»» ««

Tolakodó cápa

Külföld

Egy ketrec nélküli merülésen került túl közel a cápa egy búvárhoz.

A cápás merülések népszerűsége igencsak megnőtt napjainkban. Általában csalival vonzzák a búvárok közelébe a kíváncsi ragadozókat, de a világ minden pontján máshogy néznek ki ezek a merülések. Vannak, ahol ketreceket használak az igazán veszélyesnek számító cápák társaságában, máshol viszont ezt nem ítélik fontosnak. Időnként hallani balesetekről is, ami nem meglepő, mert az élelem szagától izgatottá váló cápák akár sérülést is okozhatnak, miközben a táplálékot keresik.

Ilyen élményben volt része a közelmúltban Fiji vizeinek mélyén egy ausztrál búvároktatónak. Rudi Vir rendszeresen utazik Fijire búvárcsoportokkal, akik általában cápaetetéseken is részt vesznek. A közelmúltban a Beqa Lagoon közelében merült VIr és csapata, amikor egy négy méteres tigriscápa veszélyesen közel került hozzá.

A búvár így mesélt erről: "A homokon térdepeltem és az etetési hely felé néztem, fotóztam, amikor úgy éreztem, valaki meglök. Először azt hittem, csak egy másik búvár próbál megtámaszkodni bennem, arról fogalmam sem volt, hogy egy cápa jött nekem." Vir elmondása szerint csak akkor hitte el, hogy egy tigriscápa lökdösődött vele, amikor egy barátja képet is mutatott az esetről. A szerencsés kimenetelű találkozásról végül csak néhány, a reduktoron hagyott fognyom árulkodott, amit talán a színe miatt kóstolt meg a ragadozó.

Vir szerint ha hátrafordul és látja, hogy egy cápa van ilyen közel hozzá, talán megijed, de egyébként eszében sincs félni a cápáktól. Sose került még igazán veszélyes helyzetbe a társaságukban, noha a tigriscápa az emberre is veszélyes fajnak számít.

[ skynews.com.au nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Manuelita Coral Garden

Costa Rica, Pacific

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 4-10m

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés