»» ««

Dave Shaw története - A merülés

A búvárkodásról
2/8. oldal


Időközben a felszínen van Schaiknak és a többieknek fogalmuk sem volt arról, hogy mi történik a mélyben. 29 perccel Shaw lemerülése után (és körülbelül 6 perccel azután, hogy Shirley észrevette, hogy Shaw lámpájának a fénye mozdulatlan) Dusan Stojakovic (48 éves) és Mark Andrews (39 éves) segédbúvárok is elindultak, hogy a megbeszélt 150 méteres mélységben találkozzanak Shawval. Ahogy közeledtek a találkozóponthoz észrevették, hogy odalent nem világítanak a fények és sehol sem látták se Shawt, se Shirleyt. A tervük szerint 2-4 percet kellett várniuk ebben a mélységben, végül 6 percig maradtak, majd elindultak visszafelé. "Ezen a merülésen nem volt helye a hősködésnek", mondja Stojakovic letörve. "Azt merüld amit elterveztél."

Mielőtt Andrews és Stojakovic elindultak felfelé, még egyszer belebámultak az ürességbe. Most megpillantottak egy fényforrást, de azt nem tudták beazonosítani, hogy kitől származhat. Andrews elővett egy vízalatti táblát és a következőket írta rá: "150 MÉTEREN 6 PERC, NEM TALÁLKOZTUNK D+D-VEL. 1 FÉNY LENT? NEM BIZTOS, D LÁMPÁJA NEM VILÁGÍT." Emelkedés közben elhagyták Peter Herbstet, majd Lo Vingerlinget (60 éves), szintén segédbúvárok, akik útban voltak lefelé. Megmutatták nekik a feliratot, majd folytatták az emelkedést. Fel kellett juttatniuk a táblát a felszínre.

Herbst egy őszülő hajú mogorva afrikai férfi, de egy jó viccre mindig kapható. ő is első osztályú búvár, aki sosem ijed meg a kemény munkától. Az egyetlen fényforrás bajt jelzett, így gondolkodás nélkül tovább merült a 83 méterre tervezett megállójánál. Bármelyikük is volt odalent, valószínűleg segítségre van szüksége, és mellesleg Shirley volt az egyik legjobb barátja. Még egy kicsit lejjebb, még egy kicsit lejjebb, mondogatta magának. Ahogy a búvár közeledett felé, azon vette észre magát, hogy imádkozni kezd: "Kérlek, kérlek Istenem, add, hogy Don legyen az."

122 métert elhagyva, Herbst húzott a kötélen még egyet. Shirley volt az. Sajnálom, Dave, mondta magában. Bemutatta Shirleynek az OK jelet, ő pedig visszajelzett, majd kért egy táblát Herbsttől. Egy pillanatig firkált rá, majd visszaadta neki. Ezt írta rá: "DAVE NEM JÖN VISSZA." A hír letaglózta Herbstet. Nincs Deon, nincs Dave. Reflexszerűen belebámult az alattuk tátongó mélységbe, de semmi mást nem látott csak feketeséget. Újra leellenőrizte Shirleyt, aki jelezte, hogy folytatja az útját felfelé. Lo Vingerling volt a következő búvár, akivel találkozott. ő mutatta, hogy lejjebb menne, hogy még utoljára körülnézzen, de Shirley megállította, majd a kezével torkon ragadta.

Az írás a következõ lapon folytatódik!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Gordon Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajok korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés