»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-02-09 A Nemo33 nyomában

A brüsszeli óriásmedence felkeresése után valószínűleg csapatunk valamennyi tagja azon töprengett, megérte-e az út.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 4. elbolka 2008 okt 28. 19:34  
Köszönöm az információkat, nekem tetszett a merülés. Ha valaki merülőtárs nélkül megy merülni, akkor annak célszerű a Nemo honlapján merülőtársat keresnie (főleg, ha OW az ember, mert nehéz olyan embert találni, aki nem azért megy oda, hogy ne a medence aljáig menjen), vagy bérelhet merülésvezetőt 30 euróért (ha aznap van ott). Pénteken de. voltunk ,akkor kb. 15 búvár volt a medencében.
A vidéki városok valóban szebbek, mint Brüsszel. Nekünk Brugge és Namur tetszett a legjobban.

Namur tradicionális (gólyaláb)harcművészetet gyakorló fiatakok















Brugge

 3. VasMacska 2008 feb 09. 20:18  
Nézzünk néhány sztereotíp dolgot, Belgiumról mi jut eszünkbe?
Csokoládé,de nem feltétlenül a táblás ipari termékre kell gondolni, hanem a kézzel készített, igazán jó minőségű csokoládéból készült két falatnyi gyönyörűséges bon-bonra tessék gondolni. Néhány nagyevő csokoládé fogyasztó egyöntetű véleménye szerint ez annyira finom, hogy ebből két, max. három darab után nem lehet többet megenni. Annyira tömény, és annyira laktató.
Itt ( is ) árulják a méltán híres belga csokoládét:

Aztán a brüsszeli csipke. Leheletfinom vert csikpe, amit évszázados hagyományos elkészítési mód szerint, kézzel "vernek". Nekem van szerencsém ezt közelről ismerni, mert az anyukám még bámulatos ügyességgel maga is készített ilyen csipkéket. Rengetege kézzel esztergált fa orsóra tekerik fel a csipkeverő cérnát, és az orsókat össze-vissza forgatják, dobálják át egymáson, jobbról balra,  vissza, egymáson át, és láss csodát; az előre rajzolt kigombostűzött mintát egyszercsak elkezdi formázni a cérna, és ott a végeredmény a leheletfinom csipke. Kár, hogy ma már nem "divatos". Bár nekem is van, hála az édesanyámnak, néhány szép darabom, és ezek büszkén ott ódivatúskodnak a koloniál könyvesállványon.


A belga konyha is jó hírű, némelyek úgy tartják, kifinomultabb, mint a francia és a mi ízlésünkhöz is közelebb áll. Nos hát Brüsszelben egy ilyen éttermes utca részlete következik itt. Végigsétálva a választék azért nagyon hasonló mindegyik étteremnél, a turista menű szinte szó szerint egyforma mindenütt, az árak is hasonló fekvésben vannak. És  az ételek nagyon finomak.


A neve volt érdekes számomra ennek a helynek.
Mi, régebben születettek, mondhatnám az "ötödik ikszen túl " :))),

még felkapjuk a fejünket arra a szóra, hogy burzsoá.

És aztán persze az Atomium. Amit szépen felújítottak és csillog villog.
Szóval egy szó mint száz, megérte ez a hosszú hétvége, kellemesen telt el, bár mint minden nagyváros, bizonyos részei ennek is tele vannak szeméttel, nagyon különböző bevándorlókkal, kéregetőkkel, ja és persze túristákkal. A vidéki Belgium azért nyugalmasabb emberibb és élhetőbb. Mint a vidéki nagyvárosok nálunk is.
 2. VasMacska 2008 feb 09. 19:40  


Ez itt egy fedett bevásárló utca, kimárványozva, tisztán, kellemesen.
 1. Bunny 2008 feb 09. 13:03  
Én azt mondom jó buli volt, ami meglepő mert ElChe szervezte :)
A repjegy tényleg igazán jó áron volt, a merülés nem volt akkora durranás, dehát nem sokan mondhatják el magukról amit én, hogy az 5 méteres biztonsági megálló közben egy projector által vetített természetfilmet néztek :) De a 33m medencés merülés is ritkaság. A város élhetőnek tűnik, nekem bejött az arab negyed is, poénból arabul mondtam pár szót az arabnak (köszönöm, viszlát) , jól meglepődött, én meg tiszta hurghada érzéssel járkáltam.
Jókat ettünk, jókat ittunk, merültünk, városnéztünk, jó idő is volt, és anyagilag is rendben volt. Nem valószínű, hogy sűrűn megismételjük, de semmiképp nem bántam meg, talán csak azt, hogy a vidéki Belgiumot nem láttam, dehát valahogy csak túlélem.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Drljanda / Kompkikötő

Croatia (Hrvatska)

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelycsikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés