»» ««

124 méter az új rekord

Szabadtüdős

124 méter ... ennyi mostantól William Trubridge új rekordja szabad merülésben.

A Vertical Blue 2016 versenyén az Új-zélandi fiatalember, William Trubridge először április 30-án 122 méterre javította az úgynevezett free immersion (FIM) világcsúcsát, majd a következő nap ezt is túlszárnyalva 124 méterre tolta ki a jövőben megdöntendő mélységet. A 4 perc 24 másodperces merülésen beállított világrekordod az AIDA nemzetközi szabadtüdős szövetség hitelesítette. A 122 méteres első rekorddöntésről egy videó is felkerült a népszerű videomegosztóra:

A versenyen több szép eredmény is született, a Japán Hanako Hirose 99m-rel két méterre közelítette meg a tragikusan elhunyt orosz Natalia Molchanova jelenleg is érvényben lévő 101 méteres világrekordját CWT kategóriában.

Április 26-án egy másik Japán hölgy Sayuri Kinoshita viszont a constant no-fins (CNF) kategóriában sikeresen új világcsúcsot állított fel, 72 méteres merülésével. A 3 perc 4 másodperces merüléssel Kinoshita egyúttal az első Japán, aki világcsúcsot állított fel. A rekorddöntésről szintén készült videófelvétel:

A versenyen több nemzeti rekord is megdőlt, akit a részletes eredmények érdekelnek, megtalálja az esemény weboldalán: http://2016.verticalblue.net/

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. Bárónő 2016 máj 04. 21:47  
Belegondolva, hogy talán tíz méterre ha és már fordulok is vissza... Tényleg nagy dolog.  
 1. Bunny 2016 máj 04. 17:18  
Azért elég kemény úgy négy és fél percig visszatartani a lélegzetet, hogy nem csak lebeg az ember a medence vizében tök passzívan, hanem uszony nélkül (!) leúszik 124 méter mélyre és vissza. Számomra valahol ez a csúcsa ennek az egésznek, hiába mennek nagyobb mélységekre szánnal pl.

Merülőhelyek

Sanganeb South-West Plato

Sudan

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés