»» ««

Búvárhajó tragédiája Thaiföldön

Külföld

Hét emberéletet követelt egy hajó elsüllyedése az Andamán-tengeren.

A baleset 2009. március 10-én történt, amikor egy 30 utast szállító búvárhajó a Similan-szigetekről visszatérőben, nagyjából 20 kilométerre a szárazföldtől felborult majd elsüllyedt. Noha előfordulnak balesetek Thaiföldön, amiért gyakran a búvárhajók túlzsúfoltságát illetve a biztonsági előírásokkal nem törődő, rossz időben is kifutó kapitányokat okolják, a hírek szerint ezúttal a tenger nyugodt volt.

A mentőegységek 23 embert mentettek ki a vízből és szállítottak a kórházba, de az egyik osztrák vendég, egy 51 éves hölgy már nem volt életben amikor rábukkantak, további hat fő pedig eltűnt. őket később a búvárok találták meg az elsüllyedt a hajóban rekedve: egy thai állampolgárságú férfi, a hajó szakácsa mellett két svájci, egy osztrák, egy német és egy japán turista holttestét emelték ki.

A baleset bekövetkeztének okát még nem tudták megállapítani a hatóságok. Az újabb információk szerint, ami az egyik túlélő beszámolóján alapulnak, egy roppant hirtelen feltámadt vihar állt mégiscsak a baleset hátterében, ám akkor sem világos, hogy süllyedhetett el olyan hirtelen az alig fél éve vízre bocsátott, korszerű M/V Dive Asia. A hajó megdőlése után két perccel az oldalára fordult, majd rövid idő múlva már fel is borult és elsüllyedt. A felszínen levő német búvároktató, látva a feltörő buborékokat, lebukott, és négy emberrel tért vissza a felszínre, de a hajóban rekedt többieken már nem tudtak segíteni. A túlélők végül 13 órán át vártak a megmentésükre, ennek nagy részét a koromsötét éjszakában. Azért tartott ilyen sokáig a várakozás, mert a hirtelen elsüllyedő hajó nem tudott vészjelzést leadni, és csak másnap reggel, a hajót a kikötőben váró alkalmazottak riasztották a hatóságokat, amikor a hajónak nem láttak nyomát, és kapcsolatot sem tudtak velük teremteni.

[ UnderwaterTimes ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Thaiföld-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

South Tip

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhelymantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés