»» ««
elche hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9951. elche Ugrás 2008 okt 18. 21:34  
9948. elche Ugrás 2008 okt 18. 21:28  
Értem, akkor ez már tiszta változatosság.:) Nem tudom, melyik búvárbázis van nyitva az Adrián, de oda is el lehet menni 1-2 napra akár. Mi ugyan nem gyakorolni megyünk oda, de arra is megfelel ha valaki Brüsszelbe kiugrik fapados járattal, és a Nemo 33 méter mély medencéjében merül. Kiválóan lehet gyakorolni a lebegést, az úszást, stb. Vannak hasonló zárttéri merülőhelyek Németországban is, ezek rövidebb utakkal elérhetők.
(Személyes élményem egyébként az, hogy kezdőként egy hasonlóan tapasztalatlan társsal merültem egy hazai tóban önállóan, azt se tudom, merre jártunk, milyen mélységben... És amikor a levegő fogytán feljöttünk, mivel marhára nem tudtunk tájolni, úszhattunk egy csomót a felszínen a partra. Ha nem jó az időjárás, ez nem egy nagy élmény...)
9943. elche Ugrás 2008 okt 18. 21:17  
Oké, ez így kerek. Azt mondanám, hogy kezdőként, hasonló minősítésű társsal a most már hideg, speciális követelményeket támasztó hazai vizekben ne nagyon merüljetek. Hol voltak a nyílt vízi vizsgamerüléseid?
9939. elche Ugrás 2008 okt 18. 21:02  
Nos, teljesen szerény magánvéleményem az, hogy kezdő társaddal együtt gyakorolni, önálló merülés során nem szerencsés ötlet. Egy hazai tóban a látás gyakran 3-4 méter sincs. Ha egy kezdő búvár egyedül marad ilyen helyzetben, előfordulhat, hogy megijed, és ha a társa éppen úgy kezdő, mint ő, akkor nemigen tud neki segíteni. Ha mégis idehaza akarnátok gyakorolni (bár most már a vízhőfok miatt is egyre kevesbé jó a merülés), éppenséggel a működő búvárbázisokat ajánlanám, ahol tudtok felszerelést bérelni, ahol el tudják mondani, mi van a víz alatt, ahol esetleg tapasztaltabb búvárhoz csatlakozhattok. Dorogi barátaink itt a fórumon is aktívak, de lehet merülni Szalkszentmártonban is, vagy Gyékényesen (azt nem tudom pontosan, milyenek most ott az állapotok). Leparkolni a víz mellett amiről semmit nem tudtok, és indulni merülni? Egyrészt ha az magántulajdon, vagy tilos a búvárkodás, megbírságolhatnak. Másrészt hogy tervez az ember, ha nem tudja előre a mélységet, a látást, nem tudja, van-e a vízben hínár vagy horgászzsinegek, amibe bele lehet gabalyodni?... Ha csak ketten vagytok, baj esetén ki tudja riasztani a hatóságot? Ki vigyáz a felszínen maradt cuccokra? Sokkal nyugodtabban lehet fejlődni, biztonságosabb körülmények között egy laza egyiptomi túrán...
9935. elche Ugrás 2008 okt 18. 20:37  
Inkább ide, mást is érinthet.:)
Egységes nemzetközi szabályozás nincs. Van ország, ahol se engedély, se semmilyen vizsga nem kell a merüléshez, ha van cuccod, mehetsz a vízbe ahogy akarsz. Máshol kötelező a búvárvégzettség, van, ahol kell egy merülési engedélyt kiváltani (a horvátoknál például), de ez önálló merülésre nem jogosít fel, csak bázissal búvárkodhatsz, illetve sokkal drágábban kiváltható az önálló engedély is.
Ami a tipikus úticélok 99%-ára igaz, az az, hogy bázissal érdemes merülni (hiszen ők ismerik a helyeket, nekik van profi hátterük), és pár helyen máshogy nem is lehetséges. Nálunk ott, ahol a tó mellett van kiépített bázis, minden bizonnyal rákérdeznek merülés előtt a végzettségre, de ahol nincs bázis, a tó fenntartójának engedélye kell(?), bár én nálunk már ebben sem vagyok biztos. Ausztriában mondjuk a tavaknál, ahol lehet merülni és nincs külön belépődíj, ott ki vannak jelölve az engedélyezett partszakaszok, ott semmibe nem kerül a búvárkodás.
Szerintem persze az önálló búvárkodáshoz (a merülés előtti tervezésre, a merülés alatti tájékozódásra gondolva) biztosan több kell egy kis elszántságnál és az alapszintű tanfolyamnál. Kezdőként csatlakozhatsz baráti társasághoz, vagy hivatalosan utaztató irodához/búváriskolához, és az ő helyismeretük és búvártapasztalatuk segíthet át a kezdeti nehézségeken. Nonprofit búvárklubból csak kevés van nálunk, racionális okokból.
9933. elche Ugrás 2008 okt 18. 20:14  
Ez az adakozás-kérdés nem egyszerű... Gondolom ti is láttátok azt a cikket, amiben arról írták, hogy egy beteg gyermek kezelésére egymillió forintot gyűjtő alapítvány teljesen jogszerűen tartott meg saját költségeire nyolcszázezret (a pénz nyolcvan százalékát!), szóval szinte mindegy, hova adunk pénzt, nagyon ritkán lehetünk benne tényleg biztosak, hogy jó helyre megy. Egy rövidke időt mozogtam nonprofit körökben (ennek egy részét környezetvédők közt), vannak remek, tisztességes emberek, akiknek a szándéka komoly és (ez ugyanolyan fontos!) képesek ügyesen gazdálkodni is a pénzzel. De gyakran sajna épp a nemes célra jut a legkevesebb. Az én magánvéleményem az, hogy sajnos általában éppen olyan keveset tudunk a szomszéd lakásban működő alapítvány tevékenységéről, mint egy ugandaiéról, ezért mindenki hallgasson csak nyugodtan a szívére...

(Bár kicsit már más műfaj, de úgy látszik, a kéregetésben is új szelek fújnak: a minap már egy normálisan öltözött fiatal lány gyűjtött pénzt a piros lámpánál az anyuka műtétjére, és lám, itt is fontos az imázs, többen adtak neki pénzt, mint a tipikus hajléktalanoknak.)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Jaws
71. elche Ugrás 2008 okt 18. 20:06  
Gyűlnek a szavazatok, az illetékesek akár egy könnyed kis értékelésre is vállalkozhatnának.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9926. elche Ugrás 2008 okt 18. 11:50  
Vasárnapra költözés volt beütemezve, ám a kölcsönkért furgonnal karambolozott valaki, úgy fest, mégiscsak mehetnénk az évzáróra?... Bár ha valaki úgy másfél-két órányira el tudna jönni nekünk segíteni egy nagy kombival vagy egy dobozos kocsival, mégiscsak jobb lenne, mert nem kellene a padlón aludni pár napig.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1285. elche Ugrás 2008 okt 18. 11:48  
A kérdés jó, többen kérték már a programozó úrtól, hogy lehessen a képeket léptetni.:) Diavetítés viszont van, a galéria főoldalában a baloldali címkép felett van egy kis kameraikon, arra kell kattintani.
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
129. elche Ugrás 2008 okt 17. 22:57  
Eilat mint város nekem nem nagyon tetszett, és az a rengeteg csípős légy a Dolphin Reefnél sem volt túl szimpi.:) Szerintem Taba a maga nagyon önálló szállodakomplexumaival jobb. (És Eilatba utat szervezni nem egyszerű és nem is olcsó tőlünk...)
125. elche Ugrás 2008 okt 17. 18:38  
Taba nem jöhet szóba? Vannak ott jobb hotelek is, mint ahol mi voltunk (bár nekünk azzal sem volt nagy bajunk), több a magányosan álló hotel, tehát bazársor nincs, viszont szép kis házizátony van, még merülés is belefér.:) Ahol mi voltunk, ott a parton először egy 50-60 méter széles, max. 1 méter mély homokos rész volt, kicsi koralltömbökkel, kis cikázó halakkal, majd ennek a végén volt a "letörés", ahonnan kezdődött a korallfal, max. 3-4 méteres mélységgel.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9917. elche Ugrás 2008 okt 17. 14:36  
"Japan has long resisted pressure to stop what it calls scientific whaling, insisting that whaling is a cherished cultural tradition."
9915. elche Ugrás 2008 okt 17. 14:08  
Nincs rá nagy kereslet, sok tonnányi bálnahús áll lefagyasztva a hűtőházakban. Ez sajnos tény. És sajnálatos módon nem is túl egészséges a húsuk, tele van nehézfémmel. Viszont van egy olyan erős lobbi, mint amilyenek Európában is vannak (pl. említhetem Slotáék szlovákiai "állítsunk kettős keresztet mindenhová" mozgalmát), amelyek mindenféle tradíciókhoz való ragaszkodásra hivatkozással a kulturális örökség részének tartják a bálnavadászatot. Elsősorban nem gazdasági érdekek motiválják a dolgot, legalábbis az én véleményem szerint.
9913. elche Ugrás 2008 okt 17. 13:53  
Egyébként náluk sem egyértelmű a helyzet. Sokak szerint a bálnahús íze borzalmas, nem sok értelme van vadászni őket valamiféle "hagyományokra" hivatkozva. Ráadásul a világ ilyen, könnyen ki lehet alakítani egy negatív imázst, semmi haszonért cserébe. Van ahol meg degeszre keresik magukat a delfin-bálnanéző programokkal, és még roppant környezetbarátnak is látszanak (pedig ez sem igaz mindig). A delfin és a bálna nem egy "hétköznapi" állatfaj, divatja, kultusza van, és személyes véleményem szerint nem is indokolatlanul, ezt figyelembe nem venni nagy hiba. Szóval Japánban is nagy viták vannak arról, kinek is olyan nagyon fontos, hogy bálnákat öljenek.
9907. elche Ugrás 2008 okt 17. 11:05  
Nézd, az ő korában, az ő fizikai és különösen szellemi állapotában ilyen hosszú útra vállalkozni nagy merészség...:)
9904. elche Ugrás 2008 okt 16. 20:29  
Nos, nincs csoport, nincs vezetett merülés, a legtöbben a párjukkal merülnek. Létezik próbamerülés egyébként, nem is annyira drága, talán ide jobb előre bejelentkezni, de amennyire én tudom, 8-10 főnél kisebb csoportoknak, egyéni búvároknak nem kell bejelentkeznie. Nehéz egyébként egyéni vagy csoportos merülést értelmezni a Nemóban, hiszen ha belegondolunk, van egy korlátozott (bár nagy) területű medence, van benne 20-40 búvár, szóval úgyis lesz karnyújtásnyira valaki más baj esetén.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
995. elche Ugrás 2008 okt 15. 20:04  
Hát, két héttel ezelőtt ki gondolta volna, hogy most 270 felett lesz az euró? Lehet, most érdemes búvárcuccot venni, mert a forgalmazóknak is követni kell a mozgásokat?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9888. elche Ugrás 2008 okt 15. 19:52  
Kár hogy nincs róla videó. Duplát még kevésbé ismertük itt a fórumon, de az egyik első meghatározó tette az volt nálunk, amikor jó érzékkel rámutatott, a korábbi rekordnál esetleg nem is volt víz a tartályban. Hátha látunk egyszer mozgóképet, aztán jön Dupla és nyomoz.:)
9881. elche Ugrás 2008 okt 15. 17:15  
Hohó, Dávidunk megint laza világcsúcsott dobott, állítólag most már 20 percnél is tovább bírta a víz alatt. Segítője nem más volt, mint Uri Geller... Forrásunk ismét a Blikk.:)
http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=120521
9879. elche Ugrás 2008 okt 15. 16:39  
Mondjuk úgy, értékesebb vagyontárgyakra vágyakozás híján jól megvagyok hitelek nélkül. Utazásra meg csak azért sem vettem fel személyi kölcsönt, bármennyire ajánlják a reklámok.:)
9874. elche Ugrás 2008 okt 15. 15:42  
Hát engem is (mint ahogy mindenkit) érint az árfolyammozgás, és most roppantul örülök neki, hogy a máltai és a brüsszeli úthoz is elég korán foglaltam mindent, az akkori árfolyamon. Meglehet, nem tűnt túl előnyösnek mondjuk a 251 forintos euróár, most viszont már azért nem bánom, hogy a költőpénzre valót is beváltottam... És azért még mázlista vagyok, mert nincs olyan devizahitel a nyakamban, ami most nagyon kellemetlen lehetne.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
991. elche Ugrás 2008 okt 12. 21:44  
Belefér a másik is, ez úgyis egyedi dolog.:) Meg szerintem annyival nem is olcsóbb a hazai áraknál (postaköltség, meg a mostani euroárfolyam jut az eszembe), hogy feltétlenül megérné bekockáztatni az esetlegesen problémás cuccot.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
6129. elche Ugrás 2008 okt 12. 18:38  
Ha már DSLR tapasztalatokról beszélgetünk, számomra új és érdekes kaland a RAW (azaz NEF) formátummal való munka. Bár még csak a GIMP ingyenes kiegészítőjét használtam a célra, máris kiderült a számomra, hogy ez a fotózás utáni második munkafázis időigényes ugyan, de egészen izgalmas eredményekre képes. Még az én olcsó gépem szintjén is egészen máshogy lehet fotózni, mint kompakttal, és abba nem merek belegondolni, mi mindenre lehet képes jó kézben egy profi gép...
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1282. elche Ugrás 2008 okt 12. 17:23  
Semmiféle ünnepélyes wingnyerő akciónk nem lesz!:))))
1280. elche Ugrás 2008 okt 12. 14:48  
Sőt, lesz orosz, francia, német, spanyol is... Majd egyszer.:)
Egyébként ez is egy fontos kérdés, mint ahogy minden hasonló helyzetben levő weblapnál, úgy nálunk is felmerült sok más ötlet mellett ez is. A galád Bunny hamarosan elmegy áztatni öreg tagjait keletre, én meg elmegyek délre, aztán november közepén megint összeülünk hogy áttárgyaljuk, mivel üssük el unalmas óráinkat 2009-ben. E pillanatban van egy mellékprojekt, amiből lehet valami, már agyalunk a dc esetleges átformálásán, és talán lesz jövőre pár különleges rendezvény is.
Szörnyű, hogy manapság nem lehet azt mondani, na most eljutottunk egy pontra, akkor évekig nem kell alapjaiban hozzányúlni semmihez...:))
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2008 Jaws
62. elche Ugrás 2008 okt 12. 11:10  
Amikor a Zook képén látható szegény cápát közelről megnézhettük (az első volt Bunnynak is, nekem is, Zookéknak is, és sajnos eddig az utolsó...), a hasa fehér volt egyértelműen. Nem tudom pontosan, milyen variációk vannak a színezetére.
59. elche Ugrás 2008 okt 11. 23:20  
Úgy sejtem, sok-sok-sok adriai merülés, és nagyobb az esély rá...:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9823. elche Ugrás 2008 okt 11. 11:20  
Ja, még egy variáció, október 20-tól Bécsből Fuerteventurára vagy Lanzarotéra is el lehet menni 400 euro alatt. Ott még ilyenkor a víz 22 fok körül lehet, van is mit nézni.
9822. elche Ugrás 2008 okt 11. 11:10  
Tulajdonképpen nem rossz ütemben nézelődsz, mert a helyek elsősorban október 23 után fogynak el, az iskolai szünet idején. Előtte egy héttel szerintem még pont van lehetőség találni valamit, bár azért nem nagy a választék. Talán még Málta vagy Ciprus is szóba jöhet, a víz még elfogadható októberben, merülni is lehet.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-10-08 Cápatámadás Vis szigeten
41. elche Ugrás 2008 okt 10. 22:47  
Persze lehet, egyszerűen arról van szó, az eredeti forrás sem pont arról szól, hogy egyből dekókamrába tették, hanem az a lényege, hogy kifejezetten búvárorvoshoz (azaz hiperbár központba) szállították.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1521. elche Ugrás 2008 okt 10. 22:19  
Kissé ellentmondásos a hír, hogy a személyük és nemzetiségük nem ismert, de házaspár voltak- az osztrák hírek szerint éppen nem. Majd utánajárok még.
Egyébként meg kell jegyezzem, októberben az amúgy is hideg osztrák tavakban azért tényleg ésszel kell merülni. Villámgyorsan mélyülnek, kimerítő tud lenni a hideg, és ha a nem mindig kitűnő látótávolságban nem figyel a reszkető búvár, könnyen mélyre, túl mélyre merülhet. Elfagyó reduktor, nagy mélység... Bármi végzetes lehet egy ilyen helyzetben.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9806. elche Ugrás 2008 okt 10. 21:27  
Végülis igen, eljátszanék a gondolattal. Bár a nagy álom Jemen, de Irán is érdekes lehet.
9799. elche Ugrás 2008 okt 10. 21:20  
A DVD forgalmazás már a sokadik piac, nem? Mozi, tévés jogok, aztán jöhet ez is.
Mellesleg nekem egy rossz szavam sincs, amikor a Haggyállógva Vászka csak 199 forint papírtokban.:) A filmben dolgozók véleményére pedig nem adok, túl sok régi gazember haver kötött ki a szakmában.:))))))
9798. elche Ugrás 2008 okt 10. 21:16  
Hm. Bevallom, Irán búvárlehetőségeiről is igyekeztem már tájékozódni, de amióta egy napot Izraelben voltunk és belepecsételtek az útlevelembe, erről a tervről letettem egy időre. Mindenesetre van ott valami sziget (Kish, most néztem meg), ahol állítólag érdekes a merülés. Indulj ki szerintem innen:
http://www.dive-centers.net/dive_centers-iran-132.html

Azt mondják, az irániak egyébként kedvesek és vendégszeretőek, de aránylag kevés a nyugati turista.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1278. elche Ugrás 2008 okt 09. 22:06  
Ez is jólesik, de mi azért mégis látunk még fejlődési lehetőséget itt-ott.:)
1276. elche Ugrás 2008 okt 09. 21:24  
Ha nem bánod, hogy pár ilyen belső részletet megosztok veled, alapvetően tényleg jó lenne még több hír. De a nagy helyzet az, hogy ha böngészi az ember a nemzetközi portálokat is, bizony ott is kevés az olyan, ami naponta többször frissül. Egyszerűen arról van szó, hogy sok-sok téma ismétlődik, mondjuk a balesetes hírek egy részéről csak kevés infó van, a környezetvédelmi ügyek is újra felmerülnek, szóval nem is biztosan indokolt a nagyobb hírmennyiség ezekről. Utazási beszámolók? No, abból mi is szeretnénk többet, én a magam szerény keretei közt igyekszem a saját útjaimat változatos helyekre szervezni, és vannak akik küldenek anyagot is- talán lesz még több. Igazság szerint jó lenne, ha a különféle témák, adatbázisok jobban szem előtt lennének, Bunnyval azon (is) agyalunk, hogyan tudnánk a régebbi, de érdekes dolgokat is felszínen tartani. A felszerelések tesztelésének nálunk nincs igazán kialakult gyakorlata, kevés az olyan partner még, aki tesztelésre, próbákra fenntartott cuccokat tudna adni egy-egy túrára, hiszen sok olyan dolog van, amit tesztelni úgy lehet igazán. Én azért úgy érzem, van mozgás ezen a téren, talán a jövő szezontól még több ilyen írásunk lesz.
Az a helyzet, hogy mostanság már én sem látom át teljesen, mi minden van a divecenteren, sok a fotó, a hír, a merülőhely az adatbázisban, stb, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnék én magam is még többet elképzelni.:) Most abban a mondhatni kellemes állapotban vagyunk, hogy nem nagy újdonságokat, eddig hiányzó szolgáltatásokat kell kidolgozni, hanem ami van, azt kéne még jobban csinálni. Igyekszünk... Nem is feltétlenül feltűnő dolgok ezek elsőre, de pl. az országleírásokhoz az adatbázisban én igyekszem elővarázsolni az alapadatokat, mint a dekókamrák helye, mi a legjobb szezon, mik a legismertebb merülőhelyek, ami nem mindig egyszerű, ha olyan országról írok, ahol még nem jártam. És persze igyekszünk figyelni a véleményekre, javaslatokra is, szóval kösz.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9774. elche Ugrás 2008 okt 09. 15:25  
Majd megbeszéljük okosba'...:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-10-09 Siralmas évet zárhatnak az utazási irodák
8. elche Ugrás 2008 okt 09. 14:24  
Akkor mesélek az én kedvező tapasztalataimról is.:) Az Airberlin nagyon jó (tökolcsónak viszont nem mondanám, épp most néztem, szúrópróbaszerűen február közepére a legolcsóbb repjegy Hurghadába oda-vissza 338 euro, egy nappal előtte már 508! és ez utóbbi nürnbergi megállással, Bécsből, szóval minden csak nem kényelmes), bár egy eurós jegyeik nincsenek. A Kanári-szigetekre viszont velük volt a legjobb menni, jó gépek, jó kiszolgálás, stb. Egyébként nálam általában a repjegy a kiindulópont, körbenézem a társaságokat, hol találok esetleg valahol valami nagyon-nagyon jó akciót. Utána a szállást gyakorlatilag mindig a wshtravel.com-on keresztül foglalom Európán belül, nekem bejött, olcsóbbat még nem találtam náluk (már ha a hostelkategórián árnyalattal jobbra vágyok). A bankkártya simán megy, és csak 1-2 apróságra kell figyelni.

Amit leírsz, teljesen rendben van, csak mind ismerünk olyat, aki egy nem tetsző szállásnál nem gyorsan cselekszik, hogy másikat keressen, hanem őrjöng vagy kétségbeesik.:) Ilyet utazási irodától is vehet, de az efféle aggódó utastársnak barátilag szervezni nem túl kellemes, mert bármi apróság közbejön, balhé lesz a vége. Tehát szerintem a szervezősdihez nagyon fontos az, hogy normális, kialakult társaságod legyen. Aztán nyelvismeret, rámenősség, ügyesség, pénz a bankkártyán, és már bele is lehet vágni. Tény, hogy iroda által kínált, szállás, repjegy utazási csomagot kizárólag akkor veszünk mi a magunk részéről igénybe (így viszont még mostanában is), amikor egyszerűen kihagyhatatlanul olcsó, vagy ha nem is félelmetesen olcsó, de kedvező árú egy aránylag érdekes helyre. Így voltunk Madeirán, Törökországban, Fuerteventurán, stb. Nekem ezek az olcsó last minute azért is jók voltak, mert például a normál árhoz képest spórolt 50 rugóból 2 éjszakát máshol tölthettünk a hét alatt, hogy azt a részt is megismerjük, nem sajnáltuk a pénzt étteremre, merülésre, stb.
5. elche Ugrás 2008 okt 09. 12:46  
Azért az irodáknak is megvan a saját szerepe. Egyszerűen azért, mert rengeteg ember képtelen lenne (honnan is értenének hozzá?) önállóan megszervezni egy utat, vagy ha képes is rá, azért először mindenki biztosra megy. Én is így voltam ezzel. Aztán ezen túl lehet lépni, de amikor az ismerős vagy a cimbora szervezget, mind tudjuk, annak is megvan esetleg a maga kockázata, ha a jóbarátnak esetleg nagyobb a szája, mint a szervezőkészsége... Most, ennyi út után már nagyjából tudom, hogy szinte biztosan olcsóbban és jobban tudok megcsinálni szűk körben egy utat, mint az iroda, igaz, nem is a keresetszerzés a cél. Ha az lenne, semmi különbség nem lenne az árakban, attól tartok.

Másrészt irodák nélkül honnan lennének jó kis közvetlen charterek, nyomott repjegyárakkal, mondjuk Egyiptomba?:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9769. elche Ugrás 2008 okt 09. 10:29  
Hát elég szűk szeletét látjuk mi a víz alatti világnak a 30-40 méteres merüléseinkkel... És még ez is mennyivel több, mint amit a nem búvárok láthatnak. (Már a saját szemükkel, úgy értem.)
9753. elche Ugrás 2008 okt 07. 22:50  
Iiiigen, ezt a lassan beérkező PayPal ellenőrző kódot én is megtapasztaltam az OTP-nál. Bár netbankon néztem meg, de csak vagy 3-4 nap után lett könyvelve.
9738. elche Ugrás 2008 okt 07. 15:34  
Most jut eszembe (mert éppen megint onnan rendelek) a Paypal kapcsán, hogy ami eddig a külföldi partnerek közül nagyon bejött, jelentős részben hongkongi volt. Olcsó cuccok, nem eltúlzott árú szállítás, rendes csomagolás és még nagyon gyorsak is. Vámot még soha nem tettek rá nekem, bár alapvetően sose volt ezek között nagy érték. De műszaki kiegészítők még postával együtt is kevesebb, mint a hazai ár feléért bejönnek. Persze drága, garanciás cuccokat nem mertem még megkockáztatni.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
1264. elche Ugrás 2008 okt 07. 00:19  
Hát, éppen erre való a javítás funkció.:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
9702. elche Ugrás 2008 okt 06. 19:18  
A történetének még én is cikket szenteltem itt a divecenteren, mert tényleg nem semmi ez a négy évtizedes múlt.
9701. elche Ugrás 2008 okt 06. 19:17  
Nem a Jetfinre gondolok, hanem a Bunny által említett hasított gumi uszonyra.
9698. elche Ugrás 2008 okt 06. 19:03  
És szárazruhával milyen?:)
9684. elche Ugrás 2008 okt 06. 14:50  
Ez a Jet Fin az egyik legfurább dolog. Én már csak úgy venném meg, hogy a kezemben is tartom. Idehaza is láttam mostanában több gyártótól, néhány helyen jó áron, utángyártva, korszerű dizájnnal, stb. De hogy melyik milyen használatban?... És mivel nehéz, a rendeléssel együtt járó postaköltség biztos nem két fillér.
9678. elche Ugrás 2008 okt 06. 14:34  
Tényleg nagyon változó, mit, hogyan reagálnak le. Nagy értékű dolgot én nem rendelek az USA-ból, a csábító ár ellenére sem. Ha netán egy jóbarát véletlenül pont arra jár, és pont a táskájába kerül valami, ami jó lenne nekem, az már egy másik kérdés.:)
9663. elche Ugrás 2008 okt 06. 11:02  
A kollégákhoz hasonlóan azért én is apró túlzásnak tartom, hogy a színtelen és életlen kép is pont jó. Akkor én is olyan ügyes vagyok, mint a fotós srác, akinek már több száz jó képe van, itt meg nem nevezett fotós barátunk erre annyit mondott, de kár, hogy azokból még egyet sem mutatott.:)
9645. elche Ugrás 2008 okt 05. 23:58  
Mindenki meneküljön! Vanek kamerát akar! És kérdezősködik vásárlás előtt!!!:))))))
Jules, neked nincs valami eladó, hátha gyorsan letudjuk ezt a dolgot? Én már eladtam ezt a "winget" Vaneknak.:) Hálistennek ezt nem találta meg az interneten, nem mondhatta, hogy a piacihoz képest túl magas a százezer forintos ára.:)
Fórum v1.105 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Abington Reef

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés