»» ««

Újabb thaiföldi hajóbaleset

Külföld

Búvárhajó borult fel a viharban, öt ember életét vesztette a tragédiában.

Sajnos már nem először fordul elő, hogy a viharos időszakban is erőltetik a kihajózást Thaiföldön, és a kisebb hajók a háborgó tengeren bajba kerülnek. 

Ezúttal egy bangkoki búvárcsoport által bérelt hajóval történt a baleset. A 13 fős csapatban voltak kezdők, illetve olyanok, akik fotós képzésen vettek részt. A Thai-öbölben lecsapó vihar borította fel a hajót Koh Ngam Yai közelében, ami annak ellenére indult el a tengerre, hogy egyértelműen figyelmeztették a kisebb hajókat, maradjanak a parton, mert a nyílt vízen veszélyes lehet kinn tartózkodni.

A hajón levő emberekből öten vesztették életüket, négy kezdő búvár, akik a tanfolyam harmadik napjánál tartottak illetve oktatójuk. Az áldozatok a harmincas-negyvenes éveikben jártak, négy nő és egy férfi volt közöttük. Testüket a felborult hajóból hozták ki a mentőegységek.

A hajó üzemeltetőinek bíróság előtt kell felelni azért, amiért felelőtlen döntésükkel veszélybe sodorták az utasok életét, s az elkerülhető baleset tragikusan végződött.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Abu Soma

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés