»» ««

Elsodródott búvárok veszélyben

Külföld

A felkorbácsolt tenger gyakran hozza nehéz helyzetbe a búvárokat, néha pedig nem érkezik időben a segítség.

Egy 47 esztendős angol hölgy klubtársaival együtt indult parti merülésre Whytley Bay közelében, amikor a részben víz alatt levő gyalogútról egy nagy hullám három társával együtt a tengerbe sodorta. A szemtanúk azonnal riasztották a parti őrséget, akik a másik három búvárt viszonylag gyorsan, 40 és 100 méterre a parttól megtalálták és kimentették. Azért volt szükség a mentőkre, mert a viharos tengeren a saját erejükből már képtelenek lettek volna visszaúszni a partra.

A negyedik búvárt valamivel távolabb találták meg, de ő sajnos életét vesztette a kórházba szállítás után. Esete ráirányította a figyelmet a parti merülés veszélyeire. Nem egyedi esetről van szó, pár nappal később szintén az Északi-tenger sodort el egy búvárt, aki azonban több szerencsével járt.

A 62 éves, korábban ipari búvárként dolgozó John Mallard fiával és annak barátjával merült Kinneff mellett. A merülés elején jelezte, hogy ő inkább a felszínre emelkedik, és mutatta, hogy a többiek folytassák a merülést. A felszínen viszont olyan viharos volt a tenger, hogy a búvárt hamarosan a parttól messzire sodorta. Miután társai is befejezték a merülést, és nem látták őt sehol, riasztották a mentőket, akik helikoptert is bevetve indultak a keresésre.

A búvár viszont nem adta fel, és majdnem négy mérföldet úszva partot ért. A házában éppen televíziót néző Lalita Sharma majdnem hanyatt esett, amikor ajtót nyitott a kései váratlan vendégnek: egy ismeretlen búvárruhás férfi állt előtte. Innen sikerült végülis értesíteni a többieket, és lefújni a keresést. A parti őrség tisztje, Bob Abercrombie elmondta, hogy az igencsak viharos körülmények között kiúszni a partra nagyszerű teljesítmény volt, ami arra utal, hogy a búvár kitűnő erőállapotban volt.

[ A CDNN és a Divernet írásai nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tulamben, U.S. Liberty Wreck

Indonesia

14/20 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

parti merülésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa csikóhal teknős

Búvárbazár

SubGear XP10

Ár: 30.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés