»» ««

A legtöbb országban merülés rekordere

Külföld

Karin Sinniger tartja a legtöbb országban való búvárkodás világrekordját, amely jelenleg összesen 118, az ENSZ által elismert országban áll.

Houston, Texas, Egyesült Államok - Karin Sinniger, (befektető; felfedező; búvár), svájci, amerikai és brit (hongkongi) állampolgár, aki több mint 1500 merülést regisztrált, több mint 180 országban búvárkodott sikeresen, ezzel a WORLD RECORD ACADEMY szerint beállította a legtöbb országban való búvárkodás új világrekordját.

"Karin Sinniger búvár tartja a legtöbb országban való búvárkodás világrekordját, amely jelenleg összesen 118, az ENSZ által elismert országban áll. Nemrégiben megdöntötte saját világrekordját azzal, hogy Afganisztánt, Líbiát, Tádzsikisztánt és Szomáliát is hozzáadta eredményeihez, az Untamed Borders kalandutazási cég segítségével" - írja az Untamed Borders.

"A cég mind a négy országban irányította őt, hogy az előzetes tervezéstől kezdve egészen a helyszíni logisztikáig, biztonságosan tudjon utazni és merülni. Karin Sinniger 2013-ban hivatalosan is megdöntötte a búvárrekordot, miután egy elefánttal együtt merült az Andaman-szigeteken, amely India uniós területe.

"A búvárkodás Afganisztánban, Líbiában, Tádzsikisztánban és Szomáliában számos kihívást jelent, mivel sok nehezen megközelíthető országban nincsenek kereskedelmi búvárközpontok vagy búvárturisztikai létesítmények. Legközelebb Eritreában tervez búvárkodni az Untamed Borders-szel, és még több nemzet van a láthatáron. És azt mondja, hogy az, hogy az Untamed Borders mellette van néhány országban, valóban növeli az élményt...

"A 118 ENSZ által elismert országban végzett merülések mellett Karin számos vitatott és egyéb, nem ENSZ által elismert területen is merült már - összesen 192-ben az Utazók Századai Klubja által elismert 330 országból."

"Karin úgy véli, hogy mindenki, aki élvezi a szabadtéri tevékenységeket, a szíve mélyén természetvédő. Bár nem tengerbiológus, évek óta részt vesz egy díjnyertes brit korallzátonyvédő szervezet munkájában.

"A Chagos-szigeten nagyon-nagyon jó helyek voltak a búvárkodásra is, mert oda senki sem mehet be. Mexikóban pedig fantasztikus lehetőségek vannak a barlangi és barlangi búvárkodásra. Svájcban is vannak szép magaslati búvárkodási lehetőségek. A legszokatlanabb talán Bolívia.

" Arra a kérdésre, hogy a búvárkodás lehet-e eszköz arra, hogy motiválja az embereket a tengervédelemben, a világrekorddal kitüntetett búvár azt válaszolta, hogy számos tényező miatt nem hiszi, hogy a búvárkodás valaha is mainstream sport lesz, de elismerte, hogy aki komoly búvárrá válik, azt általában az motiválja, hogy megőrizze a környezetet, amelyben merül. Szerinte a búvárok azzal is segíthetnek a megőrzésben, hogy fotókat és videókat készítenek, hogy megmutassák az embereknek a víz alatti világot. Arra a kérdésre, hogy milyen hatást gyakoroltak rá ezek a figyelemre méltó élmények és az óceánok alatt töltött idő, Karin azt mondta, hogy nem tudná elképzelni az életét búvárkodás nélkül".

"A svájci, amerikai és brit (hongkongi) állampolgárságú Sinninger 1992 óta búvárkodik, és több mint 1000 merülést jegyzett fel. Angolában él, ahol a dekompresszióját azzal oldja meg, hogy amikor nem búvárkodik, ügyvédként praktizál. A Blue Ventures nevű díjnyertes jótékonysági szervezet régi támogatója, Sinniger asszony reméli, hogy felhívja a figyelmet a vízi élővilág világszerte romló állapotára. Világrekord-keresése 2005-ben kezdődött - írja a worldrecordacademy.com.

""Lőttek már rám afrikai határőrök; üldöztem krokodilokat, vízilovakat és nagy fehér cápákat; merültem a jég alatt a Mikulással, vulkánkráterekben, barlangokban, vonatokon és tengeralattjárókon" - mondta Sinniger. "De egy nyugdíjas fakitermelő elefánttal merülni egyedülálló élmény volt. 115. rekordmerülése alkalmával Sinniger asszony Rajan-nal, egy óceánban úszó elefánttal merült, amely még abból az időből maradt meg, amikor ezeket az állatokat arra használták, hogy az indiai fakitermelő ipar számára fát szállítsanak egyik helyről a másikra.

"A szüleimnek volt egy kis tengerparti házuk a Fülöp-szigeteken, amelyet néhány hetente meglátogattunk. Imádtam a tengerben lenni maszkkal és sznorkellel - a szüleimnek ki kellett rángatniuk a vízből" - magyarázza Karin.

"Ha három nagyszerű merülőhelyet kellene javasolnod a haladó búvároknak, melyek kerülnének be a válogatásba?

Bahamák: Andros-szigeti kék lyuk barlangok. Hihetetlen fény és szépség, de mély és összetett. Az áramlatok miatt naponta csak kétszer lehet merülni, körülbelül délután 2 órakor és hajnali 2 órakor. Haladó barlangi búvárképzésre és vegyes gázzal való képzésre van szükség.

Salamon-szigetek: A Salamon-szigeteken minden megvan: nagyszerű búvárhajó-üzemeltető (Bilikiki Cruises); a merülések között napközben meglátogatható érdekes tájak és kultúra; makrómerülés, ahol olyan apró élőlények fotózhatók, mint a színes mandarinhalak; kiváló nyílt tengeri merülések barrakuda- és bubirajokkal; színes, jó egészségi állapotú zátonyok. Régebben a vulkánkitörések előtt jó hajóroncs búvárkodásuk is volt.

SS Coolidge, Santo, Vanuatu: Méret, mélység és műtárgyak, a Coolidge-ban minden megtalálható. És könnyen megközelíthető mind elhelyezkedését tekintve (csak egy rövid úszásra van a strandtól), mind pedig minden tapasztalati szint számára. Válasszon egy merülést 20-70 méteres mélységből a 654 láb hosszú mamuthajón. Ha akarsz, merülhetsz tech búvárként, de a legtöbb búvár ragaszkodik a nagy palackokhoz és egy extra póni palackhoz a mély merülésekhez. A személyre szabott búvárvezetés azt jelenti, hogy a tartózkodásod teljes időtartama alatt ugyanazzal a búvárvezetővel maradsz, és ritkán merülsz egynél több másik búvárral. Csak mondd meg a búvárvezetődnek, hogy mi az, ami tetszik, és merülj le. Az alkonyati merülés 40 méteren a zseblámpás halakkal olyan túlvilági élményt nyújt, mintha az űrben lebegne, körülötte ezernyi csillaggal. A merülés után egy napig nem zuhanyoztam, csak azért, hogy a testemen maradjon a só illata, hogy emlékezzek rá, annyira jó volt."

[ www.worldrecordacademy.org ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Manuelita Coral Garden

Costa Rica, Pacific

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 4-10m

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés