»» ««

Megbírságolt szuvenírgyűjtő

Külföld

Az Egyesült Királyságban nem viccelnek, ha a roncsok védelméről van szó.

Egy búvár 1,400 fontos (több, mint fél millió forintos) büntetést kapott azért, mert egy első világháborús roncsról egy ablakot és fémlemezt távolított el. Duncan Keates 2010 augusztusában a HMS Duke of Albany nevű hajót rongálta meg: ez védett roncsnak számít. A hivatalos meghallgatáson a búvár beismerte tettét, az eltávolított alkatrészek értékét 800-1,500 fontra becsülték. Védője arra hivatkozott, hogy a búvár állítása szerint nem volt tisztában a roncs védett mivoltával, és csak szuvenírt szeretett volna magának a merülés emlékére. Az esetről egy névtelen jelentés született, ez alapján kezdett vizsgálódni a roncs kezelője. Amikor a nyomozók megkeresték, Keates azonnal bemutatta a tárgyakat és vállalta hogy saját költségén állítja helyre az eredeti állapotot.

Graeme Napier seriff így fogalmazott: "Mindenkinek aki ilyen jellegű merülésben részt vesz, a saját felelőssége az, hogy kiderítse, védett-e az ahol búvárkodik. Ezek a roncsok háborús sírnak számítanak és ennek megfelelő tisztelettel kell őket kezelni. Alattomos dolog így megbolygatni azoknak a nyugvóhelyét, akik a nemzet szolgálatában vesztették életüket."

A Duke of Albany 1916-ban torpedótámadás után süllyedt el Orkney közelében, 24 ember életét követelve. A maximális büntetés az ilyen jellegű rongálás esetén 10,000 angol font is lehetne, ezúttal csak büntetlen előélete miatt úszta meg a búvár 1,400 fonttal. (A szerk. megjegyzése: ami azért így sem kis összeg...)

[ DIVE ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fishhead

Maldives

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés