»» ««

Újabb búvárrekord

Külföld

Szinte már esztelenül hosszú időt töltött egy huzamban egy tó mélyén Jerry Hall.

Az amerikai búvár a Tennessee államban levő South Houston Lake mélyére merült a Laural Marina és Yacht Club előtt, és 145 órával, 31 perccel és 23 másodperccel később emelkedett fel onnan. Ezzel az övé lett a leghosszabb ideig tartó édesvízi merülés Guiness-rekordja.

Jerry Hall a merülés után némileg fázott és nagyon éhes volt, de ezen túlmenően jól érezte magát. Arról is beszélt, hogy a látótávolság rosszabb volt mint amire számítottak, és a hűvös vízben a második nap végére már kellemetlen volt a merülés, de végül megoldották ezt a problémát segítőivel. A felszínre érve viszont elsősorban enni akart.


Az amerikai búvár már nem először állít fel rekordot, 2004-ben 120 órát és 1 percet töltött a víz alatt egy huzamban, ezt döntötte meg egy floridai férfi 2011-ben. Utóbbi csúcsot múlta felül jelentősen Jerry Hall, aki több, mint hat napon át merült. Az idő nagy részében egy speciálisan átalakított készüléken filmeket nézett, ám egyszer váratlan látogatója akadt barátnője személyében. A rekorddöntő búvár meglepődött, majd a víz alatt megölelte kedvesét.

Hall arról sem feledkezett meg, hogy 23 fős segítő búvárcsapata és a felszíniek nélkül nem sikerülhetett volna a csúcsjavítás. 48 évesen úgy érezte, hogy még elég jó formában van egy ilyen extrém merüléshez, de kellettek a mellette álló emberek is. ők éppen úgy fel kellett hogy készüljenek mentálisan mint maga a rekordot felállító búvár, akinek viszont további csúcsokra vonatkozó tervei nincsenek. Az eseményen mellesleg egy alapítvány számára gyűjtöttek pénzt, kihasználva a merülés körüli felhajtást.

[ timesnews.net ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Yamagiri Maru

Micronesia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilágcápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés