»» ««

Bemutatkozik a Kornati Diving Center

(Hirdetés)
3/3. oldal


A bázis napihajója
A Kornati Diving Center parti bázisa Dugi Otok szigeten van. Ez a sziget Zadarból komppal kevesebb mint egy óra alatt elérhető, a turisták többsége autóval együtt érkezik, és így a hosszú sziget minden részét bebarangolhatják akár saját maguk is. A bázis központja Zaglav faluban van, itt karnyújtásnyira van minden: apartmanok, étterem, bolt és bár csak pár lépés a kis öbölben. Az apartmanok előtt levő helyeken ki is tud kötni a hajó, tehát az itt lakó búvárok egyszerűen csak kisétálnak a házból és fellépnek a hajóra. Ezeknek az apartmanoknak a foglalásában természetesen tud segíteni a bázis, mivel jellemzően elég sok szoba van bennük, nagyobb csapatok is egy helyen tudnak nyaralni. Ráadásul az árak kedvezőek, a csúcsszezonon kívül pedig kifejezetten jók.

A bázis új épületbe költözteti bizonyos tevékenységeit Sali városban, ami a sziget legnagyobb települése. Itt ugyanígy lehet apartmant, illetve akár hotelszobát is foglalni, bár a búvárok a meghittebb Zaglavot jellemzően jobban szeretik. Bárhol is vannak a vendégek, hajóra szállásukat vagy a transzfert könnyen meg lehet szervezni.

A Kornati Diving Center több hajót is csatasorba tud állítani a vendégek száma és a merülések jellege szerint. A legújabb és legnagyobb szafarihajóról cikkünk első felében olvashattatok, ez természetesen nem a napi túrák során kerül bevetésre, de ha a csoport igényli, akár meg is osztható a nyaralás egy pár napos miniszafarira és néhány parti bázisú napra. A napi kihajózásokat bonyolító 12 méteres hajó 12 búvár és kísérőik kényelmes utazását biztosítja. Fenn napozórész, a főfedélzeten tágas és kényelmes tér, hátul nagy búvárplatform két létrával- minden együtt van ahhoz, hogy hibátlanul menjenek a dolgok. A hajón tárolhatóak a búvárfelszerelések, ezért csak az első és az utolsó napon kell mozgatni azokat.

Kilátás az öbölre
A partról induló túrák Dugi Otok sziget körzetén belül gyakorlatilag bármelyik merülőhelyet érinthetik, így délen akár a Telascica vagy Kornati parkok legjobb helyei jöhetnek szóba, északabbra pedig egészen Premudáig fel lehet hajózni. A túl hosszú hajóutakat a bázis ügyes szervezéssel, részben autós transzferrel váltja ki.

Természetesen lehet csomagban foglalni merüléseket és szállást. Akár egyéni búvárokat, akár csoportszervezők megkeresését szívesen fogadják a Kornati Diving Centerben, német, angol és horvát nyelven. A bázison minden szintű búvárok kiszolgálására felkészültek, így a kezdő tanfolyamoktól akár a technikai kurzusokig lehet válogatni a képzések közül. Természetesen felszerelés is bérelhető, és a technikai merülésekhez szükséges gázkeverékek előállítása sem jelent gondot.

A 43 km hosszú Dugi Otok nagy szigetnek számít, sok érdekességgel a felszínen is. Ezért aztán tartalmas nyaralásra ad lehetőséget a felfedezése. A sziget legmagasabb pontja 338 méterével a Vela Straza, emellett Saharun homokos strandja, a sós tó vagy a Veli Rat világítótorony említhető többek között.

Kapcsolódó weblap: Kornati Diving Center
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Merülőhelyek

Yongala Wreck

Australia

3/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés