»» ««

Szárazföld másfél mérföldre

Külföld

Egy elsodródott angol búvár hosszú úszás után sikerrel ért partot.

A búvárkodás jellemzően nem támaszt igazán nagy követelményeket a búvárok fizikumával szemben, de amikor a hullámos, hideg tengerben kellene a magára maradt embernek kievickélni a partra, kiderül, ki mit bír. Az angol búvár Weymouth közelében merült egy hajóról, kagylókat gyűjteni. Még nem tisztázott, miért került annyira messzire a hajótól, hogy bójájával sem tudott jelezni, csak az a biztos, hogy délután 4-kor társai riasztották a hatóságokat, és a parti őrség azonnal akcióba lépett. Helikopter és mentőhajók indultak útnak, hogy átfésüljék a környéket. Az éppen vizen levő többi hajó is bekapcsolódott a kutatásba. Annyit lehetett tudni, hogy a búvár teljes felszerelésben merült.

A parti őrség épp a keresés felfüggesztésére készült, amikor 8 órakor jelzést kaptak, hogy Ringstead mellett egy férfit találtak a parton. A parti őrség szóvivője arról beszélt, hogy pályafutása alatt még soha nem hallott olyat, hogy ilyen nagy távolságról a partra tudjon úszni egy magányos búvár. Az első jelentések szerint a férfi épségben jutott biztonságba. Az egyik önkéntes, aki hajójával vett részt a keresésben, szintén le volt nyűgözve attól, hogy valaki másfél mérföldnyit (közel két és fél kilométer!) volt képes megtenni. A hely, ahol a búvár eltűnt, jól ismert a kagylógyűjtők körében. Azon a napon a körülmények nem voltak kedvezőek, erős szél támadt fel, és a hullámok közt egyáltalán nem könnyű észrevenni egy búvárt. Hiába volt kinn fél tucat hajó és mentőhelikopter, egyikük sem találta a férfit. Az esti órákban pedig végképp nem lett volna esély a megtalálásra, így minden bizonnyal az életét mentette meg a búvárnak az, hogy képes volt kiúszni.

[ dorsetecho.co.uk nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 14. Káplán 2011 jún 27. 23:10  
Hasznos szerkezet.
 13. áááááávadász 2011 jún 27. 20:29  
akarod megyek mögötted egy korbáccsal
 12. elche 2011 jún 27. 20:14  
Úszni, ilyen sokat, önként? Ki van zárva.:)
 11. áááááávadász 2011 jún 27. 20:14  
csak rajtad múlik, az öböl átuszás 3,6, a balaton 5,2 km. kedvedre válogathatsz. ha nem megy ki lehet szallni a csónakokba.
 10. hopposztkopp 2011 jún 27. 12:35  
Angol búvár, hideg víz és még az irányt is eltalálta. Már a hidegvíztől is reszketek! Úszni meg szeretek medencében, deez és itt....
A további 9 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Gota Abu Ramada

Egypt, Red Sea

16/27 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés