»» ««

DC-RSBH 2015

Fotózás
3/3. oldal


Kompakt kategória értékelése

9. kollekció: Kovács Krisztina
EL: Akinek nincs jó delfines képe az biztos jobban értékeli, mint akinek már van jó képe. Nem erős kép, de hát mégiscsak a víz alatti élővilág talán legszebb élőlényeit láthatjuk! Szépen trónol a polip, kicsit világos a háttérben a homok, a bohóchalas felvétel viszont nagyon uncsi, semmilyen. A nyitott szájú tűzhal látványos, a háttér viszont siralmas, de hát a pillanat akkor és ott jött létre, gondolom nem volt mit tenni. Az utolsó kép viszont a megvágott és a képből kiúszó tűzhallal már nem indokolható semmiféle külső indokkal, hogy miért így lett lefotózva, és miért lett beküldve, főleg amikor volt már egy hasonló kép a portfolióban.
SD: A témakidolgozásra és a kompozicióra hívom fel a figyelmet. Látszik hogy nem első próbálkozás, de ennél több kell hogy jó vagy kiemelkedő eremény szülessen.

10. kollekció: Bálovics Sándor
EL: A We will rák you című képnél talán jobb a cím mint a kép. Nagyon látványos a szemtől-szemben kompozíció, de a háttér a kompaktok nagy mélységélessége miatt elég zavaró. Látszik a felvételeken, hogy a szerző komponált, figyelt az átlós elrendezésekre, nem találni középre komponált felvételeket, sajnos a széles látószögű felvételek kimaradtak, gondolom az objektív hiánya miatt.
SD: Kissé egysíkú kollekció, csak makró felvételekkel, viszont a szerzőn látszik hogy próbálkozik és kísérletezik és ez jó. Talán egy próbát megérne a DSLR.


11. kollekció: Szabó Tamás
EL: Kaffantás és a nikotin briliáns felvételek, homogén háttérrel, dinamikával. A red big eye-t szűkebbre vágtam volna, ha már vágjuk a halat akkor nagyon tegyük azt! A szivacságyon még egy normális kép, de sajnos nem volt elég az egy hét, hogy meglegyen az öt jó felvétel, így a végére a roncsrészlet a nagyon rosszul kinéző búvárral nem illik bele az egész színvonalas portfólióba.
SD: Jó kis kollekció, átlagos témák jól megfotózva. Hibás választas volt a roncsrészlet, ennél azt hiszem még egy ismétlődő téma is előnyösebb lett volna.


12. kollekció: Simárszki Gábor
EL: Míg a kőhordó című kép kicsit felülről lett fotózva, a lesi puskás már túlságosan alulról. A pöttyösnél zavaró a háttér, a rejtőzködőnél pedig nem csak túlexponált részek vannak, de túlságosan oldalról, picit már hátulról is van megörökítve. A barlangos képnél látszik, hogy megfogta a szerzőt a hangulat, de a búvár nem segíti a képet. Érdemes még a szárazon lebeszélni a modell jelzéseket, a lábak összezárva jelzés egy nagyon fontos része ennek a dolognak!
SD: Kicsit halhatározósak a képek, érdekesebb formák kompozíciók kellenek a jobb eredmény eléréséhez.


13. kollekció: Reich Gábor
EL: Nem túl erős, de nem is gyenge képek a portfólióban, egyértelműen a zátonyos felvétel a halakkal a kakukktojás, ami sokkal rosszabb mint a többi négy kép. Átlós elrendezések, egész korrekt kompozíciók, picit több munkával még lehetett volna javítani ezeken az ismert témákon. Néha azt érzem az ilyen felvételek készítőjénel, hogy nem hiszi el magáról, hogy tud jobbat is és ezért ném lép tovább. Tessék több önbizalommal rendelkezni!
SD: Van fantázia a képekben, de még mindig a sablonos képeknél tartunk. Ezek jól mennek, de most már valami egyéni kellene. Ezt kellene erőltetni.

Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 10. macok 2015 sze 09. 23:58  
Én is gratulálok a győzteseknek és köszönöm a szervezést, értékelést!
 9. horvathv 2015 sze 09. 11:20  
Gratulálok a győzteseknek, helyezetteknek, és még jobban mindenkinek, akinek volt mersze megméretni magát egy ilyen jellegű versenyen!
 8. Zook 2015 sze 09. 10:54  
 7. Fefe 2015 sze 09. 08:46  
Köszönöm a DC szervezőinek Rudolf Gonda és Szabó Károly  a verseny szervezését, valamint a zsűrinek : Daniel Selmeczi, Előd László, Csaba Tökölyi szakmai értékelését, illetve a képeimre szavazó közönségnek a rengeteg szavazatot és végül, de nem utolsó sorban gratula Thomasnak is, mindkét díjához!
Ha megnézzük a versenyre beküldött 65 fotót, határozottan erősebb képek mind az elmúlt két évben (ezt ismerem:) persze hozzá kell tenni, hogy 8 fő is indult a DSLR mezőnyben, ami eddigi legnagyobb szám volt.
 

 6. Bunny 2015 sze 09. 08:04  
Gratulálok mégegyszer mindenkinek, aki részt vett a versenyen!
Az életképek album végébe feldobtam pár átadós képet.
/keptar/album/967
A további 5 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Koh Bon (pastel Ridge)

Thailand

1/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés