
Edka! El ne  mulassz pályázni a csigás versenyre! Ha már eddig csak csendben ültél....:-)))
Fokxy, neked meg jó utat!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
596. VasMacska Ugrás 2007 máj 29. 21:50  
Merül még vaki egyáltalán táblázatból? és a víz alatt az óraszíjból fogsz számolgatni?

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
174. VasMacska Ugrás 2007 máj 29. 21:35  
A következő verseny-album címe lehetne: Csiga-biga. Olyan sok szép csigás képet lehetne látni.....kedvencem a spanyoltáncos.

Persze cápás album is kéne.

Aztán meg lehetne: búvár a víz alatt- víz felett. itt mindenki két képpel nevezhetne, egy ami alanti, egy ami víz feletti. (és  itt nekem is lehetne megint egy - egy képem:-) És egyben lehetne értékelni a két beküldött képet.

Aztán lehetne egy olyan Kettesben album, ami már két összetartozó búvárt jelentene. Akikről egyből látszik, hogy összetartoznak.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
594. VasMacska Ugrás 2007 máj 29. 19:27  
Álom mélység! Az én komputerem max. mélységként 2,7 m rögzített. Na jó, előfordult, hogy volt  még alattam vagy  1 m-nyi víz... De a 7 celsius fok az felment 8, sőt a kijövetel helyén 10 fokra! Ott már szinte melegnek éreztem a vizet!
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
161. VasMacska Ugrás 2007 máj 29. 19:23  
Szerintem itt is az a jó megoldás, ami a felszerelések elnevezés vitában győztes megoldásnak hirdethető ki:  használjuk az angol nevet - ez ugyanis egy búvártúra alkalmával közérthető lesz, -  de mivel mégiscsak itthon, magunk között vagyunk, tegyük mellé a magyar megfelelőjét,
de legpontosabb eligazítást a latin név ad.

Tegnap amikor megkérdezték tőlem a Grüner seenél, hogy jó, jó, hogy benne voltunk ebben a jégkockás tóban, de mit láttunk? gondolkodás nélkül mondhattam, hogy: There are some  big forells. És nem kellett gondolkodnom a megfelelő magyar szó fordításán.

Persze akkor mivé lesz a fórumon a vérre menő  sü... vagy sü... vita alapja ? :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
498. VasMacska Ugrás 2007 máj 22. 16:08  
Meg lehetne hirdeti a szafarizóknak, - utólag legalább - hogy az ugyanazon a helyen készült képeikkel kis házibemutatót-versenyt tarthatnának nekünk, szegény parton maradt, szárazon vergődő, vagy jéghideg vízbe kényszerülő búvároknak.

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
102. VasMacska Ugrás 2007 máj 20. 16:40  
A hétfejű sárkány barlangjában, a nyolcadik utas meg éppen vendégségben van:-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
463. VasMacska Ugrás 2007 máj 17. 23:42  
a 455-ben kérdeztem ki tud az SMDP-ről a hivatkozott cikknél többet. Senki?
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-05-16 Britannic - szabad a pálya
2. VasMacska Ugrás 2007 máj 17. 10:42  
Hmmm. 82-120 m.... Vigyetek kamerát, hogy én is megnézhessem.  Mármint a filmet.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
63. VasMacska Ugrás 2007 máj 17. 10:33  
Állítólag a humor az ember sajátja az állatvilágban. De Foxynak van. :-) ( tudom, a Farkas meg sütni tud:-))))
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
255. VasMacska Ugrás 2007 máj 17. 10:30  
Tibi! ezt biztos ide akartad?  :-)))
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
455. VasMacska Ugrás 2007 máj 17. 10:28  
Na még egyszer: ezt.
És kérdezem, hogy elérhető technika ez, vagy csillagászat ára van még?
454. VasMacska Ugrás 2007 máj 17. 10:26  
Igen! Nekem is tetszett, és tegnap este hosszasan elmorfondíroztam rajta, hogy hogy lehetséges egy belül levegővel töltött gumikacsának az aljzat feletti lebegése? Én arra jutottam, hogy mivel ezek sípoló állatkák, így az alsú lyukon némi víz bevitellel esetleges meg lehet oldani a semleges lebegőképesség probnlematikáját. Még szerencse, hogy felraktad a képet a fórumra is, legalább el tudom menteni magamnak, mert igen nagyon tetszett!:-)
No de nem is ezt akartam itt leginkább mondani, hanem ezt.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
492. VasMacska Ugrás 2007 máj 15. 11:05  
Igen, igen, rátok gondoltam, és kellő mértékben esz  is a sárga irígység emiatt. 
Sok jót nem is kívánok nektek: vegyenek körül a cápák, delfinek, dugongok, napóleon halak, ne férjetek el a víz  alatt a nagy asztal koralloktól, ne győzzétek kikerülgetni a nagy agancs korallokat, és ne győzzétek elhessegetni azt a sok szines kis francos halacskákat, amik a vörösön hemzsegnek szegény búvár maszkja előtt...  és egy csepp szelet se, gebedjetek meg a melegtől :-)
( brühühüüü.... irigy-irigy )  :-) 
Ja, és hogy ne feledjem: nem is igazai szafari az, ami luxus hajón van....
...és üzenem a könyvelőnek: útálom a könyvelést, menjünk inkább merülni!!! :-('
467. VasMacska Ugrás 2007 máj 14. 21:29  
 már azt hittem búvárkodni mégy....:-(
Bár én csak egy szót se szóljak, mert se víz alá, se moziba nem megyek. Csak dolgozni. Brrrr. Belegondolni is borzasztó, hogy más bezzeg, mindjárt indul szafarizni.
456. VasMacska Ugrás 2007 máj 13. 20:39  
én platinát szeretnék :-) ♥
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kedvenc képem
197. VasMacska Ugrás 2007 máj 07. 21:15  
Én, mint user egyetértek, legyen csak video is a DC-n!
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
367. VasMacska Ugrás 2007 máj 07. 11:54  
:-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-05-07 Esküvő dublőrökkel egy akvárium mélyén
1. VasMacska Ugrás 2007 máj 07. 11:50  
A tegnapi váci esküvő menyasszonya-vőlegénye is milyen jól mutatott volna a víz alatt... csak az idős pap...neki gondot jelenthetett volna a lebegés..:-)
innen is: Sok boldogságot az új házasoknak!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
362. VasMacska Ugrás 2007 máj 02. 21:36  
Hát igen... oda "kemény legények  kellenek"...:-)))
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
225. VasMacska Ugrás 2007 máj 02. 21:26  
Szuper!!

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
256. VasMacska Ugrás 2007 ápr 21. 09:45  
Már bocsánat... Tudom a  fogadatlan prókátorra vonatkozó magyar mondást, de Előd Laci kifejezetten élvezetes volt, nem tudom, hogy te is ott voltál-e, nicked alapján meg pláne, de legalább a magam nevében bizton állíthatom, hogy ilyen merülőtársat, mint az Előd Laci, bármikor bevállalok a boylerbe. ( víz alá már kevésbé, mert fotózik... és mint tudjuk a fotós a víz alatt  nem a legidálisabb merülőtárs:-)
246. VasMacska Ugrás 2007 ápr 20. 16:32  
 A bálna és fókavadászokra csúnya világ jár errefelé.

A szárazmerülésről meg annyi, hogy igen tanulságos volt,  én azt hiszem, hogy jobb, mint egy házibuli, már ami a másnap elmaradását illeti.:-) Felfelé jönni meg elég frasztó és unalmas volt. Különösen, hogy nekem egy olyan oxigénmaszk jutott, amit előtte egy fokhagymás pirítóst reggelizett egyén hazsnált...
Az persze igaz, hogy mindezt egyedül ( relatíve persze), szívdobogást hallgatva, sötét vizek felé süllyedve, fejem fölött  egy toronyháznyi vízzel, átélni... hát nem igazán vágyom rá.  Persze, ott Előd Lacit se lehet hallgatni.
Én merüléskor is legjobban 10-18 méter között érzem magam, sima, 28 fokos tenger esetén, ott  ahol még látszik, hogy süt a fejem fölött a nap, és dús az élővilág is. Hiába na, merülni éjszakait se szeretek - mert sötét van:-)
224. VasMacska Ugrás 2007 ápr 19. 20:15  
Most hallottam a tv-ben, hogy bizonyos nyugati diszkókban lufiba töltve árulják a nitrogénoxidot.  A fogorvosok által is használt kéjgáz azonban nagy mennyiségben fogyasztva szívmegálláshoz vezethet. - mondta a hír.  emlékszem Egyiptomban egy merülésvezető mesélte, hogy volt két idős ( mondom: idős, hatvan feletti - Garf, mielőtt személyeskedni kezdessz:-) angol hölgy, aki eljárt búvárkodni, de semmit se akartak látni, csak a hajó alatt lemenni úgy negyven körülre, és elszipákolni egy palack levegőt. Aztán szépen feljöttek, és örültek, hogy jól érezték magukat.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Hin Muang

Thailand

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés fal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés