»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-06-20 Adriavizit 2008: SeaHorse Diving Center, Pag

Egy hétvége erejéig egy jól ismert, de erre a szezonra megújult bázis vendégszeretetét élvezhettük a népszerű horvát szigeten.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 24. békabúvár 2008 júl 07. 15:39  
Jó rendben, legyen úgy csak itt merült fel akérdés, így itt szóltam hozzá:)
 23. Bunny 2008 júl 07. 15:37  
Az egyszerűség kedvéért én ezt most meg is teszem engedelmetekkel.
 22. elche 2008 júl 07. 15:33  
Szerintem ez a téma nem feltétlenül ide tartozik, egy másik bázisról szóló ismertető mellé.:) Azaz ha egy lehetőség van rá, inkább a horvát fórumban essen szó ilyesmiről.:)
 21. békabúvár 2008 júl 07. 15:29  
A hozzászólás át lett helyezve ebben a fórumba, 28 sorszámmal.
 20. bekabela 2008 júl 07. 14:56  
A hozzászólás át lett helyezve ebben a fórumba, 27 sorszámmal.
 19. medve 2008 jún 23. 14:32  
oky, tegyuk, bar most ugy is offolnom kell.
 18. medve 2008 jún 23. 14:31  
tenyleg ne menjunk el ilyen iranyba, mert nem valo felnott emberekhez... termeszetesen nem haragszom, de ahhoz nem kell a Margannal vezeto elemzonek lenni, hogy atlassa az ember, hogy ha neki summa EUR 100-at kell befizetni mondjuk mindenre, bert nem fizet, mert ugye hobbybol nyomja, de a bevetel egysegnyire nem jon ki EUR 100-ra, vagy azt alig haladja meg, akkor az - hat, ne mondjuk, hogy csodkozelben van, de - nem egy prosperalo business.... ha ehhez hozzavesszuk, hogy amint meglatja, hogy a 4 fos csapatbol 3 angol tenyleg komoly cucokkal, akkor elojonnek mindenfele egyeb dijak, nem nagy szamok, csak EUR 15-20-as osszegek. no ilyet en meg angol, hovat, stb. bazison nem lattam.
 17. Bunny 2008 jún 23. 14:08  
Na látod, akkor egyetértés van. Mi is azt írjuk le, amit tapasztaltunk, egyébként szerintem ha általánosságban a horvát bázisokról beszélünk, tegyük már át a beszélgetés fonalát mondjuk a horvátország fórumba. Mert ez itt most egy konkrét bázisról írt cikk fóruma, és még valaki félreérti, és azt hiszi róluk van szó.
Vagy az általánosba. Hmmm?
 16. elche 2008 jún 23. 13:50  
Köszönöm a magamfajta tanulatlanok nevében... De -ugye nem haragszol- hogy egy nicknév fejszámolásait nem feltétlenül tartom tanulságosabbnak, mint a sok órányi háttérbeszélgetést az érdekeltekkel?:) (És ebben a sok órában nem csak adriai magyarok vannak, hanem forgalmazók, külföldi bázisok, stb, stb.)
 15. medve 2008 jún 23. 13:42  
kedves Che, ne adj olyat a szamba, amit nem mondtam. ezzel nem jutunk elore, es merem hinni, hogy senkit nem ez erdekel. osszefoglalva: ha nagy nyilvanossag okulasara irunk egy ismertetot, akkor legyunk alaposak, es nezzunk ennek-annak utana. ami nem a lenyeg volt, ezert nincs ertelme 'osszefoglalni', az az, hogy az ALTALAM ISMERT adriai magyar bazisok - az en szakmai kompetenciam es ismereteim alapjan vegzett fejszamitasok alapjan - mind csodkozelben vannak. kiveve a Razani. (de tobbet nem irom le, mert meg reklamnak tunhet. de egy valami teny, oda el merem vinni az itteni kollegaimat is, mert a bazison kepesek angol nyelven is kommunikalni) es hidd el nekem, ha mondom, hogy kaki van, mert ebbol elek:) raadasul az a hozzaallas, amivel igyekeznek miden egyes eurocentet megfogni, meg akar meghokento 'technikak' aran is, mind ezt mutatja. szerintem nem is kell erre mit mondani. tudod, letezik a tulelok felelossege. en megtettem, amit ez eloir.
 14. medve 2008 jún 23. 13:30  
no, akkor neked is vannak - massal - rossz tapasztalataid. egy a lenyeg, en, mint mezitlabas buvar, ha ismeros megkerdezi, hogy ide es ide erdemes-e menni, akkor elmondom, hogy ha van, akkor milyen tapasztalatom volt ott. ennyi. ezert nem irok 'hivatalosan', se szakmarol, se hobbyrol, hogy aztan ne legyen anyazas, mert ugye az igazsag mindig faj...
 13. elche 2008 jún 23. 13:24  
Egyébként a HRS honlapján megtalálni a náluk regisztrált búvárbázisokat (van 495, lehet böngészgetni).
 12. elche 2008 jún 23. 13:02  
Összefoglalva: szerinted a razanji bázison kívül, akiket megbízhatónak tartasz, az összes magyar kötődésű bázis csődközelben van, és vagy már nem is létezik hivatalosan vagy hamarosan nem fog? Erre én nem tudok mit mondani.
 11. Darth-Digilog 2008 jún 23. 12:59  
Én évek óta járok a SeaHorse-ba és még sosem rángattak ki a hajójukból. Pláne hogy most egy csinos kis hajója van a bázisnak, nem egy szűk zodiac-ja. :-)
Horvát bázist meg én nem merek ajánlani, mert volt már rossz tapasztalatom: a 12l alu palackomról állították, hogy 15l-es, és a jelzés is rajta meg van hamísítva. Több pénzt szerettek volna 3l-el.
Sőt Spanyolországban angolok által üzemeltetett 5csillagos szálloda bvárbázisánál is meggyűlt a bajunk a yarddal a bázis hibájából. Angolokhoz sem megyek többet!
A válaszod (6-os számú) viszont azt sejteti, hogy te tudsz vmi hiányosságot a bázisról! Azt viszont ha tuti, megoszthatod velünk szerintem.Már csak a tapasztalatlan búvárok miatt is!
 10. medve 2008 jún 23. 12:46  
szeretnek egy-ket dolgot tisztazni. i) en nem neveztem meg semmelyik bazist - mondhatni altalanossagban beszeltem. maganban termeszetesen nagyon szivesen nevem nevezem a dolgot, de nincs kedvem megint ugy pereskedni, hogy mar az elejen tudom, hogy nyerek:) ii) lehet itten poenkodni, meg vagizni, hogy nem tudjuk hany eves a kapitany, meg nem kertunk autopalya-mubizonylatot, stb., de en azert azt tartanam helyesnek - mondjuk ez egyfajta utopia, a magyar viszonyok tekinteteben... -, hogy aki leir valamit, plane azt nagy nyilvanossag elott teszi, es ne adj' isten esely van arra, hogy valaki ebbol akar okulni, akkor azert nehany free merulesert cserebe ne palizzunk be senkit - termeszeten tudtunkon kivul. ezt ugy lehet elkerulni, hogy utanajarunk a bazisnak. nem kell nagy inteligencia hozza, hogy az adott kikotoi kapitanysagtol, vagy akar az onkormanyzattol megkerdezzuk, hogy vajh' ez a bazis rendben van-e. ha mar mindenkeppen irni akarok rola... iii) általanossagban - sajat tapasztalataim alapjan - egyebkent en amugy is ovatos lennek a magyar bazisokkal. aki egy picit is otthon van vallalati penzugyekben, az hallott mar az optimalis uzemmeret fogalmarol. a magyar bazisokkal alapvato problema, hogy szinte kizarolag a magyar buvarokra epitenek, igy minden egyes filler szamit, minden aron. mert mindegyik a csod szelen tancol. szoval, en egy ideje mar veszem a faradtsagot, es kicsit beszelgetek, majd osztok-szorzok, es kb. el tudom donteni, hogy erdemes-e egy csomagot megvenni az adott bazison, becuccolni az apartmanukba, vagy gyorsan el kell onnet zuzni, es nem megriskelni, hogy a jard rangasson ki a zodiacbol. szoval, mindenkinek megvannak a tapasztalatai. van amit le lehet irni, es van amit nem. azt pl. le merem irni, hogy a szamtalan adriai magyar bazis kozul amelyiket szemelyesen ismerem, en jo szivel egyedul Razanj-t mernem ajanlani. angol, nemet es horvat bazist tobbet is... ja, es Che, ezek is mind szemelyes tapasztalatok, vagyok olyan okor, hogy szeretek a magam karan tanulni...
 9. Bunny 2008 jún 22. 18:29  
elche-válaszához még hozzátenném, hogy tegye fel a kezét, aki tudja, hogy MAGYARORSZÁGON milyen papírok kellenek búváriskolának, búvárboltnak vagy bázisnak. Sőt megmondom őszintén ahogy a mai adópolitikai változik én már néha azt sem tudom, a saját egyéni vállalkozásomhoz milyen papírok és igazolások kellenek. Igencsak ingoványos talaj lenne bármit számonkérni, mert sem jogunk sem ismeretünk nincs ahoz, hogy megítéljük ezt, mi csak a szemünknek hiszünk és azt írjuk meg. De megnyugtatásul azért jelezzük, mindig felmerül ez a téma a bázis látogatásokon.

Én pl. láttam már bezárt bázist, szép vastag szalaggal leragasztott ajtó jelezte ezt a búvárok számára, ott nem volt kérdés, hogy üzemelhet-e hivatalosan. Mivel ElChe és még az a pár tucat búvár aki ott merült semmi ilyesmit nem tapasztalt, hát valószínűleg nem lehet a seahorse-nál gond. Attól nem tartok, hogy a horvát rendőrség ha egy külföldi bázist be kell zárni, ezt ne tennék meg igencsak látható módon.

Persze a felvetésed jogos, és hidd el, hogy nem fogunk olyan bázisról írni, ahol este suttyomban kell az ablakon át becsempészni a búvárt, a hajóban le kell bújni ha jön szembe valaki, meg hasonlók :)
 8. VasMacska 2008 jún 22. 17:25  
Közlekedésről: az első autópálya szakaszon a határtól sem odafelé sem vissza nem volt hajlandó nyugtát adni a díjszedő, és át is vert bennünket, pedig odafelé kunával fizettünk, visszafelé pedig euróval. Mindkét alkalommal olyan 200 Ft.-nyi összeggel:-( A dolog technikája  akként volt, hogy iszonyat apróban adta vissza a visszajárót, és persze az ember nem áll neki a felnyílt sorompónál számolgatni az aprót, hanem azon mód átteszi a jobb egyen ülő markába az egészet.
A második szakaszon korrekten  nyújtották a visszajáró pénzt a nyugtával együtt, centre annyit, amennyit a számla mutatott.
Odafelé komppal mentünk át Pagra, az autóért a sofőrrel 110 kunát, a plusz személyekre pedig fejenként 16 kunát fizettünk.  Visszafelé végig a szigeten a híd felé jöttünk. A had használatáért fizetni nem kellett, és megmondom őszintén a híd egy rövidke kis híd, szinte észre se vettük:) A szárazföldön azonnal felhajtottunk az autópályára, és ezzel a hosszabb a autópályás úttal pontosan annyi idő alatt értünk a határra, mint odafelé a szerpentines részen. A magam részéről inkább az autópályás hosszabb  utat preferáltam, a kényelmesebb, könnyebb haladás, és a nem jelentősen drágább használat miatt.
( és van egy mulasztásom: bocs, de  sem az autópályán, sem a kompon, nem kértem se az építési se a használatba vételi engedélyt, se a műszaki dokumentációt, se a hajózási, se a kikötési engedélyt és azt sem tudom hány éves a kapitány.... de volt út, volt komp, és működött. Igaz, hogy a komp motorja erősen füstölt,  tehát a zöldkártyával lehetett valami bibi..:)
 7. elche 2008 jún 22. 09:02  
Nos, nekem bárki mutathat bármilyen horvát, egyiptomi vagy másféle papírt a tevékenység igazolására, vagy a nyelvét nem értem, vagy a hatályát. Amit tudok, az csak annyi, hogy ott vagyok, látom hogy a vendégek ott vannak, merülnek partról és hajóról, és senkit nem parancsol ki a rendőrség sehonnan. (És ezt a "nem létező" bázist kéri meg egy német bázis, akinek épp hajó problémája van, hogy segítsen be neki a munkába.) A szememnek tudok hinni, az ilyen sztorik meg pont nem velem történtek meg... Mellesleg elég megfoghatatlan ez a "bázis nem létezik" kifejezés. A horvátok nem vacakolnak ilyenkor, lefoglalják a hajót, lepecsételik a bázist, a szomszédok úgyis megtudnák, és rendszeresen riasztanák a hatóságokat, ha újra beindulna a tevékenység feketén. Én ott voltam, ebben a pár napban ilyet nem tapasztaltam, viszont jó sokat beszélgettünk az új szabályokról odakinn, mi mindent kell mostanság figyelembe venni. Ennyit tudok erre mondani.
 6. medve 2008 jún 22. 01:36  
már elnézést, hogy beleszólok, de talán egy szerény javaslat. ha egy bázisról írunk tengernyi jót - vagy éppen nem - azért mielőtt klaviatúrát ragadunk nézzünk már rá a bázis papírjaira. hogy rendben vannak-e? vannak-e egyáltalán? ciki az uis, amikor a balga búvár befizet - előre(sic!) - egy kis merülésre, majd a kifutás előtt megérkezik a jard, és közli, hogy mindenki szálljon ki, és azonnal húzzon el a helyszínről, mert ahol éppen van, az a bázis nem is létezik hivatalosan... ennyi felelőssége legyen már minden tollforgatónak a tapasztalataln búvártársak irányába...
 5. VasMacska 2008 jún 21. 23:23  
     A még éppen kiskorút pedig, vizsgázott búvárként hoztuk haza
 4. VasMacska 2008 jún 21. 23:16  
Az appartman jól felszerelt konyhája, ami nem látszik, az az embermagasságú hűtőszekrény, méretes mélyhűtővel.

 ez meg itt a fürdőszoba.
                                                                         ezt a kilátást meg az itthoni  teraszomról is elnézegetném....
 3. VasMacska 2008 jún 21. 23:03  


A bázis kora reggeli fényben ( és persze a búvárok még alusznak....:)
 2. VasMacska 2008 jún 21. 22:58  


ez a víz lötyög ott a kert végében:-), a bázis hajója meg készenlétben, indulásra készen.
 1. VasMacska 2008 jún 21. 22:53  
Egy kis személyes adalék horvátországi tapasztalotokról:
Határ: semmi különös, útlevélcsomóra rápillant, kézmozdulattal továbbküld, magyar és horváthatárőr és vámos is.
Gyerekről nem kérdez. Igaz, ránézésre közel nagykorú, mint ahogy   4 hónap múlva a valóságban is.
Útravalóról hűtőszatyorról nem is kérdeztek, nem is néztek semmit.
élelmiszer árak: tej, dobozos, 1 liter 4,99 kuna ( 1 kuna 35,8 Ft.) azaz szinte fillérre egyezik az itthoni árral. ezt nem érdemes vinni.
sör: literes családi kiszerelés: 13,49 kuna
fagylalt, dobozos, 1200 gramos kiszerelésben ( szuper finom, négyféle íz egy dobozban)  35,90 kuna.
Éttermi árak: Moby dick étterem, udvarias, odafigyelős, kedves kiszolgálás,  rendes adagok, magyar nyelvű étlap - ami kicsit magasabb árakat tartalmaz, mint a német nyelvű... állítólag azért, mert a német nyelvű étlep tavaly előtti, a magyar nyelvű, meg idei, és az már a mostani árakat tartalmazza..... hát értem én....- szóval három személyes haltál, ami sehol a világon nem olcsó vacsora  sörrel,  többszörös pepsi colákkal, előétellel: 260 kuna. Egyébként egy egy adag étel, pleskavica, csevapcsicsa, pizza, olasz tésztafélék, rántott szelet általában 40-46 kuna. ebben a köret is benne foglaltatik.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Suadi, Blue Belt / Toyota Wreck

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 61m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés