»» ««
seshat hozzászólásai:

  fórumok / Hírek fórumai / 2009-01-10 Kettős halál Marsa Shagrában
39. seshat Ugrás 2009 jan 10. 20:37  
de! én!
hahahaha mert nincs is jogsim de ha vezetek, (tanít a párom;-) akkor nekem a 3-as már durva :-D
gokartozásnál ordibáltak a pálya széléről, hogy bevásárlókocsi.... hozzak már egy kiló kenyeret :-P

na kb ilyen stílusban búvárkodom... maradjunk 12-n vagy menjünk le 15-re? :-D

megfontolok én minden lépést... munkában általában én a kezdőkkel megyek, akkor pl a housereef azon részén ahol csak 10 méter,( pedig a másik irányba is csak max 18) .... ha friss owd vagy ideges típus, akkor inkább hat méteren kolbászoljunk a strand vonalán a koralloknál (fellebeghet -> jöhet hajó/szörfös és "bumm a fejbe").

na ezért vagyok én dm light. sajnos a guide-olási technikám miatt a saját merülési tapasztalataim is hasonszőrüek (mélyebbre, pl hajóról csak fundive-olni megyek, vagy sima buddy-ként vendéggel)

de amúgy is túl óvatos típus vagyok, ez se mindig jó. de velem aztán ármánykodhatnának, titokban tervezett hetvennel... megállnék kb 25-ön, s ha továbbmennek, hát pá.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2119. seshat Ugrás 2009 jan 10. 19:34  
hát izé, túlnyomtam egy ötössel... biztos homok van a klaviatúrában...
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-01-10 Kettős halál Marsa Shagrában
31. seshat Ugrás 2009 jan 10. 18:59  
nem is hatvan! ötven! (bocs hogy ennyit irok csak most olvasom a hozzaszolasokat a taucherneten)...kiemelem a lenyeget amit a túlélő írt
-a limit 50m-ben volt meghatározva, amennyiben cápát látnak, a srác 130 bar-ig kameráz, ha nem, azonnal megkezdik a multilevel emelkedést.
- Ahmed mondta a nőjének, hogy hetvenre megy.
- Ahmed arabul utasította a zodiacost, hogy menjen ki a nyílt vízre. "but Ahmed instructed him in Arabic to go more towards East (open sea)."
- a srác látta később az eltűnt buddy buborékjait...eldöntötte, hogy 75m-ig megy segíteni, amikor meglátta a fazont, ezért lement utána, ami szerinte egy nagy hiba volt
- Ahmed közben ellebegett a fracba, azt sem tudta, mi van
- a dekókamra szerint Ahmed problémás eset, kóros mélymerülő (ergo öngyilkosjelölt), nem ez volt az első eset
- a bázis szerint nincsenek is ott cápák hajnalban, tehát eleve átveréssel indult.

szóval az Ahmed a fő hunyó, a mélyre izguló Ulf megkis hülye, ment vele mert azt hitte, hogy jó móka lesz :-( (de a diver master az sztem nem divemaster hanem inkább master diver) ...de hát ilyen nincs.... akkor miért nem mentek ketten? normális az ilyen ember aki ilyet tervez hogy hagyjuk jól ott a harmadikat, amíg nem néz oda, te spurizz le??? :-O Anyám!
biztos hogy nem volt eszénél a szárazföldön se, nem csak a víz alatt. frankón pszichopata az ilyen!



29. seshat Ugrás 2009 jan 10. 18:34  
...de most így belegondolva, amikor utánament 95méterre, az hótbiztos, hogy nem volt magánál.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2114. seshat Ugrás 2009 jan 10. 18:23  
öööö....
:-D
55mm vastag... hihi
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-01-10 Kettős halál Marsa Shagrában
28. seshat Ugrás 2009 jan 10. 18:18  
igaz. én leragadtam a 40méternél... mint eredeti terv... mert hogy a limit is 40.
de az nem tervezés, hogy ecsém, negyven, ja de max 60...közte van húsz méter!

de ettől függetlenül a leírás alapján azért még neki van a legtöbb esze a három közül. ő sem hibátlan, sőt. de ha már a 3 közül választani kell...
23. seshat Ugrás 2009 jan 10. 15:30  
de aki tervezte az 40m-re akart menni... (max 60)..vagymi... bar ez eleg fura terv, menjünk 40re, de max 60ra igy nem is lehet tervezni... vagy de?
22. seshat Ugrás 2009 jan 10. 15:27  
ja, uj extremsport---kamikaze dive
18. seshat Ugrás 2009 jan 10. 13:27  
pedig akartam is kerdezni!
17. seshat Ugrás 2009 jan 10. 13:27  
dehat a kettö nem volt technikai buvar... ennelfogva...
16. seshat Ugrás 2009 jan 10. 13:26  
de megelözhetö... a 3. felkeszült volt, tec oktato , kepzettsegenek megfelelöen merült, es szerencsere tulelte annak ellenere, hogy a masik kettö az ö eletet is kockaztatta.

azert mert dm valaki, az aztan a nagyon menö. en is dm vagyok megse megyek hetvenre. minek? ha menni akarok, majd elmegyek egy technikai tanfolyamra.
14. seshat Ugrás 2009 jan 10. 13:15  
na de akkor minek kellett ehhez nekik  a 3. fazon ( a tec oktató)
6. seshat Ugrás 2009 jan 10. 11:55  
hehe... hat hogy nem kell hü de komolyan venni mindent es ugy merülni mint aki karot nyelt. es hogy vicceskedni is lehet a viz alatt erre gondoltam... meg pl hibazni is lehet, en is "vesztem mar el" a housereefen, a parommal, na az nagy volt :-D

de van aki meg nem tudja hol a hatar es azt hiszi hogy az is klassz/vicces/menö dolog ha tapasztalat es felkeszültseg nelkül lemegyünk 70re, majd lesz mit mutogatni a logbookban kesöbb. hat nem lesz.

(jo, erdekesen asszocialok, tudom :-P)
4. seshat Ugrás 2009 jan 10. 11:27  
csak hülyeseg hülyesegböl meghalni, amikor megelözhetö lett volna... (na ezt most jol megmondtam)
de amugy is mennyi itt az öngyilkosjelölt, ebben a sportagban...mindig racsodalkozom hogy mennyien sz*rnak rá es nem veszik komolyan.

persze hogy lehet vicceskedni, meg pezsgöt inni a viz alatt, meg bukfencezni stb meg amugy is hü de buli,
van, amin lehet röhögni utolag... de van olyan resze, ami viszont egyaltalan nem vehetö felvallrol, pl. a felszereles, a melyseg es mar eleve a hozzaallas.... alazat a termeszettel szemben, na meg a sajat korlataink, amiket nem igy gyözünk le hogy "mondjuk azt neki hogy csak 50 re megyünk, mert mi mar dm-ek vagyunk... es amikor nem nez oda, te melyebbre mesz, jo?" Pfff...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2111. seshat Ugrás 2009 jan 10. 11:15  
megneztem ma a dzsekijet... van rajta zseb ... ugyhogy hot felesleges volt a ruhaba gyömöszölni az ólmokat..
mert hogy "nincs rajta tepözar", es a dzsekije "regi meg szar, gyorsleeresztö sincs a vallanal" stb...

hat mondom a dzseki tök tuti, ujnak is nez ki, tetessen ra egy tepözarat a zsebere es ennyi.
ha meg meghuzza aaaaa....nemtudommagyarul mit, ami az inflator csö mellett van, a levegö adagolo gombos cucc a dzsekin :-D hehe...szoval ha nyomva tartod a leeresztö gombot, es lefele huzod az egesz csövet, akkor felül kattan egy picit es egyböl leereszti a levegöt ott, ahol becsatlakozik a BCD-hez. ugyhogy az is gyorsleeresztö (jo ha valaki ismeri a sajat felszereleset...de most legalabb örül hogy megsem olyan gagyi a BCD-je).
megkertem hogy menjenek a bojak ala, es kezdje csak egyenkent kipakolni a sulyokat a ZSEBBÖL nem a ruhabol. ne mar hogy 17 kg kell neki 55m ruhahoz. kizart.  ranezesre 12-t tippelnek. de majd belejön, es akkor nem zihal es eleg lesz a kevesebb suly.
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-01-10 Kettős halál Marsa Shagrában
2. seshat Ugrás 2009 jan 10. 10:20  
hol van pontosan a link? (inkabb angolul erdekelne)

azert egy technikai oktato meg egy divemaster elvileg nincsenek egy szinten szerintem... en vagyok a beszari, 30 m alatt sem voltam meg, de azt tegyük hozza, hogy nem veletlenül annyi a limit (30, illetve 40 m max). aki melyre akar menni, az vegye igenis komolyan, es menjen el egy technikai tanfolyamra.

szerencse a szerencsetlensegben, hogy harmojuk közül az egyetlen epelmejü tulelte, annak ellenere, hogy sajat magat is veszelybe sodorta amikor megprobalta megkiserelni a mentest. de ö volt az egyetlen, aki normalisan es komolyan, felkeszülten stb allt hozza az egesz merüleshez, mert jol hangzik hogy menjünk ilyen melyre meg olyan melyre, de akkor sem vicc.

bar talan kellemesebb halal narkozisban atlebegni a tulvilagba, mint panikolva stb... szerintem azt se tudtak hogy mi törtenik velük ott lenn.

meg ugye rizikos idegenekkel merülni, ha csak ö lett volna bajban, a masik kettö ezek szerint meg sem probalt volna segiteni rajta... en biztosan csak olyan emberrel merülnek melyet, akiben 100% megbizom. es meg azt sem lehet kiszamitani, hogy N narkozisban ki hogy reagal.



  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12979. seshat Ugrás 2009 jan 10. 07:26  
jaj de szép! jol nez ki :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2108. seshat Ugrás 2009 jan 09. 21:28  
amikor én találtam ilyet, a vendég felkarabinerezte magára vállmagasságban, és féloldalasan lebegett végig na meg ugye fújta a dzsekit ezerrel... aztán később is, minden merülésen... tetszett neki a táska és megtartotta.
2106. seshat Ugrás 2009 jan 09. 21:21  
hát nem tom... eleve ideges tipus volt...remegett a keze amikor felvette a maszkot, hát mondtam hogy nem kötelező merülni, mehetünk holnap is stb.... de aztán a 30perces checkdive végére megnyugodott

szóval az ólom csak még egy tényező hogy szarul érezze magát a víz alatt :-o nem véletlenül nem a ruhában van a helye...jó ha ilyen szemcsés (sörétes) az más, az puha.

de ha oké, akkor oké, én nem láttam még ilyet azért hittem hogy abnormális mert nekem ez még nem jutott eszembe :-o :-D gondoltam rákérdezek lehet csak én szörnyülködtem fölöslegesen
2104. seshat Ugrás 2009 jan 09. 21:12  
"az ellen nem véd"
höhöhö "kivette a vízből a zoxigént"...

miben is volt ez??? valami netes videóban...úúúú
2103. seshat Ugrás 2009 jan 09. 21:11  
jó én is hülye vagyok, pedig felkészültem elvileg abnormális viselkedésre, ijedtségre, pánikra, kicsúszó palackra, meghibásodó felszerelésre, miegyébre, na de ezt nem lehet mondani, hogy "figyelj, nehogy a ruhájába tegye az ólmot"

mert mi történhet... túl nehéz lesz, kényelmetlen a kocka, nyomja a belső szerveit... vagy a tüdejét... mélyebbbre megy és rápaszírozódik az ólom  -> szarul érzi magát -> bepánikol... stb.
bár ha 16 kg-val fellebegett akkor 17től se süllyed el...


  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12973. seshat Ugrás 2009 jan 09. 20:54  
nem is tudom... nem értek egyet azzal, hogy ha nem temetem el, akkor nem is bánt igazán... de ööö.... talán könnyen befolyásolható vagyok? mindegy, Hopposztkopp bogarat ültetett a fülembe, basszus.
de tényleg ott van az a #&@Ä$£ muréna egy kötéllel a nyakán stb és tényleg szomorú látvány, bármitől s pusztult el ...és pont arra visz a hazafelé vezető út.

Párom majd néz, hogy megint nem vagyok normális, mert már elkönyvelte régen magában... mert mindig ki kell vinni velem a kajamaradékot a pusztába, és megkeresni a kóbor kutyákat :-D
...holnapután meg majd mondjuk éjnek évadján kivonulok a lakásból pl barna esőkabában, ásóval... remélem telihold is lesz :-D

(hehe...tényleg van kislapát, mert sok a búvárszülő kisgyerekkel, ezért vettünk egy pár játékot, amíg a szülők merülnek, addig valamelyikünk játszik a gyerekekkel. )
jó lesz..gyerekek, akartok játszani? ezzel a lapáttal ástam sírt tegnap... hihihihi

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
2101. seshat Ugrás 2009 jan 09. 20:36  
az mennyire normális, hogy valaki a ruhájába dobálja a súyokat???? mármint belülre.. ma volt checkdive, aowd, öv 14 kg. adtam neki még, mert plusz 3kg kellett (!!), mert fellebegett mint egy lufi.

erre beledobálta a ruhája nyakrészén a hasához ... nincs a dzsekijén zseb :-o (nem wing dzseki, hanem "rendes")
ilyet még nem láttam... még egy övet kellett volna adni neki, volt nálam, de addigra már mindegy volt mert a kockákat nem lehet kiszedni a víz alatt a ruhából :-o

pfffffffffff

vannak olyan esetek, amikre nem vagyok kiképezve. álmomban sem jutna eszembe, hogy valaki beszór a ruhájába három ólomkockát.
(mivel hetven merülése van,ezért a kezébe nyomtam a kockát és addig a másik srácra figyeltem, kért még, még, és csak a harmadiknál láttam hogy a nyakába szórja)


2100. seshat Ugrás 2009 jan 09. 20:19  
hmmm... elvileg nem szabad olyan maszkot venni, amire nincs ráírva hogy "tempered glass"... tehát nem jó minőségű volt a maszk vagyis gagyi.. lehet olyan, amit sok helyen lehet kapni, sportboltban vagy itt a bazárban, de csak turista-sznorira jó.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12969. seshat Ugrás 2009 jan 09. 20:13  
de utazni meg jó dolog :-D
tiszta route 66...
12968. seshat Ugrás 2009 jan 09. 20:11  
azt tudom, hogy nem szabad cseppkőhöz hozzányúlni sem... ki az a bunkó aki letöri :-I

na most bogarat ültettél a fülembe. írtam a kolléganőmnek sms-t hogy jöjjön velem vasárnap mert temetek (holnap szabadnapos) ...de úgyis lefújja róla a szél a homokot (nincs ásóm csak homokozólapát :-D) ...és nem kis darab...
majd viszek műtőskesztyűt. irtó "vicces" lesz, mert mellette van a bazársor ott ülnek a helyi csávók egész este...

Tejóég, mikre rá nem veszel.

bár amikor egyik barátom elkísérte a 10éves unokaöcsémet eltemetni a kisegerét a domboldalban, éjszaka, akkor a telefonnal világított és véletlenül megszólalt a helyszínelők zenéje :-)) de legalább egyből nem volt olyan szomorú az egész.





12963. seshat Ugrás 2009 jan 09. 19:51  
én azért inkább hurghadától lejjebb mennék, soma bay vagy makadi irányába...
állítólag a magic life-nak (safagától kb 20km) maga a housereef is wunderschőőőn, (új hotel) vagy gassous bay/coral garden (mielőtt befejezik a wellnesshotel-komplexum építését meg az orosz utazási iroda betelepítését az öbölbe)...

napi kihajózás szerintem mindenhol van, de ezeken a helyeken olyan parti merülőhelyekre is elvisznek, ami még szinte érintetlen  -vagy nagyon kevés bázisnak jut eszébe vagy nem is ismerik. de hurghadán tényleg túl sok a hajó, meg a sznorkelhajó, egy nyeszlett reefnél is minimum öt... de inkább tíz.

én fognám a búvárcuccom, bérelnék egy autót, leindulnék délre, és mindennap máshol aludnék és merülnék :)) marsa alamban megnézném a dugongot meg az óriástenősöket, aztán visszafordulnék hurghadába

ha Sharm a célpont, akkor meg mindegy, mert ott még nem voltam... bár sharmból meg simán át lehet jönni komppal hurghadába.
12959. seshat Ugrás 2009 jan 09. 19:35  
na kellett döglött halakról beszélni. pont láttam ma egyet. szépen feküdt az oldalán... ez olyan furcsa, összevissza úszkálnak, aztán megöregszenek, és és csak úgy eldőlnek :-I

by the way, pont az a "kedvenchalam" volt. (letrinus nebulosus)  ... jó, másoknak meg manta, vagy cápa, akármi a favorit, nekem ez a sima fehér tetszik a legjobban.

az nagyon ovis dolog megkérdezni, hogy melyik a kedvenc vízalatti állatotok?
12903. seshat Ugrás 2009 jan 08. 16:29  
nem:-D
a padi munkafüzetben an, amit nem adtak ki magyarul csak angolul :-P
de nagyjabol oke...

Luciferin: nem tudtam, hogy magyarul is carotid-sinus reflex a carotid sinus-reflex... hüm... azt hittem van vmi forditasa, de igy is oke, köszi ...
:)
12892. seshat Ugrás 2009 jan 08. 15:31  
de kardio... = sziv, carotid arteria = karmilyen veröer.... pfff...

a karotid-sinus receptorok, melyek a karotid-veröerekben leledzenek,  stimulaljak a kardioinhibitor központot az agyban... de attol meg nem tudom, hogy magyarul mi a csuda ez :-P
12889. seshat Ugrás 2009 jan 08. 14:54  
valaki nem tudja veletlenül, hogy mondjak a "cardioinhibitory center"-t es a "carotid-sinus reflex"-et szep, magyar nyelven?? tudom mi az, csak nem tudom a szavakat :-I

12888. seshat Ugrás 2009 jan 08. 14:53  
há! ez az. murenara visszaterve. mire partra vetette volna a viz, addigra siman elkezdik enni pl.
hal csontvaz sincs sose.
csak kagylok.

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1745. seshat Ugrás 2009 jan 08. 14:50  
hu, akkor majd megadom a koordinatakat mindenkeppen :-D
es bablevest is... meg grizgaluskalevest... meg nokedlit...üüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
(rekord idö alatt be fogom potolni ezt a 4 havi ehezest az biztos)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12886. seshat Ugrás 2009 jan 08. 14:48  
ja en se "direktbe" kezdtem, csak valahogy szoba került.. a kutyak miatt.
12884. seshat Ugrás 2009 jan 08. 14:39  
én is rájöttem, de akkor már leirtam és mindegy volt...
de akkor hol a többi püffedt haltetem?? miert nem latunk gyakorlatilag sohasem? (mondjuk jobb is, nekem 1 delfin , 1 muréna az böven elég 2 év alatt).
12883. seshat Ugrás 2009 jan 08. 14:37  
fura, hogy vannak ilyen tabutémák, politika, vallás, elsödleges nemi jegyek, wc stb... hogy miért pont ezek.

pedig ha az lenne a tabu, hogy mit ettünk ma, mit olvastunk, idöjárás, vagy akármi, az furcsa lenne.. már ideje lenne lecserélni a régi berögzödéseket valami újra :-))



  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1742. seshat Ugrás 2009 jan 08. 11:35  
igen, pont ezt tervezem :-D vegül is itt is vacogok 2 * 7mm-ben a 23 fokos vizben. amugy ha lenne szarazruham - majd egyszer lesz... na majd akkor.

Andras: többek között elemcsere vegett is...sporolok 40 eurot, ha otthon csinaltatom. a 40-böl meg elmegyek moziba es megezem az összes filmet ami meg nincs letöltve megvasarolva meg dvd-n.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12863. seshat Ugrás 2009 jan 08. 11:30  
hat nem tudom.. azert csak ugy tanitjak az iskolaban hogy vesszenek a hitetlenek meg hogy ök felsöbbrendüek... europabol jön az AIDS meg a kosz :-D
de ha mar ilyen nyomorultak legalabb ez az illuzio legyen meg, nem nagyon van mas örömük a macskatrancsirozas mellett, mint a hit... a vallas az mindig agymosás.
viszont van aki jo ember, az a vallasban is jo es tiszta szivü, aki meg szar arc vagy pszichopata, az a vallas leple alatt elkövethet mindenfelet.

amugy itt felnyomhatod a szomszedodat ha csunyakat mond Mohammed profetarol pl... siman elviszik. ez nagyon durva.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1738. seshat Ugrás 2009 jan 08. 10:19  
öööö ez nem annyira felszereles, de ide passzol a leginkabb... szoval segitség! :-) a csak angolul kaphato Padi Diving Knowledge Workbook-hoz hasonlo, magyarazatokkal ellatot feladatgyüjtemenyt (fizika, fiziologia, felszereles, deko/rdp stb temakban) esetleg kiadott masik buvarszervezet, MAGYARUL? es ha igen, hogyan juthatnek ilyenhez, honnan vehetnem meg? (megyek haza jövö heten)


  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
12851. seshat Ugrás 2009 jan 08. 09:20  
de akkor csak a buvarokat ennék... :-)

(bocs elöre is a nagy terjedelemert, pont nincs munkam:-)

Mirci hozzaszolasarol jutott eszembe, hogy ez igaz, de erröl az ember "tehet" akaratlanul, a tulnepesedes miatt zsufolodtak varosokba, meg panel lakotelepre (nem feltetlenül rossz a varosban elni) de persze, hogy elszakadtak a termeszettöl... es az allatok szama egyre csak fogyatkozik, mig az emberek egyre többen vannak.... epp ezert hü de klassz, az ember ugy örül ha lat valamit a termeszetböl, pl nyuszit a mezön ugralni. van, aki azt se tudja hogy nez ki egy csirke, mert csak panirozott combot latott eddig.

a buvarkodasban is ez a jo szerintem... nem konkretan a halak, hanem a termeszet maga, vadon elö allatok sokasaga egy kupacban /na meg az extrem körülmenyek, hogy viz alatt lelegzünk/
itt ül kinn egy varju szerelmespar a szek tamlajan, minden reggel jönnek, en meg tularadoan örülök nekik! pedig en meg voltam falun is sokat, amig nagyi ott lakott, etettük a kobor cicakat, kiengedtük a tyukokat a kertbe, esetre visszatereltük, levagta ö is alkalomadtan, de azert ugy tartotta öket, hogy mindegyiknek volt neve :-D

minden elölenynek joga van normalisan elni, kulcsszo a humanussag, ha mar bele kell mindig barmolni a termeszetbe. de azert kinyirni elvezetböl egy macskat meg a hasonlok, az kicsit torz lelkivilagra utal... a srac sem agyonverte a patkanyt, hanem "csak ugy" ütögette es közben debilen vigyorgott... Pffff....

arabok/kutyak: engem mar "kikepeztek" a Koranbol... sajnos a lakossag (tippelek) 99%-a agymosott, aki meg gondolkodik, tisztaban van vele, hogy nem a röfi a fö gonosz, hanem egyszerüen ezen az eghajlaton nem praktikus disznot tenyeszteni. aki nem gondolkodik, az meg sikitofraszt kap a pick szalamitol.
viszont a Koranban nincs olyan hogy utalni kell a kutyakat, van valahol egy peldabeszed egy emberröl, aki kimerte a cipöjevel a vizet a kutbol, hogy a beesett kutya ne fulladjon meg.  Mohammed profeta szemelyesen, levagta a ruhaja ujjat, mert nem akarta megzavarni a rajta alvo macskat...
es ez a nagyon vallasos ember, aki havonta elolvassa a Korant (mast nem olvas) azt mondta nekem, hogy az összes többi viselkedes, ami itt elterjedt, az torz, azok nem hithü mohamedanok, csak annak hiszik magukat.

a Dzsihad sem szent haboru, hanem a sajat magunk belsö harca, celok amiket kitüzünk magunk ele aztan elerjük öket, ujabb celok, es igy fejlödünk. (ezt nem tudtam eddig)

szoval maga a muszlim vallas sem lenne eredetileg annyira negativ, mint amennyire az ma a köztudatban, csak attol lett az, ahogy ma hasznaljak es ertelmezik, de hat a vallas neveben eleg sok durva dolgot elkövettek mar (keresztenyek is) ...ez mindig jo indok.

12848. seshat Ugrás 2009 jan 08. 08:11  
de amugy szerintem a tengerben, ha elpusztul egy allat, az nem olyan, mint a balatonban a döglött angolnak hogy a viz szinen lebegnek a strandolok meg sikoltoznak
mitöl valtoznak pozitiv lebegökepessegüve ha mar nem elnek? vagy amugy is erölködve tartjak magukat lenn :-D
ha mind fellebegne es partra vetödne akkor latnank mert tele lenne döglött halakkal amerre merülünk...
de ha elpusztul egy, biztos azonnal megeszi valami a maradekot meg szetmarja a sos viz.

egy darab döglött delfint lattam eddig, az azert tul nagy falat, ugyhogy a felszinen lebegett.

12847. seshat Ugrás 2009 jan 08. 07:50  
...az emberfelesleget is el lehetne tüntetni ily modon... (de akkor meg mindenki jol fel lenne haborodva, ugye?)
12843. seshat Ugrás 2009 jan 07. 21:34  
aha... tegnap mondták ismerőseim, hogy hurghadán amikor megkérték a pincért, hogy légyszi szedje le a cicát a vendégről, akkor az elvitte és kb feltrancsírozta a konyhában, másnap meg élvezettel mesélte...a kompresszoros fiú a múltkor bottal agyonvert egy patkányt...meg rugdossák a kutyákat, vagy lelövik; a múltkor megmérgezték a kocsmai cicát (de az egyik búvár hazavitte és meggyógyította) és még sorolhatnám. itt mindenki tök beteg!!!! ...ezért gondoltam, hogy hasonló eset ez is, mert a muréna meg tátog, ergo nem úgy néz ki, hogy békésen elhunyt... de nem tudom.
12841. seshat Ugrás 2009 jan 07. 21:28  
de tényleg ne én legyek már a bunkó, mert nem temettem el a murénát :-I
12840. seshat Ugrás 2009 jan 07. 21:22  
nem, véletlenül nem volt nálam ásó! de már teljesen fekete és összeszikkadt, majd átalakul és lebomlik (nem az úton van, hanem 2 hotel között ilyen nagy sivatagos pusztában... csak leröviditjük az utat és mindig ott átvágunk... oda csak helyiek járnak bícselni, úgyhogy feltételezhető, hogy helyi arc volt az elkövető) ..................... a gyerekkínzás azért elszomorítóbb, mert a saját fajunk, ember. de kisgyerek vagy egy állat, ugyanúgy ki van szolgáltatva annak, aki erősebb nála, a világ meg tele van pszichopatákkal. .............................. egyébként egész nap áshatnék (pl kutyatetemeket, meg akármit), de azzal utólag nem teszem meg nem történtté (a vízbe meg nem tenném vissza mert szennyezett már). így legalább látja más is, hogy mi történt!!! de a civilizációban meg hipp-hopp ki lehetne deríteni, hogy ki volt az .....................ha te ha meglátsz egy döglött állatot és mindig eltemeted, akkor tényleg minden tiszteletem... én nem is gondoltam erre (csak háziállatokat szoktunk).... de én egy muslincát is képes vagyok kitenni a napra száradni, ha beleesett a kávémba...úgyhogy elhiheted, hogy megsajnáltam, attól függetlenül mert nem temettem el. (csak álltunk mellette és sajnálgattuk :-P meg szép napot kívántam az elkövetőnek)
12838. seshat Ugrás 2009 jan 07. 19:01  
JÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJ megnéztem a nagy murénát nappali fényben....úgy tűnik valaki egy vastag kötelet kötött rá és elcibálta kb száz méterre aztán hagyta megdögleni a napon.... teúristen, milyen emberi lények laknak ezen a bolygón??? Áhhhh.... ez most úgy elszomorított :'-(((( ilyen tátogó pózban van, biztos szenvedett szegény :-( hüpp.
12837. seshat Ugrás 2009 jan 07. 18:57  
nekem loptak már igy el cd lejátszót annó... (első repülőút, tizenévesen...sok ész stb)...szóval valamiért a bőröndbe tettem... igaz, becsomagoltam a dzsekimbe, azt meg a törölközőmbe de azért ellopták a discmant :-I
12822. seshat Ugrás 2009 jan 07. 07:48  
hat kb 100m-re a parttol azert nem ertem... remelem nem az amit a housereefünkön lattam :-I

DUPLA: jo, de hogy került oda...kimaszott a vizböl? a murena az hal...
vagy murenaember haha es teliholdkor atvaltozik emberre... es hajnalban vissza es nem ert idöben vissza a vizhez.... pl. siman lehet :)
12791. seshat Ugrás 2009 jan 05. 20:25  
vááááá.... egy döglött muréna van az utcán. az a nagy barna, (illetve most már feketére száradt és keréknyom is van rajta) . kb 1,5 m hosszú. ez milyen már? és hogy került oda??? beteg egy hely ez, én mondom....
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-01-04 Amit a mozgókép elbír
30. seshat Ugrás 2009 jan 05. 20:19  
a mentőbúvárin volt a legrosszabb, kihúzni a 80kilós kollégámat az 50 kilómmal..jól be is vertem a fejét a létrába :-D (testalkati sajátosságk miatt nem kaptam ölbe és nem másztam föl vele) .... én se estem még vissza, de azért a kecses felmászástól még messze vagyok... hülye új létrák mindkét hajón, nagyon csúsznak, pedig állítólag csináltak valamit hogy ne csússzon... hát nem jött össze... a régi, rozsdás létrák jobbak. ....de a másik bázison majdem kiverte vki a fogát a létrától, azért szólok hogy vigyázzatok :-)) vérzett a szája meg minden.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Rocky Point (island #7)

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 33m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés