»» ««
seshat hozzászólásai:

  fórumok / Képtár megjegyzések / Kalamitsi
12. seshat Ugrás 2008 nov 18. 17:12  
mindegy, szerintem is szép kép.
kár bánkódni rajta utólag, hogy nem tökéletes, ha egyszer photoshop kilőve, akkor nincs mit tenni
:-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
10450. seshat Ugrás 2008 nov 18. 17:02  
igen...mindig összeszedem a szemetet meg a nejlonzacskóat a houseref-ről, ha valaki kihoz egy rákot/csigát/kagyókat, megkérem, hogy tegye vissza (ha nem érti, akkor elkobzom, de üvöltöttem is már emiatt)... szoktunk olyat csinálni, hogy aki kijön egy zacskó szeméttel, az ingyen merült... sűrűn van clean-up day (hála a sznorkeles hajóknak a reef melett)

próbálok nem venni ketreces-csirkéből eredő tojást, nem veszek libamájat, a szemét mellé teszem a kajamaradékot hogy a sivatagi kóbor kutyák megtalálják, viszek konzervet a lelenc kutyamehelynek (reklám, de ők hozzák ki az illatos útról a kutyákat amiket elaltanának, úgyhogy vigyetek ti is :-), nem kérek nejlonzacskót, ha tehetem (itt nehéz), nem veszek állatkísérletes terméket....és nem hordok bundát. és nem eszem KFC kaját, mert brutálisan tartják a csirkéket.
...de úgy érzem, hogy ez kevés, és többet is tehetnék. csak épp nem tudom, hogy mit.

ja, de, a múltkor az egyik vendéggel megmentettünk egy félbevágott flakonba szorult tengeri ubit :-) és víz alatti halketreceket is mindig kivágjuk , ha találunk, és kiszabadítjuk a halakat :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-17 Cápauszonyok a fókuszban
22. seshat Ugrás 2008 nov 18. 16:51  
ja, személyes, emberi szintről nézve a dolgokat az élet szép, vannak céljaink, meg szeretteink, kisházunk meg kiskertünk meg munkánk,  meg hobbink, kinek mi...

globálisan tekintve viszont az egész egy borzalom, tele van a világ szegényekkel, éhezőkkel, gyógyíthatatlan betegekkel, pedofilokkal, állatkínzókkal, emberkínzókkal, a lakosság 10%a  (!!) testi fogyatékkal él (baleset, vagy veleszületett) satöbbi..satöbbi....a cápauszony-kérdés "csak" egy a sok borzalom közül.
ha meg lehet állíani őket, világszerte, akor egy gonddal kevesebb, ki lehet húzni a listáról, és jöhet a következő...

nem tudom mit csinálnék amúgy, ha ilyet látnék élőben...láttam egy kis szürke halat úszni, és át volt szúrva alul egy rozsdás horgonnyal, meg valami madzag lógott utána ...jó, úszott meg minden, nem vérzett stb...de akkor is olyan szar volt látni, és segíteni sem tudtam, mert nem tudtam megfogni :-(
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
10443. seshat Ugrás 2008 nov 18. 15:06  
aláírtam!
:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-17 Cápauszonyok a fókuszban
20. seshat Ugrás 2008 nov 18. 15:03  
a fejlett országokban sokkal kevesebb a gyerekvállalás... a fejlődőkben meg rengeteg, hiszen vagy nincs fogamzásgátlás vagy tiltott ...szül tíz gyereket, minden második meghal.. stb... (más: viszont ott, ha egy családnak vannak haszonállatai, muszáj jól tartani, hiszen az életük múlik rajta (a középkorban pl bevitték a tehenet a házba stb))

vagy a nagyon vallásosak... írországban pl nincs abortusz, csak ha az anya élete veszélyben forog... az, hogy a magzatnak hiányzik két karja/belső szervei/akármije vagy csak simán szellemileg retardált lesz, az nem számít, szüld meg. (életemben nem láttam még annyi tinilányt babakocsival, mint ott...)

de ha belegondolunk, hogy akinek nem lehet gyereke pl...annak is megvan a természetes oka, hogy miért nem... (attól függetlenül, hogy a mesterséges megtermékenyítés személyes szinten jó dolog, lesz gyereke, boldog tőle stb)

a természet bölcs, de a Föld legközelebb akkor gyógyul meg, ha az emberiség meg mindenki kihal és újrakezdődik az evolúció. nem vagyunk még itt olyan rég, észre sem vette, hogy megjelentünk... ha igaz, hogy 4,6 milliárd éves.. ehhez képest mi az a háromszázezer év, amióta itt vagyunk, semmi...(bár ha szigorúan nézzük, cro-magnon, az kb 50.000év)

én is idézek (Elveszett vlág, azaz jurassic park 2:-), abban van vmi olyasmi, hogy tudunk hajót építeni, de óceánt nem, tuduk repülőt építeni, de levegőt nem... (mégis nagy a szánk)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1221. seshat Ugrás 2008 nov 18. 14:52  
akkor meg miért baj, hogy az a jacket tetszik, aminek nem kicsatolhatós a pántja? :-D

de ha demonstrálni akarod, hogy ők hogyan vegyék le, arra emlékszem, hogy az oktatóm igaz nem kicsatolja, de meglazítja. hogy a tanulónak könnyebben menjen.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-17 Cápauszonyok a fókuszban
17. seshat Ugrás 2008 nov 18. 14:48  
mindenkinek jutna, csak nem egyenlően van elosztva... elég csak olyan apróságokra gondolni, hogy naponta hány száz hamburgert dob ki a mc donalds, mert lejárt a 10perces időkorlát, azaz a termék szavatossága...  az összes Bp-i hajéktalan jól lakhatna egyetlen mc donald's ból.

szerintem a tenyésztett és a szabadon élő állatoknak is ugyanolyan jogaik vannak, mindannyian élőlények :-S ha könnyen és olcsón lehetne cápát meg bálnát tenyészteni, tenyésztenének, ebben biztos vagyok.

túlnépesedés: a természet tudja a dolgát, nem a Földet féltem... jönnek majd a természeti katasztrófák, járványok, mint ahogy eddig is...
15. seshat Ugrás 2008 nov 18. 14:42  
ezt a műsort én is néztem régen az animal planeten...örülök, hogy van ilyen! náluk még nagyon kezdetleges... persze van, amikor a "természet utat tör", mint amikor a fazont megették a saját disznói, mert éheztette őket.

én se azt mondom, hogy ne együnk csirkét vagy halat... de nem mindegy, hogy hogyan kerül az asztalra. ha olyan dolgokat veszel, amikről tudod, hogy állatkínzás révén állították elő (akár egy doboz tojást, ha nem nézed meg rajta a kódszámot), akkor ezeket a szervezeteket támogatod anyagilag. belőled élnek, ergo tudatosan vagy véletlenül, de hozzájárulsz az állatok kínzásához.
tudom, hogy nem rokkannak bele, ha nem veszem meg a cápauszonyt vagy a l'oreal krémet, de előbb-utóbb majd egyre több embert fog érdekelni a háttér, és akkor számítani fog. (így csak elvi kérdés, csak saját magam miatt)

  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1219. seshat Ugrás 2008 nov 18. 14:18  
átvettem..meg le is vettem a bcd-t, sőt, be is mutattam az owd tanfolyamosoknak, hogy kell levenni, de őszintén, nem emlékszem rá, hogy kicsatoltam-e a csatot vagy nem.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-17 Cápauszonyok a fókuszban
10. seshat Ugrás 2008 nov 18. 14:13  
szerintem a halászok is végezhetik tiszteségesen a munkájukat, meg úgy általában az állattartók is: a teheneken ki lehet csapni a legelőre, az állatokat lehet normális örülmények között tartani, a krémeket meg ki lehet próbálni önkénteseken, nem kell nyulak szemébe nyomni a fogkrémet stb

csak azon a véleményen vagyok, hogy nem kell feltétlenül kínozi az állatokat ahhoz, hogy legyen vacsoránk vagy krémünk vagy akármink! nem vagyunk felsőbbrendűek náluk. a növényeknél sem - össze sem hasonlítható kategória, hiszen teljesen más életforma, de attól még pl. a növények is kommunikálnak, védekeznek, szaporodnak, anyagcseréjük van stb stb... nem csak egy kupac zöld dísz a háttérben... :-)

nem konkrétan a cápauszony háborít fel (az is), hanem az egész, libatömésestől, cápauszonyostól, nercbundástól.

jó lenne hinni abban, hogy aki ilyen dolgokat csinál, az előbb utóbb visszakapja valamilyen formában, és akkor megérti. ...hogy a világ egyszer majd megváltozik (valamilyen minimális szinten elindult már ez, környezetvédelem, állatvédelem, karitatív szervezetek, segélyszolgálat meg a többi - ami mondjuk száz éve nem létezett) ..alakul ez, csak lassan :-(
8. seshat Ugrás 2008 nov 18. 13:31  
ja de biztos ilyen bennszülöttek meg valószínüleg nem is buddhisták... egyszerű emberek, akik csak a munkájukat végzik... honnan tanulnának állatvédelemről vagy akármiről...
(bár egy normális embernek éreznie kéne hogy ez nem helyes, sőt elítélendő, mert primitív, abnormális cselekedet...de hát...)

én a libatömőket is idesorolnám, meg az összes többit... majd ha kineveznek a világ urának, akkor állatkínzásért szemet-szemért-törvényeket fogok hozni... mert ha embereket kínzol, akkor fúj, de beteg rohadék vagy, képzeld el, hogy embereket fogsz, levágod az egyik lábukat, aztán csak úgy elengeded őket... elkülönített életfogytilan meg pszichiátriai kezelés várna rád.... akkor ha állatokkal csinálják ugyanezt, az miért normális??
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
10440. seshat Ugrás 2008 nov 18. 13:24  
hát ez az, hogy volt amikor kilengett, volt amikor meg nem....

egyszer tényleg rosszul volt nyitva, mert akadt, és ki is lengett az ellenőrzésnél...a múltkor meg direktbe kipróbáltam, kinyitottam picit, és nem lengett aztán sehovase...

viszont ma nomálisan mutatta a nyomást...figyeltem kb 2 percenként...

a kollégám által medencés gyakorlatokkal terrorizált, szégyenlős/csendes/agorafóbiás vendég meg ma szó szerint ugrált örömében a merülés után, úgyhogy már ez a nap semvolt hiábavaló :-)))
(láttunk egy kurva nagy makrélát, olyan egy méternél nagyobbat... az utolsó percben, 2 méteren:-D ...akkor vettem észre amikor az orrom előtt volt, úgy megijedtem hogy ugrottam egy nagyot :-D)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1210. seshat Ugrás 2008 nov 18. 13:17  
azt azért elmondom, hogy páran a posta dolgozói közül felnyitják a csomagokat, és ha tetszik, akkor elteszik (egy barátnőm volt ott annó nyári munkán és egészen elképedt..."nézd, cd volt a csomagban, nem kell?" stb stb).

ööö...mi az a cordura?

és őőő.... hú melyikőtök írta, hogy nemjó a bcd, ha nem csatos a vállpánt... én sose nyitom ki és a legszorosabbra van húzva, mindig könnyen leveszem, sima használatkor, csak leengedem a kezem és lecsúsztatom a hátamon a cuccot...
mondjuk víz alatti gyakorlatoknál lehet, hogy bonyolultabb (nem emlékszem már milyen technikával vettem le) ... a rescue-n meg én nem vettem le ugye, csak az áldozatét .
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-15 TUSA-teszt
51. seshat Ugrás 2008 nov 18. 08:06  
a maszk jelenleg, zseb hiján rajtam lóg az övcsaton... nem is hinnéd mennyien jönnek vadi uj maszkkal, "hohó, nempárás, sznorkelezés közben kipróbáltam, igen, ebben akarok merülni, tuti jó, mondom, hogy kipróbáltam, száz éve merülök, nagyonértekmindenhez" - aztán tapasztalt öreg szakállas bácsik pompázhatnak kettö perccel késöbb a rózsaszin cressimben...
(az valamiért mindenkire jó)

sok a négy zseb? gondolkoztam hogy valamiben vizet is vinnék néha, ha netán elsodródnék...csak egy keveset :-D hihi... de rendben. az iránytü lóg, a shaker lóg, jobb lenne a maszkot egy könnyen nyitható cipzaros zsebbe tenni...azonkivül pót suly hátha mégis kell (vagy ha 7mm-ben merülök, magamnak +2) , bója, az elég nagy, + irótábla (ha lóg, mindig elveszitem a ceruzát), meg az a hálós zsák, amit a felszerelésekhez adnak néha, abban gyüjtöm a szemetet a viz alatt... ha nincs zacskom akkor meg a zsebemben :-D de általában találni szoktam... a viz alatt... jameg, lámpa...
huh...
inkább viszek egy retikült :-D
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-14 EPIRB rendszer a Cassiopeián
60. seshat Ugrás 2008 nov 18. 07:56  
...akkor még nem is voltam rossz... beletalalni beletataltam... a feketebe is :-D
hátha majd egyszer felkeres az MI6, hm........

nah mindegy, ugyanaz a kategoria, van, akinek nagy szám, van akinek meg mindennapos, unalomig ismételt foglalatosság... búvárkodás, hegymászás, ürhajózás, lövészet vagy mindegy mi. amihez meg értesz, mert neked rutin, akkor könnyü megmosolyogni / kiröhögni a másikat :-)
59. seshat Ugrás 2008 nov 18. 07:52  
....de attól még ki lehet tenni az ötven merülést a falra :-))))
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-15 TUSA-teszt
43. seshat Ugrás 2008 nov 17. 22:10  
én mindegyiket megnézem ha belépek..és ha osztani szeretném az észt vagy hülyeségeket kérdezni, akkor hozzá is szólok :-))))
41. seshat Ugrás 2008 nov 17. 22:06  
jól van jól van :-)
oké
bocs
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-14 EPIRB rendszer a Cassiopeián
49. seshat Ugrás 2008 nov 17. 22:02  
szerintem tényleg aranyos :-D én ilyen szociális típus vagyok amúgy (ha nem mennek az agyamra a helyiek)...

mondok egy példát. a múltkori otthonlétemkor elmentem egy maroklőfegyver-tanfolyamra, nekem nagy szám 9mm-essel lőni, hiszen nincs stukker a kezemben minden nap... még ha a fele találat a fehér sávban volt, én akkor is kiraktam a lőlapot a falra! de egy FBI-os ha látná, biztos nagyon-nagyon megmosolyogna és meg is érteném.  Én attól még el vagyok ájulva magamtól, hogy szét tudok szedni egy fegyvert, vagy betárazni, ahogy a filmekben szokták :-D

a merüléseimet nem teszem ki, mert az nekem "természetes", de nem mindenkinek az. a nővérem nálunk sznorkelezett életében először, neki különleges volt az is hiszen sose próbálta.
más dolog "bennfentesnek" lenni, és búvárszakszavakkal dobálózni egy beszélgetésen, hogy "átvágta az AC-ját és a BCD-jéből lélegzett", de azért meg kell tanulni kívülről nézni. aki kitesi a falra, nyilván büszke rá.

jó, megértelek téged is, mármint amit mondani akarsz... de apu mindig azt mondja hogy sose szabad elvenni az emberek kedvét meg a lelkesedését ...hadd örüljön...
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1193. seshat Ugrás 2008 nov 17. 21:50  
nem, mert az "újak" mindegyik t-one , a régiek meg szerintem glide-széria. van pár seamann, nem tudom milyenek, azonkívül hogy csúnya okkersárga :-) mert azokból nincs kisméretű...
hát olyan van amit a tulaj vesz... ez egy kis cég, szóval általában spórolni szokott.

  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-15 TUSA-teszt
39. seshat Ugrás 2008 nov 17. 21:40  
hm..és hm...
most ez off és menjek a felszerelésesbe, vagy ez itt egy felszereléses topik? (van tusa cuccom! a maszkom! háhá)
mivel most nincs saját bcd-m, a cégeset használom. de a kaputt sajátom (őskori scubapro glide 500, fém palackcsatos /utálom a műanyagot/, sótól bezöldült-szürkült jujjdekirályvolt) most scubapro t-one, azt írtam, a zsebeihez hozzáférni nemigen lehet... de nem viszek pót súlyt... felpakolok egy övre pár egykilóst, és ha minden ok, merüléskor nem viszem, hanem otthagyom a vízben, és kifelé menet kihozom.
vagy kellene mindig vinni? ha 1,5 méteres vízben nem lebegnek föl, ahol a súlypróbát szoktam nézni, akkor később erre nem volt példa, hogy fellebegnének mondjuk 10 méterről...

de hát ha ez van, elhiszem, nekem az XXS kényelmes, de biztos az S se olyan hű de nagy!

nemtudom..a másikfajta ralftechre azt irják hogy "a világ legknyelmesebb dzsekije" lehet hogy csak egy bizonyos embertipusra ezek szerint:-D

ha egyszer majd oktató leszek, mindenképpen előnyös, ha be tudom mutatni a gyakorlatokat a saját bcd-men ami jó esetben hasonló felépítésű, mint a tanulóé. és az ólomöv is kelleni fog... a bcd-nek meg legyen sok zsebe (lámpa, írótábla, bója, tartalék maszk stb.) ...ezen a dzsekin meg 4 cipzáros zseb van azért tetszik.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-14 EPIRB rendszer a Cassiopeián
44. seshat Ugrás 2008 nov 17. 21:25  
hopposztkopp: ez miért vicces? mi mindig figyeljük melyik vendégnek hány merülése van...és a 100., 200. stb-nél kapnak az adott merülésen egy laminált kártyát a víz alatt :-D gatulálunk a századik merüléshez,  gute luft, megatöbbi... nagyon szoktak örülni!... ezek az apróságok fontosak...lehet hogy a hülye okleveleimet is kirakja más a falra  :-) szerintem aranyos.
de a dobozokat is meg szokták köszönni, hogy milyen szép halat rajzoltam nekik... amióta meg beújítottuk színes tintát (ezüst, arany stb) meg ovis pecséteket, azóta minden vendég pecsétel ezerrel... owd vagy dm, mindegy. örülnek... szerintem ilyen apróságokon is múlik, hogy jól érezd magad egy bázison. halloweenkor horror-nightdive (sötétben, zseblámpával breefing, víz alatt világító töklámpás stb), húsvétkor csokitojások a felszerelésládába csempészve... ilyenekkel szórakozunk :-D
amúgy meg aki csak nyaraláskor merül, mondjuk 1 hét, tíz merülés, az öt év alatt szedi össze az ötvenet... hadd legyen már rá büszke... jó, megmosolyogtató, de aranyos.

krizsanandras: igen van ilyen "speciality"pl a fotós tanfolyam keretében ez hasznos, volt aki többszáz merüléssel rugdosta le a korallokat maga mögött.de amúgy az advanced tanfolyamon kötelező a navigáció mellett ez is... aztán nyilván tökélyre lehet fejleszteni.
nekem pl az agyamra megy hogy amíg mindenki tökéletesen áll egy helyen az áramlatban, egyetlen uszonycsapás nélkül, addig én ellebegek a francba.
meg egy sikkesen fellépdelni a hajóra, nem felvonszolni magam sokkal szerencsétlenebbül, mint a vendégek - specialitás se jönne rosszul... a gyorsabbanelkészülömintavendég specialitásom már megvan... az önképzés volt :-D

jó lehet az onlájn tanfolyam, itt a dsd-seket is össze vissza "kínozzák", 40perc videó, teszt, elméleti oktatás, gyakorlati oktatás (rakd össze a felszerelésed meg az ólomöved címmel), víz alatti gyakorlatok: maszkürítés, regulátor elhajítás jó messzire, nincslevegőmadjoktopuszt...és na, utána merülnek.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
10430. seshat Ugrás 2008 nov 16. 18:33  
nekem csak dunatévém van :-S
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-15 TUSA-teszt
20. seshat Ugrás 2008 nov 16. 18:02  
én szeretnék bcd-t venni...de miért wing és mérnem? nem borulok attól orra folyton? ...az egy dolog hogy a képeken tökjólnézki.. de az egyik kollégámnak van, jó valami őskori wing, de úgy néz ki mintha egy nagy lepény lenne a hátán.

ralftechet akarok. milyen szépek! amit kinéztem "csak" 700 euró, bár van 500-ért is azt hiszem ez, ami a képen van :-I úgyhogy egy jó darabig nem lesz :-( és nem is gyártanak xxs-est. .. ez egy fél IDC tanfolyam ára :-S

basszus,de olcsó a jó, mert úgyis szétmarja a sós víz, elhasználódik, meg csak munkaeszköz... vagy legyen tuti csúcsszuper darab...?
egyedül a maszkom új pár hónapos, meg a ruhám  (a többit használtan kaptam :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-09 Emberéletet követelt a behatolás
42. seshat Ugrás 2008 nov 16. 17:45  
erről az jut eszembe, hogy egyszer azt mondták a tévében, hogy a cápa csak akkor támad, ha az ember bőre nedves :-P:-P:-P

de mondjuk ha lelóg kezed-lábad a gumimatracról, és teknősnek néz. nagymamám jelen volt az esetnél annó Görögországban, hogy valakinek így leharapta a lábát. nem, nem látta élőben, csak ott volt, gondolom amikor öttek a mentők stb...
olyan aranyos, mindig mondja a telefonba, hogy "Eszterkém, ne merülj mélyre és nagyon vigyázz a cápákkal" :-))) zsenális.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-14 EPIRB rendszer a Cassiopeián
11. seshat Ugrás 2008 nov 16. 11:00  
hat mert ha valakinek van egy merülesi "stilusa" vagy hogy mondjam, az nem fog megvaltozni azert, mert egy kütyü van a zsebeben (ami elvileg müködik, de azert 100%ban ne alapozzunk ra)....
  fórumok / Képtár megjegyzések / Kalamitsi
10. seshat Ugrás 2008 nov 16. 10:59  
es ha csak besötetitene a feher foltot?
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-15 TUSA-teszt
7. seshat Ugrás 2008 nov 16. 10:57  
szerintem a scubapro T-one....
az enyem kaputt, van egy nagy lyuk a hatan... szoval ezt hasznalom most.  ha forditva lenne a karom, es elöre hajlana a könyököm, akkor talan bele tudnek nyulni a zsebbe, igy sajnos karficam nelkül lehetetlen... ki a franc tervezte ezt a dzsekit... vagy nem tesztelte senki, ez volt a baj
(jo, olcso kategoria, de attol meg nem kell a zsebeknek hasznalhatatlannak lennie..akkor minek teszik ra...)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-09 Emberéletet követelt a behatolás
29. seshat Ugrás 2008 nov 16. 10:53  
de ha van egy hajonyi buvar, azt mondja nekik a guide hogy be lehet menni, akkor bemennek mind, mert azt mondták hogy lehet, es eleg kevesen gondolkodnak hogy mit kene meg hogyan...az egy dolog, hogy Te tudod, hogy mik a kepessegeid es neked biztonsagos... de ne magadbol indulj ki, k...a sok a felelötlen hülye, akik nem gondolkodnak ugy egyaltalan semmiröl.
feltehetöleg egy salemes csoport nem owd-sekböl all. ha igen, az owd megy a guide-al, a többi meg amerre akar. a többi bazis napközben megy a salemre, ahol 3-4 csoport is merülhet egyszerre.

a thistlegormhoz meg szerintem kell deep speciality, nem a kartyara, hanem a tapasztalatra gondolok, tekintve hogy melyen van, aramlat van stb.
en nem voltam meg 30 meternel melyebben , mivel nekem a vegzettsegem szerint a limit 30 meter. majd ha lejjebb kell menni, pl 40re, majd lemegyek, de oktatoval.
a vörös tengeren is 30 meter a limit (gondolom deep tanfolyam es technikai buvarkodas kereteben nem ennyi) ugy alatalaban, ha benne van a kompjuteredben hogy 30.1 akkor magadnak fizetheted a dekokamrat, es minden mast is, ha baleset er...hiaba van biztositasod.

meg nem fogok bevinni egy csordanyi idegent se a salembe, se mashova.  Ti, csapatban, ismeritek egymast, együtt safariztok stb, az mas. ha van nalunk egy csoport, kapnak egy hajot es oda mennek, ahova akarnak, van amikor guide-ot se kernek. felölem bemaszhatnak a salem ala is. de ha valakikkel en megyek, akkor bizony betartjuk a szabalyokat, mert volt mar ra pelda, hogy valakit kiutasitottak az orszagbol, masnapra megvolt a jegye (ja, hogy nem abba az orszagba, ahol lakott, az mindegy, csak menjen).
minek kockaztassak. en a munkamat is kockaztatnam vele.
20. seshat Ugrás 2008 nov 16. 08:11  
há mer mindenki hót primitiv... egyébként biztos vagyok benne, hogy a földlakók nagyobb hányada. van, akit nem érdekel senki és semmi saját magán kivül, pedig a körülményei lehetövé tennék, hogy megtegyen dolgokat, mert normális helyre született... de azért megpróbálja hazacsempészni a teknöst a reptéren, vagy simán csak kinozza otthon a kutyát.

van, aki meg a körülmények áldozata, pl itt, egyipomban ha a szüleim elsöfokú unokatestvérek lennének, én se csodálkoznék hogy negyven az iq-m, pláne hogy iskolába járni sem kötelezö, nincs állatvédelem meg környezetvédelem meg szar sincs. rasszista beszólás vagy sem, igenis primitivek (más országról nem tudok nyilatkozni mert ott még nem laktam, de pl japánba se igazán vágyom. tudom, hogy nyilván nem mind bálnavadászok, ertelemszerüen :-))... de akkor is...) ...persze ugyanaugy az európaiak zöme, az amerikaiak zöme meg mindenki az, csak másféle módon/szinten... elég csak körülnézni a világban...

a maradék pár százalék meg az, aki törödik a környezetével, de hát én nem menthetem meg a földet, jó, ordibálok egy sort, ha kiveszik a rákokat stb a vizböl, nem eszem libamájat vagy nem kenek a képemre állatkisérletes sz*rt, összeszedem a nejlonzacskokat a vizböl, hogy ne fulladjanak meg a teknösök.
de lehet, hogy tök mindegy, mert a többiek eröfölényben vannak... kár erölködni.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1158. seshat Ugrás 2008 nov 15. 20:55  
az nem is drága!
1156. seshat Ugrás 2008 nov 15. 20:39  
:-D
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-14 EPIRB rendszer a Cassiopeián
9. seshat Ugrás 2008 nov 15. 20:36  
ja, megkapod a kütyüt, és hirtelen úgy döntesz, elsodródsz a francba, mert úgyis megtalálnak? ez olyan ésszerű lenne, mint nyitva hagyni a bejárati ajtót éjszakára, csak mert a mobilodal alszol és úgyis tudod a rendőrség számát...??

mondjuk safagában szerintem pont ki lehet úszni a partra / vagy felmászni a világítótoronyra amíg valaki kiment :-D de az open water szereplőinek jól jött volna egy ilyen
(én dolgoztam már olyan helyen, hogy "számold meg a vendégeket" "28nak kéne leni, 25öt találtam" "á, biztos itt vannak valahol a hajón, menjünk" :-D
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1154. seshat Ugrás 2008 nov 15. 20:25  
nekem lámpám sincs... :-(
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-15 TUSA-teszt
1. seshat Ugrás 2008 nov 15. 20:21  
legalább rózsaszínt adtak? :-))
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
10425. seshat Ugrás 2008 nov 15. 19:57  
nekem 642 méteren se irta... höhö
:-D
  fórumok / Képtár megjegyzések / Kalamitsi
8. seshat Ugrás 2008 nov 15. 19:51  
annyira nem zavaró a két fehér folt, mert valamilyen szinten szimmetrikus. ha kivágod csak a rákot, akkor elveszik az az arány: amerre a tekintete van, balra és felfelé is nagyjából a felezővonalra esik. utána meg, mint a második képen a bal szeme a lenti 2/3-ra néz, míg a fenti marad középen.
mondjuk szerintem jó úgy, ahogy van. ..retusálni sem tilos, az már a számítógépek előtt is létezett... a nagyobb pamacsot feketítsd be, a kisebbet meg..ööö..pirosítsd :-D vagy vattásítsd be jobban az alját :-)))
ej, de szakszerű vagyok :-P  mondjuk én sem szeretek photoshopolni.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1152. seshat Ugrás 2008 nov 15. 19:36  
vagy írj a kowalsky meg a vegának hátha tudnak segíteni...
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-09 Emberéletet követelt a behatolás
15. seshat Ugrás 2008 nov 15. 19:35  
egyetértek az előttem szólókkal, békabúvár és bálnabá mondanivalójában is sok az igazság.

de tapasztalatlan, kezdő búvárokat a dm/oktató is sodorhat vészhelyzetbe, amiket itt is írtok néha, szerencsére nem túl gyakran. pl leviszi roncsba, meg negyvenre, vagy akármi. vagy akiket egyszerűen nem készít fel megfelelően az oktató vagy csak tojnak az egészre (lásd a mai olaszokat, aowd-k vagyunk, 70 merülés, merülnénk holnap, ja hogy baj, hogy délután repülünk? én attól még mennék...)

(én is nagytudásúnak hittem azokat akik annó azt mondták hogy gyere nyugodtan le a roncshoz, aztán jól ott hagytak mittudoménmilyen mélyen hót egyedül, persze mondjuk utólag mókás, hiszen itt vagyok és azóta is merülök)

mi meg nem is engedjük a vendégeket beúszni! háhá. a salembe nem, a hathor szétfoszlott, az el arish el tor-ba sem, a poseidonia (al kahfain) meg nem is tudom, milyen belülről, vagy hogy amúgy be lehetne-e menni egyáltalán.  eddig egy vendégnél sem láttam wreck speciality végzettséget.  bár más bázisokon enélkül is bemennek a Salembe, oké, hogy csak egy nagy hodály, de akkor is 30 méter. elég annyi, hogy valakire rájön a kalusztrofóba, megijed, teperne fel, és beveri a fejét vagy akármi...nem kell feltétlenül szűk folyosókon bennrekedni stb.

a cápa meg hűűű...végül is teljesen logikus. ha ragadozók kapják el az embert, akkor sem marad utána egy deka nyom se (vércsíkok a dzsungelbe, meg fél pár cipő... aha...)... valószínűleg ez a vízre és a cápára is érvényes.
11. seshat Ugrás 2008 nov 15. 15:09  
hány száz merülés kell még hozzá hogy kívánjam....?
(még csak kettöszáz van)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-11 Cápák, búvárok és egyéb veszélyforrások
162. seshat Ugrás 2008 nov 15. 14:54  
eh tul sokat aggodtok... csak lazán... pl: ma jött ket olasz, akik egy hete mindennap bejelentkeznek, majd lemondják a merülést, mert ugye kite-ozni kell, szél van...
holnap megcsinalnam-e a checkdive-ot velük? mondjuk tizkor. es utana kivinném-e öket hajóval tobia island-re buvarkodni (van, akinek nem szamit a napirend:-D)
... mivan????
persze az is kiderült, hogy holnap delutan repülnek... es advanced-ek vazz... mondom neki, meg is halhatsz a repülön. erre ilyet szol, "en merülnek szivesen de a baratnöm biztos nem merne, ha tudja"
ááááááááááááá
161. seshat Ugrás 2008 nov 15. 14:49  
pl a soma bay-en az orca-nal ugy van megoldva, hogy van "orarend" hogy a het melyik napjan melyik zatonyhoz mennek. pl minden szerdan salem express, ha tetszik, ha nem... egyik nap belsö reef, masik nap kjülsö reef, stb.
ehhez igazodhat a vendeg, illetve tudod, mikor erdemes a hajora menni, de nekem azert ez kicsiit...khm... nem tudom... esszerübb az idöjarashoz meg a vendegekhez igazodni, de hat az orca olyan amilyen, profinak profi, de azert nem az orarend a legfontosabb sztem.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
1150. seshat Ugrás 2008 nov 15. 12:47  
:-D ez mar nekem is eszembe jutott..de aki nem buvar az nem erti :-D
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
10418. seshat Ugrás 2008 nov 15. 08:40  
hihihihihi ez jó :-D:-D
10417. seshat Ugrás 2008 nov 15. 08:40  
lehet, hogy lehet hurghadan kapni (CR2430) ezt kideritem addigra!
de ahogy neztem inkabb a szervizes szedje szet mint hogy valamit sz*rul rakok össze elemcsere utan  :-o
(Mares Nemo)

az itteni kompjuterekbe kicserelem batran ... mondjuk azok nem órák.
de a sajatomat nem merem :-D
10408. seshat Ugrás 2008 nov 14. 16:05  
nekem nem kell új kompjúter csak elem.... :-)
10405. seshat Ugrás 2008 nov 14. 10:50  
:-D
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-11-11 Cápák, búvárok és egyéb veszélyforrások
147. seshat Ugrás 2008 nov 14. 10:46  
mert mögé raktam egy fekete kartont

ps: létezik hogy 2 black shark van hurghadán? vagy csak 2 különböző honlapjuk van
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
10403. seshat Ugrás 2008 nov 14. 10:42  
de hát karácsonyra kaptam....
10386. seshat Ugrás 2008 nov 13. 23:36  
Garfield: értem én az elméleti részt, csak a gyakorlati megvalósítást nem... jó, tudom, hogy folyton hülye kérdéseim vannak, de nekem ha itt elmagyarázzák angolul/németül az nem mindig 100% tiszta.

Dupla: na az hiányzik még csak nekem, amikor nálam még az iránytű is megáll a forgásban, a kompjuterem meg 642 métert mutat :-)))
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Gubal Island - Bluff Point

Egypt, Red Sea

3/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés