»» ««

Búvárszafari Thaiföld világhíres merülőhelyeire

(Hirdetés)
1/2. oldal

Élménybeszámoló 5 nap 5 éj szafariról az Andamán-tengeren mantákkal, cetcápával és más csodákkal.

Régóta téma volt a baráti körben Thaiföld meglátogatása, hiszen mind a száraföldön mind a víz alatt rengeteg csoda vár az odalátogató túristákra. Végül idén úgy alakult, hogy szűk baráti társaságunk saját szervezésben elutazott az ázsiai országba. Az ajánlott pár napos pufferelés után (esetleges csomagkésés, jetleg stb miatt) délután Khao Lak-i hotelünk előtt álltunk csomagjainkkal, hogy az ingyenes transzferünkre felpakolva elkezdődjön az 5 nap 5 éjszakás búvárszafari.

Manta Queen Liveaboard
Manta Queen Liveaboard
A túra képeihez klikk a képre.

Hosszas válogatás után csapatunk a Manta Queen Liveaboard céget választotta, aminek több oka is volt. 2003 óta szerveznek szafarikat és 5 csillagos PADI bázis tartozik hozzá. Jó áron lehet velük merülni, másrészt a hét (!!!) hajóból álló flottájukban mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő méretű és felszereltségű hajót. Széles skálán tudunk a szafari időtartamából is válogatni, és nem utolsó sorban az is sokat nyomott a latba, hogy régi jó ismerősünk, Maróti Hajni magyar nyelvű búvároktatóként itt dolgozik.

Cetcápa
A víz alatti albumhoz klikk a képre.

Választásunk a Manta Queen 8-ra esett, ami a második legnagyobb hajója a cégnek. A 28 méter hosszú és 7 méter széles hajó 24 vendég elhelyezésére ad lehetőséget kétszemélyes szobákban. A vendégek kiszolgálásáról hat fős legénység, és öt merülésvezető gondoskodik. A klimatizált szobák kettő kivételével saját zuhanyzós fürdőszobával is rendelkeznek, a két olcsóbb szoba lakói és a legénység 3 további közös fürdőszobán osztozik. Ez így elsőre lehet kényelmetlenül hangzik, de valójában kiválóan működött. Soha nem volt kényelmetlen sorbanállás, hiszen a vendégek javarésze a saját fürdőjét használta, a staff pedig mindig holtidőben igyekezett a dolgát intézni.

A hajón több pihenésre alkalmas közös terület található, mint például a nappali tévével, a nyitott étkező vagy a napozó fedélzet a legfelső szinten. Ha pedig van mobil lefedettség akkor wifin ingyenes internet is a rendelkezésünkre áll.

A túra árába a teljes ellátás is beletartozik. Kapunk törölközőt (amit 3. nap újra cserélnek), napi négy étkezést, kávé, tea, forró csoki, hideg-meleg víz is az árban. Amiért fizetni kell az a sör és az üdítő, de felvihetünk sajátot is amit a közös hűtőben tárolhatunk. A konyha jellemzően Thai ételeket kínál. Finoman és bőségesen főznek, emellett mindig van kirakva rágcsálnivaló, érett banán vagy más gyümölcs. De akár egy pirítóst is összeüthet aki a napi négy bőséges étkezésen kívül is megéhezik. Ha valaki vega, vegán, vagy valamire allergiás az sem okoz gondot a konyhán. Előbbiek alapesetben is találnak a fogukra valót, allergiások pedig ha előre jelzik, nekik külön is készülnek.

Manta Queen 8
A Manta Queen 8

A hajón természetesen jól felszerelt egészségügyi készlet is található akár tengeribetegség, fül, orr vagy épp hasi problémák kezelésére. Számomra újdonság volt az un elektrolit, egy poralakú ásványi anyagokat tartalmazó táplálék kiegészítő, aminek használatára külön felhívták a figyelmünket. Mivel sokat iszunk a ballonos tisztított víz pedig steril, a szervezetből kimosódik az ásványi anyag - ezt pótolja az elektrolit. Logikus, évtizedek óta merülök de ez eszembe se jutott eddig. Persze az esti deco-beer is sokat segíthet a ásványi elemek pótlásában!

Az öt nap és öt éjszakás túra a leghosszabb útvonal. Más cégek túráival ellentétben a Manta Queen szafarikon nem csak a Similan-szigeteket merülhetjük, de a hajó felmegy a Surin Nemzeti parkon át egészen a Mianmari határig a méltán híres Richelieu-sziklához, ami számomra a túra fénypontja volt. Az 5 nap során 19 merülésünk lehet, ebből egy éjszakai - tehát meglehetősen pörgős napok várnak ránk. A klasszikus merül-eszik-alszik ciklus tökéletesen igaz, persze nem kötelező a merülés senkinek.

Az írás a következő oldalon folytatódik!


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Merülőhelyek

Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog

Hungary

6/16 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 12m, látótáv: 0-4m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés