»» ««

Új repülőroncs Hurghadán

Vörös-tenger

Eddig még ismeretlen repülőgép roncsára bukkantak magyar búvárok Hurghadán.

A roncsot az egyiptomi Hurghada tengerpartján a napokban új bázist nyitott Deep dreams búvárai találták. A bázis közelében fekvő, mindeddig ismeretlen repülőgép roncsot a helyi halászok információi alapján kezdték el keresni.

A nem beazonosított roncsot szerkesztőségünk és egy általunk felkért vadászrepülő szerelő a képek alapján 99%-kal orosz Mig-21 vadászgép maradványainak tippeli. Pontos adatokat addig nem tudunk mondani, amíg élőben nem láttuk. A gép valószínűleg nagy sebességgel csapódhatott a vízbe, mert a részei bele vannak fúródva az aljzatba, és az alkatrészek is meglehetősek szétzúzódtak.

A weben talált információk szerint Hurghada környékén is voltak légiharcok, amiben több Mig tipusú repülőgép is lezuhant. A korallok sem igazán bírtak még megtelepedni a maradványokon, és a formák alapján is egyértelműen modernebb, mintsem világháborús gépre utalnak.

A roncs helye nem publikus, jelenleg csak a Deep dreams bázis búvárai tudják a helyét, velük lehet megmerülni a Hurghadában járó búvároknak.


Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

St. Johns, Paradise Reef

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítészátony merülés üreg vagy barlangkorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés