»» ««

A vörös-tengeri verseny fotói

Fotózás

Hó végéig lehet szavazni a DC-RSBH verseny során készült fotókra.

Eltelt a Vörös-tengeren merüléssel töltött hét, sok-sok kép készült és sok élménnyel gazdagodott mindenki. A megérkezésünk után egy újabb hetet kaptak a versenyzők, hogy a divecenter.hu és a Red Sea Boats Holidays Kft. közös versenyére benevezzék kiválasztott képeiket. A verseny során a képek utómunkálataiban minimális megkötés volt csak, így az indulók szinte teljesen szabad kezet kaptak, hogy a képeket az igényeiknek megfelelő formába hozzák.

A szabályaink értelmében a legjobb kollekció, a legjobb kép címéért öt képes kollekciók felvételeivel lehetett indulni, míg a közönségszavazásra minden versenyző három felvételét jelölhette ezek közül. Így összesen 54 fotót láthattok a 18 résztvevőtől a versenygalériában. A versenyben 7 fotós DSLR, 11 pedig kompakt gépekkel vett részt. Noha több kategóriában fej-fej mellett vesznek részt a különféle géptípusok, a legjobb kompaktos kép és a legjobb kompaktos kollekció révén külön is szeretnénk elismerni a hobbifotósok körében legnépszerűbb gépkategória legügyesebb fotósainak munkáját.

Mivel a túra során szerencsésen sikerült változatos merülőhelyeket felkeresni, az izgalmas makró felvételek mellett roncsok, üregek is színesítik a nagylátót választó fotósok kollekcióját. Akadnak cápás, teknősös képek is a mezőnyben, tehát minden bizonnyal sokak tetszését elnyeri a galéria. Talán még nehéz is lesz a választás, hiszen öt képnek lehet csak helyezést kiosztani, noha ennél minden bizonnyal több kedvence lesz a legtöbb szavazónak. Mindenesetre azért, hogy a verseny végeredménye minél szélesebb kör véleményét tükrözze, kérjük, hogy szavazzatok. Itt találhatjátok meg a szavazólapot, ahol minden regisztrált tagunk leadhatja voksait a hó végéig.

Természetesen a zsűri is megkapja a fotókat, hiszen rájuk is komoly feladat vár, rangsorolniuk kell a 18 fotós portfólióját, és kiválasztani a best of képeket. Előd László, Gulyás Zsolt, Násfay Béla és Selmeczi Dániel vállalta, hogy zsűritagként részt vesz a döntéshozatalban. Az általuk meghozott döntést a közönségszavazás eredményével együtt hozzuk majd nyilvánosságra. Az értékelés és a közönségszavazás természetesen anonim alapon zajlik.

Bizonyára sokan várják izgatottan a végső sorrendeket, de addig is egy kis ízelítőt szeretnénk adni a túrán készült, annak hangulatát kiválóan illusztráló képekből. Sok szempontból sikeredett izgalmasra az utunk, és ez a galéria jó képét ad róla, milyen kellemes légkörben utazott, merült és fotózott együtt csapatunk. Remélhetően egy év múlva újból tengerre szállhatunk egy fotós túrán.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Inland Sea

Malta

2/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés