»» ««
Bunny hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1837. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 23:55  
Ezesetben javaslom az Adria rovatunkat átfutni, nem olyan sok cikk van benne, és minden évben írtunk a magyar bázisokról. Egy-kettő (három) még hirdeti is magát itt nálunk, sz'al ez elég jó kiindulás szerintem.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1694. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 22:34  
Zook papának nagy szeretettel gratulálva végre sikerült átadni a nyereményét, egy szép könyvet, hogy tudja merre érdemes terveznie a jövőbeli fotós túráit :)
(lámpája már volt, mi pedig végtelenül rugalmasak vagyunk)
1689. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 17:40  
Kedves barátaim, nagyon lájtos a szavazási kedv a hónap képére, gyerünk-gyerünk!
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
209. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 17:34  
Eigen, volt itt minden ami csak lehet. Ahogy démoni barátnőnk mondja akár a roncs is bejátszhatott még pluszba, de a gyógyszer, a mélység, esetleg hideg víz, rendellenesen (nem)működő felszerelés, felborult merülési rend, fáradtság mind-mind önmagában is elég lehet egy stresszhez, együtt meg aztán pláne. És az köztudott (Safranek, jöjjön csak közelebb!) a baj általában akkor jön, ha több önmagában esetleg apróság szépen összeadódik.
Én pl. egy ideig rendszeresen merültem dedalonnal (sokak szerint ez maradandó agykárosodást okozott :] ), de amikor hasonló narkózis tört rám eddigi egy alkalommal, az pont egy parti merülés volt, tehát gyógyszer az nem játszott. Egyébként hasonlót éreztem én is, csőlátás nem volt, de szintén nem éreztem magam túl jól a víz alatt, elég nehéz volt kontrollálni, mázlim volt hogy a csapat megunta a merülést a sivár homok felett 35 körül, és feljebb mentünk, ott meg elmúlt, ahogy neked is.
Azóta átáltam a dramanex-re, amit sokan szintén még mindig túl erősnek tartanak, én meg úgy vagyok vele, inkább az mint a tengeri betegség. Brrr....

Ismeretlen búvártól szerintem nem feltétlenül jó tartani, nem lehet megoldani, hogy mindig ismerősökkel merülj, vagy akkor nagyon korlátozod magad. Persze erősen megválogatni a merülőtársat már inkább érdemes.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1828. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 15:51  
Hát ilyen lista szerintem nincs. Nálunk a hazai boltokat találod meg, de más országban nem hiszem hogy csináltak ilyen listát. Google, meg ilyenek...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
206. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 15:45  
Namost az értelmesebbjének el lehet magyarázni, hogy barátom te ezt nem akarod, neked ez így jobb, stb. A kevésbé értelmesebbje meg azt mondja, ki van fizetve öreg, úgyhogy nekem ne mond meg mit csináljak.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1826. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 15:02  
Én még jobbat is tudok :) Bocs ... tesztelni kellett :P
1822. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 14:03  
Ne ríjjá már a 22 fok miatt, télen a vörös tenger még hidegebb is tud lenni wazze. Béreljünk neked szárazruhát? :D
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1688. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 11:35  
Jaja, levettem meg írtad is az elején. De azért elrettentett :D
1686. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 10:51  
Eh, de jó nekem, producer lettem?
Egyébként egy kicsit én is úgy érzem Jules elment a túloldalra, azért ez nem a BBC természetfilmes versenye (ha van ilyen), én magam úgy gondolom hogy ide olyan anyagok jönnek, amiket hobbi videósok csinálnak. Ebből kéne kihozni minél többet úgy, hogy megnézzük, elemezzük, fikázzuk, dicsérjük, sötöbö.
Bennem fel sem merült, hogy team munka, több kamera, profi vágó, esetleg narrátor, stb. Én magam inkább a hobbi kategóriát és ezzel a mindent egy ember csináljon stílust támogatnám, mert aztán a vége az lesz, hogy senki nem mer indulni :D
1684. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 10:19  
Jah, lehet tényleg kevertem a canonokkal. Na akkor megvan, mi lesz a D400 legnagyobb újítása 2 év múlva :D
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1818. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 09:33  
Ha az övében nincs is, de más fotós portfóliójában lehet, hogy megtalálható ... >:->>>
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1682. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 09:32  
Ja, impozáns infók, és hogyne legyünk nikon fanok, a canon is beszórt a köztudatba pár új vasat.
Ehun van a cikk
3" LCD, szenzor tisztítás (ez asszem a D300-ban is benne van), tónus prioritás, jobb hibatűrés képzajra meg ilyenek. Annyira tipikus, mire elkezd esni az eddigi "ez már tuti jólenne nekem" vasak ára, kijön az új ami megint hoz pár olyant, hogy az ember elbizonytalanodik, mit is vegyen?
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
196. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 09:26  
Jól tetted, hogy leírtad, és a fórumon csak elemzések és -hogy csináld máskor, hogy ne legyen gond- agyalások vannak. Ezek persze nem rólatok, hanem az esetről szólnak, és senki nem cikizésnek stb írja.
Erről szól az egész, van egy történet, nyilván hibát vét az ember ha már baj lett. Ki lehet vesézni, elmondani mit tegyen máskor másként, jó ötletek, hasznos tanácsok és infók kerülnek köztudatba.
191. Bunny Ugrás 2007 aug 23. 08:21  
Jah, nekem is az rémlik a tanfolyamon azt mondták, merülés után lehetőleg ne végezzünk semmi megerőltető munkát, számomra ez pont elég (,hogy a palackpakolás alól kihúzzam magam :D). Az viszont tényleg nagyon fontos, hogy lent a mélyben, na ott aztán végképp tilos mindenféle ilyesmi. Emlékezzünk csak Dave Shaw-ra, aki egyértelműen azért halt meg, mert elkezdett dolgozni a fenéken a szerencsétlen srác maradványaival.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1675. Bunny Ugrás 2007 aug 22. 23:10  
Aki édesvizben fotózik csak, annak lehet big green? :D
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
182. Bunny Ugrás 2007 aug 22. 23:08  
A műszer leolvasásra pedig filmen dokumentált eset, szerénységemmel történt meg. 50 méteres dekókamrás merülés, legalább 200 de inkább több SUUNTO VYPER-emmel közös merüléssel a hátam mögött amikor analóg megkérdezte a merülési időt, hát erősen gondolkoznom kellett a tökéletesen ismert computer adatain, végül bemondtam neki a hőmérsékletet. Pedig megesküdtem volna, ahogy a legtöbb kamratárs, hogy az 50 méter nem hatott rám, és tiszta vagyok.
Hű, de égés volt :)
181. Bunny Ugrás 2007 aug 22. 23:05  
Hű Garf, ez nem volt semmi beszólás :D
És hogy ne legyek off (mert ugye kértük, ne offoljuk szét ezt a fórumot ... őő, macsek!) Selernő storyjára.

Hévízen ismert történet annak a hölgynek az esete, aki szintén Gyurira támadt merülés után, hogy őt miért nem vitték be a barlangba, amikor kifizette a merülést? Ezzel csak az volt a baj, hogy ő is bent járt, szépen körbement, mindent megnézett és leokézott, lebegett, miegymás. Csak éppen a nitrogén áldásos hatásának köszönhetően teljesen kiesett neki a lenti kör, csak az maradt meg hogy megy lefelé, és hogy jön fel. Állítólag elég sokáig tartott, mire talán elhitte, hogy tényleg bent járt.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1648. Bunny Ugrás 2007 aug 22. 16:22  
Nyuszi csak linkeskedni tud :)
1646. Bunny Ugrás 2007 aug 22. 16:20  
Értem én a tréfát :) DE tényleg, az is benne lesz a kiírásban, hogy saját munkát szabad csak beadni? Mert egy fotónál is felmerülhet, hogy Zook, lődd már be a raw fájlokat ami nem szép dolog, de videónál azért még inkább hangsúlyos. TEhát javaslom a kiírásba betenni, hogy 100% saját munka legyen, mint a forrás mint utómunka szempontjából.
A tömörítést persze át lehet passzolni szoftver hiányában, bár szerintem még most is youtube ...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1812. Bunny Ugrás 2007 aug 22. 16:09  
Hmm, jól éttevődött a fórumélet a balesetes fórumra :) Ott felvetettem egy kérdés, de inkább itt kéne megcsócsálni. DUPLA írt a kellemetlen merülőtárs problémáról, én meg írtam hogy arról is lehetne csevegni, hogy kinek mik kell bevállalni egy túrán, ahol ő is egy fizető utas mint bárki más.

Én pl. a magam részéről eléggé szélsőséges nézeteket vallok. AZ elején bizony volt rá példa, hogy amikor már "tasztalt" 50-60 merüléses voltam ausztráliában megkaptam rendszeresen a szintén egyedül utazó kezdő búvárokat - ugye nekem se volt fix merülőtársam. Ebből aztán voltak feszültségek.
Pl. egy Brazil csaj, aki belerángatott egy vezetett éjszakai merülésbe - én akkor sem szeretettem az ilyent, főleg mert az volt a tapasztalat azon a konkrét hajón, hogy a DM-ek még nélam is lúzerebbek voltak. Szóval ő nagyon akart vezetőt, mert félt az éjszakaitól, mint merülőtárs én is megkaptam a 11 dolláros számlát a túra végén emiatt - és ez nem esett jól. Főleg, hogy a DM a hajótól kb. 300 méterre hozott fel minket, és a felszínen úsztunk visza.
De volt olyan is, hogy három! kezdő csajt kaptam utolsó nap, ebből az egyiket mentenem kellett a merülés végén (mondom 60 merüléses kiscsikóként, advanced végzettséggel).

Szóval az ilyen tapasztalatok után én úgy vagyok, hogy csak azt vállalom el, aki nem akadályozza a merülésem jelentősen. És mivel fotózom is, hát eléggé válogatós vagyok (nagyjából feltétel hogy tudjon egyedül merülni, mert én biz nem tudom folyamatosan szemmel tartani). Persze lehet azt mondani, hogy Te is voltál kezdő, és ez így is van. De én úgy gondolom, amikor kifizetek nem kevés pénzt a merülésért, utazásért stb. a hajón ott van a hivatásos merülésvezető, akkor bizony az ő kutya kötelessége, hogy a nehezebb embereket kezelje. És ha kell, emellett vezesse a merülés is.
Hogy ez sok? Senki nem mondta, hogy a DM élet abból áll, hogy becsobbanok a vízbe, elől úszkálok és még fizetnek is ezért.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1642. Bunny Ugrás 2007 aug 22. 15:58  
Na azért az nem lenne jó, ha mindenki átpasszolná az utómunkát másra, héhé! Verseny lesz, vagy mi a szösz? Analóg kollégának kizárólag a submarine filmet tudjuk engedélyezni, versenyre saját vágással kéretink indulni. Irgumburgum.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
153. Bunny Ugrás 2007 aug 22. 15:50  
Hasonló élményben nekem is volt rászem, legutóbb amikor asszonypajti mellényének vállszelepe úgy döntött, ő innentől az átfolyás művészetének hódol. Mintezt egy kb. 50-es fal mentén találta ki, szerencsére leányzó nem esett pánikba, csak mutatta hogy gond van mert hiába nyomja az inflátort nem emelkedik, én meg sas szemmel kiszúrtam a kisebbfajta gejzírként működő szelepet.
Úgyhogy elkaptam a vállánál, és elkezdtem nyomni a mellényem. Na és itt jött elő az én előnyöm, rajtam ugyanis
1. szárazruha volt marha nagy emelő térfogattal, de erre nem volt szükség ugyanis
2. egy 40-es halcyon winget használtam.
Na ez csont nélkül emelt fel mindkettőnket különösebb erőlködés nélkül, aztán egy kisebb platón tizenX méteren megreguláztam némileg a szelepet és óvatosan, 5 méteren mindig a szikla felett (ha zuhanna ne nagyot) visszasunnyogtunk a hajóra.

Szóval lehet nem lenne butaság DM-től felfele kötelezővé tenni a nagy emelőtérfogatű mellények használatát, okulva a te példádból is.

Egyébként nem jutott az eszedbe, hogy a mentendő búvár mellényébe is lehet levegőt fújni? Bár gondolom nagy volt a kapkodás, stressz meg a nitrogén is nyilván dolgozik, de azért egy bizonyos mélység felett csak elmúlik mindez. HA lerántotta az inflátor csövet, azt simán vissza lehet rakni nyomás alatt, volt már, hogy nekem is elmaradt a ruháról, kicsit erősebben kell nyomni, de ennyi. Két mellény csak emelt volna valamit.

Ólomleoldás te is írod, bár azzal egy a gond, ha az illető nem 24 kilóval megy hanem normál súlyozással (és ugye ezt hitted te is merülés elején) viszont üres mellénnyel, szintén zuhan viszont ha leoldják az ólmot (rossz esetben övön minden tehát a teljeset) úgy lő ki mint egy rakéta, és nem biztos, hogy le tudod fékezni. Egy ilyen negyvenX- aztán rakéta a felszínre móka eléggé egészségkárosítónak tűnik nekem :D

Nálunk a csapatban az ilyen "nyűgös" merülőtárs kérdést egyszerűen oldjuk meg. Ezért fizetjük a DM/oktató útját, sőt még jobb, ezért van a hajón helyi DM is, akkor bezony ő nyeri meg, fizető utasra nem szoktunk senkit ráerőltetni. Erről is volt már eszmefuttatás az előd fórumon, hogy mi az amit el kell viselnie az embernek ha fizető vendég? Idegen, kezdő búvár pesztrálása tipikusan ilyen kérdés volt, át lehetne ezt is rágni, bár inkább az általános fórumon kéne, nem idevaló.

Más. Ezeket a supprtlist-es dolgokat te rakod bele, vagy a fórum csinál ilyen furiságot? Csak hogy elkezdjem keresni a hibát :) A gépházba válaszolj erre légyszives, köszi előre is!
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-22 7. UEF búvárnap: 2007. szeptember 8.
2. Bunny Ugrás 2007 aug 22. 12:51  
És igen, ez teljesen jogos. Hiába, a kormány a helyén van és dolgozik :D
51-est ne szidd, azon járok minden 2. héten ...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
133. Bunny Ugrás 2007 aug 22. 10:28  
Az első két bekezdéssel tökéletesen egyetértek, de a végével kapcsolatban én megvilágítanám a másik oldalt is. Ott álsz egy idegen országban, a tetejében Egyiptom nem arról híres, hogy ott aztán bármit is el lehet intézni egyszerűen. A kezedben a repjegy, a társaság következő gépe egy hét múlva megy legközelebb, te pedig tudod, hogy több mint egy napot vártál a merülés után (megjegyzem sorozat merüléskor a suunto is több mint 24 órákat ad, tehát valószínűleg a nofly még ott villogott de most ez nem fontos) tehát azt hiszed "tiszta" vagy. Esetleg ez életed első egyiptomi útja, kezdő utazó vagy, stb.
Szerinted utasunk simán azt mondaná, jól van, hagyom elmenni a repcsit megoldom itt egyiptomba tök egyedül, hogy legyen még legalább egy nap szállásom, és hogy hazarepüljek holnap vagy utána. Főleg ismerve az utazási irodák kinti úgynevezett képviselőinek kvalitását. Mindannyian tudjuk mennyit érnek, sokszor még angolul se beszélnek rendesen.
Ez nem életszerű szerintem, a tény az hogy 1000-ből 999 ember ilyenkor bevállalja a repülőutat, tehát sokkal fontosabb az, hogy megértse mindenki a megelőzés fontosságát és azt, hogy milyen lehetőségei vannak a repcsin.
129. Bunny Ugrás 2007 aug 22. 09:25  
Ez feltétlenül hasznos infó, hogy a repülőn van oxigén, gondolom nem kérnek érte felárat ha az ember használni akarja. Fekvésnél felpolcolt láb ajánlott. A lényeg, hogy a kevésbé értékes szervek (ha szabad így mondani) legyenek felül, mert a buborék ugye felfelé megy. Tehát láb fent a legjobb, álni semmiképp nem szabad, mert akkor az agyba megy a bubi és kész a baj.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1624. Bunny Ugrás 2007 aug 21. 21:50  
Bunny vidéki kiruccanáson volt jó hosszú ideig.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
108. Bunny Ugrás 2007 aug 18. 22:57  
Az én első dekóbája+orsó fellövésemnek Jules tanuja volt. Hát mókás  volt, amikor 5 méterről felrántott az ujjamra szorult orsó a felszínre majdnem. Aztán Sharm-ban a sok fakezű béna búvár helyett mindig én lövöldöztem fel a bójánat, és volt szerncsém begyakorolni rendesen a használatát. Azóta meg vettem egy halcyon kisbóját, amivel nincs gond, bár zook gyanúsan kerüli a találkozót velem, hogy visszaadja jogos tulajdonomat :D
Lehet megint a régi akármiSTAR bójámmal kell mennem merülni?
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
182. Bunny Ugrás 2007 aug 17. 12:41  
A színek nem igazán élnek, de számszerint bőven megvannak a halon. Tudom, nem ütős kép de most direkt ezt raktam be, kíváncsiságból. Meg aztán nem vártam ennyire erős mezőnyt :D

Egyébként jogos volt több képnél is a felvetésed, csak nehéz ügy, hogy mennyire vegyük szigorúan a dolgot, én magam is a császárhal, szines csiga, rák témára vártam. Nem tudom mi lenne a jó, szigor de kevés kép vagy kevésbé szigor és több kép.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1548. Bunny Ugrás 2007 aug 17. 11:02  
Hát én okosan és előrelátóan az egész videós verseny lebonyolítását átpasszoltam a szerkesztőség videósára, úgyhogy mosom kezeimet :D őt kell macerálni.
1546. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 23:29  
Lehet szavazni a hónap képére, bár asszem a másik fórumon mindenki látta, gondoltam szólok itt is :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-14 Új búváráruház nyílt
25. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 23:27  
Majd mesélj, hogy tetszett a bót, ha megnézed. És persze dícsérd a DC-t, hogy nálunk olvastál róluk, hehe ;-D
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-13 Egy statisztika margójára
17. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 22:25  
A hozzászólások java átpasszolódott a kiemelt fórumba.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
90. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 20:54  
Átemeltem egy csomó hozzászólást a cikk fórumába, remélem mindent jól kavartam, innentől ez a fórum szóljon arról amit a fejlécben leírtam. Köszönjük!
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
510. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 20:04  
Az csak optikai csalódás, ugyanis ciklus írja ki, nem létezhet hogy más legyen.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
88. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 19:59  
Egyenlőre munkacímmel elindítottam a fórumot, kiváncsian várom lesz-e még ezután is sztorizás. Úgy gondolom legyen az a szabály, hogy aki történetet ír az emeljen ki egy fejezetet benne vastagra (OSX-esek egyenlőre firefox alatt, asszem a safari épp átmenetileg nem tud formázni), lehetőleg az elején :)
Esetleg képekkel stb tovább lehetne erősíteni a kiemelést a fórumból.

Hogy megkezdjem a sort vagyis inkább folytassam, saját történet. Kettő.

Mindkettő új-zéland, életem első merülései, és mindkettő szerencsés kimenetelű.
Első esemény a legelső merülésem volt, vizsga után volt szerencsém odaát folytatni a pályafutásomat, és hát nem tudtam magamról, hogy tengeri betegségre hajlamos vagyok, meg úgy egyébként se semmit. Tehát fogtam a felszerelést, bepakoltam a hajóba és menjünk merülni. Mivel odakint úgy éltem, hogy reggeli aztán vacsora, a hajóra sem vittem semmit.
Első sokk, mi ez a hányinger amikor megáll a hajó, és pakolászni kezdtem? Broáf ... seasick, mondják odakint, brávó. Öööö, kérhetnék valakitől egy kis vizet? Mert az se volt nálam ... látták, hogy balfék a srác úgyhogy gyorsan összerakTÁK a felszerelésem, én addig két róka között felhúztam a ruhát és irány a víz. Ott jobb volt már sokkal, ahogy asszem arabdémon is mondta a víz alatt minden könnyebb, hát nekem is az lett, úgyhogy amint társam bent, intek mehetünk, ja és már lent is voltam. Merülés, első merülésem az életben, a francba ráják! Mennyi! És milyen csodálatosak, nézzük már meg közelről, a rája elől, én utána megyek mint a golyó, végül belátom esélyem nincs utolérni. Körbenézek, hogy a társam ? Hát felettem kepeszt jó magasan utánam, felemelkedem hát én is. Nem szól semmit, merülünk, a merülés után a hajón kérdés.
Merülési mélység? 32 méter (breafingen kérték, 20 alá senki se menjen). Lövésem sem volt hogy hol járok, ha a rája kicsit lassab lehet nem létezik a divecenter én meg Új-Zélandon látványosság leszek mint a Bluehole-ban a bizonyos búvár ott lent ...

Ugyanez a túra, nyugodt merülés. Logbookba ezt írtam: halak, rengeteg vízalatti helyvonulat szerű dolog, vízalatti erdők, kis hangulatos tisztásokkal ahol kis halacskák játszadoztak, olyan volt az egész, mintha repülnél, nagyon tetszett. Átúsztunk egy vízalatti szoroson, itt nagyon macerás volt, mivel a hulámzás hol előre vitt, hol meg visszafele próbált sodorni, tekerni kellett mint az állat hogy egyhelyben tudj maradni
Kés elvesztése, 0bar kb. 10 méteren

Ez az utolsó sor nagyjából így történt:
Merülés végén 60-70 bar levegővel tértem vissza, társam még nálam is többet szívott, pedig akkoriban nem voltam valami jó fogyasztó, mint a kezdők általában. Mászok fel a létrán, és a 30cm-es Diablo késem a lábszáram külső felén volt, beakadt a létrába, leoldott és huss, le.
Nagyon elszomorodtam, mert ölég drága kés volt, úgyhogy addig rágtam a DM fülét mutatva hogy van még 60-70 bar, hogy leengedett, csak a hajó alá megnézni, hátha. Megyek le, mendegélek, hajó alatt kb. 20 méter volt, és susnyás. Elég sokat nézelődtem, legalábbis úgy éreztem de nem találtam, ezért megindultam lassan felfelé. Kb. 10-15 méteren látom egy kötél zúg el mellettem, rajta egy ólom, a létra mellett ledobták, hogy segítsen tájékozódni. Visszamegyek 20-ra, látom a kötél egy tisztásra visz, és a közepén ott csillog a drága késem! HURRÁ! Kés felvesz, elindulok felfelé amikor kb. félúton azt érzem ... horpad a palack, nyomásmérő, NULLA. Felettem hirtelen nagyon vastag víztömeg, palack üres, én kezdő, mit lehet tenni ? Ami az uszonyból kifér, és nagyjából ez mentett meg. Ugyanis eszembe sem jutott, hogy emelkedés közben ki kell lélegezni, viszont az erős úszástól lihegnem kellett - legalábbis próbáltam, így önkéntelenül engedtem ki a levegőt. Szerencsére ahogy jöttem fel egy pici levegő még jött, de ahogy mondani szokás derékig jöttem ki a vízből.
Nagyon necces volt, és a mai napig nem értem miért nem lett semmi dekó bajom, mert aránylag mélyen voltam, tetetjében egy 40 perc/20m merülés után emelkedési sebességem pedig egy űrhajóval lehetett pariban.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-14 Új búváráruház nyílt
23. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 19:32  
Nem cikizésnek írtam ám, de tényleg hasznos ha az ember kap egy címet és nincs ott a kerület...
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-13 Egy statisztika margójára
1. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 19:23  
Egy pici türelmet kérek, amíg helyreállítom a rendet.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
508. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 19:17  
Nekem viszont volna egy javaslatom. Először is főzzünk azzal ami van, nem látom be miért kellene újraíratni velem egy egyébként tökéletesen működő, és az emlegetett fórumoknál klasszisokkal -már elnézést a nagyképűségért- okosabb fórumot. Főleg, hogy minden probléma megoldható azzal, hogy az ember megnézi, hogy "mi a fórum téma"? Ja, akkor ezt ide írom, azt meg oda. Ehez nem kell programozás, meg semmi hókuszpókusz kizárólag egy igen apró figyelem és megértés.

Tehát én most azt mondom, átrakom a cikk fórumot egy balesetes fórummá, kiszedem belőle ami cikk specifikus, ez is épp elég manuális meló. Ezután pedig kiemelem a témákat, és meglátjuk. Ha nem működik a dolog, egyszerűen visszaminősítem cikk fórummá, és szépen elsüllyed, ha viszont pörög mint az elmúlt napokban lehet gondolkozni, hogy hová fejlődjön tovább.

Fórumot bármihez csatolhatok, tehát ha van értelme megcsinálhatjuk ezeket a balesetes dolgokat úgy mint mondjuk az oktató adatbázis, ahol bár nulla hozzászólás van, a lehetőség ott van hogy bárki megjegyzést írjon az ott lévő minden egyes iskolához. Ez amúgy az említett értékelés utódja.
De az a helyzet, hogy van elég sok programozni valóm, és feleslegesen nem szándékozom egy sort se elfecsérelni.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-14 Új búváráruház nyílt
21. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 19:05  
A Bp-i irányítószámok jórésze úgy működik, hogy a két középső szám a kerület. Tehát a XIX. kerület, de igazad van, beleírom a kerületet az egyértelműség kedvéért.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
502. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 16:21  
Légyszi ilyent ne csinálj legközelebb ...
498. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 15:53  
Meg aztán nem is tudom jó lenne-e széttagolni esetekre az egészet, hiszen lehet egy-egy történethez csak 1-2 hozzászólás van, de arról eszedbe jut egy másik, az most hogy, felviszed újként és akkor hogy kapcsolódik a másikhoz? Szóval nekem jobban tetszik ez a szövegszövős módszer amit az egy fórum ad meg, csak akkor tényleg el kéne kezdeni kicsit komolyan venni a tematizálást.
Persze lehet ezt utólag is moderálni, csakhát ugye ... ha nem muszály nem kéne.
497. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 15:49  
Hát emmost nem lesz megoldva, a mostani keretekben kell gondolkozni...
491. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 15:41  
Látom érted a dilemmámat :) Esetleg az önmérséklet lehetne megoldás (nem ott éljüK a fórum napi életet, hanem tényleg csak jól megfontolt, témához tartozó megszerkesztett hozzászólásokat írunk oda).
489. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 15:28  
Leendő balesetes fórumhoz kapcsolódóan.

Én arra gondoltam, hogy azokat a hozzászólásokat amik az esetekről szólnak kiemelhetné az írója. Például vastagítva írni az első sort vagy valami hasonló feltűnő módon kiemelni a kommentekből.
Gondoltam arra is, hogy zárt fórum amit csak olvasni lehet, de akkor nincs mód kommentálni az eseteket, ami megint nem jó. Viszont az kétségtelen, hogy áttekinthető lenne a fórum.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
77. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 13:29  
Erről az emil rulez! igen mókás Térerő című számra jutott eszembe...
"Csak egészség legyen, meg térerő!"
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
486. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 12:52  
NA, most akkor megy van nem megy? Amúgy MAC-hez nem értek, windowsos billentyűzeten meg ott az U betűn € ...
482. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 12:22  
Passz, a hiba nyilván nálad van, de nem tudom mi lehet. Esetleg nyomj frissítést.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
65. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 12:17  
Jah, vannak a tipikus, minden búvárral min. egyszer előforduló esetek.

Sznorival kezdesz merülni (ez szinte beavatásszerűen kötelező :D )
Ólom fentmaradt a hajón
Computer fentmaradt a hajón
stb.

kevésbé poénos a

nem nyitod meg a palackot
rosszul rakod össze a fotóscuccot
uszony nélkül ugrasz be
és még lehetne sorozni.

Általában akkor üt be a balhé, amikor valamiért kapkodás van, vagy mással kell foglalkoznod. Ezért szeretek öregesen, komótosan merülni. Megyünk? Hát jó, menjünk, slatty-slatty :)
És ezért kapok idegbajt, amikor asszony pajti merülés előtt amikor mindenki öltözik én a fényképezőt ellenőrizném, meg a saját cuccomat venném fel, nézném át merülés előtt, és megtalál, hogy segítsek ezt- segítsek azt. Ilyenkor ha picit szorosabb a dolog, ki szoktam borulni, ő meg azon hogy ez miért nagy kérés?
Na az ilyenek vége az, hogy dekoncentrált leszek, és a hajón felejtődik valami, vagy én vagyok az utolsó mert közben a fél csapatnak még ezt-azt segítettem, és a végén még nekem kell kapkodni és kész a baj.
Na ilyenkor morci szoktam kicsit lenni, elismerem, és a segítőkhöz irányítani az utastársakat, "azért van az arab, hogy segítsen, kérd meg őt" vagy simán elmagyarázom neki a SCUBA szó jelentését. Ilyenkor nem vagyok népszerű azt hiszem (tudom, máskor sem).
61. Bunny Ugrás 2007 aug 16. 11:35  
Így van, ezért is mondtam hogy negatív példa. Én mondjuk ezt úgy küszöbölöm ki, hogy
1. ritkán merülök vadidegennel
2. ha mégis, úgyis megnézem -márcsak szakmai érdeklődésből is- a cuccát, és ha valami újdonság van rajta meg jól körbekérdezgetem :)
Ez persze nem mentség, és én bárkinek megnézem a cuccát nagyon szívesen, ha kéri és igényli, én azt nem szeretem ha az enyémet piszkálja más. Szerencsére minden tök szokványos, nem érhet meglepetésként senkit egy-egy extra cucc.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Cannon Reef (Sha´ab Bagul, Little Italy)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés