»» ««
jee_c hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
34. jee_c Ugrás 2007 aug 15. 12:56  
A hozzászólás át lett helyezve ebben a fórumba, 14 sorszámmal.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-13 Egy statisztika margójára
14. jee_c Ugrás 2007 aug 15. 12:56  
2007 februári az utólsó hír, ha jól láttam..  Félek tőle, hogy volt már azóta valamilyen esemény. Van egyáltalán az ilyen balesetekre nézve bejelentési kötelezettség (valahova?).
Annáék (Gőbl, Baromedical) talán tudnának némi adatokkal szolgálni.
12. jee_c Ugrás 2007 aug 15. 12:53  
Hmm, ehhez az oldalhoz mit szólétok?
www.buvarbaleset.hu
Lehet, hogy nekik van valami statisztikájuk, vagy önnyen tudnak csinálni.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-12 őslelet a bányatóból
1. jee_c Ugrás 2007 aug 15. 12:48  
Adtok kártyát a spechez? :)
Akárhogy is, "riszpekt" a kitartáshoz az érintetteknek!
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-11 Búvár Világjátékok: érmek és botrány
1. jee_c Ugrás 2007 aug 15. 12:39  
Megjegyzem, hogy a szabadtüdősök másik nagy szervezete (AIDA) által szervezett világbajnokság júliusban zajlott Mariborban, 4 új világrekordot teremve. A magyar csapat is ott volt 5+1 fővel (a +1 az AIDA Hungary román tagja, aki természetesen román színekben versenyzett). Mea culpa, hogy még nem írtam meg a cikket, beszámolót az eseményről, de igérem, hamarosan olvashatjátok a DC-n a beszámolót.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-06-21 Képzetlen búvárok balesetei
3. jee_c Ugrás 2007 jún 22. 18:12  
Ez a második eset überdurva (mindegyik az, persze)! A merülőtársa arra nem volt képes, hogy lemenjen utána felszereléssel? Akkor rögtön észrevette volna, hogy csak 2m-es víz alján van, és lecsatolva a felszerelését (vagy csak az ólomövet) ki tudta volna hozni a vízből. Ehelyett kijött a vízből, és riasztották a hatóságiokat, miközben a csaj megfulladt - ez nagyon durva!
tudom én, hogy nem egyszerű egy pánikoló kezdővel, és veszélyes is, de ha ő vitte, akkor az ő flelőssége volt. Persze jobb egy halott búvár, mint kettő, és a történet alapján a másik se volt egy Navy Seal.. ha elkezd segíteni, lehet, hogy ő is ottmarad.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-06-19 Hihetetlen: 214 méter!
11. jee_c Ugrás 2007 jún 22. 18:05  
Upsz! Elb..tam. :) Bocs, persze fel is tűnt, hogy 20-at írtál, nem 7-et. Ja lefele: egyenlítési probléma. Csak ez a Herbert annyira kemény, hogy megoldotta, és ment tovább. :))
A gyakorló merüléseknél egy alkalommal majdnem beszakadt a dobhártyája (ez már előfordult vele néhányszor), és ezért kétséges is volt a merülés időpontja, de végül a médának meghírdetett időpontban merült (végül az orvosok is jóváhagyták, illetve rábízták a dömntést).
8. jee_c Ugrás 2007 jún 22. 10:14  
Azért állt meg, mert dekózott - fura, hogy pont egy gyakorlott búvárnak kell ezt elmondanom. :)
Szóval ugye minden búvártanfolyamon elmondják, hogy a deko nem probléma a szabadtüdősnek, mer tnem vesz levegőt nagy nyomáson, csak annyi levegőt visz, ami a tüdejébe elfér. Ez igaz is - egy szintig, egy mélyésgig. Utána már a tüdőbe elférő levegő (Herbert esetében 9-10 liter!) N2 tartalma is nagy mélyésgben elég gyorsan beoldódik ahhoz, hogy a gyors emelkedés miatt buborékképződés veszélye álljon fenn.

Ezért már régebben is azt csinálták No Limitnél, hogy az utolsó 20 méteren elengedték a szánt (ezen a mélységen már ven biztosítás),  és  a ruha emelőerejével, ill. saját erőből jöttek a felszínre. Herbert inkább dekózott, majdnem egy percet 9 métertől kezdve. Nagy tehetség, iszonyatos akaraterővel, és nagyon jó kondival - mint látható.

Guszti és Herbert teljesítményét nehéz összehasonlítani - a mélységet könnyű, de magát a teljesítményt nehéz. Van amiben Herbertnek könnyebb dolga volt, és van amiben Gusztinak volt könnyebb. Mind a két esetben nagyon észnél kellett lenniük, nagyon koncentráltan kellett végigvinni a merülést. Herbertnek talán többet kellett edzeni hozzá, Gusztinak több technikai számításon, szerelésen kellett keresztülverekednie magát. Mind a két merülés sokba kerül, talán Gusztié valamivel többe.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-06-01 Az óceán megtelt!
3. jee_c Ugrás 2007 jún 11. 13:38  
A klímakutatók egyik legfontosabb eszköze a különböző számítógépes modellek. Ezek segítségével próbálnak prognosztizálni. Ezen modellekből (és azok beállításaiból) persze több is van. Ami ebben a hírben van, az egy tény, ami beépül a modellekbe (inputként, omndjuk így).
A modellekben benne vannak az algák is.
A lényeg az, hogy az eddigi modellek alapján az óceán CO2 elnyelőképssége még működött volna egy ideig, szóval most ezzel a negatív kimért hatással kell korrigálni azokat. Röviden: rosszabbul állunk, mint ahogy eddig számoltak vele.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-05-21 Rekordméretű makócápát fogtak
1. jee_c Ugrás 2007 máj 22. 11:21  
6 méter magasra! Azannya! :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-05-05 Bárki lehet hableány
1. jee_c Ugrás 2007 máj 09. 18:04  
Hacsak nem habfiú. :D Modelleknek jó lehet, másra nem hiszem. :)

Egyébként a freediver ruha (a normális) is méretre készül, de ennek inkább praktikus okai vannak - hogy ne mehessen alá a víz, de egyben ne is szorítson túlságosan, engedve a szabad légzést.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
352. jee_c Ugrás 2007 máj 02. 14:47  
Hmm, az Adria Isztriánál (Opatija és Rabac közt kb félúton) 16-18 C volt a felszínen! A lenti (20m-30m) hőmérséklet olyan 13-14 C körül lehetett.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-04-12 Elhunyt Loic Leferme
35. jee_c Ugrás 2007 ápr 19. 14:08  
A szinuszok eláraztása az nagyon durva, és csak a legőrültebbek csinálják. :)
A bloodshift egy természetes folyamat, ha rajtad történik meg, semmi extrém dolgot nem tapasztalsz, csak azt, hogy csökken a melkkasodra ható nyomás. Szóval ez extrémnek hangzik, de valójában egy természetes dolgo, ami extrém körülmények közt lép életbe.
Megjegyzem,hogy átlag szabadtüdősök esetében nem nagyonjátszik a bloodshift, mert nem mennek olyan mélyre.

Én pl. szigonyt nem használnék alapból Persze, ha ezen múlna a túlélésem, vagy a vacsorám, az már más tészta, de alapból nem. Fényképezőt, azt már igen, és végül is az is egyfajta vadászat. :)
31. jee_c Ugrás 2007 ápr 18. 16:56  
30. jee_c Ugrás 2007 ápr 18. 16:42  
Ja igen, ezért egy freediver mentésének az egyedüli lehetséges módja őt minél gyorsabban a felszínre juttatni.
Erre pl. jó megoldás a kis rácsatolható, vagy eleve ráöltöztetett ballon.
Tanya Streeter merüléseinél pl. ez is a biztosítóbúvárok felszerelésének a része.
A probléma az, hogy ez nem rutin ilyen esetben, nem általános, nem kötelező.
Van egy az AIDA International által készített dokumentum, ami leír biztonsági javaslatokat NL-re.. Rögtön megkeresem.
http://www.hotweb.se/aspportal1/scripts/aida%20guidelines%20for%20sled%20diving.pdf

Bár ebben elsősorban a DCS problémájáról van szó.
29. jee_c Ugrás 2007 ápr 18. 16:29  
Hali,

a készülékre vá-ltás víz alatt nem megy már nem is olyan nagy mélységtől kezdve.
Képzeld el, hogy a szabadtüdős búvár tüdeje már 30-40 métertől összeesik a minimális térfogatára, és relatív vákum keletkezik benne. A blood shift miatt a tüdőközti szövetek fel vannak töltődve vérplazmával, az alveolusok össze vannak lapulva a normális gömb alak helyett valami ellipszoid formára (vagy kisebb gömbre - nem tudm nem láttam még ilyet, és szerintem még senki más se). Na most ha ekkor levegőt adsz a freedivernek az adott mélységnek megfelelő nyomáson, akkor az szinte berobban a tüdőbe, és valószínúleg keményen roncsolja azt. A tüdőnek nincs ideje felvenni a normális alakját, egy pillanat alatt kell ennek megtörténnie. Ez szerintem nem megy.

A felemelkedés közben a nyomáscsökkenés fokozatosan zajlik le, és a blood shift folyamata lezajlik visszafele károkozás nélkül.

A biztosító búvárral kapcsolatosan teljesen egyetértek veled. Pont ugyanezért egy freediver bitosítónak is csak olyan mélységig van értelme, ahonnan menteni tud (egyéni képességektől függ, de biztosan nem több, mint 30 m a legjobbak esetében sem).
27. jee_c Ugrás 2007 ápr 18. 11:34  
Helló, bocs egy kcist el voltam havazva, meg otthon befuccsolt a net egy időre, de Audreyról azért írok még.
Szóval amilyen hírekhez hozzájutottam (angol nyelvű freediving fórumról, meg levelekből) az alapján Audreynak volt készülékes búvár biztosítása: 3 fő. Pascal Bernabe volt lenn kb. 170 méter mélyen(!).
Amikor Audrey leért, és fel akarta fújni a ballont, nem sikerült, mert nem volt megtöltve a palack, amiből ezt megtehette volna. Ekkor Pscal odaúszott, és saját gáz-készletéből feltöltötte a ballont. Persze gondolom reduktoron keresztül ez lassabb volt, és nem is lett igazán jó az eredmény.. Talán nem fújta fel rendesen, talán a ballonnal is baj volt. A lényeg: elindult felefele Audrey, de 20-30 méter megtétele útán ismét megállt. PAscal úszott utána ahogy tudott (karácsonyfa effekt - technikai búvár).Audrey elindult ekkor Free immersion módszerrel (kézzel húzva magát felfele a kötélen, és így haladt még valamennyit, de ilyen durva erőfeszítésre ilyen mélyen úgy reagált a szervezete, hogy elájult. Pascal utolréte, és megfogta az eszeméletlen Audreyt, és elindult vele felfele, ahogy tudott. 90-100 méternél meg kellett állnia (feles szabály) egy időre, majd ment tovább. A felszínen már tudták, hogy baj van,és a férja Pipin beugrott a vízbe egy sűrített levegős készülékkel, és leúszott egészen 90 méterig, ahol átvette Pascaltól Audreyt.  (a mélységadatokban nem vagyok egészen bitzos, de kb. ennyit írtak). A másik két készülékes búvár: a mélyebben levő (70m, azt hiszem) feljött, amikor azt gondolta, hogy Audrey már felért (csak idő alapján gondolta), a másik, aki sekélyben volt nem játszott közre a mentésben lényegesen, mert nagyon kis mélységben volt ahhoz képest, ahol a dolgok történtek.
Szóval Pipin felúszott Audreyval, a hajóra húzták, ahol nem volt újraélesztő (defibrillátor), és elindultak vele a parta, hogy rendes orvosi körülmények közé kerüljön. Sokan kritizálták, hogy lassú volt a hajó - nem tudom mennyire jogosan. Amire a partra értek vele, addigra megállt a szive, és már nem lehetett megmenteni.

Ami érdekes: a ballon nem került elő(?!), pdig valami probléma volt azzal is.

Pascal mindent megtett, amit tudott, és Pipin is elég keményet merült, hogy felhozza Audreyt. (Pipinnek több kisebb bendje volt hasonló hülye merülések miatt, eléggé semmibe vette ezt a veszélyt - és úgy tűnik elég jól bírja is)

Ha lett volna Pascalnál egy tartalék ballon egy kispalackkal, amit Audreyra tudott volna erősíteni, azzal léynegesen gyorsabban a felszínre tudta volna küldeni. Több mint 8 perccel a merülés megkezdése után jutott a felszíner így Audrey. Ez a tartalék rendszer lehetett volna Audreyra erősítve is, a ballont a ruhája alá elhelyezve (ez kipróbált módszer).

A legfontosabb kérdés: hogy fordulhatott elő, hogy a palack üres volt? Eseteleg valaki direkt kiengedte belőle a levegőt? Nem hiszem, hogy valaha is megtudjuk erre a választ. Pipin segítője azóta lelépett tőle, pont emiatt, és csúnya dolgokat mond róla. Még az is lehet, hogy igaza van, nem tudni.
22. jee_c Ugrás 2007 ápr 16. 10:17  
Ja, most először meló. :)
21. jee_c Ugrás 2007 ápr 16. 10:16  
Ok, leírom majd Audrey halálának az általam ismert részleteit.

Az  biztos, hogy változtatni kell a NL merüléseken (megjegyzem, hogy Herbert rekordmerülése is  baro veszélyes volt, csapattársaim ott voltak személyesen, meséltek dolgokat).
16. jee_c Ugrás 2007 ápr 13. 17:55  
Tehát alapból volt a ballon, ami felhozza Loicot (és a szánt is - ez az új módi). Biztosítónak ott volt az ellensúly rendszer.
Amit láthatunk: mivel a szán beleakadt valami olyan dologba, amit az ellensúly rendszer sem tudott 80 méter fölé hozni, nemhogy a ballon, ezért következett be a haláleset.
Régebben Loic használt egy kispalackot, amivel egy a testére (ruhája alá) szerelt ballont lehetett felfújni - nyilvánvalóan ez most nem volt nála. :( Ez megmenthette volna.

van olyan elképzelés, hogy a NL merüléseket nagyon komolyan fogják szabályozni (ha nem tiltják be). Ez sokszoros biztosítás, sokszoros biztosítórendsezerket jelent. Többek közt folyamatos monitorozási lehetőséget a hajóról (mélyésg, búvár pulzusa, stb.). Így akármi rendellenes történik, rögtön lehet rá reagálni.

Az biztos, hogy valamit tenni kell ez ügyben, szabályokat kell hozni (vagy így, vagy úgy), mert túl nagy az ár, amit fizetni kell, ha így folytatódnak a No Limit merülések.
15. jee_c Ugrás 2007 ápr 13. 17:48  
Tibi, nekik ez nem egy különleges merülés volt. Loic rendszeresen merült ilyesmiket (bár ez mélyebb lett volna, mint eddigiek). Szóval, hogy nem volt rajta komputer, az nemigazán lényeges ebből a szempontból.

Az, hogy nem volt a hajón, csak Nitroxos cucc összerakva, az szerintem is béna dolog, de mivel csak az volt, ezért ment azzal le a srác. Az adott vészhelyzetben végül is ez egy jó megoldásnak bizonyult. Nyilván tisztában volt vele, hogy Nitrox-szal meddig mehet le keresni. Szerintem lement mondjuk 20m-ig, majd nagy levegővel egy levegővel ment tovább. Pipin így hozta fel Audreey-t 90-ről, sűrített levegővel..

20 m-ig a biztosítás: ha normálisak a körülmények, de Loic-kal valami probléma van, akkor a 20 m bőven elég. Meg a látótáv miatt onnan még minimum 30-ig, vagy inkább lejjebb lelátnak. Szóval, ha mondjuk 30-ról kellett volna felhozni, azt meg tudták volna csinálni. Annál lejjebbről meg már tényleg nehéz szbaadtüdővel menteni.

Audrey halálát nem lehet összehasonlítani oic-éval. Az gyakorlatilag gondatlanságból elkövetett emberölés volt. Sőt, hallottam mostanában olyat is, hogy nem is gondlatlanságról van szó, hanem tudatos gyilkosságról.. mindenesetre az első pont biztos.

Loic esete egy hihetetlen véletlen baleset, amely előre nem látható okokból következett be. Talán mélyebb vízben kellett volna csinálniuk a merülést, de ha egy a vízben lebegő halászháló okozta a tragédiát, attól ez sem védi meg..
14. jee_c Ugrás 2007 ápr 13. 17:39  
Most elolvasva kicsit hülyén fogalmaztam, de remléem a lényeg átment.

Szóval Tibi, a készülékes biztosítóbúvár kérdésedre már válaszoltam az előző beírásomban.
20 m-ig freediver biztosítás: ebben figyelembe kell venni azt is, hogy ha ott valami probléma van, akkor a másik eszméletlen búvárral fel is kell onnan jönni. Én már csináltam ilyen gyakorlatot, nem volt túl nehéz, de nagyobb mélyésgből azért nem biztos, hogy szivesen csinálnám. Egy halott búvár mindig jobb, mint kettő..

A szánt, kötelet, sőt a hajó horgonyát is azért vágták le, hogy minél gyorsabban el tudjanak indulni. Ha még azzal vacakolnak, hogy kibólyázzák a cuccot, az is értékes perceket vett volna igénybe.

Gonodlkoztam azon, hogy hogyan lehetne megvizsgálni, mi történt: a víz nem lehet ott túlságosan mély (mondjuk max 200, 250 - arra gondolok, hogy nem 1 km mély). Ez technikai merülésnek már nagyon durva, de pl. robot kamerás tengeralattjáró szondának még sima ügy. Vagy kis tengeralattjárónak. Szóval, ha megvan a GPS koordináta, akkor meg lehet nézni a tenger fenekén ott, hogy mi is akadt a szánba bele.. A levágott cucc jelentősebb súlya miatt talán nem vitte el messzebbre az áramlás a dolgokat sülyedés közben.
13. jee_c Ugrás 2007 ápr 13. 17:31  
Na ja.
Szóval pl. az űrkutatásról inkább ne is kezdjünk vitatkozni, mert homlokegyenest más véleménnyel vagyok veled. :)
A 171 m már más kérdés.
Sokan pedzegetik, hogy a No Limit merüléseket nem kellene elfogadni, mint hivatalos rekordot.
Ez már az Audrey baleseténél is felmerült.
Részben igazat adok ennek a törekvésnek, de könnyen lehet, hogy azok, akik ilyet merülnek, ezután is fognak, mert ez a dolog nem a világ számára szól, hanem maguknak.
ők tisztában is vannak ennek az extrém veszélyeivel.

Pl. Loic pont ezért nem alkalmazott készülékes biztosítóbúvárokat, mert az volt a filozófiájka, hogy nem akart senki mást veszélybe sodorni.
9. jee_c Ugrás 2007 ápr 13. 14:16  
Ok, itt van:
Loic 171m-es merüléssel próbálkozott. Mi (a hajón) nem éreztük azt a pillanatot, amikor megállt a szánnal /a kötél rándulásából lehetne ezt észrevenni jee_c/, és nem tudjuk azt sem, hogy eljutott-e a kötél alján levő tárcsáig (elfelejtette felvenni a búvárkomputerét).
2 perc múlva elindítottuk az ellensúly rendszert. MInden rendben zajlott 2 perc 40 másodpercig, amikor az ellensúly lelassult, majd teljesen megállt.
Ekkor Loic feltehetőleg 80-90 m mélyen volt.
Ekkor a csapat megpróbált mindent, hogy felhúzzák a kötelet, de semmire se jutottak, semmi kötél nem jött fel... Megpróbálták hozzárögzíteni a kötelet egy másik hajóhoz, hogy ezzel segítsék annak felhúzását /amihez normál esetben elég az ellensúly súlya/... Csak néhány métert sikerült így még felhúzni a kötélből. (nem tudjuk pontosan mennyit)
Ugyanekkor a biztosító szabadtüdős búvárok többször is lemerültek 20m-ig, de semmit nem láttak /Loic nem túnt fel/.
Végül Oliver Heuleu, aki egyik legjobb barátja volt, a Nitrox palackkal merült le (amit normális esetben Loic decojához lszokott használni) hogy megkeresse.
30 méter körül találta meg, Loic eszméletlen állapotban volt. Még látott valamit, amire nem emlékszik mi volt (a szán, vagy nem, horgony vagy nem), de arra emlékszik tisztán, hogy nagy gubanc(?), dolog volt. 6 perc 30 másodperccel a merülés megkezdése után Loic a felszínre került. A csapat levágta a kötelet, a horgonyt és egyenesen a kikötőbe siettek, ahol a tűuzoltó várta őket /azért vágtak le mindent, hogy időt nyerjenek, a tűzoltó volt az egyik, aki megpróbálta Loicot visszahozni az életbe - jee_c/
Fél óra múlva Loicot halottnak nyilvánították.

Hosszú órákat töltöttünk Loic-kal, Claude-dal, Cedric-kel, Cristophe-fal, és a többiekkel hogy megpróbáljunk rájönni, és megérteni, hogy mi történt.
Sajnos mindent le kellett vágnunk és a tenger magával ragadta a titkát a mélybe. Csak feltételezéseink vannak - valami beleakadt, ráakadt a kötélre, és a szánra: egy halászháló, egy tenger alatti kábel, egy hajóroncs... egyáltalán nem tudjuk. Vajon Loic megpróbálta lecsatolni a lanyardot /biztosító kötél, ami a szánhoz kapcsolja a búvárt - jee_c/? Vajon észervette Loic, hogy mi történt? Vajon megpróbált saját erejéből a felszínre emelkedni? Egyáltalán nem tudjuk.

Arról biztosíthatok mindekit, hogy a csapat maximálisan megtett minden elvárhatót, és mindezt igen-igen gyorsan... Profiként viselkedtek, senki nem csinálhatta volna jobban.
7. jee_c Ugrás 2007 ápr 13. 12:29  
In memoriam of Loic Leferme:
http://www.shark-freediving.com/blog/2007/04/12/in-memoriam-of-loic-leferme/

A DeeperBlue-n így írt Guillame Nery (ex világcsúcstartó szintén) az esetről:
"Loic attempted to dive at -171m. We didnt feel the moment he stopped and we don't know if he touched the bottom plate (he forgot his dive watch).
After 2min, we start the counterweight system. Everything was ok until 2min 40sec, when the counterbalance was slowing down and completly stoped.
Loic was supposed to be around 80 and 90m.
Then the team tried to make the maximum to pull the roap but nothing came... They tried to fix the roap in an other boat to help the ascent... only fews meters (we dont know exactly).
At the same time, the safety freedivers dived many times around 20 meters and nothing appears.
At least, Olivier Heuleu, who was one of his best friend, dived with the Nitrox tanx (which is normaly used by Loic for decompression) to find him.
Around 30meters, he found him inconscious. He dont remember what he saw (sled or not, anker or not), the only thing he remember is that it was a big shit. After 6min 30 sec of immersion, Loic surfaced.
The team cut the roaps and anker and went directly to the port where the fireman were waiting.

After 30 min, they declared Loic was dead

We spent hours and hours with Loic, Claude, Cedric, Christophe and all the others trying to understand what happend exactly
Unfortunatly, we had to cut everything and the sea took the secret with him. We can only make assumptions: Something hanged the roap and the sled: a fishing net, an underwater cable, a wreck... we absolutly don't know. Did Loic tryed to put the lanyard out? did Loic realize what happend? Did he try to come up with his own power?
We absoltly don't know

The only thing I can promise you is that the team made the maximum very very quickly.. They acted as professionals and anybody else could have made better."
Szivesen lefordítom, ha van rá igény.
6. jee_c Ugrás 2007 ápr 12. 12:02  
Egy angol nyelvű cikk Loicról:
http://www.deeperblue.net/article.php/591/21
3. jee_c Ugrás 2007 ápr 12. 10:41  
Bunny mester! Egy hibás adatot írtam a cikkbe, Herbert Nitsch aktuális ilágcsúcs nem 184 "csak" 183 méter. Ha van rá mód, jó lenne javítani. Elnézést kérek a pontatlanságért.
Kösz,
Jee
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Gamul Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés