»» ««
seshat hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1648. seshat Ugrás 2008 dec 18. 21:59  
SEGÍTSÉG, SEGÍTSÉG
kérlek mondjátok meg, Bp-n hol cserélnek mares nemo-ba elemet és mennyiért...?
itt a fazon hurghadán a beyond limitsben 46 eurót mondott...mint akciós ár...vööööö....meg 1 hét mert elviszik sharmba... és ha elveszítik úközben?? biztos odaadom :-( de itt ez az egyetlen lehetőség
( a suuntóba bezzeg 100LE csakaz kb 12 euró d hát nincs suuntóm)

már villog az elem jel (kb 1 hónapja...)...jól bírja, kb 2 hónapja mutatja hogy fogyóban van (de már nem világít a kijelző pl)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-12-13 Az igazi cápakaland
3. seshat Ugrás 2008 dec 13. 20:09  
ja tiszta Blair Witch project..kamerarángatás az egész:-D
de az eleje az jó izgi ...biiimmm hogy megjenenik a cápafej a ketrecben
de utólag igy vicces, hogy mindenki megmenekült és a cápa is, lesz miről sztorizniuk az egyszer biztos. remélhetőleg senki nem kapott szívrohamot meg ilyenek :-I
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-12-10 Tűz és Csillagok
80. seshat Ugrás 2008 dec 13. 13:30  
safagában van egy, ami évek óta vizen van, pedig totál feketére ki van égve... talán látni is a belsö reef-ektöl, lehet csak távcsövel...
mint egy szellemhajó :-) azt mondták a biztositás miatt marad ott... más hajókat meg a biztositás miatt süllyesztenek el... fene se érti....


  fórumok / Hírek fórumai / 2008-12-13 Az igazi cápakaland
1. seshat Ugrás 2008 dec 13. 13:26  
huhú ez klassz kis video... képzelem, hogy "húbazmeg"-oztak" után a hajón :-)) nem semmi... ezek szerint tökmindegy, hogy ketrecben merül-e az ember..ha a cápa be akar menni, akkor bemegy (itt nem akart és mégis bement)

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
11515. seshat Ugrás 2008 dec 09. 17:30  
hűű az enyim semmit se ért, ami az engedelmességgel kapcsolatos....
(néha a gyere le az ágyról, ezredik felszólításra, akkor sértődötten lemászik:-D)

amikor találtam, 1-2 éves volt vittük kutyaiskolába... aha... anyu: "nézd, ott messz, más kutyája is verekszik, nem a mienk a leghülyébb... upsz, basszus, az ott a mi kutyánk"
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-12-05 Egy végzetes próbamerülés tanulságai
143. seshat Ugrás 2008 dec 06. 21:38  
de amúgy pont ezért, ha owd, aowd, akkor úgy van a check, hogy bemutatom a gyakorlatot előtte,hogy mit köll csinálni. legalabb gyakorlok én is. (ha dm, rescue stb akkor csak a jelet mutatom hogy maszk félig, nosza csináld :-)))

a scuba review a legjobb, mert akkor az összes gyakorlatot be kell mutatni :-) de sajnos olyat még csak egyszer kellett nekem csinálni.
142. seshat Ugrás 2008 dec 06. 21:34  
dm nálunk is volt...
csak buddy kell, nem guide, menne az aowd-s kolléganőmmel (hadd merüljön ő is ugye)... hát 9méteren rájött a rettegés aztán felsprintelt..kolléganőm meg nézett, hogy mi van...

139. seshat Ugrás 2008 dec 06. 21:26  
akkor átdobhatod az enyémet is...
bár illik ide is. ki oktatta ezt a hölgyet vajon....??? vagy tényleg, el lehet ezt felejteni fél év alatt? vagy csak nagyon izgult...
(de legalább beírhattam a naplba még egyet :-P, 6,5m, 26perc)
137. seshat Ugrás 2008 dec 06. 21:24  
...ma is jó volt a checkdive....
26 perc maszkürítés. shortyban.
fújta, fújta, de hiába, nézett, mi van, tele lett, megijed, kézenfog, felvisz, merüljek a férjével, ő inkább kimegy... dehogy mész, egysze már megtanultad. le. megint fúj, fúj maszk tele, kézenfog, felvisz. mondom orral kéne fújni nem szájjal. megint ugyanez, még erősebben fúj, hát semmi. fel újra. aztán bimm, sikerült neki, tökéletesen. menjünk fel megint. ja, hogy én félrevezettem, mert  hogy nem is szájból kell fújni (???)
ááááááááááááááááá

owd, 50merülés.

hát komolyan.

132. seshat Ugrás 2008 dec 06. 21:09  
légyszi légyszi



130. seshat Ugrás 2008 dec 06. 21:07  
a neten nincs is sok infó. szükségem lett volna egy nitrox táblázatra itthon mert nincs, és többnyire nitrox nevű fogyasztószereket találtam... komolyan.
128. seshat Ugrás 2008 dec 06. 21:06  
...de még mindig nem tudjuk mit takar pontosan a réslátó és a körbeforgó...
:-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
11177. seshat Ugrás 2008 dec 02. 21:51  
de hát ez az,"sajnos akkor búvárkodhattok hajról, ha megcsináljátok előtte az owd tanfolyamot, ill a tanfolyam utolsó napján".
reakció: visszamegy este, és beb..sz pár széket a kirakatba....
ojjé.

(szokott jönni évente egy orosz csapat szafarizni, na talán ők a kivételek, bár mindegyikük orvos ha jól emlékszem. és beszélnek angolul is és németül is). biztos ők is szégyellik magukat a többiek miatt...
11176. seshat Ugrás 2008 dec 02. 21:45  
inkább mondanám, hogy akkor simogassanak tűzhalat, azt lehet, meg is mutatnám, merre keressék. (mármint a kedves sznorkelző orosz turistáknak)

egyébként azért dühít, mert 2-3éve volt, ugyanez, mindenki felemelte a teknőst fotóért (igen, oroszok), párom ment üvölteni telitorokból, illetők elmenekültek, viszont az óriásteknős kb tavasz óta jön újra mifelénk - szóval cseszhetjük, lehet, hogy megint nem fog jönni sokáig. vagy sose jö, de jön egy másik x idő múlva, amíg el nem üldözik.
meg az, hogy ha belekapaszkodsz, b*sztatod, akkor elkezd lefelé úszni, menekülési céllal, túl mélyre megy, és később nem tud felmenni időben levegőért és megfullad. túlságosan törékenyek/érzékenyek. a dugongot pl nem érdekli, ha tapizzák, az csak röfög és eszik. legalábbis úgy láttam, nem zavartatja magát, pedig ott is mennyi barom volt, te jóisten. az egyetlen jó fotómon egy sznorkeles kapaszkodik bele épp. (bár a fotó jó lett, csak a fotó témája felhúz)


  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1904. seshat Ugrás 2008 dec 02. 21:36  
van ahol a kártyát se nézik. az alexandriai bázison nem nézték. pedig vittem egy owd-t, hogy ha esetle elhagynám, legalább az vesszen el.... párom mondta, hogy ő msdt,  én meg divemaster, de nem csekkoltak le semmit, de semmit. el se kérték, csak mondták, hogy "akkor oké"... lehettünk volna nulla merülésesek is.

ha már tt tartunk, abu dabab-nál se, a dugong-öbölben. igaz, külön busszal mentünk, palackot is vittünk meg engedélyt.az engedélyt a hotelben bemutattam, de magán a bázison nem is nézték, kik jönnek palackkal meg cuccal, meg mennek a vízbe. oda se jöttek....lehet ilyenkor nem szokás mondjuk.
1903. seshat Ugrás 2008 dec 02. 21:30  
hehe nekem a DSD-n is rajta van az oktató neve, meg pecsétje...
1902. seshat Ugrás 2008 dec 02. 21:29  
hajjaj, nálunk nem is egyet... (mert ugye az önéletrajz meg a telefonbeszélgetés kevés, élőben derül ki, hogy milyen ember)
az arab okató ordibált a lányokkal (tanitványokkal) igaz először és utoljára... amúgy is féltek, ő meg "mi az, hogy félsz, gyerünk, ugorj már" /drift/) :-S
egy srác meg azon kívül, hogy oktatni jól oktatott és alaposan, csak hát  ha nem volt kit oktatnia, egész nap ült meg főzött magának... egy tapasztalt, jó oktató csaj meg egyszerűen kígyó volt, aztán átkerült egy másik bázisra, kolléganője mesélte, hogy beküldte őt az irodába, hogy nézze meg, mennyit keresnek a többiek... pffff... szóval még ha oktatónak jó valaki, az kevés. normálisnak is kell lenni...
profi önéletrajzzal, illetve nagy tapasztalattal is lehet valaki seggfej. de ez csak később, a próbaidőn derül ki.

nehéz igazán jót találni sajnos :-(   divemasterben is. mondjuk most úgy-ahogy szerencsénk van, de ha egy vendég panaszkodik valakire (pl hogy türelmetlen volt vele stb), utána végső figyelmeztetés van, második esetnél pá-pá.

pygmy: nekem van DSD kártyám :)) 2006 okt 11 !
a merülési naplókat is mindig megnézem, hogy jól írta-e e az utolsó merülést pl. meg hogy hol merült már, ez is érdekes. ha valaki csak tóban, az a király, tuti, hogy ámul még a housereef-en is.
1882. seshat Ugrás 2008 dec 02. 16:47  
itt, meg padiban az owd is 4 merüléssel...én hiába ajánlom fel, hogy velük megyek, ha nem kérik... pedig navigációt se tanultak, akiket tegnap vittem egy pár, friss owd, szörnyülködzek, hogy úristen de nehéz, meg hogy találok vissza mert nekik fogalmuk se volt..pedig 2x voltunk ugyanazon a helyen 15 percen belül... :))) nem is kell, nézze csak a halakat... de van, aki meg bátran belevág egyedül (párban)...

(azért egy iránytűt a kezükbe szoktam nyomni, ha el is tévednek, legalább látják merre van észak = kijárat)
1881. seshat Ugrás 2008 dec 02. 16:41  
na persze...amikor nagymamám infarktust kapott az utcán, az volt a reakció, hogy "mi van, sokat ittál, nyanya?"
szóval nem elég, hogy épp fetrengett, még irtó dühös is lett, mondta :-P

de ha már búvárkodás, tényleg kéne egy naaaagy tanfolyam, az se lenne hű de hosszú, ha padiban nézzük, owd 4-5nap, aowd 2 nap, rescue 3 nap, EFR 1 nap...nem lenne hosszabb 11-12 napnál, de lehetne ez az alap, aztán úgyis van még mit tanulni meg gyakorlolni, ki amit akar (pl roncs, éjszakai, stb).
nincs abban semmi rossz, ha az elején lemegy 21 alá (="mély"), meg tanul navigációt meg elsősegélyt...

csak még kevesebben búvákodnának, ha ez így lenne = üzletileg rossz.

sokan egyből kezdik az owd után az owd-t, szerintem ez nem rossz, mert többe tanul (lebegés, navi stb)...csak sajnos elég kevés vendég tanul rescue-t, ez évben 3-4 rescue tanfolyamunk volt csak, meg lesz még egy karácsonykor.
bár elvileg akinek jogositványa van, az ugye elsősegénynyújtó is, bár hadd ne mondjam, milyen volt a színvonal a vöröskeresztes elsősegénytanfolyamon. stabil oldalfektettem, és kaptam egy papírt, hogy elősegélynyújtó :-o vicc.

meg az a másik, hogy én advanced után nem a "menjünk le ötvenre" típusúak táborát erősítettem, hanem csendben féltem a víz alatt....hogy mi van ha történik valami. az első 100merülésen! (Jó, azét nem rettegtem, de bennem volt egy kis félsz)


  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
11131. seshat Ugrás 2008 dec 01. 22:49  
csak sznorkeleztek...a szomszéd bázis stégje utáni öbölben ...
11128. seshat Ugrás 2008 dec 01. 22:38  
akivel eddig gond volt, az mind orosz volt... koralltörés, teknős a reptéren a táskában (!!!), halászat a housereefen, "nincs búvárigazolványom de mélyre akarok merülni hajóról" .... párom exmunkahelyén, amikor mondták, hogy sajnos tanfolyamot kell csinálni,  bedobálták a székeket a csukott ablakon.... az összes vendég mindenhol,  hurghadás fórumon is, élőben is,miattuk panaszkodik... én csak azt látom hogy jön, RÁSSA RÁSSA, bocs, de nem segithetek...ha nem ért más nyelven...ja néha nyit tud hogy HowMuchDollar.
és akkor ez most általánosítás meg fasisztoid, de miért van ez :-S
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-26 A fülcsigák áldozatai
85. seshat Ugrás 2008 dec 01. 22:24  
hihihi
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
1804. seshat Ugrás 2008 dec 01. 22:21  
nem volt baleset, de megkérdezte az egyik vendég (70 merüléses aowd) merülés után miért várakozik mindenki a hajó alatt (kötélen stb)... értsd: biztonsági megálló.
mondtuk, hogy nézze meg a kompjuterjét.
merült. megnézte.
azt mondta, hogy azt irja ki, hogy "error".

no comment.
:-D

(bár amikor merülni voltunk, találtunk 6kg ólmot egy táskában, naná, hogy ráakasztotta a váll D gyűrűre akasztott gigászi hegymászó-karabinerjére, aztán a hátralévő 40percben végig dülöngélt, asszimetrikusan, összesen 20kilóval... 2x próbáltam meg lecsatolni róla, nem engedte. láttam a szemem sarkából, hogy kapálózik, meg halottam, hogy fújja ezerrel a levegőt a dzsekibe...ahányszor háranéztem, katonásan tökéletes pózba vágta magát mintha mindig is úgy merült volna :-D hihihihi ..aztán kiderült, hogy megtartotta ezt a fél súlytáskát...(ki akartam dobni,de mire megfordultam, már nem volt a medence szélén) és úgy merült a hajóról, féloldalasan...
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-26 A fülcsigák áldozatai
78. seshat Ugrás 2008 dec 01. 21:59  
jól van
gondoltam ha a panel belefér...
:-D
76. seshat Ugrás 2008 dec 01. 21:46  
A hozzászólás át lett helyezve ebben a fórumba, 11125 sorszámmal.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
11125. seshat Ugrás 2008 dec 01. 21:46  
ha már állatokról is volt szó, tudjátok mi volt ma? három gyökér orosz megtalálta a nagy teknőst már reggel 7kor, belecsimpaszkodtak, meg tépték a lábát stb... így sikerült elüldözniük az egyetlen teknősünket.
Kár hogy nem voltam ott, biztos nekiesek, akármekkora darab... utólag mondta az egyik vendégünk... mert mi meg hallottuk, hogy teki van, aztán spuriztunk sznorkelezni
(csak tudnám, miért nem avatkozott közbe az illető, ha ilyet lát.)
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

és ez most általánosítás, vagy miért mindig az orosz vendégekkel van a baj? azért mert nagy ország és sokan vannak, vagy csak az extra tuskók utaznak egyiptomba, mert óccsó (bár onnan biztos nem olcsó)??
11123. seshat Ugrás 2008 dec 01. 21:21  
irjunk már hozzászólást. ez tök gáz.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-26 A fülcsigák áldozatai
71. seshat Ugrás 2008 dec 01. 20:59  
Kékbálna: erről beszélek én is.... de már megszoktam hogy mindenki lehurrog hihihi

MÉG OFFOLOK ÉN IS: a lakótelep szeritnem az ami panel, az előtte, 20-as 30-as 40es években épült  sorházak még nem lakótelepek... Viszont azért mert kivülről ronda, a lakást meg lehet jóra csinálni, sőt (csak a fűtés a nagyon drága)... a "gangos" házakban mindig hideg van a konyhában és a klotyón. nagyinál konkrétan be kell öltözni, ha wc-re mész.
ahol anyu lakik, ahol felnőttem, az az utolsó elkezdett panellakótelep (óbudán.háromszögekkel díszített fal van körülötte), egész szép...csupa négyemeletes.aztán rendszerváltás volt, így a lakótelepet be sem fejezték, csak öt ház van, körülötte meg sok zöld kutyasétáltatásra alkalmas rész.
a kaszásdűlői hévnél azok a családi panelházak kis kerttel is jól néznek ki :)

láttam olyan épülő lakóparkot, Duna mellett, U alak két végén NEM dunára néző, hanem egymásal szembe,az "U" belső oldalán. ha ügyes vagy, átugorhatsz a szembeszomszéd erkélyére a tiedről...ki tervezi ezeket (meg a panelben azt, hogy az étkezőre nyílik a wc ajtó:))

SZABADTÜDő (hogy ne legyek túl off) tényleg  75 mp-ig vissza kell tudni tartani a lélegzetet CMAS **tanfolyamoz? én csak 20-30mp-ig tudom :-( pláne ha úszok/mozgok. és mindig azt hiszem, hogy mélyre mentem (haha) közben a kompjuter meg mutatja hogy két méter...pfffff... (mentségemre legyen mondva, hogy egyik padi tanfolyamon sincs semmilyen szabadtüdős gyakorlat)
CMAS ** vizsgánál voltam áldozat, 8 méteren vártam, hogy megmentsenek szabadtüdővel. jó lenne, ha máshol is tanítanának ilyesmit, hogyha netán látok valakit a víz alatt, fel tudjam hozni, nem csak búvárkodás közben... a levegővisszatartást is gyakorolni kéne... :-I de csak akkor megy jobban, ha nem mozgok csak relaxálok. ciki.

ma sznorkeleztem egy vendéggel, jó volt nézni, hogy lemerülget tízméterre, meg egy percig lazán kamerázgat a víz alatt.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-30 Új statikus rekord
15. seshat Ugrás 2008 nov 30. 21:40  
ne mondd már hogy csak az a jó film, amikor meghalnak!!!
eeeeh... rengeteg történet csak egy életszakaszt emel ki, akár egy személy egyetlen napját... ezeknek a történeteknek van vége, már ha van, és az általában nem a szereplők halála, ha egyszer nem arról szól a történet.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-26 A fülcsigák áldozatai
51. seshat Ugrás 2008 nov 30. 21:36  
...van, aki nem kísérletezik állatokon, szerencsére az eu-ban a kozmetiai állatkísérletek már tiltottak, van számítógépes tesztelés és önkéntesek, pénzért. bizony. és sok cég, aki állatkísérletmens kozmetikumokat készít és árul. nem a nagy multik, hanem is cégek, vannak elég ismertek is köztük.
ezek szerint teszetlés nélkül is megoldható, hiszen az alapanyagok már ismertek.

gyógyszert meg nem eszem, csak ha elkerülhetetlen (lázcsillapitó helyett "priznic" :-), fejfájásra hideg vizes borogatás stb stb), mert tudom, hogy katonai célra és gyógyszeriparban a tesztelés megengedett (látni róla fényképeket, a zoldmagazin.com -on van pár ha jól emlékszem, nem egy kellemes látvány, de jó tudni, hogy mi az ára annak, hogy a kedvenc krémedet kened magadra)

teszeljék, én nem értek vele egyet, ezért ha megoldható, nem veszek ilyen terméket, egyszerűen mert nem őket szeretném anyagilag támogatni. ilyen egyszerű. akit nem érdekel az ilyesmi, nekik ott vannak az állatokon tesztelt termékek (de az benne van a pakliban, hogyha elveszik a kutyád, cicád, egy ilyen helyen köt ki). van választási lehetőség. nem kényszer.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-19 Képzetlen vezetőkről vitáznak
385. seshat Ugrás 2008 nov 30. 21:21  
én ezt nem értem (nem láttam a filmet de nem is érdekel, elég olvasni róla!!!)...miért nem ment búvárkodni, aztán nézte meg úgy?
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-30 Új statikus rekord
13. seshat Ugrás 2008 nov 30. 20:42  
végül is miért ne. attól még az eredeti film megmarad, az amiknak meg ezek szerint jobb, ha az ő szájízük szerit készül (azért csinálnak ennyi remake-t).
legalább Bessonék jól kerestek vele tengerentúlon is:)

de szerencsére én a rendes verziót láttam.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-19 Képzetlen vezetőkről vitáznak
380. seshat Ugrás 2008 nov 30. 20:38  
akkor kár, hogy szétbarmolt mindent.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-30 Új statikus rekord
11. seshat Ugrás 2008 nov 30. 20:35  
Jesszus, na ne már :-D

bár a Guardiannak is két vége van a dvd-n. heppi meg nem heppi. ott is a "meghalós" a jó, hiszen az passzol a film első két percével... bár az nem egy művészi alkotás, bár nem rossz.

hopposztkopp: naaaa..ez nem ilyen egyszerű. a filmeknek ha nem a szórakoztatás a céljuk, (néha akkor is, ha az) akkor ált valamilyen hatást kell kiváltaniuk, elgondolkodtatni, meghökkenteni, átértékelni dolgokat stb.
8. seshat Ugrás 2008 nov 30. 20:17  
de hát "happy end", igaz, meghal, de legalább boldogan...vagy hogy mondjam... egyszerűen nincs más választása, csak ez. az tetszett, hogy a lány megérti, és elengedi.

mi az amerikan verzió vége?
6. seshat Ugrás 2008 nov 30. 20:03  
Jáj egy óráig bőgtem utána. (Csak a Táncos a sötétben űbereli, ott elfogyott a százas zsepi az első félórában).  
Nagyon szép film, azt mondtam (bár a szerelmi szál nélkül is kerek egész lenne, kicsit olyan érzésem volt, mintha utólag tették volna bele)
Keserédes volt, felkavaró és szomorú. A humoros részek is.

Ott van a helye a dvd-nek a polcon, ... lehet, hogy majd valamikor megnézem még egyszer, de egyelőre biztos nem.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-26 A fülcsigák áldozatai
48. seshat Ugrás 2008 nov 30. 19:47  
jó, ne vitatkozzunk má :) nem azt mondtam, hogy ne együnk, hanem hogy milyen klassz lenne, ha ezért nem kellene kínozni egy élőlényt sem. legelésszenek, éljenek jól (jobban), legyen életterük, aztán vágják le őket, de legalább ne úgy, hogy ne tudjanak róla, hogy mi vár rájuk, hanem váratlanul..nyissz
47. seshat Ugrás 2008 nov 30. 19:44  
esznek, mert az a dolguk, mert ragadozók, ez a "természet rendje", és épp arról van szó, hogy amit az ember csinál, az eléggé távol áll a természet rendjétől.
az oroszlán nem fölöslegesen kínoz, hanem a dolgát végzi, ha úgy tetszik... és elég keservesen megküzd a vacsoráért. a préda a legtöbbször elmenekül. ha egy oroszlán elejt egy állatot, abból mindenkinek jut, megvan a hierarchiája, megeszi a finom falatokat, addig a hiénák ott sündörögnek, kivárják a sorukat, aztán jönnek a keselyűk stb stb.
nem marad utána nejloncsomagolás, ha úgy tetszik :)

nem akarok én meggyőzni senkit, ez egy fórum. az a lényege, hogy mindenki leírhatja a saját kis véleményét, másoknak meg vagy tetszik, vagy nem.

  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-30 Új statikus rekord
4. seshat Ugrás 2008 nov 30. 19:36  
a Nagy Kékség nem jó. Szomorú. Nagyon szép film, de nekem egyszer elég volt belőle.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-26 A fülcsigák áldozatai
41. seshat Ugrás 2008 nov 30. 19:30  
pedig ők is élőlények, ha tetszik, ha nem.
40. seshat Ugrás 2008 nov 30. 19:25  
....pedig iszonyat botrányt kavart németországban, amikor az állatvédők lekamerázták az egyik magyar telephelyet, a libatömők meg fahusángokkal üldözték el őket meg megdobálták stb. nem az én heppem, hogy felháborító és embertelen. valamiért ált isk elsőben meg kellett nézni egy ilyen videót (meg egy abortuszosat :-( közösségileg a suliban, lehet, hogy azért nem tudok leszállni a témáról.

nem én vagyok a szentéletű öko ember, aki biopamut ruhában megy megfejni a tehenét, ezt nem is mondtam. de tényleg inkább azokon kéne felháborodni, akik nem tesznek semmit, mert nem érdekli őket, nem rajtam :)

lehet, hogy fiatal vagyok (dehogyis, 3 év múlva 30 leszek:), meg idealista, vagy éppen hülye is, ahogy látjátok, de ne próbálja meg nekem senki bemesélni, hogy nem jutna az éhezőknek kaja a mi rengeteg, tonnaszámra fölöslegesen kidobott "lejárt szavatosságú" selejtünkből, hogy nem lehetne nagyobb életteret biztosítani annak a szerencsétlen csirkének, vagy ha az állatoknak nem kéne végignézni a vágóhídon azt, hogyan lógatják meg vágják fel az előtte lévőt.. ...hogy ha másképp csinálnák, normálisan, akkor nem működne. úgyse hiszem el.

  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-30 Új statikus rekord
2. seshat Ugrás 2008 nov 30. 19:04  
ehhez nagyon komoly önkontroll kell, meditáció, befelé fordulás. nehéz lehet.

az agysejtek nem képesek regenerációra ha jól tudom (igaz, anélkül is van elég :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-26 A fülcsigák áldozatai
36. seshat Ugrás 2008 nov 30. 18:58  
áááá nem! nem "mindenki dögöljön éhen", ...csak arra akartam kilyukadni, hogy aki pl állatokat kínoz (akár állattartással, libatöméssel, akármivel), ugye,  az hogyan érthetné meg, hogy nem igazán helyes, amit csinál, ha ő nem élné át ugyanezt?? persze lehet, hogy akkor sem, sok a szívtelen ember. nem bírom az állatkínzást, se az emberkínzást, felfordul a gyomrom tőle, nem tehetek róla. senkinek nincs joga hozzá, és punktum.

a szerencsétlen helyieknek, (pedig a négyből kettőtől falra mászok, mert kocsányon lógó szemekkel bámulják a búvárruhára átötöző vendégeket, egymást bökdösve, 14től 70évesig, mindegy, és amikor udvariasan megmondod, hogy ezt nem illik, a vendégeket zavarja stb akkor felháborodva üvölt, hogy mit képzelsz, hiszen ő muszlim, és ő soha de soha...)... kiharcoltam, hogy nekik is legyen ugyanúgy szabadnapjuk, mint nekünk. heti egy. más bázison nincs. más bázison feleennyit keresnek. tudom, hogy az egyik kompresszoros pasi naponta hazalóg a családjához, azt mondja, hogy hurghadában van oxigénért, persze, és üvölt a gyereke a háttérben (nemrég született)... kértem, ne szóljunk érte, hadd menjen, dolgozik eleget amúgy is. Fél Safaga a céges pólóinkban jár. Amélie a becenevem :-D, a többiek már rosszul vannak tőlem meg a szociális ténykedéseimtől.

ha nem veszem meg a távolkeleti gyerekmunkások által előállított motyót, mert állítsuk meg a gyerekmunkát,  akkor ezek az emberek és gyerekek elveszítik a munkájukat,  a szülők eladják a gyerekeket rabszolgának/prostituáltnak, tudod, hogy ez elég gyakran megesik ahol nagy a család és szegények. Ebből élnek, kurvára szomorú, de ez van.

tisztában vagyok azzal, hogy szerencsés vagyok. nem mintha gazdag családból származnék. szerencsés vagyok, mert családom van és barátaim, és ennyi, ez a legfontosabb. mellesleg úgy jöttem ki nyaralni 2 hétre, hogy felmondtam a közalkalmazotti státuszomat (emiatt meg az albérletet is), úgymond belső sugallatra. és a végkielégítésből lett pénzem nyaralni. az, hogy megismerkedtem a párommal, és itt dolgozhatok, óriási szerencse (sors keze, akármi) volt, de nem itt kezdtem dolgozni, és a búvárkodásért is megszenvedtem, mert én vagyok a legnagyobb vízfóbiás :-)))

tudom, hogy vannak nálam kevésbé szerencsések, valószínűleg a földlakók 90%a, jó lenne, ha a világ igazságos lenne. (tegnap egy picit az volt: az utcazenész szájharmonikás nyerte meg a SuperTalent-et. ott sírt szegény örömében)

felégethetjük a bázist, de van tízezer másik a világban. tudom, hogy keveset teszek, valaki még ennyit se. nem tudom megmenteni az összes éhezőt, kóbor kuntyit, csirkefarmot és a bálnákat se, de legalább teszek valamit, és ha mindenki tesz valamit, akkor egy picit jobb lesz a helyzet.  nem a búvároktól van a szemét, hanem a tapló búvároktól. nem kötelező ledobni a hajóról a kólásflakont. nem nehéz megállni. gondolom, ti se szórjátok el a szemetet a víz alatt :)

32. seshat Ugrás 2008 nov 30. 17:44  
:-)

nem "indultam fel" , csak azarabdémon hsz-re reagáltam, hogy szerintem nem összehasonlítható a kettő, az hogy emberek építenek ebereknek panelt, hogy legyen hol lakniuk, és emberek zárnak be állatokat is..nem az állatok építik maguknak a ketreceket, nem ők választják, ezért szerintem nem volt jó példa.

persze, minden munka szennyező, de elmehetünk abba az irányba, hogy bojkottáljuk a buszt, mert szennyezi a levegőt... és akkor senki nem megy dolgozni. szemetet sajnos mindenki termel, ez a termékek előállítóinak a sara (műanyagzacskó, chipseszacskó, kólásflakon stb, amik nem is bomlanak le, tehát már ott el lett ba..va az egész, hogy így kezdték gyártani)

azért megteszek sok mindent, bár azért nyilván nem döngethetem a mellkasom hogy összeszedem a sznorkeles turisták szemetét... a vendégek is összeszedik..nem a clean-up napon, hanem mindennap... hoz egy zsák szemetet, ingyen merült. sokan szívesen csinálják, persze nem kötelező, hiszen nyaralni jött, de aki önként megy és szól, annak nagyon örülünk.
... van nálunk vendégrekord, fél évre jött egy sznorkeles néni. ő is minden nap egy csomó szemetet összeszed :)

ennek az országnak meg mindegy, nem vagyok egy világlátott ember, az igaz, de ez a legretkesebb hely, ahol valaha is jártam. a saját dzsudvájukban ülnek, miközben felsőbbrendűnek hiszik magukat,  a vallás miatt, hiszen így is tanulják.... ahol nincs mód normális iskolázottságra, csórikám hogyan értené meg, hogy miért ártalmas egy nejlon pl. ...ezért azoknak kell cselekedni, akik tisztában vannak a következményekkel...csak azzal, amivel egyetért...van, akit nem érdekel a libamáj pölö, nem fogom utálni érte. van aki bundák ellen tüntet, valaki szétválogatja a szememetét, van, aki ökoházba költözik. én flakonokat meg zacskókat szedek a  víz alól...ez is valami... de amióta írtátok hogy megfulladhat tőle a teknős, azóta jobban figyelek (mert ezt nem tudtam ezelőtt, hogy megeszi)

össze kell egyeztetni a személyes vágyakat (búvárkodni akarok, ez a munkám), és itt megtenni, amit tudok...azért nem habzik a szám a dühtől, ha valaki halat rendel az étteremben :-D

  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-30 Új statikus rekord
0. seshat Ugrás 2008 nov 30. 17:23  
...és nem lesz tőle agykárosult? :-o egy kicsit se árt ez?
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-26 A fülcsigák áldozatai
30. seshat Ugrás 2008 nov 30. 16:25  
az embereknek azért több választási lehetöségük adódik, hogy hol , hogyan éljenek. az állatoknak, akik ki vannak szolgáltatva, nekik nincs lehetöségük és fogságban vannak.
tojok rá kinek mekkora élettere van egy panelban...ö legalabb elmehet sétálni ha akar. nem 10en laknak 1 négyzetméteren klotyó, fekhely stb nélkül.
(jó tudom, biztos vannak, akik meg igen, pl. putri, de nagyátlagban  az ember életkörülményei jobbak, vagy sokkal jobban igyekeznek jobbá tenni (állam, szoc. szervezetek), mint az állatokét).


/most nem azokról beszélek, akik menekülttáborokban stb. laknak/

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
11063. seshat Ugrás 2008 nov 29. 18:37  
...én akkor már csináltatok egy "divemaster light" (housereef speciality, max depth 16m) pólót...vagy hímeztessem rá a készülő neoprén sapkámra? :D azt mondták bármit rányomnak de nem tudom igazából mit kéne...

az uszonyon follow me volt, de lekopott...kéne vmi frappáns(abb).

az a baj a pólókkal, hogy amit kitaláltam, közbe kitalálta más is hurghadán látták :-(  az evolution of diving-ot (az a tipikus rajz, majom-homo erectus-homo akármi-homo sapiens-búvár)  ...és a kalózkoponyát lábszárcsontokkal, fején sznorkellel és maszkkal is "pirates of safaga"...láttam valakinek a pecsétjén. üff.   úgy látszik nem vagyok elég fantáziadús.
11054. seshat Ugrás 2008 nov 29. 16:21  
én a buvarpolos reklamhoz szeretnek hozzaszolni... bibibi az en poloim jobbak :-)

vki olyan ötletet adott hogy "ne a munkaba merülj el" az is tetszik... csak angolul nem jött ki jól (pláne nem nemetül)...
11053. seshat Ugrás 2008 nov 29. 16:18  
jaj milyen szép kutyák... megérne egy külön topikot...
:-)))
11041. seshat Ugrás 2008 nov 29. 11:07  
a 11035ös fotó is nagyon tetszik :) itt a viziló amit mondtam: ..hogy alszanak :D hihi
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Carnatic Wreck

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelymantarája teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés