»» ««
Bunny hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1339. Bunny Ugrás 2007 aug 08. 12:18  
Szerintem csinálj egy bemutatkozó filmet, és rakd fel valahová. Javaslom a YouTube-ot, vagy ha van elég tárhelyed akkor oda, olyan felbontásban és hosszban ahogy neked jól esik.
ElChe, Jules, Garfield és Analóg munkákat már láttunk, szóval te hiányzol márcsak az eddig jelentkezettek közül. Hogy úgy mondjam viriccsá valamit! ;-)
1333. Bunny Ugrás 2007 aug 08. 11:42  
Akkor kérdésedre egy kép és egy link a válaszom (a kép poén):

/Kereso?search=%22tengeri+s%F3%22&from=hir
1328. Bunny Ugrás 2007 aug 08. 11:17  
Na ez már felért egy válasszal :) Azért kérdeztem, mert ha jártál volna, ismernéd a 30-40 perces álmosító zenei aláfestéssel elkészített huszonnyolcezredik vörös tengeri remekművek feelingjét, amin a készítőjét is beleértve mindenki elalszik. Na ezért kell korlátozni a filmek hosszát!
Számomra emlékezetes volt, amikor a dekókamrás merülésről készül 8 perces Analóg-Bunny zöngeményt leadtuk. Csupán 8 perc volt, szerintem pörgős meg minden, mégis láttam, hogy 4-5 perc után az emberek figyelme lankad. Ha nincs alámondás, és még a felvételek se különlegesek nem szabad 4-5 perc fölé menni a kisfilmeknek, de inkább rövidebbek legyenek.

Személyes adatokhoz nem lehet filmet betenni, de berakhatsz pl. egy youtube linket a bemutatkozó részbe nyugodtan, szerintem az a legjobb megoldás amúgy is. Aztán hogy a jövőben lesz-e az majd a jövőben meglátjuk. Ha igény van rá minden megoldható, de van épp elég más munka a DC-vel.
1322. Bunny Ugrás 2007 aug 08. 11:02  
DUPLA, te nem jártál tengeri sóra, ugye?
1320. Bunny Ugrás 2007 aug 08. 10:00  
Viszont te magad is tudod nyilván, hogy amígy a videót elkészíteni könnyebb - cserébe az utómunka húzósabb, a fotózásnál ez fordítva van (elkészítés macera, de után kvázi nincs vele annyi gond). Magyarul a fotók közül kivenni egyet, raw gatyábarázni és beküldeni két hét alatt egyszerűbb, mint több (száz) órányi videó anyagból kiválsztani ami jó, azt igényesen megvágni, stb. Mindezt két hét alatt ugye.

Ha tényleg akartok versenyt, szerintem elsőre hasonló kéni mint a fotósnál, szabadon választott téma, kedvenc videómszerűen. Vagy nekem mindegy, kírhatjuk havonta ugyanazt, csak ha nincs rá kellő érdeklődés, a verseny rövid időn belül érdektelenségbe fog fulladni.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1553. Bunny Ugrás 2007 aug 08. 09:39  
Szerintem már jó ideje a LED-es lámpáknál is víz alatti működés van preferálva. Ekkora teljesítményeket levegőn elhűteni nem nagyon lehet.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1311. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 23:00  
Esetleg analóg kolléga mint kocavideós?
1307. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 22:10  
Na most akkor de komolyan, hány videós van a csapatban aki hajlandó lenne versenyen indulni?
1304. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 16:15  
Nem vagyok én Több mint ElChe, nem kell engem meggyőzni :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1537. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 11:22  
Valószínűleg az enter paragrafus (P) volt, azokat kivágja. A br-eket nem bántja amúgy.
1536. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 11:21  
Átrágtam magam csekély írásodon :) Szóval azt mondod a luk mennyiség/méret nem számít a kaparósságnál?
Nálam az volt, hogy amikor a nép panaszkodott, hogy túl erős a cucc, egyszerűen letakartam a lukak egy részét és rögtön gyengült a dolog. De lehet az segített, hogy levettem a szenet ?

Nekem sosem ér fel a peremig a dohány, mégis szénné ég a fene enné ki.Már gondoltam rá, hogy megmagasítom a csészét, hogy a szén ne legyen olyan közel a dohányhoz. Próbáltam a szenet kis alugombócokra tenni, de az nem működött, úgyhogy alatta kell valahogy megoldani. De ezt a felezős módszert amit te is meg Peetry mondott kipróbálom, hátha.

Ja, kérdezd már meg a haverod hol veszi a jó szenet?! Én amit hrg-ből hoztam azzal az a baj, hogy marha nehezen gyullad be.
1534. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 11:15  
Ez kéremszépen azért van, mert előre formáztál és nem itt az okos szerkesztőben. Sajnos az ominózus html kód bevágások óta (amik szépet elcseszték az oldalakat) kénytelen voltam letiltani minden nem a szerkesztőn keresztük bejuttatott kódot. Ezért javaslom, ha előre akartok írni, akkor azt sima txt-ben tegyétek, és a formázást itt az ablakban utólag rakjátok hozzá.
Sajnos azt nem tudtam megoldani, hogy a beillesztéskor már elvegye a tiltott dolgokat, de dolgozom az ügyön ... sajnos ez a szerkesztő az egyetlen nem saját kód, ezért ebbe nem tudok csak úgy belenyúlni.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1285. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 09:57  
Miért, csíkosnak érzed magad?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1528. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 09:08  
Nálam nincs ilyen gond, házibuliba nem viszem, a haveri esti sisa-sör dumálós összeröffenések meg nem vadulnak el :D
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1283. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 09:07  
Írjad a sisa tankönyvet, ne a videóval foglalkozz :P
1279. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 08:26  
Vagy berakni a bazárba, ott azért szerintem nagyobb esélye van, hogy rátalálnak az emberek mint egy ilyen pörgős fórumon ...
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1525. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 08:25  
Ja, és sisa témához mégegy. Én legutóbb hurghadában kimondottan több személyes sisát akartam, először dupla csövest, de az arab lebeszélt róla, és igaza volt. Ott ugyanis fals levegőt szív, hacsak valaki be nem fogja, szóval macerás. Viszont a második ötletem egy forgós sisa volt egy nargile-vel, ami be is jött, azóta a régi cucc csak dísznek van, és a forgósat használjuk jó hosszú valódi bőr csővel. Yeah ...
1524. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 08:23  
Ez az a féltégna nagyságú grafikus kijelzős? Ha igen, múltkor néztem a divexben, hát ... engem zavart a mérete, de tetszik, hogy a softvere egyszerűen frissíthető meg az egész olyan mint egy mini számítógép. Az már kevéssé, hogy ez viszont a gyártókat előbb- utóbb arra fogja sarkalni, hogy adják ki ahogy sikerül, majd frissítjük mint egy PC-t. Az új suunto-k is ilyenek, aminél szintén felmerült bennem ez a gondolatmenet.
De reméljük a búvárcomputer gyártók komolyabban veszik a dolgot, mint a telefongyártók pl.
Kiváncsi vagyok mikor ír valaki játékot a ketyerédre :)
1523. Bunny Ugrás 2007 aug 07. 08:20  
Hohó, gyűlnek itt az információk, kiváncsian várom a macsek mit mond. Jeges víz, hmmm ezt kipróbálom legközelebb, meg a félig rárakott szenet, én mindig középre raktam eddig, lehet hiba volt?

Keletinál a sultan center van (google), más fórumok sisásai agyon dícsérik, hogy milyen jófej az arab. Még nem voltam ott egyszer sem.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1271. Bunny Ugrás 2007 aug 06. 16:11  
Szerintem abban Che-nek igaza van, nem feltétlenül kell ahoz szinkronszínész, hogy ez megoldja. Egyszerűen keresni kell olyan ismerőst, aki tud beszélni, és a hangja is kellemes. Hölgy, férfi, tök mindegy. Na ez mondjuk nem én vagyok, de nekem is van pl. olyan barátom akit már hívtak viccből persze rádióhoz, mert kellemes bariton hangja van. Ez csak adottság, és tuti neked is van ilyen ismerősöd, elég csak telefonon felhívni és mindjárt hallod, hogy fog szólni egy rossz TV-n :D
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1509. Bunny Ugrás 2007 aug 06. 15:55  
Fotózás fórumon felkaptt fonalat áthúznám ide, ha szabad így mondani. Igazán fontos búvár téma, sisa :)
Szóval kinek mi a tapasztalata ezzen az egyiptomi csodafegyverrel, kinek van itthon Analóg, Garfield és jómagamon kívül?

Érdekelne kinek mi a tapasztalata, milyen dohányokat érdemes haszálni, keverni, hogy csinálod a sisát hogy jó legyen. Mert ugye van amikor karcos, vagy amikor kellemesen lágy, van hogy az íze szuper de van hogy csak füst különösebb aroma nélkül. Szóval mi a tuti, hogy csinálod amikor jól sikerül?

Ugye az alaphelyzet, hogy megtöltöd vízzel, belerakod a dohányt a kerámiába, lezárod légmentesen alufóliával, csinálsz rá néhány lukat, ráraksz a tetejére faszenet vagy sisaszenet és szíjja kend!
Én magam aránylag ritkán kerítek sort a pipázásra, lévén hogy lent van vidéken a cucc a szülőknél, ott van kert ahová ki lehet ülni füstölni. Ezért aztán 2-3 hetente jó, ha sor kerül rá, és meglehetősen rapszódikus az eredmény, sajnos nem tudom mitől függ. Ezt kéne kideríteni.

Íz szempontjából nekem ami bejön az a kétalmás (ez mondjuk majdnem etalon) de én keverem egy lehelletnyi mentolossal. Friss ízt ad neki, és ha jól sikerül eltalálni mindent isteni. Mindezt az egyiptomi dohánnyal, itthonról kaptam ajándékba almásat, de az nagyon ragacsos-nedves, nem is ad füstöt, igaz el sem ég :)

Amire még rájöttem, hogy a sisa erősségét nagyban befolyásolja az alufóliára szűrt lukak mennyisége. Én úgy veszem észre minél több, annál erősebb lesz.
Aztán amivel kísérletezem, hogy minél kevésbé égjen meg a dohány. Ezt vajon hogy lehet elérni? Mostanság azzal próbálkozom, hogy duplán hajtom az alufóliát, illetve azt cscinálom, hogy egy csíkban Z hajtással megpóbálom megerősíteni a fóliát, na hajoljon be a szén alatt. Még nem tudom mit ér, továbbra is egyszer jó egyszer nem annyira az "adag".
Próbálom a dohányt szétszedni, de nem tudom hogy érdemes. Tömjem meg, vagy pont hagyjam szellősen? Mennyit szoktatok belerakni, sokat vagy épphogy?
Ugyanez a víz, mennyi levegős részt hagytok a tetején, és mit változtat meg a víz mennyisége?

Szóval jó lenne kitalálni mi mit befolyásol, és ki hogy érzi mi a tuti megoldás. Én mostanság azzal próbálkozom, hogy ahogy írtam vastagabbra a fóliát, kevés luk az is középre (villával 5-6 luk kb), dohány aránylag kevés (mondjuk egy doboz 4-5 tömésre elosztódik), víz meg az öblös résznél mondjuk 4/5-ig.

Ja, és az vigasztal, hogy az arabok sem értenek hozzá, kaptunk már olyan ócska sisát hurghadában, hogy annál a legrosszabbam is jobb volt.

Na akkor gyerünk, meséljetek ti mit gondoltok?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1268. Bunny Ugrás 2007 aug 06. 15:07  
Igenis mester, akkor átfogalmazom: Megpróbálom elérni valahogy, ezért küldök egy emailt. Csak nem biztos, hogy olvassa, máshogy meg nem tudom elérni. Sz'al ezért csak próba :P
1266. Bunny Ugrás 2007 aug 06. 14:45  
Jah, ez egy igen fontos kérdés volt!

analóg: Az illető épp most ment ki, megpróbálok küldeni egy emailt neki, hátha nem felejti el.
1261. Bunny Ugrás 2007 aug 06. 14:05  
Bánom a dolgot, a tervem az volt, hogy addig nem hagylak békében, amíg el nem árulod mit tanulták a sisakészítés művészetéről anno azon a szafarin. Mert a hurghadai reptéren ódákat zengtél arról, hogy micsoda szuper jó cuccokat gyártottatok, és mostmár kitanultad a frankót :) Én meg kísérletezgethetek otthon, hogy mennyire érdemes megtömni, meg kilukasztani a fóliát, stb.
1256. Bunny Ugrás 2007 aug 06. 13:23  
Ne hősködj, tudjuk hogy olcsón vetted :)
1252. Bunny Ugrás 2007 aug 06. 13:12  
Látod-látod, így jár az aki a távolba tekint pedig ott van előtte a megoldás. Tipikus, én ezt az iskolában használtam mindig ki (értsd első padba kell ülni, ha puskázni akarsz).
De mostmár jusztse leszek az Öné, drága Uram!
1247. Bunny Ugrás 2007 aug 06. 10:44  
Csak ha megüti a TAKA2 mércét :)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
28. Bunny Ugrás 2007 aug 06. 10:08  
Ilyen srácot én Ecséden láttam, nagyon jófej volt, engem a bohóchalra emlékeztetett, legalábbis a viselkedése. Sajnos fotót nem igazán tudtam jót lőni róla, de készült egy kis video az A60-nal, az szerintem mókás, feltöltöm ha érdekel valakit.
http://www.youtube.com/watch?v=GDQROc-zV9E
27. Bunny Ugrás 2007 aug 06. 09:55  
Ez a verseny pont erről szól. Én megvágtam volna jobban a képet, meg persze jobb ha az ember közelebb tud somfordálni az állathoz, hogy a vaku érvényesülni tudjon. Persze könnyű ezt mondani bizonyos halaknál, amik fel-alá rohangálnak és nem állnak meg egy kép erejéig :)
24. Bunny Ugrás 2007 aug 06. 09:00  
Nagyon jól tetted, tényleg!
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1244. Bunny Ugrás 2007 aug 05. 12:10  
Most, hogy kézhezkaptam az újságot, végre kiderült ki mit nyert a subm. versenyen. Analóg mester lett a makró első, és Zook a nagylátó, összetettben pedig ahogy írtuk is, Zook.
Úgyhogy akkor most utólag gratulálok analóg-dialóg barátomnak a makró győzelméhez!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1507. Bunny Ugrás 2007 aug 04. 23:37  
Ennek ellenére persze nem mondanám senkinek, hogy vegyen vyper helyett gekkót, mert ugyanolyan jó. Lásd 1503hsz. Mérlegelni kell, én pl. kitartanék a vyper mellett most is.
1506. Bunny Ugrás 2007 aug 04. 23:19  
Mivel nem a gekkót módosítja, csupán a bejövő adatokban módosítja a gekko-t vyper-re (egy byte-ot megváltoztat röptében), semennyire nem érinti a garanciát. A búvárcomputerben semmi változás nem történik.
1503. Bunny Ugrás 2007 aug 04. 19:16  
Látom suunto felé dől a mérleg. Gekko-Vyper közötti különbségről, mit nem tud a gekko:

0. Letöltés (ez javítható, ahogy már írták előttem, ezért 0).

1. Nem tud merülés tervezést.
2. Nincs háttérvilágítás (cserébe foszforeszkál).
3. Nincs rajta gumírozott védőburkolat.

Most hirtelen több minden nem jut eszembe, lehet nincs is. Szerintem ami igazán fontos, az a két utolsó. Valószínűleg a belső elektronika Vyper, a kijelző más rajta, és szoftveresen butították, ahogy ez pl. a mobil telefonoknál és a legtöbb számítógép alkatrésznél is elterjedt.

Ha van pénzed talán érdemesebb a vypert venni, de ha spórolnál bátran vegyél gekkot, jól fogsz járni vele.
1492. Bunny Ugrás 2007 aug 03. 23:16  
EZ egy erősen hitvita kérdése, és szerintem messze nem két ismeretlenes egyenlet. Én pl. SUUNTO hívő vagyok, és nagyjából minden ismerősömnek ilyen gyártmányú ketyeréje van. Régen azt mondtam volna, az uwatec drága, ormótlan de mostmár egész pofás cuccokat hoznak ki, és az árak is ha jól tudom közelebb kerültek egymáshoz. Emellett viszont nem szabad elfelejteni, van más gyártónak is computere. Mares, Dacor pl. szintén kelendő itthon, de szinte mindenkinek van.

Az is kérdés, miért ez a kettő? Miért kell vyper, miért nem elég a gekkó? Vagy miért nem veszel egy olyan computert, ami már több gázkeveréket is kezel, ha hosszútávra tervezel? Levegőintegrált computerek?

Asszem sokat segítettem, válaszok helyett inkább növeltem a kérdések számát :) Egyébként jó megoldás, ha kipróbálod esetleg ami neked szóbajöhet. Nyilván ár is kemény tényező, tehát az is megoldás ha belövöd mit tudsz rászánni vagy belövöd, hogy mi az amit tudnia kell, és eszerint kiválasztasz egy csoportot.
Suunto-t pl ki tudsz próbálni az egyik magyar Pag-i bázison, de az is megoldás ha látod valakinél elkéred megnézni. Véleményt ne kérj, mindenki a sajátját dícséri :D Én pl. ezért nem is mondom, hogy suunto vyper, mert azt mondanák, hogy egy újságíró ne legyen részrehajló. Úgyhogy nem mondom. De magánemberként gondolom :P
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
16. Bunny Ugrás 2007 aug 03. 13:31  
Jaja, más a gond. Úgy néz ki nem jutunk be az ideiglenes szállásra, nincs meg a kulcsa. De még keresik, szóval bármi megtörténhet :)
14. Bunny Ugrás 2007 aug 03. 12:32  
Jobb helyre várod? :D
Mi nem csinálunk olyan, hogy magunknak írjuk ki, a témát se mi találtuk ki, meg mi amúgy sem nyerhetünk, maximum erkölcsileg. Ja, úgy néz ki megúszod a látogatásunkat, mázlista.
12. Bunny Ugrás 2007 aug 03. 11:44  
Úgy döntöttem egy régi képemet indítom, szakítok a művészieskedő stílussal inkább populáris jellegű kép legyen. Hátha nem leszek utolsó előtti, mint az előző fordulóban :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
455. Bunny Ugrás 2007 aug 03. 11:28  
Ez úgy működik, hogy csinálsz egy üres html oldalt egy normális webszerkesztőben, és beállítod a megfelelő kódolást. UTÁNA írod a szöveget. Ebből nálad elég sok minden nem teljesült, de ez már nagyon nemidevaló téma. Javaslom html fórumok / könyvek / tanfolyamok látogatását.
Nem olyan bonyolult, de nem is olyan könnyű, mint sokan hiszik ez a dolog.
453. Bunny Ugrás 2007 aug 03. 10:49  
Igeeeen, Ön elsőre megtalálta a keresett sort! :D
451. Bunny Ugrás 2007 aug 03. 10:03  
Ha megadod a html oldalnak, hogy ékezetes kódot tartalmaz, nem kell kódolni az ékezeteket. Esetleg nézd meg a dc kódját :)
Egyébként a frontpage-et dobd el messzire. Az adobe (leánykori nevén macromedia) dreamweaver megy mac alatt is.
448. Bunny Ugrás 2007 aug 02. 21:38  
És a formázás sem az igazi, de ez lehet az én hibám, mert safari alatt máshogy működött és szerintem ezt nyakon vágtam amikor pár biztonsági dolgot javítottam. Eh ...
447. Bunny Ugrás 2007 aug 02. 21:37  
Ha valakit érdekel, kijött a 3.0.3 beta Safari böngésző. Mindjárt le is tesztelem, hogy működik.

/Forum/103 Na a link nem megy még mindig.



Kép beszúrás az láthatólag igen.

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Sokszínű víz alatti világ
2. Bunny Ugrás 2007 aug 02. 09:40  
Felvetődött egy fontos információ, NEM CSAK HAL LEHET A KÉPEN !
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
1487. Bunny Ugrás 2007 aug 02. 08:16  
Köszi! Igen, amikor tavasszal voltam én is azt tapasztaltam, hogy a pénzes elsősorban külföldi túristákra áltak rá, akivel beszéltem csóka pl. kimondottan nem szívlelte a búvárokat. Aztán írtam is erről egy cikket, köztben Che beszélt telefonon egy másik manussal, aki árnyalta a kérdés, úgyhogy végül töröltem a cikket.

De ezekszerint ha jól értem a merülések a szemközti oldalon zajlanak, ami jó, mert régen is ott volt és az szép szakasz. Kár, hogy ennyire húzós a belépő :/
1485. Bunny Ugrás 2007 aug 01. 22:50  
ADC: Mesélj már, milyen volt a hétvégi Ecsédi merülésetek!
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
446. Bunny Ugrás 2007 aug 01. 14:57  
Ellenben jó hogy szólsz, elfelejtettük a nyertes képet beállítani az élőélettelen albumhoz :)
445. Bunny Ugrás 2007 aug 01. 14:53  
Eddig se te tetted fel, hanem emailben küldted. Ezután is így fog működni asszem.
442. Bunny Ugrás 2007 aug 01. 14:01  
Nincs, nem kaptunk egy árva infót sem. Én talán ma kézhez kapom az újságot, de nem szivesen álnék neki összeválogatni a képeket, vessetek rám követ.
440. Bunny Ugrás 2007 aug 01. 13:43  
Bótold meg ElChe-vel.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Dibba´s Rock

United Arab Emirates

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés