»» ««

Halászat védelem alatt

Környezetvédelem

A védettnek számító területek 99 százalékán engedik a halászatot egy kanadai tanulmány szerint.

From Flickr by tibchrisFelveti a kérdést a védettség értelméről az az új tanulmány, ami szerint Kanada nyugati partvidékén hiába jelölték ki Marine Protected Area-k (MPA) sorát, gyakorlatilag mindenütt folytatható kereskedelmi célú halászat, 1 százalék kivételével. A Living Oceans Society rámutat, hogy ehhez képest az MPA-k felét "szigorúan védik", ami elvileg a halászat teljes tiltását kellene jelentse. Ezeknek a területeknek az lenne a célja, hogy az élővilág zavartalanul regenerálódhasson. Amíg viszont a védelem csak a szavak szintjén létezik, ez biztosan nem teljesülhet, mutatott rá Kim Wright.

Gyakorlatilag szövetségi, regionális és helyi szinten működő ügynökségeknek kellene biztosítani, hogy a halászat tiltása meg is történjen. Ehhez képest a különböző szintek közötti együttműködés hiánya miatt ez nem valósul meg a védelem. Ezek után a szakemberek azt sürgetik, hogy gondolják át az MPA-k hálózatának menedzselését, hogy az valóban hatékonyan szolgálja a tengeri élővilág érdekét. A Living Oceans Society ezért a csendes-óceáni területek védelméért felelős szövetségi és helyi hivatalokhoz fordult, hogy a Vancouver szigettől Alaszkáig tartó hosszú partszakaszra vonatkozó terveket dolgozzanak ki, méghozzá közösen dolgozva. Kanadának nagy felelőssége van a tenger épségének megóvásában, hiszen roppant hosszú partvonalához képest egészen kevés a védett övezetek száma, és ott is csak névleges a védelem.

[ UnderwaterTimes ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Káplán 2010 nov 20. 22:32  
Önámitás.

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Dunraven Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés