»» ««

Csapdában egy roncsban

Külföld

Csapdába esett, és majdnem életét vesztette egy búvár egy roncsmerülés során.

Suzie Lack Sasha Muller a Coral Divers oktatóiA fiatal búvár az ausztráliai Darwin kikötő öblénél majdnem az életét vesztette, amikor eltévedt egy roncs belsejében. A 23 éves búvár Suzie Lack és Sasha Muller, a Coral Divers IANTD oktatói által vezetett roncsmerülésen vett részt a mesterségesen elsüllyesztett Medkhanun 3 roncsánál.

Lack elmondta, hatalmasat hibázott, amikor nem vette észre, hogy a 10 fős csapattól egy búvár leszakadt - szerencsére a merülőtárs viszont a helyzetet jól kezelte.
"Nagyon szerencsés fiatalember. Mázlista, hogy a merülőtársa jól reagált a helyzetre, neki köszönheti az életét" - nyilatkozta Lack a riportereknek.

Lack a búvárt hibáztatja egyébként, aki "valami igazán hülyeséget csinált", amikor a nem túl nagy, 25 méteres roncs orránál jártak. A legrosszabbat tette, amit csak el lehet képzelni, tapasztalat hiányában egyedül behatolt a roncsba, ahol elvesztette a tájékozódó képességét, és eltévedt. Elindult valami fény felé, de az nem a kijárat volt.

A szemtanúk szerint külső segítség nélkül a búvár biztosan meghalt volna. Amikor kiderült, hogy a búvár eltűnt, a Coral Divers azonnal segélykérő jeleket adott le, amire több más búvárhajó is a segítségükre sietett. Végül egyikük talált rá a búvárra, annak nagy szerencséjére így tudtak neki palackot is lejuttatni, mielőtt végképp elfogyott volna a sajátjából a levegő. Több, mint egy órával az eltűnése után sikerült a megszeppent búvárt kimenekíteni a hajó csapdájából.

Suzie szerint ez volt a 17 éves búvármúljának legrémisztőbb élménye. A halászhajót egyébként idén süllyesztették el búvár attrakciónak, Ausztrália vizein elkapott orvhalászoktól kobozták el, akik nem tudták megfizetni a büntetést.

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Neufeldersee

Austria (Österreich)

11/18 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) könnyű körülmények
max: 22m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés