»» ««
elche hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
5815. elche Ugrás 2011 már 31. 09:47  
Lentebb írta valaki, és teljesen igaza volt: a tömegtermelés miatt előfordulnak eleve hibás darabok. Nekem például vadonatúj oktopusz volt, ami az első merülés előtt feladta, visszavittem, kicserélték. Egyébként van idehaza Aqualung, Scubapro és Oceanic redóm, volt Apeksem is. Nekem az Aqualung a kedvencem, de a többi is jól működik. Nehéz is lenne megmondani, melyik a tuti, mert az Apeks-Aqualung kapcsolatról mindenki tud, a Scubapro is gyártat bérmunkában reduktort tudomásom szerint, szóval manapság ez már olyan, mint az autóknál: Nissan alapok + Renault motor = Dacia Duster?:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
31416. elche Ugrás 2011 már 30. 22:55  
Ez nem Grönland, hanem a Feröer-szigetek, ha jól sejtem.
31414. elche Ugrás 2011 már 30. 22:28  
Kezd megbolondulni a világ. Ugyanazt a kérdést küldtem el két számlavezető bankomnak. Az OTP részletes, kimerítő választ adott, elmondta mit hogyan kell csinálni. A CIB meg olyan választ küldött, amiből világosan látszik, hogy meg sem értik, mit kérdeztem. Amikor az OTP a mérce ügyfélszolgálatban, közeledik a végítélet napja.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15465. elche Ugrás 2011 már 30. 14:15  
- Videóban is érdekes lenne a fekete-fehér, szerintem tegyünk vele egy próbát.
- A felesnél lehet úgy is, hogy fele itt, fele ott, nem várunk csodát a videósoktól.
- Szeptemberre nyilván olyan témát választunk, amiről mindenkinek lehet képe-videója, pl. halportré vagy hasonló, ugyanúgy, mint ahogy tavaly a "meglepetésforduló" a Vörös-tenger volt. Persze nagyobb poén lenne a csuka Neufelden, de ennyire még mi sem vagyunk vagányak.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
5784. elche Ugrás 2011 már 29. 23:54  
Én az Aqualung Titant szeretem, ez volt az első reduktorom, lassacskán 10 éve működik jól.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15430. elche Ugrás 2011 már 28. 23:41  
Persze, kell a jó gép, de a fotós is. Nekem tetszik.
15428. elche Ugrás 2011 már 28. 23:10  
Jól elkapott ez a pillanat a harmadik képen. Safaga mellett van az egyik zátonynál egész sekélyen egy ilyen tisztítóállomás ezekkel a kis halakkal, de sajnos túl béna vagyok ahhoz, hogy ilyen kellemes fotót csináljak róla.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Roncs
120. elche Ugrás 2011 már 26. 17:07  
Ismerős ez a járókeret.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
31400. elche Ugrás 2011 már 25. 15:06  
Van, van. Átküldöm.
31398. elche Ugrás 2011 már 25. 14:07  
Ha valakinek van az ePub formátummal is megbírkózó könyvolvasója-laptopja, véletlenül eljutott hozzám pár száz könyv ilyenbe konvertálva... (Én el tudom olvasni, de esetleg meg is tudom osztani a legjavát.)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Roncs
109. elche Ugrás 2011 már 24. 19:52  
Kezdheted akár te.:) Melyik a kedvenc?:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-02-02 Hamarosan mozikban a Sanctum
20. elche Ugrás 2011 már 24. 13:42  
Stimmel, nem olvastam rendesen utána a forrásnak, de már át is javítottam. Bár szerintem ő is az a fajta producer, aki erősen belefolyik a gyártásba, de mégsem ő a rendező, na.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15424. elche Ugrás 2011 már 23. 12:48  
OGLee, Garf, sui, vizes: kösz, hogy felajánlottátok a segítségeteket, év végén összesítjük, mire tudunk menni ezzel a kis közös videós projekttel! Időről időre megemlítem nektek a dolgot, nehogy elfelejtsetek forgatni pár snittet.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
7063. elche Ugrás 2011 már 21. 23:45  
Gáz. Tanulj és figyelj: Uhrin Benedek. Ez a legnagyobb slágere, a Rebeka, saját szerzeménye.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15421. elche Ugrás 2011 már 21. 16:21  
Igen, hallottam róla, de mostanában süllyesztették el, így nem merültem. Ez egy C-47-es szállítógép, úgy tudom, a mélységet is úgy lőtték be (15-25 méter), hogy amatőr búvárok számára is jó legyen. Egyébként az adatbázisunk szerint honfitársunk is merülte. Ha nem lesz bodrumi charter, akkor egyszer talán Kosról fogok átmenni, kifejezetten jók voltak a tapasztalataim Törökországban.
Egyébként tudomásom szerint a Bodrum Underwater Association elnöke Ihsan Kücükünsal, akit futólag ismerek is, mert az ő bázisukon merültünk pár éve. Ha esetleg máshogy alakultak volna a dolgok, talán érdemes lett volna vele is felvenni a kapcsolatot tanácsokért, nagyon szimpatikus ember.
15419. elche Ugrás 2011 már 21. 15:27  
Kár hogy nem jött össze. Kíváncsi lettem volna, hova szervezik a versenymerüléseket a VB-n. Persze Bodrumban sok szempontból korlátozottak a lehetőségek, de azért akad pár érdekesebb hely. Igazság szerint így is érdekelni fognak a fotók, régen szeretnék megint elmenni oda, megnézni az új roncsokat is, de amióta Magyarországról nincs charter, nehézkesebb ügy.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
31392. elche Ugrás 2011 már 20. 23:53  
31389. elche Ugrás 2011 már 20. 14:02  
Hát, én még nem láttam, de techbúvár ismerőstől is hallottam kevésbé lelkes véleményt...
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-03-19 Víz alatti kártyaparti
12. elche Ugrás 2011 már 20. 10:56  
Mi magyar kártyának mondjuk, ők német kártyának ismerik.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15412. elche Ugrás 2011 már 19. 22:11  
Tényleg Egyiptomban lesz a CMAS fotós VB? Hazai pálya...:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-03-02 XI. Búvárfotós OB végeredménye
98. elche Ugrás 2011 már 19. 16:56  
Ez nyugodtan mehet a fotós fórumba is akár.:)
96. elche Ugrás 2011 már 19. 16:29  
Még mielőtt elmegyünk a szabad világba, itt van Bunny hozzászólása, ami ugyebár valaki szerint sárba tiporta, értékelenné tette a zsűri és a szervezők minden munkáját és erőfeszítését:
"Nem külön kategória kell, hanem végre megérteni, hogy a XXI. században nem XX. szabályok kellenek. Senki nem várja el manapság, hogy csak az az igazi fotó, ami előtt percekig mozdulatlanul ül az alany, mint ahogy a diát kell beadni és hozzá sem nyúlhatunk szabály sincs már. Emlékszem pár éve még a digi gépekkel készült képeket lenézték, a photoshop az ördög műhelye volt, most pedig mindenki használja és élvezi, mégis ragaszkodunk olyan dolgokhoz amihez szerintem nem kéne.

A legjobb módszer szerintem az, ahol a külön kategória a módosítatlan, ahol nincs vágás és módosítás, a többi kategóriában viszont pedig lehet mindent kivéve rátenni-kitörölni, vagyis az az út amit a mi versenyeinken is képviselünk, és mégsem photoshopverseny és agyonmódosított képek kerültek beadásra, sőt.  Szerintem az, ami jelenleg a magyar fotós versenyen szabály az olyan magyaros megoldás, sikerült megint két szék közül a pad alá kerülnünk. Ez persze az én magánvéleményem, nem feltétlenül igaz.

De thomas képe valóban rávilágított erre és talán 2 év múlva másként gondolkoznak a szervezők. Ugye a szabályok miatt ki kellett volna zárni egy igazán jó, kreatív képet amihez még a zsűrinek se volt szíve, így csináltak egy kategóriát neki. Salamoni döntés volt, és őszinte meglepetést okozott - méghozzá pozitív meglepetést, én már elkönyveltem hogy megy a levesbe a kép."

Kiemelném ezt a mondatot: "Ez persze az én magánvéleményem, nem feltétlenül igaz."
Itt nem empátia hiányáról meg porba alázásról volt szó. Sem akkor, sem most. Itt csak arról van szó, hogy felvet egy kérdést (méghozzá egy olyan kérdést, amit maga a zsűri is csak külön kategória kreálásával tudott megválaszolni, hogy jól-e vagy rosszul, döntse el mindenki magának), amire ad egy alternatív javaslatot, módosítatlan illetve "mindent bele" kategóriákkal. Hozzátéve, hogy nem feltétlenül van igaza.

Ezen meg lehet sértődni, de a nagy helyzet az, hogy azok a rangos nemzetközi fotósversenyek, amiknek a képeit számtalan helyen előrángatjuk, mert kreatívak, újat mutatnak, izgalmasak, igen gyakran a Bunny által felvetett szellemben írják ki a szabályokat. Tőlem az vitatkozik ezekkel az "értéktelen online képgyűjtő versenyekkel", akinek csak kedve van, nekem nem fáj, én nem vagyok fotós, nem mérhetem magam sem Előd Lászlóhoz, sem Keri Wilkhez. Csak a helyzet az, hogy a búvárok, a fotózás iránt érdeklődők többsége jellemzően ezekről a versenyekről hall, nem csak nálunk, hanem máshol is a világon. Ezek a versenyek mindenkire hatással vannak! Az OB-ra is. Hiszen már két kompakt kategória van, hiszen színvonalas informatikai hátteret kapott, hiszen online képfeltöltés és zsűrizés van, mert ha ez van a nagyvilágban, itt miért ne vennék át azt, ami ma elfogadott és hasznos. És szerintem ez így van jól.

És ezek után nem történt semmi más, mint hogy megint felmerült egy problémás kérdés, ami nyilván megoszt zsűritagot is és versenyzőt is. Tehát nem Bunny kreált ide egy "ügyet", hanem csak reflektált egy tőle független ügyre, amiről más is véleményt nyilvánított már. A történet ennyi. Én most nem nyilvánítok erről semmilyen véleményt mint néző vagy fotósverseny résztvevő, de igenis megvan minden jogom ahhoz, hogy véleményt nyilvánítsak mint alkalmankénti szervező. Hiszen pont úgy, mint az OB-szervezők, mi is követjük a trendeket. Ki tudja azt ma még, hogy két év múlva az OB-n nem lesz-e kreatív kategória? És ki tudja, mi nem fogunk-e a nyári versenyben valami újdonságot bedobni? Nekem személy szerint eszemben sincs beszólni az OB-nak, Bunnynak se lehet ez célja, az idén is elég erősen népszerűsítettük minden szinten. Szóval szervezőként ez nekem igenis egy izgalmas döntési helyzet, és figyelem, hogy oldotta meg más, és elgondolkodok rajta, én mit tettem volna, ha a zsűri ilyen ügyben fordul hozzám, mint szervezőhöz. Ezért engem nincs miről meggyőzni az elmúlt versenyt illetően, nem is fogok vitázni arról, hogy kit aláztunk mi meg (a felvetés is nonszensz), szóval nem reagálok komolytalan megjegyzésekre. De a jövőt illetően minden érdekel, amiben mi, mint DC jobbak, aktuálisabbak, emberközelibbek lehetünk versenyszervezés terén. Ennek persze már semmi köze az OB-hez, aki akar, megkeres vele és elmondja. És ettől függetlenül mi magunk is jártatjuk az agyunkat, de ha ezt nem bírja el a nyilvánosság, akkor egymás közt.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15406. elche Ugrás 2011 már 19. 10:38  
Nem tudom, ez ijesztő-e vagy vonzó, de Garf már azt mondta, elvi ellenvetése nincs az ellen, hogy beszálljon...:)
15402. elche Ugrás 2011 már 19. 00:13  
Egy kis filmet szeretnék összerakni, ami akkor lenne jobb, ha több helyről származó felvételek lennének benne. És sok helyre én nyilván nem juthatok el.
15400. elche Ugrás 2011 már 18. 23:16  
Egy gyors körkérdés, van, aki beszállna egy kis közös videós projektbe? A történet egyszerű, akit érdekel, annak megírom...
  fórumok / Szakmai fórumok / Általános szakmai kérdezz-felelek fórum
128. elche Ugrás 2011 már 18. 22:32  
Bocsánat, a sok nitrogéntől gyengül az agyam. (Ide egy nagyon rosszmájú megjegyzést szántam, de inkább mégsem teszem be.:)) Nem rád vonatkozott.:)))
126. elche Ugrás 2011 már 18. 21:35  
Egy héten úgyis bőven elég egy éjszakai... Bár ha roncsba is be kellene úszni, már más a felállás...:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
31386. elche Ugrás 2011 már 18. 12:39  
Na ez aztán a buli: tízezer cápa egy helyen.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15396. elche Ugrás 2011 már 18. 09:30  
Á, nem a BTS sara volt, ők rendben elküldték amit kell. Ez egy jó kis vásárlási kedvezmény (nem a "jó" szón van a hangsúly, hanem a "kisen"), tavaly ki is néztem volna valami objektívet de olyan sokat balfékeskedett a bolt, hogy egy idő után hagytam a fenébe. De most, hogy megvan a kis Sony gépem, tettem egy próbát a hozzá való Ikelite tokkal. Beszámították a kedvezményt, aránylag időben elintéződött minden, és azóta már elvileg postán is van. Hát ennyi. Most aztán a várakozás izgalmas pillanatai...:)
15393. elche Ugrás 2011 már 17. 21:18  
Lehet, beszállok azok körébe, akik sikeresen érvényesítenek egy külföldi nyereményt... Igaz, egy év kellett ahhoz, hogy minden kellően összeálljon, meg hát nem is akkor értékű, mint egy elszalasztott szafari, de legalább tudtam vele élni.:)
15354. elche Ugrás 2011 már 14. 20:04  
Grat Zooknak a BTS HM-ért!
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-03-12 Roncs szavazás
2. elche Ugrás 2011 már 12. 22:07  
Ö... Mire gondolsz?
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
2828. elche Ugrás 2011 már 11. 13:51  
Hm. Főfórumból 1 (azaz egy) új született, minden más maradt úgy, ahogy volt. Maximum főcím került be még egy, de hát azon túl semmi újdonság...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15338. elche Ugrás 2011 már 11. 09:34  
Hát igen, valami ilyesmi.
15336. elche Ugrás 2011 már 11. 09:22  
No. Kizárólag víz alatti képeket-filmeket várunk. A szívünkhöz ezúttal közelebb állna az, ha nem búváros fotókat kapnánk, de gyanítjuk, hogy ez kicsit leszűkítené a mezőnyt. Ezért elfogadunk ilyet is, olyat is. De búvárnak nem kell mindenképpen a fotón szerepelnie, sőt.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Roncs
72. elche Ugrás 2011 már 10. 16:42  
Sőt, az egyik videóban is központi szerepet kap...
68. elche Ugrás 2011 már 10. 15:48  
Lehet az a roncs kis vasdarab is. Elgondolkodtam rajta, hogy talán a neufeldi kis csónakról készült felvételekkel kéne nevezni, ahhoz még az én kamerám látószöge is elég volt...:)
56. elche Ugrás 2011 már 10. 13:44  
Azért páran bepróbálkoztak, és ez jó. A mi technikánkkal a fényjátékos felvételek eleve nagy kihívást jelentenek, aki azt szépen megoldotta, az ügyes. A roncsos téma kicsi talán jobban kihozza a technikai különbségeket (kamerában is, operatőrben is), de hát nem baj az.
53. elche Ugrás 2011 már 10. 13:32  
Erre kérni is szerettelek volna.:)
Most már megnézem én is ezt a 7 videót, sokkal több már nemigen lehet. Ahogy pakolgattam, belenézegettem a filmekbe, van köztük jópofa, bár a téma jellege miatt nagyobb a hasonlóság, mint más fordulókban.
50. elche Ugrás 2011 már 10. 13:23  
Ki emlékszik már erre a filmre októberben? A mostani fordulóban is két Salem van, az ember nem készülhet állandóan a másik versenyző filmjére.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15314. elche Ugrás 2011 már 10. 11:49  
Én azt tudom, de ha ezt akarja a Nép...:)
15312. elche Ugrás 2011 már 10. 11:45  
Szolgálati közlemény: egyre többen küldenek HD videókat a versenyre, de a vimeo alap felhasználói szinten csak 1 héten 1 ilyet engedélyez. Áttérünk a vimeo plus-ra hamarosan, és akkor nem lesz ilyen gond, de akik most küldtek HD-t és nem úgy jelenik meg, azoktól türelmet kérünk- nem mi butítottuk le.

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Roncs
41. elche Ugrás 2011 már 09. 20:03  
Megfelelő dolgot a megfelelő helyen, időben, az alkalmas embertől kell kérni. Ennyi az egész.:)
39. elche Ugrás 2011 már 09. 19:47  
Kívánságod parancs
Roncs videók
  fórumok / Szakmai fórumok / Általános szakmai kérdezz-felelek fórum
123. elche Ugrás 2011 már 09. 11:41  
De ez már így van 1-2 éve, csak a szerződött partner állhatott oda. Aztán időnként húzza a száját a sofőr, mert kiosztják neki a fuvart: volt, akinek az volt a baja, hogy csak rövid távolságra kellett menni, másnak meg ellenkezőleg, Békásmegyer "túl messze" volt.
115. elche Ugrás 2011 már 08. 22:39  
Tényleg utána kellett olvasnom, és létezik ez az elnevezés. Ezért mondja Luciferin, hogy a latin név mindenütt ugyanaz...
113. elche Ugrás 2011 már 08. 21:56  
Most néztem egy filmet a Földközi-tengerről. A barrakudát nyilascsukaként emlegették benne, így még nem is nagyon hallottam hívni...
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-02-08 Helyzetjelentés Egyiptomból
105. elche Ugrás 2011 már 08. 14:10  
Nevetni fogsz, de két évfolyamtársam a kohómérnöki karon Egyiptomban volt kinn pár hetes szakmai gyakorlaton. Az üzemeket gyorsan megnézték, ezért az idő nagy részében a tengerparton voltak- hát, erről akkor még lecsúsztam. Most meg már nem érdekel annyira a fémipar helyzete...
102. elche Ugrás 2011 már 08. 13:59  
Simán el tudom hinni. Itt már akkora szellemi kapacitás összpontosul, hogy csak kapkodom a fejem, a szomszéd fórumban már kohászati kérdések is szóba kerülnek, én pedig meg sem merek mukkanni.
No mindegy, visszatérve az eredeti témához, remélem most már tényleg véglegesnek tekinthető a charterek indulása március második felétől.
99. elche Ugrás 2011 már 08. 13:38  
Még jó, hogy nem 213...
Fórum v1.105 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Peltastis Wreck / Silói Roncs

Croatia (Hrvatska)

5/8 db alapján:érdekes(átlag: 3.9) átlagos nehézségű
max: 31m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésroncs merülésmesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben csikóhal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés