»» ««

2 búvárhalál június utolsó napján

Külföld

Görögországban és az USA-ban is tragédia történt a hónap utolsó napján.

Egy 33 éves brit férfi meghalt, miközben egy sekély hajóroncsot kutatott Észak-Görögországban, a viharosnak körülmények után továbbra is hullámzó tengeren. A helyszín az Epanomi hajóroncs néven ismert, a Halkidiki-félszigeten, Thesszalonikitől mintegy 40 km-re található, és a haláleset június 30-án, vasárnap történt.

The Epanomi Shipwreck (Despin Dimo/ Pexels)

A roncs egy kormányzati talajszállító hajó, amelyet az 1970-es években egy homokpadnak ütközve hagytak magára. A parthoz közeli sekély vízben fekszik, nagy része a felszín felett, így a közeli strandról látogatható, és főként a búvárkodók számára jelent fókuszpontot.

Amikor a férfit láthatóan bajban látták a felszínen, más úszók húzták ki a vízből. A segélyhívás nyomán mentőhajó és mentőautó érkezett a partra, de a férfit nem sikerült újraéleszteni. A Michanionai Kikötői Hatóság vizsgálatot folytat, és egy közeli kórházban halottvizsgálatot végeztek.

Az Egyesült Államokban ugyanezen a napon egy 50 éves férfi búvár halt meg, miközben mentési munkálatokban vett részt az észak-minnesotai Crane Lake-en - bár nem kereskedelmi búvárként dolgozott.

William Rebarich, aki egy Embarrass nevű városból származott, egy csoportnak segített, hogy egy elsüllyedt gépet 21 méteres mélységből egy uszályra emeljenek.

Látták, hogy leereszkedik, de később riasztást adtak ki, amikor nem bukkant fel újra a felszínre.

Rebarichot a mentőszolgálat megtalálta és partra szállította, de az újraélesztési kísérletek nem jártak sikerrel, és a jelentések szerint a helyszínen meghalt.

A St. Louis megyei seriff hivatalának tájékoztatása szerint Rebarich búvárként volt kiképezve, de nem volt ismert kapcsolata semmilyen mentő- vagy mentőcéggel.

[ www.scubadivermag.com ]

Kapcsolódó írásaink:


Merülőhelyek

South West Rock, Fish Rock Cave

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 16m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésüreg vagy barlanghomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés