»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-13 Egy statisztika margójára

Már megint a búvárkodás a médiában... Ha mi magunk nem tisztázunk alapvető dolgokat, más biztosan nem teszi meg helyettünk.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 17. Bunny 2007 aug 16. 22:25  
A hozzászólások java átpasszolódott a kiemelt fórumba.
 16. Bunny 2007 aug 15. 13:22  
Hát igen, de szép is lenne, csak sajnos a realitás érzékem azt súgja, hogy nem valószínű, hogy erre vennék az emberek a fáradtságot. De annyira szeretnék sűrűn elnézést kérni ezért a mondatért, és belátni, tévedtem!
 15. elche 2007 aug 15. 13:12  
Amit én felvetettem, nem csak a nagyon súlyos esetekre vonatkozna, hanem azokra is, amelyeknél orvosi kezelésre nem volt szükség, de mégis veszélyes volt a szitu, lehet tanulni belőle.
 14. jee_c 2007 aug 15. 12:56  
2007 februári az utólsó hír, ha jól láttam..  Félek tőle, hogy volt már azóta valamilyen esemény. Van egyáltalán az ilyen balesetekre nézve bejelentési kötelezettség (valahova?).
Annáék (Gőbl, Baromedical) talán tudnának némi adatokkal szolgálni.
 13. Bunny 2007 aug 15. 12:54  
Ösmerjük, hát hasonló a cipőjük nekik is :-/
 12. jee_c 2007 aug 15. 12:53  
Hmm, ehhez az oldalhoz mit szólétok?
www.buvarbaleset.hu
Lehet, hogy nekik van valami statisztikájuk, vagy önnyen tudnak csinálni.
 11. elche 2007 aug 13. 23:22  
Igen, hát ez is probléma, de alapvetően mégiscsak az a gond, hogy mi magunk sem tudjuk, hány búvár merül, összesen mennyit egy évben, és milyen gyakran fordul elő valamilyen esemény, milyen okból...
 10. DUPLA 2007 aug 13. 21:33  
Asszem reggelre már elég pipa leszek ahhoz, hogy ezt a nyilvánvaló hazugságot helyreigazítási igénnyel bejelentsem az ORTT-nél. Lehet, hogy a sajtónak uborkaszezon van, de hát mégsem lehet csak úgy lekutyapi....ázni egy szakmát, egy sportközösséget, ráadásul nemzeti alapon, amúgy közszolgálatilag.
Már az ötödik jegyzékváltáson lenne túl a horvát és a magyar kormány, ha ugyanez a riport ugyanilyen téves adatbázisalapján, mondjuk a következő vezérfonalon fut:

" A világ legveszélyesebb tengere az Adria! Statisztikák szerint egyetlen víz nincs még a világon, ahol évi 15-20 magyar búvárélet végződik a habokban  Mivel az Adrián csak - egészben, vagy részben - horvát tulajdonban lévő búvárbázisok felügyelete alatt lehet merülni, gyanítható, hogy a horvátok nincsenek tisztában, vagy nem veszik figyelembe az alapvető merültetési szabályokat. Ezért a Külügyminisztérium javasolja, hogy a magyar sportolók kerüljék a "Halál-tengert". A helyi hatóságokat láthatólag kevéssé aggasztja a fekete-statisztika, hiszen  halálesetek pontos számát sem képesek megállapítani (15-20), pedig ez még a hentesnél a kért szalámi esetében is tűrhetetlen hibahatár. Ez annál is megdöbbentőbb, mivel a világon együdálló módon a horvát állam az egyetlen, amelyik külön éves búváradót is kivet, viszont cserébe még a pontos baleseti statisztikát sem képesek vezetni, nem hogy azok kiváltó okai megszűntetni."
 9. PDIC 2007 aug 13. 21:10  
Sajnos Krk-n is halt már meg magyar búvár. (Igaz, már több éve)
 8. DUPLA 2007 aug 13. 20:38  
Én meg az eredeti MTI hírt olvstam és csak most néztem meg a filmet. Ez egyszerűen vérlázító csúsztatás. Az hogy az usztasák hazudnak, mint állat, nem új, de ez a SOKK-nyomozó, ripacs firkász, ha már leette a fene az Adriára miért a Krk-re ment, és miért nem oda ahol az az iszonyú sok búvár meghalt?
 7. hopposztkopp 2007 aug 13. 19:11  
Nem szabad ezeket a statisztikákat túl komolyan venni. Bizonyára van még aki emlékszik amikor két német búvár meghalt az Adrián. No , hát tányéraknát dobtak rájuk (anya és fia). Ez is csak statisztika. A riportban a "legszebb", hogy három ember három kérdésre hárféle vála adott. Közük nem volt egymáshoz. Ilyen szedett-vetett szrt régen láttam. Csak sajnálom , hogy ezért valaki fizetést kapott. Trágya munka az egész.
 6. elche 2007 aug 13. 18:01  
Én is ezt a hírt ismertem, de nem bírtam felfogni, hogy következik ebből a magyar BÚVÁROK rossz adriai statisztikája. Hát úgy fest: sehogy.
Baleseti bejelentőt meg csak akkor lenne érdemes kialakítani, ha valóban van rá igény. Ha itt a fórumon vagy máshogy még jelzik emberek érdemi számban, hogy fontosnak gondolják (és nem úgy, hogy más töltse ki, ők meg olvasgassák), akkor meg lehet gondolni.
 5. Grelex 2007 aug 13. 17:11  
http://www.mti.hu/cikk/220622/

Innen vették az alapot a forgatáshoz.
 4. elche 2007 aug 13. 09:08  
Nem is csak az ilyen tragikusan végződött esetek lennének tanulságosak. Arról se hallunk, hány búvár kerül évente dekókamrába, vagy hány végtagtörés következik be a hajóutakon vagy palackcipelés közben. Nem mesél senki arról, hogy elhibázott merülése miatt oktopuszon lógva kellett feljönnie, hiszen ez is veszélyhelyzet.
Szóval én is kénytelen vagyok külföldi elemzéseket böngészni, ha mások eseteiből akarok tanulni.
 3. nlq 2007 aug 13. 10:15  
errol az adriai esetrol:
a merulotarsnak kellene felvallalnia es leirnia mi is tortent valojaban! foleg azert mert az elmondasok alapjan nem sokon mulott, hogy o is ottmarad! o tulelte a tarsa nem! nem tudhatom ez neki mekkora teher es hogyan fogja ezt magaban feldolgozni az elkovetkezendo evek soran, de ha ezt szepen csendben eltusoljak akkor bizony konnyen megismetlodhet az eset!

kozzetetelre volt mar pelda, amikor egy masik magazin hasabjain megjelent a 98 as egyiptomi baleset tulelojetol a leiras! o felvallalta!!!   az a leiras is nagyon tanulsagos volt!
 2. nlq 2007 aug 13. 08:56  
Szia!

tokeletesen egyetertek veled!
szukseges lenne a balasetekrol es a hibakrol tudni, azert hogy utana ne fordulhasson elo  hogy valaki ugyanebbe a hibaba essen!

a legutobbi esetrol  nincs meg mindig semmi hivatalos info??? az MBSZ nem vizsgalja a dolgot???
a resztvevok nem akarjak leirni hogy milyen hibakat kovettek el???

mert amit en halottam az ugyrol az nagyon tanulsagos lenne!!!

ugyanis azon hibak kozul egyet biztos, hogy a buvarok tobb mint fele (koztuk eddig en is!) elkoveti!!!!
De mivel infom nem kozvetlen  forrasbol szarmazik ezert en ezt nem tehetem kozze!
 1. Bunny 2007 aug 16. 19:23  
Egy pici türelmet kérek, amíg helyreállítom a rendet.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Amfora telep

Croatia (Hrvatska)

1/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycsikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés